Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gica70

Membru activ
 • Content count

  3,373
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

137 Excellent

About gica70

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

692 profile views
 1. gica70

  Am decis sa ma retrag

  Inca-i bine, altii pun virgula intre subiect si predicat!
 2. gica70

  Am decis sa ma retrag

  Eu nu inteleg de ce unii care-si trec locatia aiurea nu sunt avertizati. Vad ca mai toti respecta regulamentul da' "e" unii smecheri; locatie Terra!
 3. Se pare ca dam sensuri diferite la aburul tehnologic, acela este pentru gospodaria proprie, adica incalzirea pacurii, in caz ca se merge si pe pacura, incalzirea necesara unor instalatii. Aburul "viu" este numai pentru turbina. Este adevarat ca se preleveaza din niste prize aburi pentru o recirculare (asa cum este la iesirea cafului pe ACM) pentru marirea randamentului. La fel, trebuia sa mentionez si eu, era vorba de CET Iasi..S-or mai fi schimbat de cand eram si eu elev practicant..
 4. Nu m-am referit la o afirmatie vreunei persoane. Am facut acele precizari pentru ca sunt instalatii diferite in cadrul aceleasi intreprinderi, adica aburul tehnologic nu este produs de cazanul care trimite aburii de inalta presiune si temperatura (vreo 500 grade si vreo 100 ata, aburi "uscati") la turbina. Desigur se poate folosi caldura reziduala de la condensator pentru preincalzirea apei la CAF; dar eu am vazut ca sunt acele uriase turnuri de racire folosite vara. .Deasemenea m-am referit la prezenta acelor produse secundare puse in evidenta la facla. Unele sunt toxice si trebuie neaparat arse la inaltime.
 5. Daca este combinat petrochimic cred ca se ard si produsele reziduale rezultate din procesul tehnologic. Poate ati vazut acele flacari care ard continuu la facla (un turn inalt in varful caruia are arzatorul). Eu am scris mai sus, nu trebuie facuta confuzia dintre CET si CAF. CET-ul produce, in primul rand, energie electrica iar CAF-ul (cazan de apa fierbinte) numai caldura.
 6. gica70

  Radio Electronica S 631 T

  Da, faceam rachete din celuloid, aveam un pieptene!
 7. gica70

  detector gaz inogas wireless

  Daca-i vorba de wirless cred ca acele comutatoare minuscule, (cred ca sunt 4) prin actionatea lor, formeaza un cod care trebuie sa fie identic cu cel al receptorului. Deci atat la emitator cat si la receptor trebuie sa fie aceeasi configuratie (de ex. 2 pe inchis si 2 pe deschis).
 8. gica70

  Craciunul si pesta porcina

  Mai raman cartuse de la porci!
 9. gica70

  detector gaz inogas wireless

  Exact, asta am patit si eu!
 10. gica70

  Poze haioase

  Dupa cum vezi a avut grja sa fie acolo si "X" si "Y"!! Dar cel mai nimerit de a posta asa ceva este "orgasmo"!
 11. gica70

  Poze haioase

  Acum sa-i masoare noxele!
 12. gica70

  Radio Electronica S 631 T

  Dar existau albine!
 13. gica70

  Radio Electronica S 631 T

  Da, sa formam asociatia dependentilor de "maglavais"-uri radio!
 14. gica70

  Radio Electronica S 631 T

  Au, nu din aia..Stiu cum miroase! Pe vremuri il mai ajutam pe tata la lipiturile tevilor din plumb de alimentare cu apa..Eu aveam grija de lampa cu benzina!
 15. gica70

  Radio Electronica S 631 T

  Cata pasiune, cata frumusete si stiinta! Este un adevarat act de patriotism indiferent ce vor spune unii sau altii! Un singur lucru mi-as fi dorit, sa miros la propriu, sacazul de acum 60 de ani!
×