Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie


Postări Recomandate

Salut. Ajutati-ma cu ceva recomandari pentru VU-metre. Ce trebuie sa urmaresc? Nu baga zgomot? Cum trebuiesc si unde conectate? Eu as prefera cele cu led-uri, eventual poate aveti ceva recomadari de unde se pot achizitiona. Multumesc!

Editat de CristiZ
Link spre comentariu

VU-metrele nu baga zgomot, caci nu se afla "in calea" semnalului.

Ele iau o f mica parte din semnalul audio, care este prelucrata de preamplificatorul lor.

Este ca la o conducta de apa din care se ia o f mica parte printr-o deviatie, nu se pune nimic in calea curentului principal.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

 

Am reusit si am repornit cele doua placi ale amplificatorului dupa ce am plantat condensatorii cu valorile corecte la locul lor. Totul functioneaza acum asa cum trebuie fara probleme. Multumesc pentru suport!

 

Ca recomandare, antentie la valorile pieselor si evitati carcasele chinezesti cu tot cu radiatoare. Aluminiul este ca un unt mai tare, mi s-au stricat doua filete in procesul de demontare si remontare si asta doar la strangerea normala a suruburilor. Noroc ca exista niste bucse din aluminiu cu filet metric 3 care pot ajuta in acest caz dar este ceva de munca si trebuie o masina buna de gaurit de banc.

 

Spor!

Editat de CristiZ
Link spre comentariu

Nu cred ca e vorba despre aluminiu in sine, ci mai degraba de aliajul in componenta caruia intra aluminiul. Acelasi lucru l-am patit si eu cu radiatoare teoretic bune de la Modushop si nu numai. Intamplator am observat ca M3-ul asta e un standard pe care fiecare producator de suruburi si tarozi il implementeaza destul de aproximativ. Suruburi diferite, toate M3, nu se infileteaza la fel. Unele sunt mai mici si dau in gol, altele intra perfect iar pentru unele filetul e prea stramt. Se le ia naiba, trebuie sa gasesti surubul potrivit pentru tarodul tau. Probabil ca intr-un material mai tare precum este otelul, agata si strang toate dar cand materialul e moale, potrivirea dintre filetul surubului si cel al gaurii devine mult mai importanta.

Editat de sk24bpo
Link spre comentariu
Acum 36 minute, mac01 a spus:

In acele radiatoare moi se folosesc holzsuruburi...chinezi in general prind tranzistorii, diodele, cu asa ceva.

 Se poate folosi holzsurub cu burghiu in cap.

 

 Da, da, da, e o prindere foarte buna. Am vazut-o si eu parca la Alesis RA500 dar nu se preteaza la desurubari multiple. Strange foarte bine din prima dar odata desfacut holzsurubul, la revedere... 

Link spre comentariu

Sara.....varianta low cost. Am folosit cablajul proiectat de AlexMM. Cu ce aveam prin casa si cateva componente cumparate.

Alimentare + / - 45Vdc. A pornit din prima, nu autooscileaza (inca nu am pus carcasa si radiatoarele la masa). Are 18mV offset pe un canal si 4mV pe celalalt canal. Curentul de mers in gol se poate regla.

Inca nu l-am ascultat. O sa il pun pe boxe dupa ce o sa am protectiile DC pe iesire. Fara ele nu risc.

Finali ON Semiconductor, prefinali si superdioda Toshiba.

 

 

 

Sara 1.jpg

Sara 2.jpg

Editat de gusti_73
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări