Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

alex26

Membru activ
 • Content Count

  1,068
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About alex26

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Alba Iulia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Buna ziua. Cumpar mainboard TV philips 47PFL6877T/12, mainboard 3104 313 65664, sasiu QFU2.1E LA.
 2. Buna ziua. Poate are cineva acest integrat de la Pioneer recuperat ca as dori sa il cumpăr. Va mulțumesc.
 3. Din păcate toate măsurătorile duc spre PA3004 defect. Încerc poate are cineva din recuperări. Mulțumesc dle Marian.
 4. Va mulțumesc încă o data si voi face toate măsurătorile indicate de dvs. Din păcate azi nu pot ca sunt la servici.
 5. Va multumesc d-le Marian pentru informatii. Sa stiti ca nu sunt electronist si nu am cunostinte teoretice de electronica. Pentru mine electronica e un drog de care nu pot scapa, ei ce incerc sa mai repar o fac doar pentru mine si pe sculele mele. Aveti dreptate ca cer informatii inainte de a verifica ceva inainte , si nu o voi mai face. Daca doriti sa nu ma mai ajutati va inteleg si va respect. La verificare am gasit 2 tranzistori intrerupti Q21- 2SA720 si Q19- 2SC869. Tensiunile la PA 3004 sunt Pin 1=12,7V Pin 3=0V Pin 4=9,3V Pin 5=Masa Pin 6=2,3V Pin 7=10,1V Pin 8=10,6V Din ce am gasit eu in schema altui amplificator tot cu PA3004 am gasit ca tensiunile la PA3004 ar trebui sa fie Pin 1=13,5V Pin 3=0,9V Pin 4=0V Pin 5=Masa Pin 6=-6,9V Pin 7=0V Pin 8=7,4V Legat de tensiunea negativa la pinul 6 ar fi corecta daca decuplez inainte de integrat, cand conectez pinul integratului arata 2,3V. Credeti ca as mai putea verifica ceva sau integratul e defect? Va multumesc.
 6. Cu releul sunat așa cum a venit, amplificatorul funcționa bine dar acum fac legătura și anume ca la pornire se auzea un zgomot in boxe( o mica bubuitura) ca și cum s ar Descarca un condensator, posibil sa fie ceva tensiune mica pe iesire, sincer nu am măsurat. Sa fi fost mai mult de 50 mV. Acum parca mi-e și teama sa mai pun pe direct releul sa nu ard cumva finalii ca sunt originali, dar voi folosi un bec in locul siguranței și voi măsura tensiunea pe iesire.
 7. Buna ziua. Am cumparat un amplificator Pioneer SA 706, care aparent functiona bine. Din cauza ca un bec de la unul din vumetre lumina mai slab si pentru a curata amplificatorul ca era foarte prafuit am observat ca pinii releului sunt cuplati pe direct . Am desfacut releul ,l-am alimentat cu 24 V si cupleaza. Am dezlipit sarmele care erau puse la releu si am pornit fara, dar nu cupleaza. Eu stiam ca releul nu cupleaza daca este ceva in scurt dar amplificatorul functioneaza bine cu releul pus pe direct, ce ar putea fi defect in aceasta situatie? Va multumesc. https://www.hifiengine.com/manual_library/pioneer/sa-706.shtml
 8. Buna ziua. Am acest amplificator Kenwood KA 701 si nu pot reduce biasul mai jos de 60 mV, in manualul service fiind trecut 26 mV. Sa fie problema in semireglabil, dar de urcat urca. Pe celalalt canal am reusit sa il aduc la 28 mV. Va multumesc si atasez schema. https://elektrotanya.com/kenwood_ka-701_7011_sm.pdf/download.html Va multumesc.
 9. Buna ziua. Am un amplificator de ceva timp cu finali 2SA 753 si complementarul de la Hitachi pe un canal iar pe celalalt ceva improvizatie. Acum am gasit niste tranzistori dintr-un amplificator donator tot tranzistori de la Hitachi dar 2SB 653 si complementarul acestuia. Acestia ar fi 4 , dar au caracteristici mai slabe. De exemplu 2SA 753 are Maximum Collector Power Dissipation (Pc): 100 W Maximum Collector-Base Voltage |Vcb|: 140 V Maximum Collector-Emitter Voltage |Vce|: 110 V Maximum Emitter-Base Voltage |Veb|: 5 V Maximum Collector Current |Ic max|: 10 A iar ce vreau sa pun 2SB 653 Maximum Collector Power Dissipation (Pc): 60 W Maximum Collector-Base Voltage |Vcb|: 120 V Maximum Collector-Emitter Voltage |Vce|: 100 V Maximum Collector Current |Ic max|: 7 A Amplificatorul in care doresc sa ii pun este un Optonica SM4000, acesta are condensatorii de filtraj la 63V, si tensiunea scrie +-48. Ca putere scrie ca ar scoate 70W in 4 ohmi si 58 W in 8 ohmi. Credeti ca ar functiona, parca nici nu as vrea sa risc aiurea si sa distrug tranzistorii ca sunt si greu de gasit. Va multumesc
 10. Am inteles, dar totuși potentiometrul acela nu ar trebui legat cumva la masa, ca minusurile intra in potentiometrul, dar de ieșit?
 11. Buna ziua. Am intrat in posesia acestui batranel Rank Arena R2010 Quadro. Mi-ar fi fost de folos un manual service dar din pacate nu am gasit, dar problema este ca nu merg decat doua canale din patru. In partea din spate sunt 4 iesiri , doua notate V care merg si doua notate H care nu functioneaza. La iesirile notate V minusurile sunt legate la minusul carcasei, in schimb la iesirile H minusurile intra intr-un potentiometru, plusurile fiind legate la un comutator Stereo Quadro care functioneaza ok. Potentiometrul are 3 pini si pe doua din ele merg minusurile , dar ma intreb cum ar trebui totusi sa functioneze corect. Va multumesc.
 12. Am vorbit acum cu un prieten care lucrează la un centru de depanare imprimante și i-am spus de Etichete adezive din poliester și mi a spus ca are ceva stempel transparente și îmi aduce . Sunt curios sa văd cum ar ieși in final.
 13. Buna ziua. Va rog dacă ma puteți ajuta cu o informație legată de Imprimarea unor cuvinte pe fata unui amplificator care s-au șters. Unde as putea găsi pe cineva care se ocupa cu asa ceva. Va multumesc.
 14. Buna ziua. Am nevoie de un filtru fm model ATF-033 Pioneer. Atașez o poza. Multumesc.
 15. Buna ziua. Am nevoie de un potentiometru de volum cu picioarele sub el, folosit mai frecvent in amplificatoarele Sony. Atașez o poza. Multumesc.
×
×
 • Create New...