Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Drujba de unica folosinta, moare cand accelerez.


Postări Recomandate

Salutare !
Ieri a venit curierul si mi-a adus drujba de aici http://www.prounelte...b_category=true (nu fac reclama, poate negativa..) , nu am apucat sa tai decat 5 busteni ca deja am probleme cu ea.
Dupa ce o pornesc , o las 10 secunde si apas acceleratia moare motorul (se opreste , cateodata se aude infundat si isi revine daca iau mana pe accelaratie dar nu mereu) iar altadata moare cand incerc sa tai lemnul. A 2-a problema este surubul de intindere al lantului care este blocat (de abia se invarte si sa spart capul pana la urma) . A 3-a problema este ca piesa pe care se invarte lantul atince intr-un punct frana de lant ( cred ca aia e ), am observat asta desfacand-o si are o albastreala unde a frecat.
Marea problema este motorul care moare cand este accelrat. Exista o rezolvare sau trebuie sa o trimit inapoi ? Sincer nu stiu daca este originala la cate probleme are.... 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu nu cumpar niciodata scule de pe internet...doar in cazul in care sunt foarte bine informat despre produs si stiu ce poate. 

Altfel le cumpar de la magazine si ma interesez in primul rand de perioada de garantie, unde, cum si cine o efectueaza.

In cazul tau, eu as trimite produsul inapoi si le-as cere banii...sa se spele cu ea pe cap. Produsele stern sunt chinezesti de slaba calitate. Materialele din care sunt confectionate sunt de proasta calitate...crapa repede.

Bafta!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Vezi că dacă nu ai folosit uleiul recomandat de producător, ai pierdut garanția complet. A pățit-o un coleg de serviciu, cu o drujbă Makita la care a folosit un ulei ,,generic,, de drujbe, în locul celui recomandat în instrucțiunile motorului.Nu a tăiat nici el prea multe lemne cu ea până a crăpat pistonul....

Link spre comentariu

@Emil 1986

Aveți impresia că uleiurile sunt toate la fel ? Se pot face analize și depista ce tip de ulei s-a folosit. Că toți vor spune că au folosit uleiul recomandat.

Apoi, unele defecte sunt cauzate numai de ungerea necorespunzătoare, așa că nu ai cum s-o dai la întors....

Dacă vrei o drujbă ieftină și bună pentru casă, ia una electrică.Am una pe care am dat 300Lei acum câțiva ani și am tăiat câteva mașini de lemne cu ea fără probleme....nici nu te afumă sau te asurzește când tai lemne.Bineînțeles că pentru pădure tot una pe benzină trebuie, dar acolo nu trebuie să te zgârcești, ia una de firmă.

Link spre comentariu

Dv chiar credeti ca astia de la magazin chiar se duc cu probe de ce gasesc in rezervor la un laborator sa verifice?+ca la astea de 250-350lei nu se merita sa bagi ulei de firma in ele!merge tot cu din ala kinezesc!Am una de 250lei si de 3 ani nu face nazuri cu el,

Numai ca dupa ce am luat-o a trebuit umblat la ia:strans suruburi,reglat amestecul la carburator,reclata pompa de ulei!

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Uleiul este unul rosu de amestec luat din benzinarie. In manual si pe situl vanzatorului scrie clar , Drujba functioneaza cu ORICE ULEI DE AMESTEC ROSU. Deci asta am respectat, plus ca nu am luat cel ami ieftin ulei si am respectat proportiile din manual.  Am dus-o la un vecin sa o relgleze si am o vaga impresie ca  a obturat benzina cam mut. Sa fie asta caza ? 

Link spre comentariu

Am taiat cu o drujba Stern (nu stiu daca exact acelasi model, dar tot pana in 400 de lei a costat) si am fost multumit de cum taie. N-am patit sa dea sa se opresca atunci cand am turat-o...Era noua, neciobanita din surubelnita.

In schimb am un vecin care are o drujba Huskwarna, a dat pe ea o caruta de bani si are problema asta cu ea, respectiv atunci cand e motorul rece si vrea sa-l tureze, scoate un sunet inabusit si da sa se opreasca...zici ca stranuta...miroase puternic a benzina.

Cred ca este din reglaje, pentru ca stiu ca si-a bagat el surubelniuta in ea sa o regleze cica :rade: si a reglat-o... ca inainte nu facea asa.

Cred ca-i inecata de la prea multa benzina...incerca sa iei acceleratia usurel, nu-i dai direct blana....si mai inchide benzina, vezi cum se comporta.

In caz ca nu-i dai de cap, lasa vecinii si mergi la cei care asigura garantia prin zona ...ii "ungi" cu ceva si le spui sa o regleze si nu te mai atingi de suruburi sub nici  forma...mai ales sa lasi vecinii sa umble la ea. Ala ti-a stricat-o dinadins, sa nu-i strici somnul de 12 cu paraituri de 110dB :96.

.........

Stern e made in Austria...am mai multe scule de la firma asta, unele dintre ele au 12 ani de exploatare. Bormasina pot spune ca am folosit-o chiar intensiv la lucrari. Imi pare cea mai buna firma dintre cele ieftine. Am si Bosch-uri...diferente de calitate sunt intre ele intr-adevar, dar au si alte scoruri.

Editat de marius75
Link spre comentariu

China sint sigur si sigur nici asa de bune nu sint, o spun din experienata propie, poate ca din toate chinezariile or fi mai bune insa am gasit totusi si alte nume, de fapt "no name", care au tinut mai mult decit acestea, si tot asa made itali made cehia made..... Pentru hobby or fi bune dar dupa ce am darimat vreo citeva "no name-uri" din astea rapid am trecut la "firme"....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări