Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

craciun

Membru activ
 • Content Count

  936
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Se poate si mai bine

About craciun

 • Rank
  ElForum staff

Contact Methods

 • Website URL
  http://danolteanu.webs.com
 • Skype
  danolteanu2009

Profile Information

 • Locatie
  Ploiesti

Recent Profile Visitors

644 profile views
 1. Domnul @VAX, Vreau sa va amintesc doua din atributele lui Dumnezeu: OMNIPREZENTA si DRAGOSTE ETERNA. Deci dumneavoatra de fapt va jigniti pe dumneavoastra prin egoul exacerbat, iar sufletul dvs. care e si el scanteie Dumnezeiasca sufera si el fara sa va dati seama, sunteti constient de acest lucru? Apoi ii jigniti si dispretuiti pe cei din jurul dvs. Spuneti ca predati studentilor, primul lucru pe care trebuie sa il "predam" fiecare din noi celor din jurul nostru indiferent ce sunt ei, si ce suntem noi, este sa le predam ce inseamna a fi om , adica scanteie din scanteia divina, si apoi sa le predati si alte lucruri. Asta e rostul nostru pe aceasta lume, indiferent cine suntem si ce background avem. Va urez sa aveti o viata mai luminoasa si mai fericita. BR/ Daniel
 2. craciun

  LA MULTI ANI! Romania

  LA MULTI ANI ROMANIA !
 3. craciun

  Ce osciloscop folositi?

  Scuze de intrebare, Eu am un osciloscop rusesc CI118A si stecherul de alimentare nu are impamantare, in cazul asta cum procedez daca vreau sa depanez o SMPS? PS: E drept carcasa e de plastic, dar masa mufei BNC cred ca e conectata la panoul frontal care e de metal.
 4. craciun

  simulare schema

  Dl. @gsabac, Va rog sa imi spuneti daca ptr cel de al doilea prag e corect sa aplicam teoria superpozitiei ptr tensiunea pe R2. Daca da atunci cele 2 tensiuni (1,982V si 2,012V obtinute pe R2 in urma pasivizarii pe rand a lui V2 si Vb) trebuiesc insumate si ar da 3,994V ceea ce ar corespunde cu simularea . Astept o parere de la dvs.
 5. craciun

  simulare schema

  Da din calcule asa reiese, dar pe grafic la simulare se vede ca al doilea prag e apropiat de 4V , deci presupun ca formula ptr al doilea prag e gresita. PS: Mersi de aprecieri ptr site, daca la siteul meu danolteanu.webs.com va refereati
 6. craciun

  simulare schema

  Da, scuze dl @gsabac, Pragul al doilea trebuie vazuta care e formula corecta, ca nu iese din calcule valoarea din graficul din simulare. Mai sapam
 7. craciun

  simulare schema

  dl @gsabac, Am facut si eu o simulare si se vede in imagine ca cele 2 praguri sunt corect calculate in formulele mele, amandoua: primul prag 1.98V , al doilea 3,866V
 8. craciun

  simulare schema

  Da , corect ce spune dl. @gsabac . Deci aplicand superpozitia , ptr cele 2 praguri vei avea: R2||R3*V2/(R2||R3 +R1) si al doilea prag R2||R1*Vb/(R2||R1+R3).
 9. craciun

  simulare schema

  Vo e tensiunea de iesire a AO, care la comparator poate fi +Vcc sau -Vcc. Deci in functie de ce tensiune de alimentare ii pui montajului, Vo va fi Vcc+ sau Vcc-.(ex 12V, sau 0V la alimentare asimetrica, daca alimetezi simteric vei avea +12V si -12V).
 10. craciun

  simulare schema

  Pai comparatorul functioneaza asa: Cand tensiunea semnalului de intrare trece de cea de prag el basculeaza iesirea in V+ sau V- in functie de intrarea pe care e aplicat In- sau In+. La histerezis lucrurile se complica. mai multe info gasesti pe net daca cauti comparatoare cu AO. Succes
 11. craciun

  simulare schema

  Vb are 2 valori 0V sau 12V. Deci practic ptr histerezis vei avea 2 valori una 0V si cealalta 10K*12V/36K=3,3V Practic tu ai 3 praguri de fapt 0V , 2,38V si 3,3V. Cum semnalul de intrare e >de 0V ramane ca iesirea va bascula doar la celelalte 2 praguri.
 12. craciun

  simulare schema

  uite aici o descriere a comparatoarelor cu AO: http://www.etti.tuiasi.ro/dce/curs/curs13/c13deea.pdf Din ce se vede in doc, schema ta e o combinatie intre un comparator simplu , si unul cu histerezis. Astfel primul prag e R2*V2/(R2+R1) iar al doilea este R2*Vb/(R2+R3)
 13. craciun

  simulare schema

  Salut, In schema ta pragul e dat de divizorul R1 , R2 deci e aprox 1/2 din V2 adica 2,5V. Iesirea b ar trebui sa fie in 12V cand semnalul de intrare e sub 2,5V si zero cand e peste 2,5V de aici asa zisul defazaj . Succes.
 14. craciun

  Problema traceroute/mtr

  Salut, Eu la tracert 8.8.8.8 obtin toata calea pana la routerele dns google. Vezi atasat mai jos:
 15. craciun

  radioamator.ro redirectionat ???

  doar varianta secure (https) mai directioneaza catre siteul de radioamatori, celalte variante sunt redirectate catre siteul specificat mai sus.
×