Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare osciloscop


Postări Recomandate

Improvizatiile ma ajuta sa castig timp, in conditiile in care cu osciloscopul doar imi fac o idee de ce se intampla. Sau acasa unde am un analogic.

La osciloscopul controlat remote sunt sanse sa ai dreptate, au trecut 20 de ani de cand am vazut setupul. Stiu doar ca era in dulap de plexi, contacte pe usi sa opreasca sursa HV daca umbla cineva aiurea... Si controlat remote. Adica siguranta completa.

Revenind, singura mea problema a fost cu recomandatul protectiei (amaratului aluia de traf) numai in conjunctie cu osciloscopul, dand senzatia ca numai daca ai osciloscop poti avea probleme.

Restul au fost raspunsuri la "nu se poate", "nu exista", "nu se face asa", desi repet, fix configuratia asta se poate, exista si e folosita in fabrici mari, cu departamente specializate, audituri peste audituri si teste anuale de izolatii, calitate conexiuni de impamantare in toate prizele (mi-au pus eticheta si pe sursa de la laptop, ca eram in hala cand au trecut pe acolo, desi eram colaborator extern)...

@dumitrumy - e mai complicat ce arati tu decat metoda mea la masurat CAN-ul. Mai ales cand, repet, n-ai scule care sa te ajute. Ce am zis era pe post de exemplu unde mi-a folosit mie izolarea osciloscopilui. Mie. Dupa cum tu imi povestesti cum masori tu de 40 de ani. Fiecare da din experienta proprie, normal nu.

Nu ti-am zis niciodata sa masori ca mine, nu vad de ce insisti sa ma faci sa masor ca tine.

 

Acum chiar nu mai zic nimic, ca nu mai am ce. Spor la osciloscopat.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
1 hour ago, Liviu M said:

Improvizatiile... 

 

Restul au fost raspunsuri la "nu se poate", "nu exista", "nu se face asa", desi repet, fix configuratia asta se poate, exista si e folosita in fabrici mari, cu departamente specializate, audituri peste audituri si teste anuale de izolatii, calitate conexiuni de impamantare in toate prizele... 

Metodele descrise de tine pot exista si sigur sunt aplicate. Dar, asa cum zici: departamente specializate, etc. 

 

Aici pe forum nu stii cine citeste, ce intelege si care sunt consecintele actiunilor respectivului bazate pe afirmatii facute cu buna intentie. 

 

NB: Nu vreau sa te atrag sa dai alte raspunsuri. Evident, iti respect opinia si decizia de a nu raspunde.

Editat de Mircea
Link spre comentariu
Acum 3 ore, dumitrumy a spus:

Daca masa oscului este la impamantare si o pui pe dreptunghi 300Vvv si zeci de KHz, vei avea un curent mare prin condensatorii Y din filtrul de retea al oscului. Cei care au facut masuratori nu prea au fost deranjati din cauza capabilitatii mari de curent a semipuntii. Cine nu ia in seama IMPEDANTELE PARAZITE fata de pamant va avea masuratori eronate daca punctul de masura este de impedanta de iesire mare. 

 

 

 

Am citat acest lucru pentru a mai fi citit inca odata si a se intelege de ce unii fabricanti au ales masa optionala si legarea ei la panoul frontal in diferite situatii. Doua cuvinte le-am scris cu majuscule.

Explicatia o aveti oferita de @dumitrumy 

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am salvat si eu anuntul ala. Doar ca am tot lasat de pe o zi pe alta pana a disparut anuntul.Mi s-a parut ciudat pretul. Pe china este 200--300$. Oricum eu mergeam sa-l iau personal. Mai e si treaba ca nici pe cel analogic nu-l mai pornesc mai des de o data pe an. Dar la pretul ala era ok si de decor in atelier.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Ce virsta are fiul?

La ce l-ar folosi?

Cam ce suma esti dispus sa investesti?

 

Osciloscopul acela este destul de slabut, cam la nivelul anilor '80 ca sa zic asa. La ora actuala nu prea se merita de cumparat osciloscoape analogice (doar virfurile de gama de acum 30-40 de ani) si macar 2 canale.

Daca est doar in scop didactic .... poate dar daca il va pasiona va vrea repede ceva mai bun.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări