Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

vlad228
 Share

Recommended Posts

Acum 33 minute, CristiZ a spus:

Pacat ca nu are radiatoarele dintr-o bucata. Asa nu stiu cat de eficient va fi transferul termic... Cred ca mai rau faci cu placa de aluminiu dintre ele

Daca placa de aluminiu este groasa de 10-12mm si apropiata ca marime de suprafata spatelui ambelor radiatoare,  face foarte bine.

O astfel de placa are o mare capacitate calorica si un bun transfer termic intern datorita grosimii mari. 

Singura problema este ca iti consuma 2-2,5cm din spatiul interior al carcasei.

Evident ca trebuie pusa pasta de transfer termic si intre placa si radiatoare.

• 2 weeks later...

Am gasit o pereche de ventilatoare de 24V silentioase. Au o geometrie mai deosebita. Mai am o pereche cu aceiasi geometrie la 12V. Pe care sa le aleg?

20230222-170829.jpg

Dupa o ora si ceva de functionare la reglaj haudiofil (26mV/0.22ohmi) temperatura e fixa cam dupa 20 minute. Tensiunea la care sunt alimentate ventilatoarele e de 4.3V.

20230222-170628.jpg

Eu am folosit MX-2 ca din aia am avut. Diferenta de temperatura intre placa se Al si centrul radiatorului la 50*C cand se stabilizeaza temperatura este de sub 1*C. Contactul placa-radiator este de cca 15cm^2.

Eu sunt multumit de transferul termic.

Edited by daniels

Nu are nici o importanta, si mai mult, nu are nici un sens folosirea unei paste termoconductoare de top la unirea unor radiatoare - pe o suprafata foarte mare (450cmp).

Acele paste sunt concepute pt a transfera o mare cantitate de caldura in timp f scurt - de la procesoare sau intergrate cu suprafata mica la radiatoare ventilate.

Unirea unor radiatoare, realizata pe o suprafata enorma comparativ cu suprafata unui proc., CI sau a unui Tz,  nu are nici pe departe asemenea cerinte. Plus ca si caldura transferata este generata incet, nu ca la cpu. 

• 2 weeks later...

page-10oare cine le tine in frau 4 difuzoare spus pe  , ca audio

4 difuzoare ScanSpeak 22W/8851T

amplificatorul SARA  2016 , 4 difuzoare ,

Amplificator SARA 2016

Edited by alexy