Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

gica70

Membru activ
 • Content Count

  3,621
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About gica70

 • Rank
  Membru evoluat

Recent Profile Visitors

1,296 profile views
 1. Aici e aici, cum stie statul sa te indrepte spre folosul tuturor, cu zaharel si bici daca e nevoie. Sa nu uitam ca si cei din RDG tot in dictatura au trait si un stat destept (RFG) nu-i lasa din prima, asa cum a fost la noi, sa-si faca de cap. Iata unde am ajuns noi cu legile cumpararii terenurilor agricole, siguranta alimentara este in primejdie. Nu mai spun cate valori materiale au fost distruse si furate. Bun, si ce ar fi facut cu pamantul daca nu era legea? Practic aici aceasta lege a fost ca un indreptar, sa deschida ochii comunistului de pana atunci!
 2. Cred ca era si o politica de stat, cunosc un caz cand persoana a primit repartitie in Timisoara, el fiind din Iasi.
 3. Si faina are aditivi, trebuie o sursa sigura.
 4. Deci programul depinde de..reteta!
 5. M-au intrebat daca am fost eu si am raspuns afirmativ, dar asta a fost demult. Mi-am facut alt cont cu aceleasi date dar cu alta parola. P.S. Am reusit sa le trimit o poza a cardului de identitate, urmeaza s-o analizeze 24 de ore!
 6. "De ce mi-a fost blocat contul? Ţi-am blocat contul pentru a te proteja, deoarece am detectat activităţi neobişnuite. Este posibil ca altcineva să-ţi fi folosit contul fără a avea permisiunea ta. S-ar putea ca cineva să fi fost folosit software rău intenţionat pentru a obţine acces sau să-ţi fi furat detaliile de conectare. De asemenea, s-ar putea ca tu să le fi introdus pe un site web fals sau să fi răspuns la un e-mail în care ţi-au fost cerute." Mentionez ca nu am primit niciun semn de la FB in care sa-mi ceara vreo informatie pentru a-mi debloca contul.
 7. Bascalia este in alta parte. Pe vremuri aveam un convertizor, transforma din c.c. in c.a. Motorul se alimenta din bateria de acumulatoare stationara a statiei de transformare si era cuplat mecanic cu un generator de c.a. pentru tensiunile necesare diverselor servicii; desigur asta in cazul unor avarii. Se pare ca nu ati inteles, era o gluma pentru ca lui Usiteli i se pare o chestie foarte simpla sa converteasca masina pentru acel ponton!
 8. Si aici poate actiona un dinam! Cat de simplu vezi conversia, ma mir!
 9. De-acord dar cine iti interzice sa folosesti tot sistemul? In aceasta idee de a folosi ceva gata facut dar cu alt scop s-a mai intalnit, e deajuns sa te uiti pe YT. Poate 2,3 vecini izolati se hotarasc sa investeasca in asa ceva. Corect, astept sa greseasca cineva, eu am propus, am intrebat daca merita!
 10. Eu trag concuzia ca este o baterie pe care ma pot baza, asta ma intereseaza. Cat despre regimul de inarcare, monitorizare se arata clar acolo: Durata de încărcare a bateriei Litiu-ion este de : - o oră pentru o încărcare 80% la o bornă DC 30 kW - 5 ore pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 7,4 kW - 8h30 pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 3,7 kW - 14 ore pentru o încărcare 100% la o priză standard de 2,3 kW De aici imi aleg varianta dorita. Practic, de aici am pornit, nu m gasit baterii de mare capacitate cu regulator si soft.
 11. "Bateria de la Spring cântărește 280 kg, iar întreaga mașină are o greutate de 955 kg. Bateria are 26,8 kWh, iar motorul este de 33 kW (44 CP)" "Bateria este garantată timp de 8 ani sau 120.000 de kilometri" Iata o "contributie", se poate incarca si cu baterii solare! Daca luam 250 euro 1 kwh si inmultim cu cei 27 rezulta 7500 euro numai bateria.https://0-100.ro/2019/04/17/cat-costa-bateriile-pentru-masini-electrice-in-2019-studiu-de-caz-nissan-leaf-1-kwh-capacitate-272-euro/
 12. Ai uitat bateria! 1.In mod sigur tii cont de potentialul din zona. 2.Turatia va fi adaptata intr-un fel, asta era una din intrebari referitoare la modificari. Cine te opreste?!
 13. Ma intreb daca ar merita transformarea unui motor electric intr-un generator eolian stiind ca, impreuna cu regulatorul si bateria de mare capacitate, costa 9000 de euro la programul rabla. Daca da, cam ce ar presupune modificarea.
 14. Sigur, nu-i ca la masina de spalat!
 15. Da, asa este, trebuia sa avem mare grija la furat de struguri. Multi au stat cu fundul in apa la desarare!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines