Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gica70

Membru activ
 • Content Count

  3,524
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

202 Excellent

1 Follower

About gica70

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

1,096 profile views
 1. daca veni vorba de diplome, am intalnit in activitatea mea 2 cazuri de ingineri care au ocupat posturile cu pile. Pana aici nimic deosebit, asta se intampla pe timpul lui ceasca. Problema mare era alta, fiind posturi cu responsabilitate mare sefii erau ingrijorati si-i dadeau pe capu' nostru, sa avem grija sa nu faca prostii. Deci, inafara ca ocupa postul unui meserias, trebuia sa mai scoti unul din productie pentru a-l supraveghea pe prost! Mi-amintesc de cazul unui inginer IT care, umbland prin panouri cu leptop-ul conectat, a oprit cele 2 generatoare de energie electrica! Un altul, tot asa, a declansat inchiderea sondelor prin nepriceperea in operarea senzorilor de fum..
 2. Daca este vorba despre limba romana cred ca aici corect este: "dadea lectii de limba romana si inspectorilor".
 3. Insusi procesul de incalzire nu este instantaneu (de emisie termoelectronica).
 4. Ideea este ca numai semnalul se comanda, amplificatorul sta in stand-by, de exemplu. Deci blocurile functionale susceptibile ca le trebuie timp pentru a intra in parametrii raman alimentate in permanenta. Chiar daca tuburile sunt cu incalzire directa tot le trebuie ceva timp pana isi indeplinesc functia.
 5. Ce aveti cu "i-mi" asta, cu "i-ti" s.c.l. de-i puneti cratima? Eu le spun "greseli de retele" unde proasta pregatire se da de gol atunci cand utilizatorii se imita unu' pe altu'!
 6. O infasurare secundara pe tor este mai bine? Si daca da, cam cate spire ar trebui sa aiba? (raportul). Daca te uiti mai bine (sub schema) ai sa vezi diferitele combinatii de valori de condensatoare pentru benzile radioamatorilor.
 7. Da, autorul precizeaza: "spre deosebire de toate celelalte oscilatoare Franklin pe care le-am văzut, extrag ieșirea acestui oscilator direct din rezonatoarele LC. Desigur, dezavantajul este că LC-ul este încărcat mai mult. Dar practic vorbind, am plasat un condensator de 3,3pF la LC pentru a reduce energia și nu am găsit nicio încărcare semnificativă a LC. Bănuiesc că s-ar fi putut face și fără niciun condensator de cuplare, folosind doar o înfășurare separată a cuplajului lângă L, dar am crezut că metoda condensatorului de cuplare trebuie să fie mai ușor și mai ușor de reprodus cu rezultate similare de fiecare dată, pentru că nu depinde de stilul înfășurării de la constructor.Nivelul de ieșire al oricărui oscilator Franklin este foarte scăzut, iar în oscilatorul meu, unde am cuplat ieșirea din LC folosind o valoare foarte mică a condensatorului de cuplare, acest nivel este chiar mai mic. Pentru a putea fi utilizat și pentru a asigura stabilitatea frecvenței sub diferite sarcini, VFO are nevoie de un tampon bun."
 8. Zice ca este supervfo. Ce parere aveti? Sper sa mearga la simulare. http://www.qrp.gr/supervfo/index.htm
 9. Este simplu, numai la inceputul si sfarsitul cuvantului nu-l poti inlocui pe "Î" cu "â".
 10. Trebuie mai mult promovata limba noastra, de multe ori am vazut ca in menu, (la niste programe, la traduceri de ex.) efectiv, nu exista limba romana fata de altele de care nici nu am auzit!
 11. "Nu ati aflat" este forma corecta, aici, greseala tipic din retelele de socializare. "Prinde" acolo unde pregatirea este precara.
 12. Faptul ca raspunzi contrelor, (nu uita, ai fost primul!) ma onoreaza. La fel, armonie si sanatate!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.