Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Spitfire

Membru activ
 • Content count

  4,976
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

517 Excellent

About Spitfire

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

1,711 profile views
 1. Spitfire

  Carti electronica

  sus................................
 2. Spitfire

  Piese electronice, IT&diverse

  sus....................................
 3. Furnizorul Engie intervine rapid la solicitarile legate de pierderile de gaz, practic la noi in bloc in 3 minute au fost aici la un caz, iar daca constata ca pierderea s-a produs din cauza traseului din centrala, nu pleaca de la locul constatarii pana nu vine echipa de la firma care a vandut centrala(in cazul asta, a fost Ferolli).Daca centrala nu are revizia efectuata conform planului de revizie(la 2 ani), ma tem ca se lasa cu amenda pentru proprietar, plus sistarea furnizarii gazelor. Daca "electronica" inseamna rezistorul SMD de 3,3 ohmi inseriat cu alimentarea, e corect ce spuneti Dvs. Sau daca va referiti la Motorola 1000 din 1996, dara ala avea acumulator Ni-Cd. Fix de alea. Adica de tot ce inseamna incarcarea.
 4. Spitfire

  Va curge lapte si miere!

  Schimbati marca de cafea, ca da rezultate eronate.
 5. Nu am auzit de "garantie comerciala" versus "garantie legala" pana acum, ci doar de garantie comerciala versus garantie de conformitate. Garantia comerciala este perioada in care vanzatorul se obliga sa-ti repare/inlocuiasca produsul defect, iar garantia de conformitate este perioada in care cumparatorul, daca descopera ca acel produs nu e conform cu ce e declarat in Declaratia de Conformitate, poate cere returnarea sumei platite pentru acel produs. In cazul centralelor termice pe gaz, interventia se realizeaza in aceeasi zi cu solicitarea, indiferent ca e zi lucratoare sau nu, in caz contrar anuntati Engie, au ac de cojocul lor...e caz penal daca firma care v-a vandut centrala nu intervine imediat, evident e vorba de centralele montate de firma autorizata si care au verificarea la zi, conform normelor ISCIR. Daca e centrala pe peleti, e un simplu produs de incalzire, doar fabricatia centralei e supusa conformitatii cu normele ISCIR, utilizarea cade in raspunderea cumparatorului. Puteti incarca bateria telefonului de 24 de ori pe zi, cu un incarcator care furnizeaza 5000 de amperi, daca tensiunea e de 5V iar conectica e microUSB, nu aveti cum pacali telefonul sa incarce mai repede sau mai bine. La acumulatorii Li-Ion nu exista efect de memorie, si nici modificari importante legate de ciclul incarcare-descarcare. Doar daca puneti un incarcator care nu poate furniza 0,58A va dura mai mult incarcarea dar nu e nici o problema, in nici un caz.Orice acumulator de telefon are inclusa electronica de control al incarcarii si de control al descarcarii.Daca incarcatorul furnizeaza mai mult de 5V(in caz de defect al acestui incarcator) pana la 24-26V incarcarea decurge normal(dovada ca USB 3.1 type C are 20V in standard...), iar la peste 26V TVS-ul din acumulator se va intrerupe, facand necesara inlocuirea acumulatorului.Cunsoc un caz de imbecila care si-a inlocuit incarcatorul de la Samsung cu un ...banal stecher, deci a conectat telefonul la 230V~, credea ca acel incarcator e tot un banal stecher(!). Telefonul n-a patit nimic, dar acumulatorul era complet intrerupt, zero.
 6. Spitfire

  Carti electronica

  sus..................................
 7. Spitfire

  Piese electronice, IT&diverse

  sus.........................................
 8. Spitfire

  Musuroaie de furnici.

  Cu ce va deranjeaza furnicile? Mai degraba ar trebui sa va ganditi la cauzele care au adus furnicile in gradina, principala cauza e insuficienta irigare a solului. Daca totusi cautati sa scapti de furnici, un oscilator puternic(2-3W) in banda 30-45KHz, si vreo 4 "goarne" piezo ar putea da rezultate bune.
 9. Spitfire

  Piese electronice, IT&diverse

  -componente SH tablou electric 50 lei tot lotul: -sigurante automate 25A Comtec Made in France (3 buc) -siguranta automata Legrand 25A (1 buc.) -OVP Protectie la supratensiune Made in France http://www.electriccasa.ro/paginaprodus.php?idx=971 -disjunctor diferential Baco 15-45A/300mA Made in France -obiectiv videoproiector-monstru(cca.1,5kg.), 3M, Made in Japan, motorizat, se pot utiliza de la el cele 3-4 lentile de mari dimensiuni(sticla optica tratata antireflex), sau poate fi utilizat ca atare. 40 lei -ventilatoare ball-bearing(rulmenti) Japan Servo Co Silent Fan12V/4,5W 120mm carcasa metalica(dural), au functionat maxim o ora in viata lor, provin dintr-un videoproiector antic, calitate extra. -25 lei/buc -tuburi CCFL 8W(scanner A4)+ invertor 12V -10 lei/buc. -condensatori MKP X2 2,2 uF/250V~ -2 lei/buc -condensatori MKP X2 3,3uF/250V~ -2lei/buc -placa video AGP Nvidia GeForce 5200 64MB Dual-DVI+adaptor DVI la VGA -15 lei -CPU socket AM2 AMD Sempron SDD3000IAA3CN TDP35W -10 lei -CPU Intel Pentium Dual-Core E5200 sk. LGA775 2,5GHz/2MB/800 -10 lei -cooler LGA775 prindere pe suruburi, nu curbeaza placa de baza, raceste perfect orice Intel din seria Quad/Core2Duo/etc. 15 lei - lot de 4 memorii DDR1 256MB -10 lei. -memorie Kingmax DDR 2-667 MHz 512MB -8 lei -placa adaptor PCI USB 5 porturi, testata OK -15 lei -adaptor Gigabyte DVI-I/ DVI-A la VGA -5 lei -ESR-meter, realizat de colegul @iora, in perfecta stare, foarte putin utilizat -200 lei -Televizor color portabil ONWA TV-706 VHF/UHF, tub Matsushita diagonala 15cm, cu radio FM/AM+ceas digital, perfect functional, potentiometru volum se misca greu dar nu produce zgomote, imagine foarte clara(dar greu de fotografiat...) fabricat 1984 -159 lei. https://www.radiomuseum.org/r/unknown_onwa_color_tvradioclock_tvr_706.html -lot lampi magneziu blitz foto 7buc mici+5 buc. mari -10 lei. -lampa UV blacklight 4W alimentare USB 5V(baterie externa) -30 lei. -lot 3 lampi xenon blitz foto -10 lei. -lampa metal-halide 160W, necesita sursa de alimentare, Made in Japan -8 lei
 10. Spitfire

  Carti electronica

  -cele de mai jos la 3 lei/buc: -cele de mai jos la 5 lei/buc: -cele de mai jos la 15 lei/buc:
 11. Spitfire

  Carti electronica

  -cele de mai jos la 3 lei/buc: -cele de mai jos la 5 lei/buc: -cele de mai jos la 15 lei/buc:
 12. Spitfire

  Piese electronice, IT&diverse

  sus.......................................
 13. Spitfire

  Piese electronice, IT&diverse

  sus.............................................
 14. Spitfire

  Carti electronica

  sus.......................
 15. Spitfire

  monitor iiyama e2001wsv

  Noise coil, adica o bobina nu e rigida mecanic si miezul are un mic intrefier care "canta". Trebuia inlocuit si C-ul de filtraj la 400V din sursa, uneori el e cauza fluieratului.
×