Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E ziua in care...


Vizitator

Postări Recomandate

La mine e de regulă invers -faţă de cele de mai sus-, de la o vreme: mă apuc de o chestie, o fac, merge perfect, dar din cauză ca merge perfect, asta imi da idei, fac altă chestie, merge şi aia boboc, descopăr o nouă posibilitate, şi tot aşa până când nu mai pot de oboseală.

Nu mai zic că plec să cumpăr ceva, găsesc şi... belea! Văd la vânzator şi o chestie mult mai sugubeaţă, ma zgârâi pe ochi, cheltui ultimul ban, o cumpăr şi pe aia, şi am două chestii excelente-consolabil, totuşi...dacă n-ar apărea vreo cheltuială suplimentară!!!. Fiindcă iar trebuie o carcasă-cu ocazia asta, şi e preferabil să fie de aluminiu! :reytre

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

am observat si eu adesea ca exista zile, cu predilectie Duminicile, cand totul merge prost spre dezastre. nu are rost sa intru in detalii, dar incepand de la uC-uri care se ard fara sens, pana la disc de flex care se crede OZN, sau burghie vampir ce le plac sangele.

 

totul consta in recunoasterea acestor zile. ele debuteaza cu un esec fara sens. in momentul ala, trebuie sa vi se activeze atentia maxima, iar la al doilea semn, poti lasa totul balta si te apuci de altceva. sa zicem pescuit :)

 

ps: in ideea mea, am reusit sa evit cateva zile de genul. sau poate doar am crezut eu ca le-am evitat ...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Toate ca toate. Reparam din ele? As vrea sa fac testerul de tranzistoare pentru care nu am piesa HT7550. Este un LDO de 5V, 150 mA. Ma ajuta cineva cu un loc de unde sa cumpar asa ceva sau cu un inlocuitor? Smecheria e ca are pinii intr-o ordine chinezeasca si nu se prea pupa cu ce gasim pe-aici prin tara. Trebuie musai capsula TO-92 intrucat intra fix sub display si nu prea am loc nici de inversat terminalele nici de montat piesa culcata. Musai in picioare, musai TO-92, musai 5v, musai potrivire pin la pin. Atasat este datasheet-ul piesei.

HT75XX-1.pdf

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Este stabilizatorul LM 7805 in capsula TO-92. Nu se gaseste prin Craiova ? Vezi pe la forumistii din Craiova, poate are careva. Nu merge sa-l lipesti pe dos, adica pe partea cu traseele ? In alta ordine, poti lua un 7805 in capsula TO-220, lipesti fire mai lungute flexibile de terminalele lui si acele fire le lipesti pe placa in ordinea chinezeasca de care zici.

Link spre comentariu

OK. De gasit prin magazine, nu l-am gasit nici la qu*** nici la ade***.

 

Albasete: Pe ala il am si eu dar nu corespunde la capsula.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Stiu ca nu corespunde la capsula, tocmai de aceea am zis sa-l conectezi cu fire subtiri mai lungi, sa-l poti baga in carcasa.

Vezi ca stabilizatorul in capsula TO-92 are dispunea terminalelor diferita fata de TO-220. Scrie si in datashet-ul postat de tine. Ca idee:

TO-92: 1 - OUT 2 - GND 3 - IN

post-199853-0-75836200-1490273019_thumb.gif

 

 

TO-220: 1 - IN 2 - GND 3 - OUT

Editat de albasete
Link spre comentariu

Exclud din start TO220. Eu ziceam ca stabilizatoarele pe care le gasesc eu in capsula TO92 nu bat la pini cu incriminatul, care e "atipic".

 

Ia vezi, TO92-ul meu e ca TO92-ul tau?

post-249000-0-51583800-1490275263_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări