Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

gica70

Membru activ
 • Posts

  3,669
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,383 profile views

gica70's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Reacting Well
 • Week One Done
 • One Year In
 • Dedicated Rare
 • One Month Later

Recent Badges

 1. Rezolvarea de la 10k la 12,5k ete descrisa in articolul din revista. Mai intai zici de un canal, apoi de 5 ca in final sa ramana 4! Cam nehotarat. Eu am aratat posibilitatile iar ce-am construit eu e treaba mea! Ar trebui sa-i treaca prin cap savantului cum de-am raspuns destul de repede cu 2 solutii!
 2. De ce? Daca avem o frecventa fixa pentru OL si aceeasi largime de canale este suficient un XO ca sa ai o corespondenta intre canale. Desigur trebuie un aranjament stiind ca CB-ul are un anumit numar de canale. Radioamatorii sunt foarte inventivi, ar trebui sa stii! Iata o dovada de pe forumul nostru! https://www.elforum.info/topic/53984-convertor-27mhz-145mhz/#comments. Desigur este o problema ca nu se pupa largimea canalelor dar si pentru asta s-a gasit solutia! Este articolul din "Radiocomunicatii si radioamatorism" din 1996, nr.2, pg.5. PLL-ul este necesar aici pentru lucrul pe repetoare (shift 0.6M). Schema e pe "dos" dar pricipiul ramane.
 3. Cred ca este vorba despre https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiMs-P0m4ryAhUchv0HHXL-CnEQFjAAegQIBhAD&url=https%3A%2F%2Fagrointel.ro%2F175410%2Fracordare-gratuita-gaze-curent-energie-electrica%2F&usg=AOvVaw2LhTf9QERvyvKqKv3Xivl5 in care scrie ca toate costurile cu racordarile gratuite sunt suportate de distribuitor prin cresterea preturilor!
 4. Nu te inseli, am refacut un casetofon dupa schema sa. Da, parca 63. Unchiul meu era sef de consignatie si mai mergeam pe-acolo sa admir niste MP 35 si 38, erau NPN-uri si imi trebuiau pentru un receptor portabil.
 5. Un mic geniu dar in ale didacticii, a explicarii functionarii circuitelor si al amanuntelor de constructie. Imi mai placea si chestia aia cu "50 la suta in plus sau in minus"!
 6. Si poate, mai mult de-atat, a incurajat tinerii sa abordeze si montaje mai pretentioase. Am mai spus, am construit acea superheterodina pe UUS (cu trz.) si a functionat ani intregi.
 7. Ti s-a explicat mai sus, spunea cineva de finetea de 1:50 adica la 1 metru inaltime planeaza 50. Deci, daca cunosti inaltimea parapantei si finetea ei poti calcula cat a planat. Dupa unghiul planului rotorului principal cred ca a fost autorotatie. Uita-te de la ce inaltime pica si cu ce viteza, atunci si-a facut "rezerva" pentru aotogiratie.
 8. Mai intai e vorba de "finete" asa se traduce acel "glide ratio". Asta ne arata cat de mult planeaza o masinarie, de fapt este proiectia pe orizontala, de la o inaltime H. "Goluri de aer" este o exprimare curenta dar e vorba despre variatii de presiuni si depresiuni (manifestari, "figuri" ale naturii din diferite motive.
 9. Banui ca ti-ai raspuns!
 10. Clar, se inchide si asta..!
 11. Te rog nu te mai rasti la noi!
 12. De ce crezi ca-i o lupta?! Este o parere exprimata de-un coleg de-al nostru asa cum si "lupta" ta este tot o parere liber exprimata. Suntem colegi si atat, ca provaccinisti sau antivaccinisti este problema fiecaruia!
 13. Normalitate inseamna sa cunosti toate riscurile unui vaccin, sa cunosti toate contraindicatiile. Pe mine nu ma multumeste faptul ca vaccinul X are o rata de imunizare de n-spe la suta, nu ma multumeste atunci cand se spune ca beneficiile sunt mai mari decat riscurile, asta teoretic, da' cand e vorba despre patania proprie uiti de toate analizele, statisticile si cercetarile! De ce in acel acord nu-si asuma si statul un procent din risc si sa semneze si el, prin reprezentantii sai, alaturi de tine? Nu el este cel care plateste o groaza de bani pe reclame pro vaccinare, bani din buzunarul celui vaccinat si nevaccinat?
 14. Cu cat e mai mare un popor cu atat e nevoie de o conducere unica, vizionara. Interesant este cum in China functioneaza de zeci de ani ambele sisteme, comunist si capitalis! Si un lucru si mai important, chinezii au devenit constienti de apartenenta lor, de influenta lor in lume si mandrii ca sunt din China! Cu cat mandria va fi mai mare cu atat vor fi mai puternici.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines