Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tiuit instalatie termica


Vizitator dacus

Postări Recomandate

Salut! Am o problema de o luna ,de cind s-a dat drumul la caldura.Am un tiuit in casa care este foarte stresant si se aude doar noaptea cu citeva exceptii .nu pot sa-mi dau seama cu exactitate de unde vine exact.Intrebarea mea este;poate ca cineva sa imi faca rau si sa puna un dispozitiv cu ultrasunete ?Pentru ca piuitul este foarte ciudat si nu pare a avea legatura cu caloriferele.Si acesta apare in deosebi noaptea.Am observat ca si ziua citeodata se aude si cind nu e caldura. Dorm vreo 3;4 ore pe noapte cu intreruperi si am palpitatii la inima.2 saptamini am avut caloriferele din dormitor si sufragerie scoase si tot sa auzit.acum 3 luni am avut o cearta cu un vecin si ma gindesc ca nu cumva acesta sa imi faca rau .Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Proprietatile ultrasunetelor: ¨ nu sunt percepute de organul auditiv al omului;¨ se pot obtine si sub forma unor fascicule inguste;¨ transporta o cantitate insemnata de energie;¨ ele sunt puternic absorbite de substante in stare gazoasa. Efectele produse de ultrasunete: ¨ pot provoca incalziri locale¨ duc la omogenizarea unor sisteme dispersate cum ar fi: solutii coloidale, emulsii etc.;¨ pot distruge starea de omogenitate a unor astfel de sisteme;¨ pot accelera si chiar provoca unele reactii chimice;¨ pot favoriza procesele de polimerizare si invers¨ produc fenomenul de cavitatie, care consta in aparitia unor goluri in fluide in miscare;¨ provoaca perturbatii mecanice in interiorul celulelor vii, care pot duce pana la distrugerea microorganismelor. Aplicatiile ultrasunetelor: ¨ pe baza fenomenului de cavitatie se pot curati piese metalice, cazane, se pot perfora sau taia metale;¨ avand in vedera ca ultrasunetele pot distruge microorganisme, ele se utilizeaza la prepararea serurilor si vaccinurilor, la sterilizarea si conservarea alimentelor;¨ datorita incalzirii locale pe care o produc cand acd pe tesuturile organismului, ele se pot folosi pentru tratamentul unor nevralgii. Etc..

Link spre comentariu

Nu cred ca este nevoie de atatea prelegeri in cazul de fata...Este in mod clar o frecventa inalta, insa in spectrul audibil.Incercati sa depistati cel putin natura acelui sunet (electrica sau mecanica), daca spuneti ca nu puteti localiza sursa acestuia. Incercati sa deconectati toata aparatura electrocasnica proprie(prin scoaterea tuturor sigurantelor din tablou) atunci cand se manifesta aceast fenomen.Este posibil sa aveti o sursa in comutatie a unui aparat oarecare care produce acel tiuit.Daca fenomenul dispare in acest caz, procedati la oprirea pe rand a consumatorilor pana canddepistati "vinovatul".

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

acu cativa ani cu aproximatie vreo 7 cand junioru avea vreo1-1,5 ani daca il puneam in pat cu capu intr-o anumita parte se trezea instant si o trinea intrun urlet un timpde la ovreme am inceput sa caut sursa enervari copiluluiraspunsul ;in acea zona era un prelungitor in care erau 4-5 incarcatoare de telefon si casca blututcel din urma tiuia ca naiba si el avand urechea asa sensibila il sesiza repede eu nu il auzeam decat cu urechea lipita de carcasa

Link spre comentariu

Sa va zic cea mai tare faza cu sunetele din locuri ciudate/necunoscute . Inainte de 89 se mai faceau clocitori artizanale ca deh, erau scumpe sau nu se gaseau.Un coleg de serviciu, se apucase de facut asa ceva din lighene de plastic si o schema cu releu (triacele, tiristorii erau un lux pe atunci la noi).Dupa ce face o clocitoare, singur fiind in atelier, aude o voce ca de departe.Iese afara,... nimeni !Intra in atelier iar...., acum se auzea muzica. Cauta innebunit prin atelier..... ce sa vezi ? Clocitoarea prindea posturi radio AM cu integratul 741 si se auzea muzica in..... releu. :rade:

Link spre comentariu

Aia cu clocitoarea e reala nu e gluma. :aplauze Termostatul fiind realizat cu operational 741, avea amplificare mare si detecta postul local AM, releul se comporta ca un difuzor, vibra cand era actionat.Va dati seama ce figura o fi facut stiind ca nu e niciun radio pe acolo si mai era si singur in atelier.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Unii nu te-au crezut, Vali.Insa este logic si posibil (ceva mai tarziu am studiat functionarea receptoarelor simple, la care radiofrecventa modulata e demodulata ("detectata") pe caracteristica neliniara a intrarii (in grila sau pe joctiunea B-E a tranzistorului), apoi amplificata ca audiofrecventa de acelasi tub sau tranzistor.Totusi sunt cateva semne de intrebare, in sensul ca operationalul la clocitoare ar fi trebuit sa functioneze ca un comparator - amplificare mare, reactie pozitiva, comutare ferma pe saturatie "sus" sau "jos"; ca sa amplifice asa cum s-a descris trebuie sa existe jonctiunea capabila sa faca demodularea - am unele indoieli ca baza uneie din intrarile lui 741, realizata cu pnp-uri laterale "duc" 1MHz - si mai ales operationalul sa lucreze "liniar", lasand la o parte si "calitatea" problematica a "traductorului"....Cine e curios poate sa incerce, ceea ce pare oarecum neverosimil e indeplinirea simultana a unui numar destul de mare de conditii care se cam abat de la "normalul" situatiei.PS On topic: si la mine suiera, discret dar enervant apa in robinetul termostatat, pe o anumita pozitie de reglaj, desigur cea mai utilizata, exact in dormitor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări