Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gica70

Membru activ
 • Content count

  3,360
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

124 Excellent

About gica70

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

624 profile views
 1. gica70

  Turbina eoliana-Cum sa o construim(How To Do It)

  Cred ca este un model pentru teste sau o jucarie! Dar foarte greu de construit de un amator.
 2. gica70

  Centrala murala hibrida

  Da, este o solutie excelenta, multumesc, face economii de "sarme"! Dar mai intai s-ajung acolo!
 3. gica70

  Centrala murala hibrida

  Bineinteles, la fel si pentru CT. Acum incerc sa rezolv problema cu ON/OFF-ul (of!) AC, adica sa ramana pe aceeasi setare a temperaturii atunci cand este intrerupta. Ar mai fi o solutie, sa mearga pe logica inversa, adica sa functioneze amandoua in stand-by si sa "intre" doar cea comandata de senzorul exterior, care, la randul sau, sa comande pe ceilalti senzori. Mai studiez! Sunt constient ca interventia la AC este dificila, de aceea zic ca ar mai fi o solutie, prin excludere, adica: daca temperatura scade din exterior scade sub +6gr da comanda CT-ului printr-un circuit "SI", cu intrarile la cele 2 termostate (exterior, interior) si iesirea pe placa CT; in acest timp merge AC, care, "simtind" cresterea temperaturii trece in stand-by.
 4. gica70

  Centrala murala hibrida

  Am uitat un amanunt important, 2 aparate AC au cam 6kW iar centrala 24, deci trebuie tinut cont si de asta.
 5. gica70

  Centrala murala hibrida

  Erata: 0,15 lei/kWh! Inteleg ironia dar totodata ai dreptate; am sa vad daca nu se pastreaza setarea anterioara, la oprire, direct de la priza.
 6. gica70

  Centrala murala hibrida

  Un exemplu La AC: 1. 1kw=2kw castigati la COP3 2. 2 aparate deci 4kW 0,6 lei 1kWh deci am 0,6/4=0,15 bani/kWh La CT: 1. 1kWh (echivalent electric) gaz costa 0,15 lei Concluzia este ca trebuie vazut la ce temperatura exterioara as avea COP3. Acela va fi punctul din care incep sa jonglez. M-am uitat pe la mai multe modele si am tras concluzia ca pe la +6 gr.C ar fi COP 3.Acesta ar fi punctul de "inversiune".
 7. gica70

  Centrala murala hibrida

  Cred ca nu ai citit de la inceput. Eu am zis asa, daca raportul preturilor pe kWh este 4 in favoarea gazului trebuie sa aflu la ce temperatura exterioara am COP 4 la AC. Adica aici s-ar intersecta graficele si trag niste concluzii. Numai ca in transformarea m.c. gaz in kWh de pe factura nu am incredere si nu cunosc graficul aparatelor mele ..dar asta nu inseamna empiric.
 8. gica70

  Centrala murala hibrida

  Poate nu m-am exprimat mai precis, este vorba ca, daca sunt conditii mai bune pentru a functiona AC-ul mai mult timp, apa din boiler se raceste; asta in ideea cum am gandit initial, adica CT este oprita cand merge AC-ul. Pai de asta am deschis subiectul! Asa este, de fapt am vazut ca se spune pompa de caldura hibrida.
 9. gica70

  Virtual Power Plant

  Aici zice clar, se aduna amplitudinile la aceeasi frecventa si aceeasi faza. Numai asa suma lor este maxima. Nu cred ca voi intelege vreodata cum pot trimite energia mea cu prioritate in retea! "Dansa" este ca un acumulator, se incarca, se descarca, cand e prea putin se mai porneste ceva, cand e prea mult se mai opreste ceva, dar toti trebuie sa respecte regulile altfel dispar din piata!
 10. gica70

  Virtual Power Plant

  Banui ca vrea sa faca o analogie..in exemplu dat zice de sarcina inductiva iar in film este vorba sarcina capacitiva.
 11. gica70

  Virtual Power Plant

  Cred ca nu am fost inteles, ce relevanta are faptul ca este mono sau trifazat in explicarea compunerii celor 2 sinusoide? "e dificil să înțelegi fenomenul doar din proiecția aia" Lumineaza-ne!
 12. gica70

  Virtual Power Plant

  Faptul ca este trifazat (succesiunea fazelor) aduce acel camp invartitor in motoare; ce alt beneficiu exista (desigur inafara de o putere mai mare)? Daca eu am monofazat acasa si doresc sa merg in paralel cu o sursa proprie cu reteaua, nu am voie sau nu se poate? Nu exista aparatura? Trebuie musai echilibrat?
 13. gica70

  Virtual Power Plant

  Cred ca am priceput! De fapt regulatorul ii da!
 14. gica70

  Virtual Power Plant

  Fizic, cum se face asta?! sa nu spui turatia! Vad ca nu spui nimic despre "gaz"!
 15. gica70

  Virtual Power Plant

  Da, una este reteaua si alta paralelul cu 2 generatoare identice, cazul meu. Se forteaza putin in sensul ca defazajul este foarte mic iar sinusoida rezultanta nu sufera la aspect!. Mai este o chestie aici, Flomar zicea ca, pentru a "fi el primul" se face acea miscare cu faza, dar daca reteaua este "plina"?. Poate "forta" ca sa-i mearga lui contorul in directia dorita? La prosumer alta-i "faza", se acopera pierderile.
×