Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

GEO 53 BN

Membru activ
 • Content Count

  2,515
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About GEO 53 BN

 • Rank
  Membru evoluat
 • Birthday 10/07/1953

Recent Profile Visitors

7,707 profile views
 1. Cam asa ceva, numai ca inclinarea viitorului acoperis, este mai mica decit inclinarea acoperisului casei!
 2. Ideea de a monta inca un stilp la mijlocul grinzii, a cazut pentru, ca acolo am geamurile de la bucatarie si usa de iesire din spatele casei! Dupa ce mi-am ''stors'' creerii,(o buna bucata de vreme) cum sa o scot la capat, atunci mi-a venit ideea sa agat grinda de fiecare caprior, in parte!
 3. Salut [email protected]! Grinda va fi ''agatata'' de fiecare caprior, distanta dintre capriori fiind de circa 60cm! Asa ca efortul va fi repartizat in 7 puncte. In sectiune, capriorii au forma dreptunghiulara, fiind asezati cu partea ingusta in jos! Tendinta de incovoiere a grinzii va fi compensata de greutatea tiglelor ceramice cu care este acoperita casa! Dupa ce am vazut ca grinda nu poate fi fixata de perete, din cauza izolatiei cu polistiren, mi-a venit ideea sa o 'agat'' de fiecare caprior in parte!
 4. Salut colegu @Branca! Stilpii sint pe capete , pe ei fiind asezata grinda. Astazi am muncit de mi-au sarit capacele. Cel mai nasol a fost atunci cind am asezat grinda pe capetele de sus a stilpilor. Grinda are lungimea de 5300, mm cu sectiunea de 100x100mm. Greutatea grinzii este de aproape 50kg. Asezatul grinzii pe stilpi, a durat mai bine de jumatate de ora, avind in vedere ca a trebuit sa am aceeasi distanta dintre stilpi si grinda, atit la baza cit si la partea de sus. Am reglat stilpii in asa fel incit sa am aceeasi distanta dintre capatele grinzii, atit sus cit si jo
 5. Salut prieteni! Revista Stiinta si tehnica , mai exista? Revista Tehnium,(daca nu man-sel) a agatat pușca-ncui Prima revista tehnica,pe care cumparat-o, a fost revista Sport si tehnica! Apoi au urmat Tehnium, Stiinta si tehnica. In timp multe reviste, care in timp au avut o mare cautare, au disparut! Oare de ce s-a intimplat asta?
 6. O sa fie, doar o gradina de vara, acoperita, unde , atunci ,cind va fi foarte cald , sa avem unde sta la umbra! Grinda la care ai facut referire, o sa se sprijine pe cei doi stilpi, fiind fixati intr-o piesa metalica, care la rindul lor sint fixati in beton. Grinda se va sprijini pe cei doi stilpi, lipiti de perete care la rindul lor vor fi fixati de zid cu patru piese, numite conexpand-uri.
 7. Mneața colegu' BRANCA! In ultimile zile, am fost destul de ocupat, intrind pe net, doar sporadic! Ieri, am fost, pe la gradina sa vad cum merg treburile pe acolo. Usturoiul, sadit din toamna, vad ca si-a scos botisorul ! Deocamdata, nu se poate intra pe parcelele sapate, cu hirletul, din toamna, terenul fiind inca destul de moale. Cind sa va indrepta vremea, terenul uscindu-se cit de cit, abia atunci vom putea sa intram in ''piine''! Ca sa nu stau, chiar degeaba , am inceput sa lucrez la o extensie (de vara) a casei. Deocamdata am instalat doar stilpii, pe care urmeaza
 8. Abia dupa '89, oamenii, ai caror terenuri, au fost luate, cu japca, de catre comunisti, au fost retrocedate tuturor celor care au fost deposedati de catre comunisti!
 9. Salutare prieteni! Pentru mine, orasul Bistrita, este cea de-a doua casa, dupa Chieșd! Timisoara, pentru mine, este doar o zona de tranzit! Practic, sint doar un trecator, care a ales, sa stea mai mult decit ar fi necesar! Pentru mine, Chiesd-ul si Bistrita, sint cele mai frumoase locuri din lume, pe care, le vizitez, intotdeauna, cu multa placere! Daca cineva, m-ar pune, sa aleg intre cele doua localitati, respectiv Chiesd-ul si Bistrita, credeti-ma, ca n-as fi in stare, ce sa aleg! De mai multe ori, am discutat cu fiul meu , sa ne ducem in Chiesd si sa vizitam locurile
 10. Cind ma voi intoarce-n Bistrita, ma jur, ca voi strabate, toate padurile din imprejurimi si nu numai! Sanatos sa fiu!
 11. PS! Ce mi-e ciuda cel mai tare, e faptul, ca imbatrinesc, fara sa fi reusit, sa vizitez ,(sa vad) tot ce mi-am propus!
 12. La cules de ciuperci, am fost inca de pe vremea cind eram copilandru. Bunica (fie iertata) avea citeva tovarășe, cu care , in perioada de vara , toamna, erau nedespartite! Binenteles ca nici eu nu puteam lipsi. Bunica, cu tovarasele ei stiau, pe unde sa umble prin padure, unde an de an, se gaseau ciuperci, mînatarcile gasindu-se la tot pasul. La bunica in casa se gaseau tot timpul minatarci uscate, intinse pe sfoara pina cind erau tari aproape ca lemnu'! Facea bunica o mincare de ciuperci( de post) de ma lingeam pe bot! Dupa ce m-am instalat in Bistrita, mi-am facut cit
 13. Am in Bistrita, o carte, despre ciuperci, cumparata acum vreo 20 si ceva de ani! . Cu prima ocazie cind voi merge in Bistrita, o sa scotocesc prin biblioteca, dupa cartea pe care n-am mai rasfoit-o de multi ani!
 14. Salut colegu' BRANCA! Spuneai ca e imposibil sa nu, fi remarcat , sălățica! Tata, fie iertat , avea o vorba! Daca,atunci, cind mergi prin padure si vezi plante pascute de animalele salbatice, rumegatoare, sa stii ca acele plante nu sint daunatare omului! Ca tot omul , atunci, cind mergind prin padure, la cules diferite plante sau flori si vezi anumite plante, despre care nu stii mare lucru, normal ca vei fi circumspect. Pacat, ca nu se prea gasesc carti, in care sa fie prezentate plantele,(flori, ciuperci, etc) despre, care omul de rind, nu stie nu stie mare lucru!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines