Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Spitfire

Membru activ
 • Content Count

  5,130
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

875 core_reputation_level_5

About Spitfire

 • Rank
  core_member_rank_7

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

5,419 profile views
 1. Ipotetica "fuziune termonucleara" si eventualele centrale termonucleare ce s-ar putea construi(din fericire, nu e posibil) nu sunt nicidecum "nepoluante", ba sunt chiar foarte poluante, caldura produsa ajunge in cele din urma tot in atmosfera, supraincalzind-o.Singura fuziune termonucleara nepoluanta e cea care se petrece in Soare, nu ramane decat sa captam si sa utilizam lumina soarelui, care ajunge oricum pe Pamant. Cat priveste pericolul pe care l-ar reprezenta izotopii radioactivi ce ar lua nastere intr-o asemenea ipotetica centrala termonucleara, nu prea e cazul de ingrijorare, in afara de deuteriu si tritiu, nu e loc de alte "nenorociri" acolo, iar radiatia generata in momentul fuziunii e relativ usor de absorbit cu mijloace pasive. Insa, aceasta "termonucleara" va ramane pe vecie o utopie faustica.
 2. Am rezolvat problema... in cazul in care mai are cineva nevoie de bin-uri, iata-le: 24c32_hsg1115.bin 25l2005_hsg1115.bin
 3. sus...............................
 4. sus.................................
 5. Are cineva un dump pentru ragalia asta de TV, Hannspree 715G3431-1 (WK: 0901)? Displayul e ceva AUOptronics TMA7010 model T315HWD4 v.7 Multumesc anticipat!
 6. sus................................
 7. https://blog.bolt.eu/ro/2019/10/6-mituri-despre-masinile-electrice/ https://stiintasitehnica.com/marile-mituri-legate-de-masinile-electrice/ https://newsenergy.ro/poti-incarca-o-masina-electrica-in-ploaie-5-mituri-demontate-despre-autovehiculele-electrice/ Interesanta si asta:
 8. sus.................................
 9. Logic si rational rezistentele de la o plita electrica ar trebui sa fie din manganina sau macar kanthal, nichelina n-o prea vad in rolul asta, poate doar pe vremuri, cand aveam la priza 120V...la aparatul de pirogravat ansa chiar e de nichelina, dar ala are un traf de 1-2V in secundar, se mai potriveste cu rezistenta specifica a nichelinei.Daca aliajul e de proasta calitate, impurificat cu sulf sau siliciu, normal ca cedeaza repede la contactul cu vaporii de apa si oxigenul din atmosfera. In acest caz, solutia e utilizarea unul-doua "batoane" de la un radiator cu halogen, sau macar quartz.
 10. Ala e...insa asta nu inseamna nicidecum ca se poate scrie un fisier de 17GB pe acesta, sau macar de 7-8GB. Maxim 4GB/fisier, la fel si la DVD-R dual-layer single-sided(8,5GB).Doar capacitatea totala a discului e cea de 8GB efectiv, dar nu permite continuarea scrierii unui fisier mai mare de 4GB de pe un layer pe celalalt.Discurile blu-ray nu pot fi citite de unitatile optice DVD. Am intalnit recent un DVD original cu programul de benchmark SpecviewPerf care avea 6,7GB, si altul de 8 si ceva de giga, care incapeau, totusi pe un DVD obisnuit de 4,7GB(4,38GB posibil de scris).La properties volumul aparea ca fiind de 6,7GB.Nu mi-e foarte clar cum e posibil, poate ne lamureste vreun coleg mai documentat. https://www.spec.org/gwpg/downloadindex.html#gpc
 11. Acele DVD-uri originale(matritate fotolitografic) pot avea chiar si 7-8 GB(ba chiar si 17GB!), e cu totul altceva decat un DVD-R scris pe DVD-writerul de acasa...
 12. sus................................
 13. sus.............................
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.