Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Perpetuum mobile- Ultima gaselnita


nickrvl

Postări Recomandate

ma  indoiesc  ca  perelman  a  putut  scrie  o  asemenea  suma  de  gogomanii  ....

 

 

Adevărul e că a îndemnat a scrie şi astfel de gogomanii, intenţia lui a fost alta, se vroia un exemplu între multe alte gogomănii.

Aveţi mai jos versiunea în română a poveştii:

 

Ia. I. Perelman - Fizica distractiva vol.2.pdf

Ia. I. Perelman - Fizica distractiva vol.2a.pdf

Ia. I. Perelman - Fizica distractiva vol.2b.pdf

 

Evident puteţi a îndemna şi la "original":

în rusă 1.pdf

în rusă 2.pdf

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Maius, eronat, Universul se extinde ca urmare a energiei imprimate de Big Beng. Normal ca miscarea apare, raportind la origine, ca accelerata. Teorile spun ca fie Universul se va extinde la infinit, fie va colapsa, datorita entropiei. Nu exista inca un punct comun de vedere.Cit despre declaratiile NASA, atitea au "declarat", ca mai sa zici ca-s mama Omida.Zilele trecute stateam de vorba cu cineva deapre un proiect. Anume, ce un bazin din care vine apa pe o hidrocentala. Aceasta produce crent care este folosit, printre altele, si de o pompa ce ridica apa la loc in bazin. Asa va obtine energie gratis.Cit despre avioanele sau automobilele solare, am mai atras atentia, ele NU sunt perpetuum mobile!!!! Acestea CONSUMA eregia produsa de celulele solare!

Link spre comentariu

. Anume, ce un bazin din care vine apa pe o hidrocentala. Aceasta produce crent care este folosit, printre altele, si de o pompa ce ridica apa la loc in bazin. Asa va obtine energie gratis. 

gratis  pe  naiba !  cantitatea  de  energie  necesara  functionarii  acelei  pompe , pentru  ridicarea  apei  la  loc  in  bazin , va  fi  intotdeuna  mai  mare  decit  cantitatea  de  energie  obtinuta  de  la  draguta  de  hidrocentrala .  iata  cum  avem  din  nou  un  randament  subunitar .  

pai ,  chiar  credeti  dvs  ca asa  de  simpla  e  manevra ?   daca  ar  fi  fost  asa  de  usoara  rezolvarea  dvs ,  atunci  s-ar  fi  umplut  lumea  demult  cu  astfel  de  hidrocentrale  cu  circuit  inchis . 

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Astfel de hidrocentrale există - chiar și grandiosul proiect Tarnița-Lăpuștești este o astfel de hidrocentrală .

Evident însă că nu e vorba de perpetuum mobile ci de rațiuni economice - energia produsă ziua e mult mai scumpă decît cea consumată noaptea , pentru pompare . 

Despre eficiența globală nu știu însă amănunte .

Link spre comentariu

Cel mai bun exemplu-hidrocentrala Lotru-Ciunget cu o putere instalata de 510MVA...cea mai mare hidrocentrala de pe raurile interioare...are 2 statii de repompare...motoare de 10MVA...poate fi telecomandata de DEN...are o carcateristica unica- poate ajunge de la zero la incarcare maxima in aprox. 1,5min...retehnologizata de curand...o minunatie!...am vazut amenajarea...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Buruiana

Conform unor teorii mai noi, nedemonstrate (inca), noi am trai intr-un fel de program de computer, adica tot ceea ce ne inconjoara este doar informatie receptata de creier sau suntem cu totul doar niste programe. Pai intr-un astfel de mediu ar putea fi posibila crearea unui perpetuum mobile si chiar a unui ,,perpetuum imobile" (gluma unui coleg de pe forum). Eee, ce ziceti de asa o gaselnita ?Dar este posibil, ma gandesc eu, asa, ca cel care ne-a creat sa-si incalce propriile legi?

Link spre comentariu

Orice teorie se numeste teorie sau principiu tocmai pentru ca nu poate fi demonstrata de catre oameni.Unele teorii sunt folosite, in stiintele exacte, pentru ca nu s-a imaginat, de catre om, experimentul care sa le infirme dar exista experimente repetabile in limitele cunoasterii umane care le "confirma".

Link spre comentariu

"noi am trai intr-un fel de program de computer, adica tot ceea ce ne inconjoara este doar informatie receptata de creier sau suntem cu totul doar niste programe"

Daca se venea cu aceasta teorie inainte de aparitia filmului Matrix mai ziceam si eu, asa ca nu e chiar asa originala. Visele, or fi si ele programe?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări