Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

sk24bpo

Membru activ
 • Content Count

  2,319
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

222 Excellent

About sk24bpo

 • Rank
  nene
 • Birthday 02/16/1954

Profile Information

 • Locatie
  Baicoi

Recent Profile Visitors

1,164 profile views
 1. Ce naiba, KiCAD 5 nu mai are autoruter ?
 2. Inca nu stim nimic despre DAC, de care este, ce alimentare are, cu impamantare sau clasa II
 3. Chichita prin care se mareste impedanta de intrare este cu dus si intors. Primul lucru pe care l-as face ar fi sa renunt la asa ceva si sa pun R5 in paralel cu C2 asa cum a sugerat foarte bine si domnul ex.escu. Asta bineinteles daca nu este vreo piesa busita, montata invers, etc... In general lupta este sa se scada impedantele de intrare cat mai mult si sa se mearga cu surse de semnal puternice. Nici nu este greu sa realizezi asa ceva, in ziua de azi aproape orice op-amp livreaza distorsiuni foarte mici pe sarcini de 2kohm, ba multe lucreaza nestingherit si in 600 de ohm care deja a devenit un standard in masuratori. Cata vreme lucrezi in regim de amator cu impedante mari inseamna ca te supui in mod voit la riscuri de genul ascultarii exclusiv a muzicii populare din antena satelor Poate altii prefera clasica sau rock-ul, ce faci in cazul asta ?
 4. Cred ca nu ai inteles.... Eu am patit exact ceea ce povestesti tu cu dac-urile care aveau problema asta la alimentare. Cu alte dacuri facute corect, totul era perfect. Tu acum incerci sa tratezi efectul, nu cauza. Totusi, ne spui si noua despre ce dac vorbim ? sau alimentarea acelui dac ? Daca totusi ai vreo jena si nu vrei sa discutam despre dac, atunci ca sa mai dregi situatia trage in paralel cu masa interconectului cabluri groase de genul mfy de 0,75 sau chiar mai groase. In general rezistenta masei dintr-un cablu interconect se invarte in jurul a 0,5 ohm. Punandu-i in paralel acest cablu o poti scadea de cateva zeci de ori iar brumul va cobori la niveluri rezonabile. Rezistenta de izolare daca n-o pui unde trebuie o sa te trezesti cu un brum si mai mare.
 5. Porcaria asta se intampla la dacurile care nu au impamantare proprie dar au condensatoarele Y in alimentarea smps care sunt puse intre reteaua de 230vac si masa montajului. Astfel se injecteaza un curent de 50hz in masa semnalului care se inchide evident prin interconectul dintre dac si amplificator. Cu cat rezistenta traseului de masa este mai mare cu atat se va dezvolta o tensiune de brum mai mare suprapusa evident peste semnalul util. Daca ai avea o conexiune real balansata ca prin minune brumul ar disparea. Spune-ne intai despre ce dac este vorba, mai specific ce alimentare are. Daca nu are impamantare dac-ul, fa-i tu una.
 6. Nu intereseaza energia aici, ci doar puterea. Ideea este de a se verifica teorii si de a vedea cu exactitate ce se intampla in zona asta a fizicii. Implicatiile sunt enorme, practic trecem de la epoca de piatra la epoca bronzului ca sa zic asa. Se pot transforma materialele din unul in altul de genul sa produci aur din rahat :), sa faci o subtanta radioactiva sa nu mai fie radioactiva, sa controlezi reactia de fuziune nucleara astfel incat aceeasi energie generata de centrala de la Cernavoda s-o produci intr-una de dimensiunea unei centrale termice de apartament dar fara radiatii periculoase, sa creezi camere de luat vederi, sa le zicem asa, care vad perfect (4k ) prin orice zid, sa produci motoare care sa duca oamenii usor prin tot sistemul solar, in medicina sa operezi in interior fara sa tai nimic, tot felul de computere cuantice extrem de puternice alimentate de la baterii minuscule, racire de circuite fara radiator care degaja 1.000w pe cmp, etc,etc,etc... Abia acum apare viitorul cu adevarat. Nimeni nu are habar ce va fi dincolo de usa deschisa de intelegerea exacta a fizicii de acest gen. S-ar putea ca dincolo de 2100 lumea sa fie extrem de diferita. Singura mare dilema este daca tarile care se bazeaza pe combustibilul fosil se vor autodetona din cauza faptului ca devin irelevante. Masinile electrice s-ar putea sa devina demodate mult mai repede ca cele termice de pana acum daca pe fir intra si intelegerea gravitatiei. In fine, viitorul devine cu adevarat o loterie si o jungla a multiversurilor.
 7. Se poate folosi oglinda de curent ca la carte in etajul de intrare, curentul in VAS este foarte bine definit, rejectia mai buna, sanse mai mari sa poti folosi fet in intrare, piese mai putine, montaj mai compact in etajele cu semnal mic,pret un pic mai mic, scapi de necesitatea perechilor complementare de tranzistoare.
 8. Ooo, chiar super. Te ajuta mult si impachetarea smd ca sa te apropii mai mult de idealul schemei simulate. Nu stiam de perechea asta.
 9. Degradarea performantelor odata cu renuntarea la bootstrap poate fi din utilizarea in simulare a unui tranzistor nepotrivit sau pur si simplu din cauza altor fenomene implicate acolo. Daca ne referim strict la capacitatea parazita variabila cu tensiunea, eu unul zic ca nu merita a fi luata in seama daca alegem componenta care trebuie. Sincer n-am timp si nici chef sa construiesc acel amplificator stufos in simulator. Incercati si LTSpice, aveti modele foarte bune pentru perechea 1381/3505. Este interesant daca se mentin aceleasi rezultate.
×
×
 • Create New...