Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gica70

Membru activ
 • Content Count

  3,402
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

156 Excellent

About gica70

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

734 profile views
 1. "se prajeste foarte bine si pcb-ul la pachet cu ic cu tot...practic schimbi placa nu mai inlocuiesti doar cateva componente" Asta se si urmareste, amplificarea consumerismului!.
 2. "nu trebui sa disipi sute de vaci.." Astea se mulg, nu ...
 3. Sigur, dupa cum zicea martorul, acea energie dezvoltata nu putea fi indusa.
 4. Mi-amintesc ca se legau 3 becuri de 220V in serie care semnalizau zona de lucru la linia de tramvai.
 5. Eu am inteles ca era o platforma acolo. Desigur sunt reguli si reguli, eu ziceam de cele din civilie..Se pare ca nu sunt compatibile.
 6. Iata o alta incalcare a regulilor, dupa cate stiu eu lucrul la inaltime este considerat la peste 2 m inaltime si daca tancul are 3m trebuia ca operatorul sa poarte centura de siguranta. Era culmea sa nu decedeze din cauza elecrocutarii ci din urma cazaturii. Nu mai spun ca cei care lucreaza la inaltime trebuie sa aiba atestat verificat periodic.
 7. Nu cu firul, ci a intrat in raza inaltei tensiuni cu batul de fibra carbon , probabil. Se putea si cu firul daca era suficient de umed.
 8. Asa este cu "selfi-urile" au murit ca prostii, sa ma ierte Bunu! Deunazi am auzit de o pereche care a cazut de pe buza prapastiei in timp ce-si faceau poza. Maare ti-e gradina, Doamne! Ai mai spune ca nu stiu, nu au habar dar s-au intamplat atatea accidente si nu se invata..Fostul meu coleg de serviciu a lucrat pe santier la canalul Dunare-Marea Neagra si imi povestea cum au murit multi militari care se adaposteau pe timp nefavorabil in celulele (mobile) de 6 kV ale acelor excavatoare care aveau motoare de IT. Sa zicem ca erau neinstruiti si slabi cu duhul..dar astazi auzim de atatea exemple..ca nu inteleg, cum sa mergi cu castile in urechi in traficul si vacarmul nebun al oraselor mari? Cum sa traversezi fara sa te asiguri fiind si cu bebelusul in carucior?!! Nu pricep, poate voi intelegeti..
 9. Trebuie sa existe o Foaie de manevra in care se trec exact, nominal toate operatiile care duc la realizarea zonei protejate si a zonei de lucru. Zona protejata este intre separatoare (dinspre toate punctele posibile de unde ar aputea aparea tensiunea) iar cea de lucru intre scurtcircuitoare. Deasemenea sunt trecute acolo toate persoanele care au efectuat acele manevre. NU se da acces decat atunci cand zona de lucru este clar delimitata material.
 10. gica70

  Fir de teflon vs canepa

  Un raspuns poate fi si faptul ca sunt cei de la "mijloc" care profita! Am avut ocazia sa vad un apartament care, practic, nu avea nevoie de incalzire; traiasca vecinii cu copii mici!
 11. gica70

  Fir de teflon vs canepa

  Acea "dezichilibrare hidraulica" este de fapt un raspuns standard atunci cand vrei sa treci la centrala murala. O alta varianta de raspuns este cea cu poluarea si cu "uciderea" vecinului de deasupra! Chestiunea este alta, este vorba ca pierd "clientii", puterea exemplului este mare iar aceste lucruri dauneaza administratiei iar instalatia poate suferi la randament, asta in cazul in care, initial, a fost dimensionata corect.
 12. gica70

  Corp de iluminat cu telecomanda radio

  Complicat, posibil ca unul dintre ele sa fie un amplificator operational (741, 358) iar celalalt un microcontroler. Arata si emitatorul.
 13. "Lumina soarelui, odihna, exercițiul, dieta, încrederea în sine și ... prietenii" Ca bine mai zici...Da' ai uitat electronica!
 14. gica70

  Muzica anilor '70 , '80 , '90 - remember

  Acum am o idee pentru o "playlist"-a!!
×