Jump to content

gica70

Membru activ
 • Content count

  3,247
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

95 Se poate si mai bine

About gica70

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi
 1. contor electronic hot

  Asa fac intodeauna cu mai toate utilitatile, n-ai sa vezi bani de la ei (este ca acel contor vechi cu piedica de sens si cu sageata desenata pe disc, numai in acel sens merg banii, de la noi spre ei, varful sagetii)!Cica, sunt vorbe, in ultimii 10 ani cam 20 la suta ne-au furat si se duc tratative ca pretul sa fie micsorat cu acelasi procent pe aceeasi perioada..chiar sunt curios; vad ca de Coca Cola s-au luat, Doamne ajuta!
 2. contor electronic hot

  Da' de asta ce mai zici:"Consumatorii au suportat pe facturile de curent electric pierderi de energie din rețelele de distribuție de peste 1 miliard de euro în perioada 2010-2013, în condițiile în care, în intervalul respectiv, tariful mediu de distribuție a energie electrice s-a majorat cu peste 13%, de la 176,20 la 200,30 lei/MWh, facturile consumatorilor fiind încărcate atât cu aceste pierderi de energie din rețele, cât și cu investițiile realizate de operatorii de distribuție tocmai în scopul reducerii pierderilor, investiții care s-au dovedit a fi ineficiente, se arată într-un raport al Curții de Conturi". Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/curtea-de-conturi-da-de-pamant-cu-distribuitorii-de-energie-si-anre-facturile-au-fost-umflate-cu-pierderi-de-peste-1-mld-euro-15433345 Sa vedem, cine-o apuca, ce a fost dupa 2013! Inteleg ca aici e vorba despre masurarea efectiva dar este posibil ca toate aranjamentele sa se faca in asa fel incat aparatul sa permita, prin constructie, o marja mare (prin soft sau alte "jmecherii") tocmai pentru a pacali clientii. Cine sa mai aiba incredere in distribuitori si in producatorii de contori..suntem un sat fara caini. Sunt curios cand se vor inapoia acei bani si cu ce dobanda!
 3. contor electronic hot

  https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjJqdW48cXaAhXTJSwKHVm6BTgQFggtMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.ziuaconstanta.ro%2Fdiverse%2Fstiri-calde%2Fconsiliul-concurentei-amenzi-de-73-de-milioane-de-lei-pe-piata-comercializarii-contoarelor-pentru-masurarea-energiei-electrice-648153.html&usg=AOvVaw3_I7vN4On3Mf0XIxD7X9kG Iata dovada!
 4. Sfaturi Protectie Supratensiune

  Cum vine, releu de tensiune de 32A! Esti stresat rau!
 5. Sfaturi Protectie Supratensiune

  Regula spune ca valoarea se micsoreaza dinspre amonte catre aval. Asa se face si selectia.
 6. ATC Receiver

  Din pacate asa este cum zice @Road Runner941.
 7. Probleme la sesizor de fum

  "@Omega. De ce ai pus in acea schema doua fotorezistente?" Mi-am amintit de un montaj asemanator dat cu senzori de temperatura unde era monitorizata diferenta dintre cele 2 semnale. Nu este neaparat nevoie de acea referinta la care s-a referint @PINTI pentru ca referinta poate fi chiar semnalul acelei fotodiode dar depinde unde este montata. Daca exista o mica influenta a iluminarii generale (in stare de veghe, trece pe langa capcana) adica variatia zi-noapte de ex. atunci se elimina automat acest semnal prin diferenta si se minimizeaza actionarile false.
 8. Probleme la sesizor de fum

  Tehnium nr.5 din 1992,pg.14. det. fum (1).pdf
 9. Probleme la sesizor de fum

  O alta varianta in Tehnium nr.5 din 1992,pg.14. Vad ca sunt probleme de atasament. Daca nu te descurci cu arhiva Tehnium (este gratuit) trimite-mi un mail.
 10. Motorul sincron si asincron

  Eram sigur..Pe atunci nu stiam!
 11. Motorul sincron si asincron

  "Cuplul creste cu alunecarea.." Alunecarea creste marind cuplul.
 12. Receptor VLF

  Sigur, asta scrie si in titlul link-ului dar este o alternativa. Mi-am amintit ca pe vremuri doream sa ascult liliecii.. (erau scheme cu divizare de frecventa sau cu down-convertor)
 13. Constructie avion ultrausor...

  Asa este, trebuie sa te obisnuiesti cu fasaitul aerului in functie de cum iti reglezi viteza (panta) din mansa fara sa stai cu ochii pe vitezometru...Se formeaza si deprinderi si simturi mai speciale..ca ale pasarilor! Am zburat pe Blanik, a fost minunat.
 14. Receptor VLF

  "Dar un vlf convertor ,a incercat cineva?" Iata un exemplu: http://schemaelectrica.blogspot.co.ke/2015/03/multiplicator-de-frecvente-137.html
 15. 230 V bifazic

  "Varianta ar fi să folosesc 2 faze de 115 V ca in antifază perfectă de 180 grade. Atunci aș avea 115 V pe fiecare fir, cum vor ei, dar și sculele de 230 V ca vor funcționa corect. (Nulul suprimat)." Eu am raspuns la asta, afirmatie data tot de colegu'. Daca stie, de ce nu procedeaza asa?!
×