Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce cărţi mai citim şi merită citite


Postări Recomandate

Eu m-am convins in pandemia asta ca inclusiv publicatii de capatai in medicina: NEJM, JAMA, LANCET, etc.  publica prostii!!! Au fost inclusiv articole publicate ce au fost retrase ulterior!!! Crezi ca in beletristica gasesti adevarul???

 

Sa stii ca articolele din NEJM, JAMA si LANCET le-am citit de pe net. 

 

Daca citesti niste carti si realizezi ca ti se ofera doar niste firmituri de adevaruri este ok, dar daca pretinzi ca stii adevarul este nasol. 

 

Sa te intreb ceva: ai citit tu vreo carte in care sa scrie ca putin minte cum respira si minte la greu si in fata pe ceilalti sefi de stat? Cum de eu stiu asta??? 

Link spre comentariu

Am dat un exemplu mai sus, despre moartea lui JFK. S-au scris tone de beletristica si .... care este adevarul? In ce carte il pot citi? 

 

Nici nu s-a terminat razboiul si unii deja au gata draft-ul pentru a lansa o carte despre razboiul din Ucraina :57.

 

Micron, presedintele Frantei a pozat de cateva ori in mediator pentru pace (intilnire cu putin, telefoane, etc.) pana cand a iesit la iveala ca el de fapt negocia cu putin viitorul Total, Renault (care a redeschis saptamana trecuta fabrica din Moscova), Auchan etc. care nu respecta restrictiile, dar baga sula in coaste nemtilor pe tema gazul rusesc. Suntem aliati dar ne dam la gioale la greuceanu'!

 

 

 

Link spre comentariu
14 minutes ago, validae said:

@merck...deci după tine doar de pe net iei lumină ? Vezi de unde te inspiri...că e netul plin de rahat.

NEJM

https://www.nejm.org/coronavirus

 

JAMA

https://jamanetwork.com/journals/jama

 

LANCET

https://www.thelancet.com/coronavirus

 

sunt site-uri biblie pentru medici. Cine nu are rabdare, poate cauta doar istoria cu Remdesivirul unde OMS-ul a zis prima data Remdesivirul este bun ca apoi in final sa dea verdictul ca nu merge. S-au scris deja carti despre Covid-19 si sigur nu voi gasi adevarul despre vaccin sau despre Remdesivir :57. Cei care le vor citi peste 75 de ani sigur vor afla adevarul din aceste carti. 

Link spre comentariu
Acum 13 minute, merck a spus:

Am dat un exemplu mai sus, despre moartea lui JFK. S-au scris tone de beletristica si .... care este adevarul? In ce carte il pot citi? 

Daca te referi la un sir de evenimente care puse cap la cap sa nu lase posibilitati de interpretare sau sa genereze alte intrebari atunci nu vei alfla pt ca biologic nu traiesti suficient de mult. Abia au inceput sa se declasifice o serie de documente din WW2. Probabil peste cateva sute de ani se va sti. 

Daca vrei, adevarul e sa nu te lasi pacalit.

Link spre comentariu
La 28.03.2022 la 23:42, Ion_Bumbu a spus:

Cind schimbi nivelul de performanta este deja alt avion

Ce sa zic, asa o fi! Daca nevasta se duce la coafor bruneta si vine acasa blonda si cu unghiile facute, inseamna ca am alta nevasta. Buna treaba!

Acum 23 ore, Shambala a spus:

pătrați de pini au devenit roșii după ce au absorbit radiațiile de la explozia din 1986, 

Nu aveau cum sa absoarba radiatii! In cel mai rau caz, copacii au fost expusi la doze mari de radiatii si la contaminare. Nu cred ca roșața pinilor vine de la doza de radiatii. Am vazut tot felul de materiale supuse la doze extrem de mari de radiatii, de ordinul Tera Gy, semnificativ mai mari decit  la Cernobil, dar nu si-au schimbat culoarea. A fost expusa chiar o catapeteasma din lemn, pentru a omori carii, care cam devorasera lemnul. Singura care isi modifica "culoarea" e sticla, care devine fumurie.  Acolo a fost altceva, cantitatile foarte mari de I-131, Cs-134, Cs-137, (Sr-Y)-90, zirconiu, grafit, uraniu, au dus la aceste modifocari.

In 30 de ani, lucrurile s-au mai schimbat in zona. I-131 a disparut, iar Cs-137 si (Sr-Y)-90 s-au reus la jumatate, deci doza ambientala a scazut cu cel putin 60 la %, numai din aceasta cauza. Daca luam in considerare migrarea materialului radioactiv in sol, doza s-a redus si mai mult. Normal, cantitatea de radionuclizi initiala a fost foarte mare (s-a estimat ca in primele ore de la expluzie, au fost eliberate in atmosfera peste 20 milioane de Ci/ora), asa ca a mai ramas destul material radioactiv in zona. Din ce am vazut prin filmele de la tv, doza ambientala ar mai fi undeva la 200 - 300 uGy/h, dar nu s-a specificat exact unde, vorbeau doar de Pripiat.

Acum 23 ore, Shambala a spus:

Când au fost întrebați dacă știau de catastrofa din 1986, de explozia celui de-al patrulea bloc (al centralei de la Cernobîl), nu aveau nicio idee. Nu aveau idee la ce fel de instalație se află”,

Propaganda sa traiasca! Accidentul a fost prelucrat, la vreo 3 saptamani dupa eveniment, in toate tarile foste socialiste care aveu reactoare rusesti. Si nu povesti, ci adevararul, pentru luare aminte. Ca sa nu mai vorbim, ca in fiecare an, in aprilie, se vorbeste despre accident, deci nu ai cum sa nu fii auzit de Cernobil, barem asa in trecere. Cei care au ajuns in zona, stiau exact unde sunt si ce fac. Alta facatura, rusii au "pradat" laboratoarele de la Cernobil. Ce fras sa ia de acolo? Cafeaua si zahaul laborantilor? Aparatura pe care sa o vinda in targ? Rusii nu au facut decat sa foloseasca drumul cel mai scurt spre Kiev.

 

Acum 21 ore, Shambala a spus:

De unde mă-sa film, la o discutie intre un prizonier

Bun, si atunci de unde ma-sa stire??? Din burta?

 

Acum 20 ore, Усилитель a spus:

"Sfârlează cu fofează" de Victor Ion Popa

Da, o carte fantastica. Auzisem de ea la radio, la o emisiune de teatru radiofonic. Am cautat-o, am gasit-o si am citit-o cu mare placere.

Legat de stiri panicarde, tevatura asta cu pastila de iod, nu isi are rostul. Aceste pastile o sa faca mai mut rau decat bine, cum a fost si in 1986. Oricum, doua pastile de cacilula o sa fie  pe de geaba. Ce te faci daca norul sta in zona o saptamana???

Link spre comentariu
42 minutes ago, icar said:

Legat de stiri panicarde, tevatura asta cu pastila de iod, nu isi are rostul. Aceste pastile o sa faca mai mut rau decat bine, cum a fost si in 1986. Oricum, doua pastile de cacilula o sa fie  pe de geaba. Ce te faci daca norul sta in zona o saptamana???

Mai bagi un booster! :85 (si daca norul se incapataneaza sa stea si mai mult ... rapel la booster! :rade:).

 

Tiroida intradevar se blocheaza cu pastilele astea cateva saptamani (este si in functie de individ).

Link spre comentariu

Ba poa' să fie vreo boală, provocată de radiații, și care să facă roșii copacii. 

https://www.infomediu.eu/eco-news/8523-copacii-zombi-de-la-cernobîl-deşi-morţi,-refuză-să-dispară.html

https://we.tl/t-JDZL7vqraV

Asta cu dezinformarea... ăia chiar puteau să nu aibă habar unde sunt dacă erau tineri și primiseră ordin, apropo de dezinformare, poate fi și voluntare sau din lipsă de interes specifică vârstei. Am copii de clasa a 8-a care habar au de Gică Hagi, dacă îi întrebi de Hagi o țin una și bună cu Ianis... :rade:

Link spre comentariu

 Doua pastile reprezinta doza necesara dar si maxima admisibila pt saturarea tiroidea cu iod neradioactiv.  Saturarea tine cam o saptamana.

Operatiunea se poate repeta o singura data, de la a treia deja devine periculos (poate genera modificari tiroidiene).

 

Din fericire nivelul de radioactivitate a norului actual este MULT mai scazut decat a celui de la explozia din 1986.

 

Fireste ca nici o planta nu absoarbe radiatiile din sol, ci particule radioactive. Exprimarea apartine ziaristilor, eu am scris cu citat.  Padurea Rosie este un fenomen larg cunoscut pe mapamond, este dreptul si treaba dvs. daca nu credeti :)

 

Sunteti fooarte departe de adevar daca va imaginati scoala sovietica (si acum cea rusa) aidoma celei romanesti.  

Doar la anumite niveluri s-a discutat despre Cernobil, si asta pana prin 96-98. Dupa aceea a reinceput "trecerea in uitare" a tuturor esecurilor sovietice.  Nici vorba sa li se spuna elevilor despre asa ceva, si cu atat mai putin la scolile militare.

Cititi Suvorov si o sa aflati enorm de multe si despre scolile sovietice, si despre viata la sat. Si fireste despre viata militara de la multe niveluri, de la soldat la generalissim.

Link spre comentariu
La 29.03.2022 la 19:58, merck a spus:

Daca zici ca ai citit carti (sau ai vazut filme), poti sa imi raspunzi: a participat armata la stoparea catastrofei de la Cernobil? 

Daca a participat, crezi ca nu s-a auzit de asta pana in celalat capat rasaritean de Rusie? Participarea bravei armate sovietice la stoparea catastrofei de la Cernobil nu avea cum sa nu fi tinut paginile ziarelor prin toata Rusia luni la rand. Nu cred sa fi fost cazarma in Rusia sa nu fi fost "prelucrati" camarazii in legatura cu acest eveniment! 

 

Te inseli. Nu numai ca nu au fost prelucrati dar erau arestati imediat cei care vorbeau despre asta.  In URSS nu s-au aflat prea multe, f multi ani.

Comandantii care au ordonat soldatilor sa lucreze pe acoperisul reactorului stiau bine ca vor muri 50-80% din oameni, dar nu au avut incotro, altfel riscul era sa moara milioane sau zeci de milioane.  Nu li s-a spus soldatilor cat de periculos este si cat de multe sanse sunt sa moara de la boala de radiatie sau ulterior de cancer. S-au dat si ordine, s-a apelat la spiritul de sacrificiu al soldatului sovietic si au fost si voluntari.

 

Nu a existat nici o recunoastere oficiala a eroismului celor ce au facut munca cumplita pe acoperis (voit sau la ordin).

Toate livretele militare au precizat o operatiune speciala in cu totul alta parte a tarii, categorisita SECRET asa ca nimeni nu poate demonstra ca a fost acolo si de aceea s-a imbolnavit sau a murit.

 

EXACT asa s-a facut si la aplicatiile militare cu arma nucleara organizate de Jukov, cu cateva zeci de ani mai devreme. 

Link spre comentariu
Acum 22 ore, merck a spus:

Sa te intreb ceva: ai citit tu vreo carte in care sa scrie ca putin minte cum respira si minte la greu si in fata pe ceilalti sefi de stat? Cum de eu stiu asta??? 

Da, am citit una, inca de multi ani.  Se numeste Gazprom.  Si mai am acum una la rand (la citit), mult mai dura, scrisa de o ziarista care a trecut prin inchisoare (in recele nord) pt critici aduse lui Putin. O sa o caut in teancurile de langa pat si zic si cum se numeste.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări