Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

vlad228
 Share

Recommended Posts

Buna ziua!

Deschid acest topic in care sa discutam despre constructia acestui amplificator plecand de la cablajele comandate in group-buy-ul efectuat recent.

Pentru a avea o imagine de ansamblu si aici folderul care contine schema, lista de componente si fisierele eagle.

Aici putem:

- pune intrebarile referitoare la punerea in functiune a modulelor (si am sa il rog pe Raimond sa pe altcineva experimentat sa schiteze cateva idei referitoare la punerea in functiune a modulelor)

- discuta despre partea de alimentare ( atat varianta clasica cat si varianta in comutatie)

- gandi o varianta de carcasa plecand de la radiatoarele deja achizitionate

- gandi o solutie referitoare la front-end (selectia surselor de semnal si controlul volumului).

Sper ca, impreuna, sa transformam acest proiect intr-unul cat mai complet.

Dupa data de 15 Iulie voi incerca sa fac un tutorial foto despre plantarea si fixarea cablajelor pe radiator (asa cum am invatat/simplificat din experinta avuta cu amplificatorul deja construit.

Nota moderatrului: - ATENTIE, mai sunt strecurate tip-uri despre constructie in topicul cu Group-Buy.  Nu le-am mutat pe toate aici, unele au scapat.  S-au adunat acolo multe zeci de pagini ce trebuie puricate pt asa ceva.

Va sugerez sa cititi fiecare si acel topic.

Documentatie SARA.zip

Edited by Shambala

Asta iti poate raspunde cel mai bine Raimond. Stou ca in momentul in care eu le-am alimentat de test la +/-45V, el mi-a recomandat sa inlocuiesc rezistentele de 4k7 care alimenteaza diferentialul de pe intrare cu 3 pana la 4k.

Acum 3 ore, Thunderer2018 a spus:

Care e toleranta alimentarii de 55Vcc? +/-5%? +/-10%?

Saptamana asta sunt in concediu si nu am cum sa raspund cu certitudine. Daca nu e graba dupa ce ma intorc o sa vad exact si voi comunica.

La 26.06.2019 la 15:33, vlad228 a spus:

Buna ziua!

Deschid acest topic in care sa discutam despre constructia acestui amplificator plecand de la cablajele comandate in group-buy-ul efectuat recent.

Pentru a avea o imagine de ansamblu si aici folderul care contine schema, lista de componente si fisierele eagle.

Aici putem:

- pune intrebarile referitoare la punerea in functiune a modulelor (si am sa il rog pe Raimond sa pe altcineva experimentat sa schiteze cateva idei referitoare la punerea in functiune a modulelor)

- discuta despre partea de alimentare ( atat varianta clasica cat si varianta in comutatie)

- gandi o varianta de carcasa plecand de la radiatoarele deja achizitionate

- gandi o solutie referitoare la front-end (selectia surselor de semnal si controlul volumului).

Sper ca, impreuna, sa transformam acest proiect intr-unul cat mai complet.

Dupa data de 15 Iulie voi incerca sa fac un tutorial foto despre plantarea si fixarea cablajelor pe radiator (asa cum am invatat/simplificat din experinta avuta cu amplificatorul deja construit.

Nota moderatrului: - ATENTIE, mai sunt strecurate tip-uri despre constructie in topicul cu Group-Buy.  Nu le-am mutat pe toate aici, unele au scapat.  S-au adunat acolo multe zeci de pagini ce trebuie puricate pt asa ceva.

Va sugerez sa cititi fiecare si acel topic.

Documentatie SARA.zip 293 kB · 24 downloads

Fisierele eagle, cu ce versiune de soft se pot deschide?

Am incercat cu Eagle v.5.4.0, fara succes.

Multumesc.

Edited by nekkerman
completare

Totusi e un filet de diametru mic dat in Al din 3 tereceri. Efortul e mic. Tarodul se rupe daca apasati in lateral.

Ca sa va formati mana, faceti cateva file intr-o bucata de Al

Daca ati dat gaura inclinat nu incercati sa o indreptati cand filetati.

Edited by daniels

Mai e treaba si de experienta. Eu, la cate gauri am facut filet in aluminiu, n-am rupt nici-un tarod. Gaura o dau de 2,5 si apoi tarod direct de 3. Filetul il dau cu tarodu prins intr-o mandrina ''manuala'', nu prinsa in bormasina. In felul asta dai cel mai bine filetul ca simti la mana imediat cand merge mai greu si dai inapoi. Pe tarod pun putin ulei sau WD inainte de dat filetu'.