Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

+_Florin_+

Membru activ
 • Content Count

  1,615
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

202 Excellent

About +_Florin_+

 • Rank
  Membru avansat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. +_Florin_+

  Poti sa stai fara telefon?...

  Si eu m-am gândit la termosemineu in sufragerie, dar ... pe peleti? ... unde pui bunker-ul și snek-ul ? ............ Foarte bine faci ca păstrezi teracotele, nu se stie niciodata ... Si eu le păstrez, chiar dacă în primăvara voi monta centrala (sau seminarul, mai vedem) ...
 2. +_Florin_+

  Dodecaedre

  Exista multe tunele in Ro. Unele sub Bucegi, sub diferite orase emblematice, altele sub Capitală. Mai largi ori mai înguste, mai lungi sau mai scurte. Construite in diferite epoci, inclusiv cea de aur cu diverse utilități, cat se poate de " pământene ". Eu am vazut doar unul, prin care circula lejer Raba de 16 tone. Faptul că unele tunele mult mai vechi aflate prin muniții patriei au fost sigilate de Secu (si asa au ramas) are tot explicații pământene, iar informațiile sunt clasificate tot din rațiuni pământene. Presa speculeaza orice teorie cu aroma de senzațional. Asta place publicului (neavizat). Până în final autorii diverselor articole din presa ce prezinta teorii fantasmagorice doar își fac meseria, scopul lor e sa-si vândă ziarul.
 3. +_Florin_+

  Dodecaedre

  " Pe-un ciomag din lemn de cedru Am montat dodecaedru Sa-i pocnesc pe prostovani Si o mie de dușmani. Să știe pustoaicele Ca am rachetă 8 in Ve Am și ghiuluri, multi dolari Si extraterestre tari ! "
 4. +_Florin_+

  Dodecaedre

  Habar n-am la cum se foloseau exact, dar o vagă bănuială imi spune ca erau părți din armele vremii (sau ceva muniție, proiectile). La asta s-a priceput omenirea cel mai bine de când a apărut pe Pământ. Inteleg ca s-au găsit multe exemplare (si) in locurile unde au fost bătălii. Mai interesantă e tehnologia de obținere a acelor forme destul de complexe in epoca respectivă.
 5. +_Florin_+

  Kituri aparate radio

  Cam asa este, am avut mari probleme cu un Selena din cauza electroliticilor. Nu funcționase vreo 2 decenii și când i-am dat curent avea un mare "brum" plus ca se încingea tranzistorul din alimentator de-l găseau dracii. Am schimbat tot ce era electrolitic pe partea de alimentare și audio. Apoi a funcționat normal. Doar rotactorul ma enerva periodic din cauza calității slabe a contactelor. În schimb, condensatorii IPRS pot fi ok și după decenii de stocare. Probabil nu toti. In urma cu câțiva ani a venit un prieten cu o stație 2 x 50 W fabricată după 2000. Condensatorii chinezesti din alimentarea simetrică erau praf, unul total străpuns altul avea 12 k " rezistenta interna". Nu aveam in casa decât 3300uF /40V IPRS. Fabricați in ' 88. Nici timp nu era pentru plimbări la magazin. Am pus cate 2 pe ramura. I-am spus prietenului ca sunt "stifturi" si trebuie să-i schimbăm in cel mai scurt timp. Stația functioneaza și azi, bineînțeles că nu am mai schimbat nimic.
 6. +_Florin_+

  Kituri aparate radio

  Acele difuzoare sovietice erau reușite, comparativ cu ale noastre. Membrana avea cursa mare și era făcută dintr-un material mai bun. Imi amintesc ca prin '90 construisem două mici boxe cu astfel de difuzoare (de Iunosti) pentru un walkman Sony ce suporta și 8 ohmi pe ieșirea de căști. Ansamblul suna frumos și surprinzător de tare. ........................ Si apropo de Sokol. L-am trecut pe ... baterie de 9V, acei acumulatori nu mai erau functionali. Bateriile actuale sunt ceva mai bune și mult mai ieftine ca pe vremuri. Dar tot nu tin mult.. Oricum folosesc rar aparatul, cate o ora la 2-3 saptamani pentru a mentine electroliticii functionali. Sunt originali ca și restul pieselor, nimic n-a fost schimbat.
 7. Foarte natural și corect. Nici eu nu vreau sa fiu egal cu nimeni. Fiecare să aibă o calitate a vietii (dpdv material) proporțională cu aportul sau in societate. DAR o țara inseamna milioane de indivizi. O tara nu poate înainta pe calea progresului decât dacă exista un oarecare echilibru între membrii națiunii respective. O mână de miliardari plus o mare masa de săraci nu inseamna o țară dezvoltata. Aici duce liberalismul excesiv și politica" de dreapta" in general. Aveti ca exemplu America latină a secolului trecut. Calea către un progres real este o societate de tip capitalist cu nuanțe social-democrate, singura capabilă a păstra echilibrul despre care vorbeam mai sus. Esti capabil, ai facut miliarde ... bravo tie ! Dar din miliardele acelea plătești impozit și pentru cei mai săraci. Unii sunt intr-adevar puturosi si/sau bețivi, drogati, incapabili. N-ar merita. DAR ALTII pot fi tineri la început de drum sau persoane ok defavorizațe de conjuncturi. Sa le dai șansa de a trăi decent (implicit de a putea studia, evolua în societate) e lucru mare. Nu neaparat pentru ei, ci pentru societatea însăși. Efectul ( pentru societate) e ca a o reacție pozitivă intr-un amplificator, unde semnalul util e competenta, profesionalismul, valoarea. Amaratul " capabil mental dar incapabili financiar" va își va multiplica eforturile pentru a deveni o valoare, daca va primi acea șansă!
 8. Se pare ca Bucurestiul a fost favorizat din mai multe puncte de vedere. Bineinteles ca nu era normală o asemenea discriminare, dar asa i-a dus capul pe " mai marii " vremurilor respective. La noi adevărata problemă a fost Telecolorul, care nu-l vedeai niciodată la raft. Se lua (rapid) doar cu pile si șpagă, ambele conditii fiind obligatorii. Dacă nu îndeplineai condițiile, stăteai la rând (pe liste). Chiar și 2 ani.
 9. Prietene, se vede cu ochiul liber care e " tulburatul " dintre noi. Recunoaște că ești bolnav de ura (pe lângă altele) și nu accepti decât "realitatea" pe care ai trait-o personal. In cartierul bucureștean in care m-am nascut și am trăit acele vremuri exista un maaare magazin universal. " Favorit " se numea. Acolo se vindeau tv-uri A/N și radiouri produse de Electronica si Tehnoton. La liber. Aveai bani, cumpărai pe loc. Înțelegi? Asta e realitatea pe care am trait-o eu. În alte locuri o fi fost altfel. Asta se poate discuta civilizat. Textul pe care l-ai scris mai sus demonstrează că nu esti capabil să porți un dialog normal. Insultele și jignirile sunt rabufniri ale unei persoane frustrate si bolnave de ură. Competențele dumitale in materie de surse și depanare tv nu schimba realitatea de mai sus. Rog insistent moderatorii să NU aplice nicio sancțiune userului miticamy, omul are " probleme ".
 10. +_Florin_+

  Viitorul arata bine ! ...

  Or mai fi unii medici la care inerția vechilor mentalități e mai mare. Deloc scuzabil, cei ce condiționează actul medical de primirea unor spagi (in actualele condiții de salarizare) merită arestați. Plus ceva sancțiuni alternative, cum ar fi ridicarea dreptului de a-și practica meseria. Legislativul si-a facut datoria, acum sunt platiti decent. Mai departe ... e chestiune de mentalitate și educație a fiecăruia. Si de respectarea jurământului lui Hipocrat. Aici nu mai au putere instituțiile statului . Doar alea contondente, ce aplica pedepse ... Si bine fac !
 11. +_Florin_+

  Kituri aparate radio

  Eu am un radio Sokol fabricat pe la mijlocul anilor '70. Produs industrial, nu kit. Era echipat cu 6 " pastile acumulatoare " inserate, montate intr-un tub de plastic transparent. Avea " incarcator " dedicat. Deci alternative (mai eficiente) la bateria de 9V existau încă din deceniul respectiv.
 12. +_Florin_+

  Viitorul arata bine ! ...

  Vad ca nu aminteste nimeni de cel mai important lucru care s-a făcut : aducerea salariilor personalului din sănătate la un nivel decent ! Tentația de a frauda si a lua șpagă sub diverse forme e foarte mare când ești plătit la nivelul unei femei de serviciu după ce ti-ai tocit coatele pe băncile facultății pentru a deveni medic. Cam asta era situația, acum s-a schimbat iar personalul din sănătate începe să renunțe la vechile metehne ...
 13. Păi se spunea că programul tv e ca un sandwich , o bucată de ..... între două telejurnale
 14. Hai ca ma pufnește râsul .... nu se găseau tv-uri Olt și Sport in '86. Tot ce producea Electronica in materie de tv A/N se putea cumpăra instantaneu cu banii jos. Poate Telecoloare 3006/3007. Alea nu se găseau la liber. În fine, daca stăteai la coada pe lista vreo 2 ani ... Il luai " la liber ", daca n-aveai răbdare plusai 1 ... 2000 lei peste pret și îl aveai in maxim 1 ... 2 saptamani.
 15. +_Florin_+

  Poti sa stai fara telefon?...

  Păi... vezi tu ... sunt 1001 de persoane, atât din anturaj, familie cat si colegi de servici (comunicarea cu ei e absolut necesară, în cazul meu). Toti acestia folosesc telefonul ca mijloc principal de comunicare. Deci, eu n-aș putea ... fără. Il folosesc si acum, pentru a scrie pe elforum. Si de fiecare dată când am nevoie de o informatie ce se poate gasi pe "marele" net. Bag mana in buzunar si ... se rezolvă .
×