Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Liviu M

Membru activ
 • Posts

  3,724
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Fields

 • Location
  In sat cu Doru.

Recent Profile Visitors

1,406 profile views

Liviu M's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator

Recent Badges

 1. Păi a zis omu' deja în al doilea post - in Mint nu-i merge camera...
 2. Cu multi ani in urma, pe o configuratie mai slaba, pe care Ubuntu normal mergea greu, un coleg si-a instalat lubuntu si a fost super multumit. Habar n-am care mai e situatia acum. Toate distributiile mentionate mai sus (Ubuntu, Mint) sunt bazate pe Debian si, in general, ce merge pe una merge pe toate (multe repositories sunt comune).
 3. Ce-mi plac posturile din bucatarie ale lui Ovidanie. Noroc cu topicul asta, ca mi-am adus aminte ca am o tigaie de fonta si am bagat niste oua ochiuri. Ca am si eu o tigaie de-asta, ce credeati, c-am ratat hype-ul? Tigaia am luat-o prin primavara. Ca sa nu-mi para rau de bani (ca prevedeam o utilizare rara/trecatoare), am luat o chinezeasca ieftina si teoretic gata patinata. Teoretic, pentru ca practic prima operatie dupa despachetare a fost s-o iau la smirgel, ca era aspra rau (ar fi trebuit sa insist mai mult). Pasul doi, am "patinat-o" dupa tutorialul de pe seriouseats. Pasii 3, 4... (da' cred ca sub 10) au fost diverse prajeli. Pasul anterior folosirii de azi a fost s-o pun la locul ei si s-o uit. Referitor la intretinere, nu ma pronunt in legatura cu mirosul (desi slanina afumata cu vanilie suna apetisant), da' in comentariile *) de la "tutorialul" de pe seriouseats era unul al unui bucatar (de la ei din State) care a zis ca el nu vrea sa aibe probleme cu sanepidul, asa ca el spala tigaile de fonta ca pe toate celelalte, cu apa si detergent. Si am procedat la fel - dupa fiecare utilizare am spalat tigaia cu apa si detergent. Uscata cu prosoape de bucatarie (din hartie), incalzita putin pe aragaz sa se evapore toata apa, unsa cu strat subtiiire de ulei si incinsa pana fumega putin. Cum inca lipeste (desi sunt sanse sa fie si pentru ca n-am prea folosit-o), sunt sanse s-o "depatinez" la spalare, da' sunt sigur ca peste doua luni, cand o scot iarasi din cutie nu miroase a ranced. Daca as folosi-o mai des, poate as lasa-o si mai "patinata". *) Am cautat comentariul, da' nu mai sunt, se pare ca le-au dezactivat. Pfui, ce de am scris. Sorry, nu mai fac.
 4. Mircea, scuze că ți-am făcut topicul praf, da' tot n-ai înțeles. Rețeta e ok, am înțeles-o, sunt de acord cu efectul parmezanului în sos... Ce aș fi formulat altfel e "că pizza nu-i de voi". Pace. PS Ce de zâmbăreți inutili și nici unul cu bere...
 5. Mircea, eu am înțeles de ce parmezan și am înțeles (probabil) și ce ai vrut să zici. Da' și după editare postul tot prost formulat rămâne.
 6. Și italienii ăia care se dau pizzaioli deși pun mozza, nu parmezan...
 7. Ca sa nu mai uitati, nu mai bine lasati voi pe altii sa va aminteasca? Eu mi-am cumparat vinieta pe linie. Au inceput cu spamul doua saptamani inainte sa expire si au terminat cand m-am dezabonat de la mail-list.
 8. Liviu M

  enigma2

  Versiunea de Python?
 9. Sigur. Spune-ne ce ai încercat, de ce și ce n-a mers. Și foarte important, postează eventualele mesaje de eroare pe care le primești. Spune-ne cum conectezi placa la calculator, dacă o vezi în meniul Arduino... Cu alte cuvinte, dă cât mai multe detalii, ca să ne putem face o idee despre ce ai tu acolo. Altfel greu te poate ajuta cineva.
 10. Citește și tu informațiile pe care le dai și zi dacă e măcar una utilă. Ok, recunosc, ai dat numele circuitului. Altceva?
 11. De fapt eu nu voiam să văd decât partea cu sprintf.
 12. M-am prins, eu am convertit un intref (int), tu probabil ai convertit un float. La conversia numarului -999.99, am si eu cu totul alte "consumuri": Memory Summary: Program space used EC7h ( 3783) of 8000h words ( 11.5%) Data space used 75h ( 117) of 1000h bytes ( 2.9%) OK, m-am linistit, stiam eu ceva, sprintf() poate fi mare consumator de resurse.
 13. Da, nu stiu ce sa zic. Daca nu-i secret, posteaza tot codul, poate e ceva "neobisnuit" in el.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines