Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Untold

Membru activ
 • Posts

  2,514
 • Joined

 • Last visited

About Untold

 • Birthday 08/29/1967

Recent Profile Visitors

1,592 profile views

Untold's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • First Post
 • Conversation Starter
 • One Year In

Recent Badges

 1. 16 lei plus 25 lei transportul prin curier...nu se merita, am eu tot ce trebuie, triac, potentiometru, etc...doar sa gasesc la un magazin in zona unde locuiesc, altfel il fac eu. Multumesc pentru raspunsuri, @validae si @Craciun.
 2. Da, stiu ca se gasesc si pe la noi, dar prefer sa-l fac eu, schema e simpla, un potentiometru, 2 rezist si un triac. Eu ma intrebam daca merge, insa atata timp cat ledul e alimentat din alternativ, (avand pe el o punte redresoare) cred ca se poate folosi acel variator.
 3. Va salut! Nu stiu daca se merita, dar am luat o tigaie de led cob la 220V de 100W cu care as vrea sa-mi fac o lampa pentru lucru dimabila. Ledul se alimenteaza direct la 220V fara driver, fara nimic. Intrebarea mea este daca as putea folosi un regulator de turatie de la un aspirator sau un regulator din ala pentru becuri cu incandescenta pentru a-i regla intensitatea luminoasa. Ledul va fi desigur, lipit de un radiator cu ventilator pentru procesor, tablita lui de aluminiu e subtire de 1mm.... Daca nu, poate-mi sugerati vreo schema sa fac eu dimmerul. Daca ledul functiona in cc, nu era problema, sunt destule scheme cu mosfet.... In poza, dihania de led luata de pe haliexpress. L.E. Am gasit tot la orezari si dimmerul pentru 220V, ma intreb daca o fi bun sau sa-mi fac eu unul: https://www.aliexpress.com/item/32537903126.html
 4. Pentru trafurile de iesire nu este necesara ecranarea magnetica, traful de retea este cel care trebuie ecranat zdravan. Acele custi/cutii care se pun peste trafurile de iesire au doar rol pur decorativ. Si-apoi, daca tot va dati guru in electronica pe aici, puneti mana pe un L-metru si masurati inductanta unui traf cu si fara un polonic in cap si-apoi mai vorbim. Trafurile de iesire care sunt ecranate cu materiale feroase (tole de ferosiliciu, etc) sunt calculate in asa fel incat cu caciula de "fer" sa ajunga la inductanta necesara scopului propus. Scuze initiatorului topicului pentru polemicile inutile...
 5. Pentru un aspect satinat si foarte placut al aluminiului, tabla respectiva se poate fierbe in apa cu fosfat, eu am facut asa ceva pe vremuri, iese super. TImpul fierberii se stabileste dupa aspectul dorit. Asta dupa finisare cu smirghel fin pentru indepartarea tuturor zgarieturilor. Apoi, lac de protectie gen fixativ de par pentru cucoane. Referitor la ecranele metalice (feroase) al trafurilor de iesire (nu si cel de alimentare), Dl. Lazaroiu zicea mai demult ca, pot modifica inductanta trafului, cel mai indicat pentru trafurile de iesire ar fi metalele neferoase, cum ar fi aluminiul, alama, cuprul, etc..iar asta se poate verifica usor prin masurarea trafului cu un L-metru cu si fara ecran metalic feros.
 6. A-B=90 spire B-C=10 spire A-C=100 spire De regula,, priza pt reactia din catod se face la 10% din bobina, sau cel putin, asa am mai citit eu.
 7. Dl. Dumitrache_S imi este un bun prieten si un om serios si cinstit. Daca o sa cumparati un amplificator de la dumnealui, nu o sa va para rau. Dar, daca va intalniti pentru o auditie/proba, ideal ar fi, cum a spus si alt user mai sus, ca pe amplificatorul testat sa conectati boxele dvs si sistemul/sursa de sunet cu/la care ascultati de obicei. Eu cand mi-am luat o pereche de boxe sh Onkyo, m-am dus la om acasa cu amplificatorul meu SE cu 4P1L (de doar 2W) si un cd player (pickup-ul e prea mare si prea greu/fragil pentru astfel de calatorii). Succes in gasirea amplificatorului potrivit pentru dvs!
 8. Un regulator cu triac gen cele din intrerupatoarele cu variator de lumina?
 9. Eu n-am facut misto cand am zis de chestia aia cu care iti aprinzi tigara in masina, dar multumesc pentru osteneala de a-mi sterge postul. Aici sunt prezentate ambele variante, cu bec halogen si bricheta auto, care cica e mult mai eficienta decat halogenul.
 10. Am gasit mai demult un site despre un baietel din Vietnam care, neavand posibilitati financiare si piata de unde sa cumpere condensatorul variabil, si-a confectionat singur cele trebuincioase (bine, cred ca sub indrumarea unui adult). Condensatoarele arata bine, sunt functionale si in primul rand, se pot face acasa de catre oricine care are o foarfeca, o masina de gaurit si o pila.
 11. Sau cu asta: https://www.youtube.com/watch?v=8adWfAUjTwU&t=90s
 12. Se poate inchide, multumesc!
 13. Ok, facem schimb de adrese pe MP. Multumesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines