Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Spitfire

Membru activ
 • Content Count

  4,941
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

764 Excellent

About Spitfire

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

3,877 profile views
 1. Spitfire

  Componente electronice, IT, etc.

  sus.............
 2. Spitfire

  Masini electrice

  Incalzirea centralizata apartine altei epoci istorice, una apusa Epoca Industriala. La timpul prezent nu ar trebui sa existe nici o "caldura reziduala" care sa poata fi utilizata pentru incalzire, doar in Rusia, ucraina, Romania mai exista incalzire centralizata, si in UK/Suedia local, unde chiar are sens. Viitorul apartine caselor pasive, alimentate cu energii regenerabile, desigur.Automobilul electric reprezinta o etapa de tranzitie, in conditiile unui urbanism tipic "smart city" nu mai ai nevoie practic deloc de autoturism personal.
 3. Spitfire

  Camera IP wireless - realizare conexiune PC

  In mod normal ar trebui sa vedeti imaginea de pe camera chiar pe adresa ei de web-daca nu, poate nu aveti actualizat pe sistem flashplayerul sau altceva...incercati cu ultima versiune de Mozilla Firefox, cu update-urile la zi.
 4. Spitfire

  Masini electrice

  Târâș-grăpiș se mișcă lucrurile chiar si in Absurdistan: https://www.capital.ro/au-explodat-vanzarile-de-masini-electrice.html Prevad un succes formidabil pentru troleibuzele semiautonome, acolo incarcarea e asigurata non-stop, iar dotarea troleibuzului cu un acumulator tampon va permite acestuia sa se deplaseze autonom pe unele strazi cu case vechi (zone protejate istoric unde nu se poate instala retea de alimentare fara prejudiciu estetic), apoi, la revenirea pe bulevarde largi, troleibuzul va trece iar pe captatori.
 5. Spitfire

  Componente electronice, IT, etc.

  sus...........................
 6. Spitfire

  Componente electronice, IT, etc.

  sus..............................
 7. Spitfire

  Componente electronice, IT, etc.

  -alimentator 5V/2,5A, foarte buna calitate(Cisco) -25 lei -lot 10 casti(difuzoare) recuperate din telefoane mobile -5 lei -lot 8 microfoane cu electret de foarte mici dimensiuni -4 lei -lot 10 condensatori MKP X2 0,22uF/250V~ -5 lei -lot 10 condensatori MKP X2 0,33uF/250V~ -5 lei -lot 10 condensatori MKP X2 0,47uF/250V~ -5 lei -lot 4 condensatori Rubycon snap-in 120uF/400V, testati ESR=0 ohmi -12 lei. -2 condensatori 15.000uF/35V Nichicon ESR=0 ohm -4 lei/buc -lot 15 condensatori mica-silver 680pF/500V -5 lei -lot 25 buc.elastomer pentru LCD - 4 lei -breloc electronic (raspunde la fluierat), baterii incluse -5 lei/buc -lot 8 motorase -1 leu/ buc. -lampi vapori de mercur pt. aparat bronzat, noi, nefolosite, primele 2(400W) la 6 lei/buc, a treia lampa(800W) la 12 lei -lampa UV blacklight 4W alimentare USB 5V(baterie externa) -20 lei. -lampa UV germicida Philips(253nm) 8W, cu corp de alimentare la 230V, noua, completa -65 lei http://www.med-shop.ro/dezinfectie-si-sterilizare/tuburi-uv/tub-uv-philips-8-w.html -drossel tuburi fluorescente 40W Electrofar -8 lei -drossel 18/20W tuburi fluorescente nou, neutilizat -10 lei -lot 10 toruri ferita -6 lei -conector 2 poli Japan, cabluri silicon, rezista la 20KV- 5 lei -cabluri de PC de calitate, 0,75mmp cupru -5 lei/buc -cablu VGA prelungitor (mama-tata) -6 lei -CPU socket AM2 AMD Sempron SDD3000IAA3CN TDP35W -5 lei -placa adaptor PCI USB 5 porturi, testata OK -15 lei -gramada dibluri noi M4/M6/M8/M10-cca. 300 grame-15 lei -ESR-meter, realizat de colegul @iora, in perfecta stare, foarte putin utilizat -150 lei -Televizor color portabil ONWA TV-706 VHF/UHF, tub Matsushita diagonala 15cm, cu radio FM/AM+ceas digital, perfect functional, potentiometru volum se misca greu dar nu produce zgomote, imagine foarte clara(dar greu de fotografiat...) fabricat 1987, se poate alimenta atat la 230V~,cat si la 12Vcc. -80 lei. https://www.radiomuseum.org/r/unknown_onwa_color_tvradioclock_tvr_706.html
 8. Spitfire

  Componente electronice, IT, etc.

  sus................................
 9. Spitfire

  A fi sau a nu fi ... pe internet !

  M-as bucura sincer sa dispara rusnacii de pe internet-site-urile rusesti, inutile, pline de virusi si piraterie. Fiindca ati acceptat asta, daca va luptati cu sobolanii rosii, alta era pozitia amerlocilor, dar fara opozitie interna, nu aveau cum. Chestia cu sputnik-gargarin este partea din religia alora cu omul pe Luna in `69, de gustibus, fiecare cu religia lui-unii cred in OZN-uri, altii in semizeii antichitatii, altii spera sa fie "mantuiti"de Jesus Christ Superstar. Rusii n-au creat niciodata nimic in stiinta si tehnologie, cultura si arta, Cazanul cu carne de cal, sticla de votca si cutitul de savarsit omoruri. Au dat omenirii cel mai mare criminal in serie dupa gruzinul Stalin, pe asta: https://en.wikipedia.org/wiki/Andrei_Chikatilo Rus arhetipal. Solutia pentru gunoaiele slave, am zis si o repet, o bomba H de 10 MT la Moscova, urmata de o epidemie de Hanta, Ebola, Dengue.
 10. Spitfire

  Componente electronice, IT, etc.

  sus............................
 11. Spitfire

  Fumatul sau bateria ne omoara?

  Cred ca n-am mai mancat ceva pe baza de cartofi de 5 ani...iar de porumb, nu mai zic, cine sta o ora sa fiarba 3-4 stiuleti de porumb! Deci se putea fara astea...
 12. Spitfire

  Mufa alimentare radio

  E mult mai simplu si mai sigur sa inaditi cele doua fire de la un cablu cu mufa turnata, daca folositi varnish termocontractibil bun iese o inaditura foarte estetica, se poate pune un cilindru de ferita peste, de nici nu zici ca este un cablu din doua bucati. Mufa asta "de casetofon" e prea mica ca sa fie fabricata demontabila, iar fixarea cablului bifilar vad ca e cam inexistenta, deci riscant.
 13. Spitfire

  A fi sau a nu fi ... pe internet !

  Speram ca e o gluma...sinistra. Cat despre pirateria de filme pe internet, aceasta ar disparea total, daca s-ar pune la liber, la download, orice film mai vechi de 10-15 ani, oricum putini mai cumpara filme vechi, iar cinematografele sigur nu difuzeaza nici filme de acum doi ani...abia atunci s-ar putea inaspri legislatia antipiraterie, cand ai avea optiunea sa te uiti gratis la filme vechi(si bune, de regula), si sa platesti cinstit orice film care mai aduce bani producatorului. Accidentul ala s-a produs din cauza sistemului de invatamant si a ierarhiei sociale existente in URSS, au pus niste papagali de "fizicieni" sa efectueze manevre pentru care erau necesare calitati umane precum imaginatie, intuitie, spirit de initiativa, nicidecum caracteristici precum obedienta si servilism, obtuzitate intelectuala si suficienta. Lasi pe mana tocilarilor un reactor nuclear=catastrofa. ma bucur ca inca o tara europeana va renunta la prostia asta nesustenabila si sinistra: https://ziarmm.ro/spania-intentioneaza-sa-isi-inchida-toate-centralele-nucleare-pana-in-2035/
 14. Spitfire

  Pret pistol de lipit

  Nu zau, de ce? Nu e nici o problema daca redresezi tensiunea din secundarul unui traf de 110KV, atata doar ca nu se face redresarea cu o "punte",ci doar cu o singura dioda(ma rog, un bloc de diode inseriate) adica monoalternanta. Oricum, in caz ca apropii prea mult mana de un conductor de 110KV nu prea mai e diferenta intre alternativ de 50Hz sau de continuu, dai coltul oricum. Insa e bine ca nu i-ati dat acel traf omului, e clar ca era vorba de un neofit, cine are nevoie de asemenea tensiuni si stie sa umble cu ele, nu prea cauta trafuri de retea, isi construieste un invertor care sa-i ofere cat are nevoie.
 15. Spitfire

  Componente electronice, IT, etc.

  -lot 10 casti(difuzoare) recuperate din telefoane mobile -5 lei -lot 8 microfoane cu electret de foarte mici dimensiuni -4 lei -4 condensatori Rubycon snap-in 120uF/400V, testati ESR=0 ohmi-3 lei/buc. -2 condensatori 15.000uF/35V Nichicon ESR=0 ohm -4 lei/buc -lot 15 condensatori mica-silver 680pF/500V -5 lei -lot 25 buc.elastomer pentru LCD - 4 lei -breloc electronic (raspunde la fluierat), baterii incluse -5 lei/buc -lot 8 motorase -1 leu/ buc. -lampi vapori de mercur pt. aparat bronzat, noi, nefolosite, primele 2(400W) la 6 lei/buc, a treia lampa(800W) la 12 lei -lampa UV blacklight 4W alimentare USB 5V(baterie externa) -20 lei. -lampa UV germicida Philips(253nm) 8W, cu corp de alimentare la 230V, noua, completa -65 lei http://www.med-shop.ro/dezinfectie-si-sterilizare/tuburi-uv/tub-uv-philips-8-w.html -drossel tuburi fluorescente 40W Electrofar -8 lei -drossel 18/20W tuburi fluorescente nou, neutilizat -10 lei -lot 10 toruri ferita -6 lei -conector 2 poli Japan, cabluri silicon, rezista la 20KV- 5 lei -cabluri de PC de calitate, 0,75mmp cupru -5 lei/buc -cablu VGA prelungitor (mama-tata) -6 lei -CPU socket AM2 AMD Sempron SDD3000IAA3CN TDP35W -5 lei -placa adaptor PCI USB 5 porturi, testata OK -15 lei -gramada dibluri noi M4/M6/M8/M10-cca. 300 grame-15 lei -ESR-meter, realizat de colegul @iora, in perfecta stare, foarte putin utilizat -150 lei -Televizor color portabil ONWA TV-706 VHF/UHF, tub Matsushita diagonala 15cm, cu radio FM/AM+ceas digital, perfect functional, potentiometru volum se misca greu dar nu produce zgomote, imagine foarte clara(dar greu de fotografiat...) fabricat 1987, se poate alimenta atat la 230V~,cat si la 12Vcc. -80 lei. https://www.radiomuseum.org/r/unknown_onwa_color_tvradioclock_tvr_706.html
×