Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

+_Florin_+

Membru activ
 • Content Count

  1,853
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About +_Florin_+

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. N-ai ce le face, au autorizație pentru construirea respectivului proiect și e treaba inginerilor ce proceduri folosesc ca să bată grinzile. Poți cel mult să-i dai în judecată dacă demonstrezi că ti-au produs pagube cumva.
 2. @Ion_Bumbu, după cum spuneam într-un post anterior durata medie a unei epidemii era de 18 luni. Apoi se stingea pur și simplu. Asta n-o fi mai cu moț. Ar trebui să dispară pe la sfărșitul anului ce vine. Cu vaccin eficient sau fără. Dacă nu dispare, voi începe să intru "la idei", adică să consider că undeva ceva e "necurat". Adică nenatural. Dar să nu anticipez ... vom trăi și vom vedea.
 3. Aici vă dau dreptate, Romănia are foarte puțini oameni de afaceri în adevăratul sens al cuvântului, majoritatea sunt "milionari de carton" înavuțiți după loviluție. E oarecum logic, noi nu avem în spate aproape două secole de capitalism continuu, ca cei de la vest. Acolo sunt adevărații "oameni de afaceri", familii (sau grupuri de asociați), cu rădăcini vechi în lumea afacerilor și averi pe măsură.
 4. Să nu găsească vreo altă mașină sau (ferească sfăntul) vreun pieton neatent în loc de gard. În unele țări e permis să conduci cu o alcoolemie foarte mică, de ex dacă ai consumat o bere. Dar la noi unii prea sar calul, se urcă beți criță la volan, după o noapte petrecută prin cluburi ori la oarece petrecere. Pe ăștia i-aș aresta pe loc, ca în unele state din America.
 5. Eu ți-am mai spus, dacă vei fi "pe fază" înaintea producerii unui 6.5 ... 7+ poți vedeai clar dacă există sau nu semnale electromagnetice precursoare. La toate cutremurele de doi lei (care s-au produs după 1990) rezultatele sunt neconcludente (și pentru specialiști), pentru că eventualele semnale electromagnetice precursoare sunt prea slabe și se pot confunda cu alte semnale asemănătoare, produse de activitatea omului pe Pămănt. Deci, monitorizează non stop. The Big one e pe aproape... n-o spun la mișto.
 6. Da, sunt mulți amatori și acolo și prin alte părți, își îndreaptă antenele în direcția greșită. Unii din neștiință, alții însă știu bine ce fac.
 7. Indiferent ce emanații generează spiritele unora, ora exactă se va da de la București cu semnal de la Washington. Multă vreme de acum înainte. Că le convine unora sau nu. Doamne ajută!
 8. Baliverne, povești de adormit copiii
 9. Corect, unul din criteriile romănilor de atunci (și de acum) era tocmai posibilitatea de a căra diverse. Eventual să încapă și nevasta soacra mama copilul și pisica, recunusc că și pe mine m-a băntuit mereu acest criteriu . Traby nu era mașină mare de familie, dar era bun la cărat, într-adevăr. Și era ieftin. Dacă te pricepeai la mecanică, era cu atăt mai bine, practic executai orice reparație în regie proprie.
 10. Am avut vecin trabantist, spunea că motorul ține cam 30k km dar nu-i problemă, îl iei la subțioară și îi faci rk pe balcon, de căte ori e nevoie. Cam asa proceda el.
 11. Eu am mai pus această problemă, dacă generatoarele noastre pot susține un parc auto majoritar electric (să zicem 60 ... 70% mașini electrice).
 12. Ficățeii de import Italia erau drăguți dar n-au supraviețuit prea mult în peisajul rutier al vremii, pe la sfărșitul anilor '70 erau deja o prezență discretă. Apăruse Dacia și Lada care ofereau confort și performanțe superioare. Mă mir totuși de succesul Trabantului, erau destul de multe ...
 13. Mircea, n-ai citit cu atenție discuția mea cu @merck. Păi eu m-am referit la traficul american din anii '70 și '80, cănd V8-ul era majoritar, tu îmi pui poze de după "90? (Ca fapt divers, sunt un mare admirator al mașinilor americane de epocă).
 14. Stația seismică de la Vrancea are de toate, receptoare ELF și VLF, animăluțe diverse, pești etc. Problema e că tot acest material de studiu a apărut după seria de cutremure majore 1977/1986/1990 iar studiile pe cutremurele mici/foarte mici care au urmat sunt neconcludente. Să-l așteptăm deci pe "big one", că e pe aproape (părere personală bazată pe statistici). Poate atunci lucrurile vor deveni mai clare. Atăt pentru specialiști căt și pentru Felix. Mă refer la presupusele anomalii electromagnetice și "premoniția" animalelor. P.S. Și motanul bunicii mele o luase r
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines