Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

alf

Membru activ
 • Content Count

  148
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Se poate si mai bine

About alf

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Timisoara

Recent Profile Visitors

395 profile views
 1. Am cumparat destul de multe transformatoare Talema de la polonezi si majoritatea erau fabricate in Cehia https://talema.com/about-us
 2. Se poate monta fara probleme o chiulasa de la Dacia 1300 pe un motor de 1400. Creste foarte putin raportul de comprimare si puterea. Daca benzina utilizata are cifra octanica prea mica, tendinta de aparitie a detonatiilor de poate elimina prin reglarea aprinderii prin rotirea usoara a delcoului.
 3. Ba da! Am luat foarte multe si de la PETRA, singura diferenta fiind pretul! INDEL sunt fabricate in Polonia si nu au NIMIC calitativ inferior!
 4. Nu este deloc asa! Atasez print screen cu oferta facuta de PETRA, respectiv cu factura emisa de TME cateva zile mai tarziu. Concluziile le trageti singuri.
 5. Atentie la componentele pasive unde cantitatea minima este 100! Se livreaza in multiplu de 100.
 6. alf

  VIOTUBEAMP

  Am incercat eu acest tip de transformator de iesire fabricat de polonezii de la INDEL si este excelent. Mai este o zi la dispozitie daca vrei sa il cumperi la pret redus.
 7. Majak 202 este fabricat la Kiev (R.S.S Ucraineana) din anul 1974, iar Snejeti 202 este fabricat la Briansk (R.S.F.S.Rusa) din anul 1978. Schemele sunt identice, diferente minore fiind pe panoul aparatului (una dintre ele este dispunerea VU-metrului) iar placile cu circuitul imprimat sunt proiectate usor diferit.
 8. Radiatoarele nu sunt cuprinse in lista produselor cu reducere de 15% de la TME.
 9. Cine opteaza pentru alimentarea amplificatorului cu sursa clasica, cu transformator, de la polonezi poate cumpara condensatori electrolitici cu curent de riplu mare, cu prindere cu colier si terminale cu surub. Unele sunt la preturi mai mult decat acceptabile.
 10. Cumpar des marfa de la TME, colete de aproximativ 20kg, si tariful perceput pentru transport este exact cel specificat pe pagina lor, adica 24,99 lei cu TVA inclus, pentru greutati de pana la 30kg.
 11. Cu valorile din schema, in repaus, prin tranzistorul pilot trece un curent de 7,4 mA iar prin fiecare tranzistor din diferential aproximativ 370uA, asa ca as alege ca rezistentele din colectoarele tranzistoarelor din diferential sa fie de 1k8.
 12. Daca e alimentata cu +/-35V, la 60Vvv pe sarcina de 4 ohmi nu prea iese la socoteala 10W... Probabil aia doua sute de pitici si rezistenta de 100 de kile din intrarea neinversoare sunt conectate la masa, dar nici asta nu conteaza prea mult... Sarcina pilotului o poti transforma usor intr-o retea bootstrap, iar in serie cu diodele de prepolarizare a finalilor (ar trebui sa fie in contact cu acestia) inseriaza un semireglabil de 100...500 ohmi din care reglezi curentul de repaus. Poate e cazul si de-o rezistenta de 18...47 ohmi in serie cu emitorul pilotului, dasr asta se vede dupa ce se fac celelalte modificari. Reglarea curentului de mers in gol (repaus) se poate face din semireglabilul care se va inseria cu cele doua diode (respectiv cel pus in paralel cu a treia dioda din recomandarea lui @sesebe), iar simetria etajului final (tensiune offset la iesire) din tatonarea valorii rezistentei de 4k7 montata intre B si E la pilot sau din tatonarea rezistentei de 47k montata in emitorul tranzistoarelor din diferential. Inca o chestiune importanta! A1015 si C1815 in pilot si prefinali este o gluma chinezeasca... ar trebui inlocuiti cu BD139/BD140.
 13. Amplitudinea semnalului in punctul A este egala cu derivata unei constante... cu conditia ca R12 = R13.
 14. Astazi am ridicat coletul de la Oficiul Postal. Multumesc frumos pentru intregul continut!
 15. Eu m-am descurcat cu asta. L-am comandat pe la pranz si a doua zi am primit coletul. Mai sunt si variante.
×
×
 • Create New...