Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

alf

Membru activ
 • Content Count

  175
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 core_reputation_level_4

About alf

 • Rank
  core_member_rank_2

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Timisoara

Recent Profile Visitors

506 profile views
 1. Bineinteles ca daca se incarca neuniform cele doua surse inseriate, potentialul masei nu va ramane "la jumatate" intre cele doua linii de alimentare, dar in mod sigur nu va creste tensiunea pe ramura mai putin incarcata, ci doar va scadea pe sursa care debiteaza curentul mare. In acest caz, distrugerea electroliticilor montati pe barele de alimentare nu poate fi pusa pe seama cresterii tensiunii.
 2. Stimati colegi! In legatura cu "pocnirea" condensatorilor electrolitici din filtrare... am urmarit schema postata de Sharky si cu toate ca am privit-o cu atentie, nu pricep cum poate creste tensiunea pe ei. Poate sunt eu prea "obosit" dupa atata "colindat" si va rog sa postati de ce ar creste tensiunea "vazuta" de condensator.
 3. Atunci ramane cum am discutat... Inlocuieste integratul.
 4. Erau corzi Орфей (pe eticheta in limba romana scria Orphaeus) - brand bulgaresc. Prin '80 am fost si eu incantat de ele - in afara de Mi1 si Si, celelalte corzi aveau trei straturi, peste sarma de baza fiind matisat un strat din sarma cu sectiune circulara, care la randul lui era acoperit cu un strat matisat din tabla. Dupa putin timp nu mi-au mai placut - se auzeau mult prea infundat decat corzile romanesti matisate cu un singur rand de sarma. Nu am mai observat sa fie la vanzare prin magazinele din Timisoara tipurile alea de corzi, dar am mai vazut pe Ali... si ibei, facute de chinezi.
 5. alf

  OLD stuff...

  Fotografia aceasta este din 1869 - Piata Sfantu Gheorghe, Timisoara - terminalul "centru" al tramvaielor trase cu cai. Cine doreste mai multe imagini, poate vizita forumul transportului in comun din Timisoara - este gratuit si se vad imaginile chiar daca nu va inregistrati ca utilizatori. http://www.ratt.ro/forum/index.php?showforum=66
 6. Asa este, au capsula mai mare decat KT-urile, dar identica cu A1943/C5200. NJW-urile postate de @UDAR sau variantele NJW0281 / 0302 au capsula TO3P care are aceeasi latime cu tranzistoarele rusesti, dar distanta de la marginea de jos a caspsulei pana la gaura de prindere e mai mica cu vreo 5mm, ceea ce nu va fi o problema, decat daca terminalele nu ar ajunge la placa.
 7. MJL21193 / MJL21194, MJL4302A / MJL4281A, ...
 8. Pe pagina lor scrie clar ca transportul coletelor cu greutatea mai mica de 50kg este gratuita.
 9. In amplificator poti monta si perechea TIP142 / 147.
 10. Se da graficul din figura alaturata... Alege PSF-ul dupa UBE...
 11. In datasheet este specificat faptul ca acest tranzistor poate fi utilizat atat in amplificatoare audio cat si in comutatie. Pentru aplicatii in comutatie se justifica o dioda rapida si cu un curent nominal mai mare, dar in amplificatoare audio poti monta linistit o dioda 1N4007 sau ca sa stai fara griji, monteaza o dioda 1N5408.
 12. 2V este Vf (caderea de tensiune pe jonctiune in conductie directa).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.