Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

gica70

Membru activ
 • Content Count

  3,586
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About gica70

 • Rank
  Membru evoluat

Recent Profile Visitors

1,247 profile views
 1. Si ca tot eu sa continui, prezint aceasta centrala murala Daikin Altherma Daikin Altherma hybrid heat pump_B2C_ECPRO15-731_Product Catalogues_Romanian.pdf. Ce este interesant ca are si variante de schimbator pdc aer-apa care este in centrala de gaze propriu-zisa si schimbator aer-aer pentru spliterele interioare. Pompa este afara si este singulara. Deasemenea este interesant de vazut si graficul functionarii cu acele "cocoase"! A. Numai gaz. B. Hibrid. C. PDC. Deci, deja cum am apreciat, sub -7 gr.C se merge numai pe gaz.
 2. La un releu termic se mai afla o setare realizata la contactele auxiliare care intra in schema de comanda, se poate pune pe pozitia in care, odata declansat, (motorul se opreste) trebuie asteptat pana dispare suprasarcina si se reface contactul bimetalic apoi, apasand pe buton start, porneste. Cealalta pozitie al comutatorullui corespunde unei situatii in care, odata declansat, trebuie armat manual, (deci ai luat la cunostinta). Ma gandesc la o schema gresita in care contactul de automentinere sa fie inseriat cu cel (auxiliar) al releului termic.
 3. Pai ele au valori standardizate si sunt pentru fiecare faza in parte la motoarele trifazice. deci trebuie verificate fiecare in parte declansarea lor. Pentru un motor monofazic unde este monitorizata numai o faza se poate pune, teoretic numai un releu termic inseriat sau un releu pe nul si unul pe faza sau toate 3 pe faza, inseriate, desigur. Asta in ideea ca la curentul depasit (reglat) sa lucreze macar unul dintre ele. Eu le reglam cu trusa cu 1.2 In timp de 2 minute; asta din experienta si din acele tabele.
 4. Functioneaza, cuartul poate fi unul miniatura (cilindric) dintr-un ceas electronic de mana.
 5. E si normal ca asa trebuie sa fie, ceasul trebuie sa functioneze chiar daca nu are afisare. Am intalnit la un model rusesc chestia asta.
 6. Se putea sa nu se faca romanu' de kko?!
 7. Din 2018 Limba romana a mai evoluat conf. spuselor de mai sus! Si noi suntem vii, nu-i asa? Eu doream sa atrag atentia ca sanatatea si educatia NU sunt printre prioritatile lui catzu! Cele 6 procente pentru educatie, conf. LEGII, nu au fost niciodata atribuite.
 8. Si ca sa continui tot eu, avem acum o imagine aproape completa a ignorntei nationale. Era o melodie, parca ii zicea "Criogenia salveaza Romania", e, acum zic "prostia guverneaza Romania". Am auzit pe cineva care zicea asa: chiar daca am avea acum miliarde de euro nu vom putea construi si opera spitale noi! Ducem o lipsa acuta de personal specializat in mai toate domeniile, in asta consta catastrofa nationala!
 9. Eu am intalnit si releu cu dioda incorporata (autoinductie) si este posibil ca in aceasta situatie sa se specifice polaritatea bornelor bobinei. De aceea am scris pentru a preveni o confuzie.
 10. "De obicei bobina unui releu cu declic este dublă, una servind pentru setare, a doua pentru resetare. Controlul tensiunii se face la fel, numai pentru schimbarea stării fiind necesară aducerea unui impuls în bobina corespunzătoare" https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjOp-i9kMPuAhURV8AKHeU1AjIQFjACegQIBBAC&url=https%3A%2F%2Fwww.soselectronic.ro%2Farticles%2Ffujitsu%2Ffujitsu-releu-cu-declic-polarizat-fujitsu-cu-consum-minim-de-energie-955&usg=AOvVaw27X0Ue5GwdOUd195eXy299. Eu l-as denumi releu polarizat c
 11. Se poate, vad ca are UUS. Atunci cand a fost fabricat avea banda de UUS cea estica acum emitatoarele transmit in banda de vest. Deci iti trebuie un convertor de frecventa care sa modifice banda est in banda vest.Iata o schema din revista Tehnium 7 din 2000, pg.17. care propune modificarea blocului direct, deci fara convertor. https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiZ2oGfmLnuAhVsCGMBHRgPBP4QFjAGegQIDRAC&url=http%3A%2F%2Fwww.copcea.ro%2Ffiles%2Ftehnium%2Frevista%2F0007.pdf&usg=AOvVaw2kmzo15UYRDBAM9RdOfkN2. D
 12. Probabil este legata in stea si trebuie in triunghi. Consultati un electrician si puneti o schema, ceva ca, vorba cuiva de pe aici, globul de cristal s-a spart!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines