Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

craciun

Membru activ
 • Content Count

  921
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Se poate si mai bine

About craciun

 • Rank
  ElForum staff

Contact Methods

 • Website URL
  http://danolteanu.webs.com

Profile Information

 • Locatie
  Ploiesti

Recent Profile Visitors

555 profile views
 1. craciun

  Cumpăr termostat, controler, digital temperatura

  link dezactivat la cerere.ro/produse/Elemente-de-Automatizari/Termostate/termostate_model___termostate-imersie#filtrare mai cauti pe siteul calor ca au multe variante.
 2. craciun

  Cumpăr termostat, controler, digital temperatura

  Salut, Uite aici dar gasesti la mai multe magazine online: https://www.prompt-service.ro/termostat-digital-computherm-q7rf-cu-radiofrecventa-q7rf PS: Sper ca Marian sa nu considere iar reclama.
 3. Felicitari pentru proiect @cirip.
 4. craciun

  GSM vechi

  Salut @Spitfire, Citez din definitia codecului AMR de pe wiki:" ... AMR speech codec consists of a multi-rate narrowband speech codec that encodes narrowband (200–3400 Hz) signals at variable bit rates ranging from 4.75 to 12.2 kbit/s with toll quality speech starting at 7.4 kbit/s ...". Ce poate face DSP-ul nu conteaza, important e ce se aplica codecului si ce se obtine la receptia audio in difuzor. Deci eu cred ca banda e cea descrisa mai sus.
 5. craciun

  GSM vechi

  si un exemplu de codec GSM aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Adaptive_Multi-Rate_audio_codec Deci concluzia e ca banda audio e canalul clasic de telefonie 300-3400Hz in cazul GSM.
 6. craciun

  GSM vechi

  salut, uite aici : https://en.wikipedia.org/wiki/GSM#Voice_codecs
 7. Super proiectul, bafta @cirip !
 8. craciun

  Selector surse audio

  uite si la vitacom: http://www.vitacom.ro/conectica/video/switch-uri/selector-audio-video-3-cai-konig-avswitch-6-a.html si la adelaida: https://www.adelaida.ro/avswitch-2-4-cai-audio-video-selector-telecomanda.html probabil gasesti la mai multe magazine. Eu am cautat cu "selector surse audio" si a returnat mai multe rezultate. la alt magazin online: https://www.noiz.ro/ro/dj-deejay-accesorii/1464-comutator-audio-4-canale.html
 9. craciun

  Probleme rulare win7-64bit

  Ok, atunci incearca sa faci partitionarea cu alt kit de Windows. In mod normal numarul de partitii nu are cum sa influenteze asupra functionarii sistemului.
 10. craciun

  Probleme rulare win7-64bit

  Salut, Mie mi se pare evident ca ai probleme cu HDD-ul de 500, poate il poti proba in alta unitate cu partitiile create , sa vezi cum se comporta....
 11. craciun

  Probleme rulare win7-64bit

  Salut, Ce program de partitionare ai folosit? Ai facut toate partitiile de acelasi tip ?(fie NTFS ,fie FAT?) Verifica HDD-ul , e un tool de la Seagate foarte bun de verificare.
 12. @Miticamy cred ca ai vrut sa postezi in alt topic ca nu vad rostul codului de culori al rezistentelor in topicul discutat aici. PS: Scuze dl. Miticamy ulterior am vazut ca voiati sa simulati filtrul. Mersi mult.
 13. Am inteles acum mersi. Cred ca ai vrut sa zici ca IC4A e filtru si IC4B amplif inversor. Mersi mult, mi-a fost greu sa urmaresc prin comutatorul ala de game Toate cele bune!
 14. Salut, As vrea sa discutam un pic despre principiul de masura din schema lui M890 pentru capacitati. Eu am inteles asa: un generator de semnal sinusoidal trece semnalul prin condul de masurat si apoi nu prea mai inteleg cum e procesat semnalul astfel incat sa ajunga la ICL7106 . Daca cineva poate sa ne ajute , raman recunscator. Mai jos schema in cauza a lui M890(valabila si la alte multimetre partea de capacitati, de ex. DT9207): M890G.mht
×