Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

GEO 53 BN

Membru activ
 • Posts

  2,515
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About GEO 53 BN

 • Birthday 10/07/1953

Recent Profile Visitors

8,276 profile views

GEO 53 BN's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated
 • Week One Done
 • One Year In
 • One Month Later
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Salutare prieteni! Am demontat , am verificat, tot ce se putea demontat. Toate cele demontate, sint in regula! Efectiv nu mai stiu ce sa mai fac! Cred ca pina la urma, o sa-mi cumpar alt hidrofor, ca altfel nu se mai poate! Viceprimarul comunei Bucovat, s-a laudat ce va aduce apa potabila , atit in comuna cit si in zona cu duplexuri , unde locuim si noi ! In ce an va fi asta? E greu de anticipat! Vai de noi! Mai marii comunei mint de ingheata apele, ! Sa vedem la alegerile urmatoare, cu ce bombite vor mai veni! Cred ca vor veni, ca de fiecare data, sa se laude cu ''maretele impliniri'' !
 2. Buna dimineata! Prin anii '63-'64, la noi in sat era un tinichigiu care se ocupa cu confectionarea de burlane , jgheaburi si tot felul de zorzoane , gen cocosi din tabla care atunci cind batea vintul, cocosul se rotea, care, toronau pe virfurile caselor acoperite cu tigla sau tabla zincata! In acele vremuri cei care aveau casele acoperite cu tigla sau tabla zinata, erau doar cei cu dare de mina, respectiv minerii si micii mieseriasii, care se ocupau cu confectionarea de mobila artizanala, carute, si sanii pentru animale, roti pentru carute, scari din lemn de diferite lungimi, prese pentru struguri, butoaie din lemn, căzi din lemn pentru depozitarea cerealelor, floarea soarelui, struguri, ,etc, razboaie de tesut, virtelnițe pentru depănarea firelor de cinepa, si cite si cite altele! In capatul din sus al satului, locuiau tiganii, care se ocupau cu confectionarea fuselor, din lemn pe care se bobina ața de cinepa, cirpirea vaselor din tabla , care se spargeau in timp datorita ruginirii, vinderea acelor de cusut, a bumbacului, etc, contra , gainilor batrine , slaninii chiar si rinceda! Tigancile erau cele se ocupau cu trocu'! Marea maioritate a satenilor erau agricultori, care se ocupau cu, cultivarea porumbului, cartofilor,cinepii, floarea soarelui, vița de vie, etc. Foarte putini dintre ei, erau cei care isi permiteau sa-si acopere casa cu tigla! Tinichigiul, care facea cam de toate, se ocupa cu acoperirea caselor cu tabla fie neagra sau zincata, functie de citi bani avea clientu-n punga! Tinichigiul era de loc din Simleul Silvaniei! Incepind din primavara si pina toamna, avea de lucru de nu-s vedea capu! Tata (fie iertat) a intrat in legatura cu el (tinichigiu') in urma cu vreo 3 ani(parca)cind un jgheab de la casa s-a deformat datorita greutatii zapezii! Dupa ce tinichigiul a remediat problema tata la poftit in casa si la omenit cum trebuie. Au inceput sa povesteasca pina seara tirziu, tata spunindu-i sa doarma peste noapte la noi! Din acel moment tinichigiul a devenit prieten de-al tatei. Primavara se infiinta la noi acasa si pleca doar toamna cind vremea se inrautetea, nemaiputindu-se lucra afara! Aproape toata ziua stateam pe linga el si-l urmaream cum transforma tabla zincata in jgheaburi , burlane, cocosi, stegulete din tabla care atunci cind batea vintul, se rotea scotind un sunet mai aparte! Cind tinichigiul facea lipituri cu cositor si ''apa tare'', mirosul cositorului topit, mi se parea placut, fara sa ma gindesc ,vreodata ca ar fi toxic! Acum, stau si ma mir cum putea sa cositoreasca cu ''apa tare'', toata ziua, cu nasu'-n fumul scos de ,vaporii scosi la topirea si sudarea pieselor din tabla zincata!
 3. Pina una alta, mii de multumiri, colegilor, care mi-au dat dat sfaturi folositoare!
 4. Buna dimineata prieteni! Cum se crapa de ziua m-apuc de demontat hidroforul, sa vad care-i buba. Asa cum ati spus si voi , e posibil ca orificiul presoatatului sa fie obturat, sau presostatul sa fie defect, ceea ce-i putin probabil! Inclin sa cred ca orificiul este obturat! Alta explicatie nu-i! Sa dea dracu in ele de ''chinezisme'', cu toate ca ma indoiesc, sa fie, numai ele de vina! Pina una alta, dau vina pe bietii chinezi! Ei sint vinovatii de serviciu!
 5. Mulțam pentru informatii ,colegu' @dan-a2! O sa iau, la puricat toata hardughia!
 6. Salutare prieteni! In ultimile zile, am fost ocupat, cu un hidrofor , relativ nou, care are prostul obicei , de a nu se mai opri din mers! Citeodata se milostiveste si incepe sa lucreze normal! Am demontat, de pe hidrofor toate piesele, care puteau sa-mi de-a de furca! Primul suspect a fost presostatul! Dupa o verificare atenta, am ajuns la concluzia ca presostatul este in regula! ''Băsica'' cu aer, deasemenea este in regula! Contactele presostatului sint intacte, fara topiri, arsuri, ale pastilelor ! Ce mama naibii se fie de vina? Sa cumpar un nou set de contacte sau un presostat nou? Cine stie ce chinezism de doi bani, am cumparat! Culmea e ca pina acum citeva zile, n-a facut nici o figura ! Pastilele sa fie din lemn?
 7. De stat pe pămint, n-a stat, pneurile fiind umflate corespunzator! Singura bușitură , mai serioasa, e portiera, stînga față. Cu toate astea, portiera se inchide si deschide, fara nici o problema! O alta problema, nu chiar asa de grava, e acumulatorul, care-i descarcat complet! Din cite-mi mai amintesc, acumulatorul l-am cumparat acum 4-5ani! Mi-as fabrica un incarcator auto, cit mai simplu, fara sa ma apropiu, de bugetul, si asa, destul de, ''straveziu''! Pentru asta mi-ar trebui o schema mai simpla!
 8. @doru3160imi cer scuze ca am omis sa va povestesc ce am facut cu Logan-ul! Deocamdata ,Loganul, l-am parcat, in fata casei! Am vorbit cu mecanicul interesat de Logan,care mi-a confirmant, ca este interesat de autoturism ! Dupa ce l-am curatat bine de frunze si murdarie,l-am spalat bine, aratind chiar bine, avind in vedere ca a stat ceva vreme, expus intemperiilor! Are ceva avarii la capacul portbagajului, si o julitura la aripa stinga, fața! Oglinda stinga,fata este rupta! Vreau sa incarc si bateria care da semne clare de oboseala. Bateria, nefiind foarte veche , cred ca se va incarca pina la urma! O sa va aduc la cunostinta, daca bateria, a binevoit sa se incarce!
 9. Bun dimineata prieteni! Inca de cind am cunoscut-o, pe cea care, ulterior,imi va fi sotie am fost convins ca ne vom intelege bine! Si chiar asa a si fost! Prietenia n-a durat o vesnicie! Dupa un an de tatonari,am cerut-o de sotie, casatorindu-ne in scurt timp! Soacra, o femeie, cam dungoasa, nu era prea convinsa de intentiile mele, in schimb socrul, era mult mai realist si prietenos! Poate si de aceea, am urgentat casatoria! Pe alocuri, s-au strecurat, atit nemultumiri cit si certurisisi care in scurt timp erau aplanate! Dupa ce ne-am mutat In Bistita, la apartament, lucrurile sau calmat ca prin farmec! Dupa citva timp a venit pe lume si fiul nostru, Mihai! Dupa citiva ani buni de convietuire frumoasa , sotia s-a imbolnavit de cancer la sîn! Au urmat o grama de tratamente la Cluj la Institutul oncologic! Boala a evoluat rapid, spre sfirsit medicul din Cluj, spunindu-mi ca nu se mai poate face nimic! In ultima perioada,am internat-o la o sectie de oncologie de pe linga spitalul de boli infecioase din Bistrita, unde s-a si stins! Nu va spun cit am suferit, in acea perioada! Fiul meu termina-se facultatea la Tirgu Mures, si era angajat la Siemens Timisoara! Periodic mai venea pe acasa! Eu eram angajat la o firma mare de prelucrare a maselor plastice din Bistrita! Colegii, stiind prin ce am trecut, m-au sustinut moral , pina cind mi-am mai revenit! Pensionarea se apropia cu pasi repezi, asa ca, la insistentele fiului meu, m-am mutat, initial la Arad si apoi in ultima perioada la Timisoara! M-am pensionat la limita de virsta, dupa ce initial,ma captusise-m cu o tumora la colon! Acum sint bine mulțam! Acum ca pensionarii
 10. Asa-i cum zici! De fapt, nu e zi, lasata de cel de sus, sa nu-mi aduc,aminte de cea, care ne-a fost, mie sotie , fiului meu, mama! N-o s-o uit niciodata! Poate doar atunci, cind, imi voi incheia socotelile, pe aceasta lume!
 11. Imi pare extrem de rau ca n-am pomenit-o pe sotia, fie iertata! Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca!
 12. Salutare prieteni! Intr-o vara pe cind eram in concediu, ne-am hotarit impreuna cu sotia, sa mergem in vizita la parintii mei din Chiesd! Sotia era si ea in concediu, asa ca ne-am luat bagajele si am plecat cu trenul spre comuna natala! Binenteles ca l-am luat si pe fiul meu, care, pe atiunci, avea vreo doi anisori! Am urcat in tren si am pornit spre Chiesd! In gara din Sarmasag ne astepta un prieten de-a lui tata, cu o rabla de Dacie, veche, de cind lumea! Ajunsi acasa, in Chiesd, am debarcat, tata asteptindu-ne cu lacrimi in ochi! Nu se mai putea abtine din plins, vazindu-si nepotul! Am fost invitati la masa si dupa ce am ce am terminat de mincat,ne-am pus pe povesti! Tata nu se mai putea abtine din plins! Se facuse seara tirziu , cind obosti, i-am spus mamei (vitrege) sa faca patul ca sa ne odihnim! Am cazut la somn ca puscati! A doua, zi pe la ora 9,ne-am trezit si dupa ce am mincat, ne-am pus pe povesti! Tata a adus o cana de 2 litri cu vin, si m-a invitat sa bem citeva pahare de vin. Cum niciodata, n-am fost prieten, cu bautura, ma abtineam sa nu ma cherchelesc . Tata ma tot imbia sa beau, cu el, pina cind ,i-am spus pe șleau ca nu sint amator de bautura. A stat cam suparat o vreme dupa care s-a mai molcomit! Incercind sa-i abat gindul de la bautura, mi-am adus aminte de o rîpa din padure cu maluri extrem de abrupte si desis greu de strabatut! Vara cind eram copii si vremea era secetoasa, pasunea fiind ca arsa, mergeam cu vitele la pascut prin padure scutind fînul pentru vite! L-am intrebat daca a mai fost prin ''Pestera'' si daca da , cit de greu se mai poate strabate! Atunci mi-a spus ca a mai fost de citeva ori pe la ''Pestera'' si ca n-a mai intrat pe acolo de citeva zeci de ani! Tata imi spunea ca pe fundul pesterii este numai trestie inalta si de doi metri, deasa ca peria! M-a intrebat de ce il intreb de Pestera! I-am spus ca as vrea sa mai vad inca o data Pestera, pe care n-o mai vazusem de prin anii 64,- 65 cind mergeam cu vitele la pascut! Parchetul pe atunci era plantat cu puieti de stejar inalti de 10-15cm! Acum vreo trei ani am incercat sa strabat padurea tinara , fara nici un rezultat! Si totusi ma bate gindul, sa mai ajung inca odata, pe acolo!
 13. Dupa ce am trecut in clasa a V-a, orele de lucru manual, au fost scoase din pragrama, scolara fiind inlocuite cu noi materii, printre care si ore de limba rusa, botanica, chimia si alte materii, cu care nu ne mai intilnise-m niciodata! In pauza ne intreceam la fuga si la catarat in copacii, care erau peste tot, pe perimetrul scolii! Dupa ore fugeam pina acasa si dupa ce mincam, ne faceam lectiile, si temele, in cea mai mare viteza,fugind la joaca! Acasa ajungeam, de multe ori,seara tirziu! Ne facuse-m cite o morisca din lemn de brad, cu patru pale, pe care, daca o aruncam, lua tot felul de traiectorii! Devenise o joaca, la moda, foarte gustata de catre noi, copii!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines