Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Spitfire

Membru activ
 • Content Count

  5,138
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

880 core_reputation_level_5

1 Follower

About Spitfire

 • Rank
  core_member_rank_7

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

5,670 profile views
 1. Spitfire

  UT139C

  Exceptia situatiei in care se folosesc acumulatori Eneloop, chiar si dupa 10 ani de la ultima incarcare tot mai au ceva in ei, autodescarcarea e foarte mica. Tensiunea de 1,25V e absolut suficienta, acel aparat de masura cu siguranta are invertor boost(step-up) nu este alimentat direct de la pilele AA...iar tensiunea de 2,5V este suficienta pentru orice invertor, probabil acesta o ridica la 5V sau chiar la 9V. Daca puneti acumulatori de la Lidl si alte caricaturi de supermarket, e normal ca sa obtineti rezultate jalnice, iar acumulatorii Ni-Zn sunt niste prostii antice, cu o capacitate si o durata de viata deloc de dorit. https://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop
 2. Lucrul amestecat, pute a rahat(socialistoid)! Optim e cu centrala individuala, cat consumi atat platesti, zero pierderi in retea(gazul natural nu se pierde pe drum, agentul termic pierde insa calorii(multe...)). Cat despre cei ce platesc 300-450 lei/luna la 70 mp util, va recomand daca este posbil sa izolati masiv, ba chiar sa schimbati imobilul(evident, daca se poate). E o aberatie de pret...colosal.
 3. In zona in care locuiesc eu(Bucurestii Noi) senzorul ala se strica garantat in prima seara/noapte cand se gasesc aia de la Stericycle sa incinereze ceva resturi din spitale...langa groapa de gunoi Chiajna-Rudeni, cu emanatii masive de hidrogen sulfurat, amoniac si alte gaze! In jurul orei 18:00, cand se inghesuie mii de masini sub Podul Constanta, iar e smog-nor de gaze de esapament. La ce bun sa colectati, monitorizati, etc, date legate de poluare? Oricum nu va face nimeni ceva pentru reducerea poluarii...vax romanika, bad lands!
 4. Sus..........tot ce are foto e disponibil.
 5. Ar fi o idee sa incercati cu Dscaler, multe TV tunere si camere video/foto sunt vazute ok de acesta. https://sourceforge.net/projects/deinterlace/postdownload Daca nu, nu aveti incotro, va trebui sa folositi camera asta pe un PC vechi, cu Windows XP.
 6. Motorul acesta nu are nevoie de nici o punte/condensator! Functioneaza direct la 230V~, nu necesita neaparat curent continuu, e un motor universal cu trotorul bobinat.Desigur, functioneaza si la curent continuu, dar fara condensator de filtraj, altminteri nu mai aveti 230V, ci 320V, mult prea mult, normal ca face flama! Bormasina la 21.000 de rpm?! iar scaderea turatiei cu un variator "de bec", cu triac, nu va aduce nimic bun, in n ici un caz nu se va transforma in motor de bormasina, oricat de primitiva! Desigur, daca e vorba aici de asta: https://www.optimusdigital.ro/ro/motoare-altele/2332-motor-dc-rt-553sa-21000-rpm-la-220-v.html
 7. Sursa de 12V/5A si cele doua iCL7106 rezervate, restul valabil.
 8. Printre putinele tari din lume care nu aveau practic productie de electronice vandabile pe piata externa...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.