Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gica70

Membru activ
 • Content Count

  3,487
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

178 Excellent

About gica70

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

890 profile views
 1. "Acestia i-ti pot invada" De cand se scrie "iti" asa? Ai grija pentru ca poti fi luat "exemplu" pozitiv! Este plin net-ul de "inovatiile" astea in gramatica. Parca v-ati prostit cu totii!
 2. De ce l-ai despartit pe "imi"? Uite asa dam exemplu prost tinerilor!
 3. Cine nu doreste un asemenea sfarsit? Ca asa, parca, scrie in Evanghelie, sfarsit crestinesc fara durere si raspuns bun la infricosatoarea Judecata..
 4. Deci se roteste in sensul de succesiune al fazelor. Cum putem vorbi despre rotire, succesiune cand sunt numai 2 faze? Este tot sistem trifazat dar monofazatul poate fi numit si bifazat iar din bifazat se ia o faza si se transforma in 2 faze (cu condensator sau cu bobina) ca sa avem trifazat, asta-i toata teoria!
 5. Se zice ca Newton avea 2 pisici, una mai mare si alta mai mica. Pentru ca era mereu deranjat cu deschiderea si inchiderea usii s-a gandit sa dea 2 gauri in usa pentru fiecare pisica, una mare si alta mica. Cu marea realizare s-a laudat vecinului la care acesta, cu simtul sau practic, i-a spus ca era suficienta numai acea gaura mai mare!
 6. Constanta de timp este data si de rezistenta, mai precis de produsul dintre "c" si rezistor. Vad ca intrebarea a ramas fara raspuns, totusi..Aici as mai face o observatie, avand in vedere rolul aparaturii, variatia semnalului la intrare nu are cum sa se modifice (in timpul unei legaturi scurte) in halul in care se intampla la un receptor, de exemplu, cu fading.Aici rolul sau este de a compensa pierderile de sensibilitate datorita distantelor diferite si aparaturilor corespondentilor (daca "deschizi" sau nu repetorul). Intrebarea este daca se pastreaza acel indicator de eficacitate in toate modurile, adica raportul sensibilitate intrare 2m/putere out in 10m.
 7. Vad ce este acel condensator de 1 microfarad in divizorul lui T1, nu are cum sa se plimbe AGC-ul. Eu ma refeream la acel raport daca difera in functie de felul modulatiei. Sigur, lipseste acolo un "c" pentru separare galvanica.
 8. Dupa cum vedeti in schema, dupa T7, exista acel redresor rf care intra in circuitul AGC. Autorul, regretatul ing. George Pintilie, scrie acolo ca eficacitatea AGC-ului este, pentru o pljaja de intrare de 2-500 micro V, puterea variaza intre 2 si 2,3W. Intrebarea mea este: se pastreaza acest raspuns AGC in toate modurile?
 9. Exact, ideea este sa ai grija de toti si sa nu deranjezi vecinii!
 10. Eu va voi povesti o intamplare care are legatura cu ..basca. Purtam o basca alba, camasa alba cu maneci scurte, sosete albe, pantaloni scurti si..cravata rosie, era sa uit! Eram tobosar si se facea ultima repetitie de 1 Mai sau 23 August, nu mai tin minte! Intr-un car alegoric, in care se afla o floare uriasa care, prin deschiderea petalelor dezvaluia o fetita care tinea in mana cateva baloane mari umplute cu ceva mai usor decat aerul, si, nu stiu cum se face, scapa baloanele care se agata de firul tramvaiului. Bucuria noastra, a tobosarilor, echipati intodeauna cu prastie cu elastic si ace cu gamalie indoite in "v"; scoabe, cum le ziceam noi! Eram sadici, nu gluma, ocheam fetele la pulpele dezvelite de fustele mini! Pana sa intervina cei cu recuperarea baloanelor am tras rafale dupa rafale pana am culcat inamicul! Au venit cativa gafaind sa ne controleze, nu au gasit nimic! Prastia se afla ascunsa intre arcurile tobei si partea inferioara a ei. Boldurile le ascundeam usor in sosete sau in..basca!
 11. Trebuie stiuta valoarea puterii, poate si atunci cand s-au ars originalii s-a depasit puterea.
 12. Parca de automobile era vorba!
 13. Adica daca as pune 2 de 2kW in serie ies mai castigat? Ca nu prea am vazut boiler de 1 kW.
 14. Este greu de spus acum care intreprindere ar fi supravietuit supusa, chiar, retehnologizarii, modernizarii. Ca fiecare sau aproape fiecare dintre noi a contribuit la distrugerea industriei este irelevant, era ca un raspuns la multele neajunsuri si frustrari ai epocii de aur, asta inainte de 89. Dupa revolutie hotii profesionisti si-au dat mana cu politicienii si a inceput Marea Spoliere.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.