Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

alf

Membru activ
 • Posts

  289
 • Joined

 • Last visited

Profile Fields

 • Location
  Timisoara

Recent Profile Visitors

949 profile views

alf's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. intrebare ajutatoare... ce putere maxima are o incinta acustica in care introduc doua difuzoare de 300w/8 ohmi legate in paralel? raspunsul este 600w, dar, asa cum s-a spus mai sus, nu este recomandat sa aplici pe un difuzor o putere mai mare decat jumatate din puterea maxima scrisa pe el. alexe virgil, daca vei consulta datele tehnice ale unui difuzor de calitate, vei vedea ca acolo sunt specificate doua puteri - nominala si maxima, precum si conditiile in care au fost masurate.
 2. Il poti achizitiona printr-o comanda online.
 3. Buna ziua! Astazi a sosit coletul si va multumesc frumos pentru intregul continut!
 4. De exemplu, 2SA856A (mai ales daca este GR!) este un tranzistor "mut"... cu un NF=1,3db (si chiar mai mic), este ideal in etaje de intrare AF cu sensibilitate ridicata. "Mosulica" asta, ingenuncheaza multe operationale de ultima generatie, atunci cand este vorba de un etaj de amplificare AF cu zgomot redus!
 5. Daca vrei sa asculti intr-o sufragerie de bloc, este suficient sa achizitionezi un AS15201.
 6. Am si schema si stiu si cu ce se inlocuiesc integratele alea, dar se pare ca a venit "data viitoare"...
 7. Am primit la reparat un amplificator cu finali TIP35C, TIP36C cumparati de la magazinul teleormanean... In imagine, pentru comparatie, este si un MJ15022 inlocuit intr-un Dynacord inundat in gheata carbonica, care a functionat 20 de ani fara sa fie desfacut.
 8. Ce legatura are zidaria daca este pus polisitiren peste ea?
 9. Daca tot s-a repornit discutia despre schema asta, am si eu cateva recomandari (daca initiatorul topicului doreste sa o realizeze, poate cere aici si voi reveni punctual cu precizari): - pentru a se asigura o simetrie corespunzatoare etajului final, trebuie realizata o polarizare corespunzatoare a primului tranzistor. - curentul prin tranzistorul pilot este enorm - trebuie redimensionate valorile rezistentelor din reteaua Bootstrap. - polarizarea tranzistorului din superdioda trebuie facuta astfel incat daca se intrerupe contactul cursorului semireglabilului cu stratul rezistiv, sa nu se distruga dubletul final. - etajul final poate avea o structura darlington complementara. Amplificatorul este din perioada in care muzica se asculta cu urechile, iar joasele erau suficiente fara sa provoace vibratia organelor interne cu frecvente sub 50Hz... Pe vremea aia se considera ca avand numai doua urechi, unui om ii este suficient sa asculte un sistem audio cu doua canale... Pesemne ca in ultimii ani, humanoizii au suferit oarece modificari genetico-structurale si pot asculta sisteme 7+1, fiecare cu alta ureche...
 10. VT22 este tranzistor pilot (VAS) - tinand cont ca tot amplificatorul se alimenteaza asimetric cu 9V si curentul prin VAS e de circa 1 mA, este suficient acolo un BC251. Prin scurtcircuitarea lui C58, etajul diferential nu a mai fost polarizat corespunzator si s-a aplicat o tensiune prea mare pe jonctiunea BE a tranzistorului VT22. Actionand asupra lui R92 reglezi tensiunea mediana (1/2 din tensiunea de alimentare masurata intre masa si colectorul finalilor) iar cu ajutorul lui R111 reglezi curentul de mers in gol prin finali (VT33, VT34).
 11. Buna seara! Am primit coletul cu produsele comandate. Va multumesc!
 12. Yes @dvb_gsm , I have this manual but has a file too large to be posted on the forum. Please send in an private message, an email address.
 13. Buna ziua! Sunt interesat de punctul 2. Va trimit un mesaj privat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines