Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

danutz-

Membru Activ
 • Posts

  465
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

danutz-'s Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Conntrolerul solar il incarca conform specificatiilor producatorului (am atasat o poza). Controlerul by default avea profilul "sealed". Incerc ca descarc cu o lampa led si sa reiau maine incarcarea . Daca si maine face la fel il pun in cutie si inapoi cu el .
 2. si inca ceva , la cat trebuie sa ajunga acumulatorii cu gel incarcati la maxim ?
 3. E fix acesta https://utb-shop.ro/Baterie-sistem-solar-cu-gel-12V-100Ah-20HR-220x330x170-mm-Brekner-Germany-BK90368/PD/14693
 4. revin cu o mica problema. Am montat sistemul la locul lui si astazi am dat drumul panoului . La ce intensitate luminoasa este astazi incarcarea se facea cu sub un amper dar nu asta e problema. Acumulatorul a inceput dupa scurt timp sa scoata un sunet de bolboroseala si am deconectat rapid panoul . Tensiunea la borne a ajuns la 13.45 dupa deconectarea panoului , eu am selectat din meniul controlerului "gel" ca tip al acumulatorului. Unde ar fi problema ? Controlerul baga aiurea sau acumulatorul are o problema ?
 5. Astazi a sosit controlerul de la Epever. Am citit manualul si se pare ca se poate depasi puterea de incarcare de 1.5 ori in ceea ce priveste puterea panourilor . Versiune pe care o am eu ar suporta confrom manualului 390 W pe panouri maxim cu puterea maxima de incarcare 260W . Desi nu a venit inca panoul , stiu ca puterea "de pe hartie" e ceva testat in conditii ideale si nu prea ajunge la puterea aia . Credeti as putea sa ii pun 2 panouri de 200 w in paralel ?
 6. @yo7lhe Multumesc pentru raspuns ! Am luat un panou de 24 v si am micsorat distanta intre panou si controler. Va fi de 5M , cred ca va merge binisor cu conductor de 6mm . Bateria comandate este mai mica , de 100 Ah dar este suficienta pentru ce imi trebuie mie . Am posibilitatea sa o incarc de la retea cu un incarcator pentru acumulatori auto in caz de descarcare si perioada mare, fara soare. Ca si prize pentru consumatori , am sa fac o cutie cu prize auto (bricheta) si alte tipuri de conectori ca sa pot lega consumatorii . Cosumul per total din baterie nu o sa treaca de 150 W /h in cel mai rau caz si pentru ca e vorba de maxim 2 m ma gandeam sa pun tot conductor de 6 mm intre cutia cu conectori si baterie + o siguranta de 20A. Intre baterie si controler o sa incerc sa pun un conductor de 8 mm.
 7. Salutare ! M-am decis sa construiesc un mini-sistem solar cu unul sau 2 panouri cu puterea totala intre 200 si 250 de W si un acumulator cu gel pe 12 V Sistemul vreau sa fie neaparat pe 12 v pentru ca toti consumatorii legati la acest sistem se alimnteaza la aceasta tensiune , exceptand un laptop care va avea un DC-DC pana la 19V, deci scoatem din discutie invertorul. Ca si tip de controler de incarcare am ales unul MPPT de aici: https://www.emag.ro/regulator-controler-solar-epever-model-mppt-20a-mppt-12v-24v-tracer2210an/pd/DVQGHFBBM/?X-Search-Id=03e64adc14c5e50b4112&X-Product-Id=32330577&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view si ar mai fi unul la care nu am increde prea mare de aici : https://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/controler-panou-solar-1224v-60a-dual-usb-mppt-p-13252 (poate a folosit cineva asa ceva si imi poate spune daca merita incercate ) Intrebarile mele sunt urmatoarele . Pentru ca tensiunea de incarcare sa fie adecvata acumulaorului de 12 v pot lega panoul asta : https://utb-shop.ro/Panou-solar-fotovoltaic-monocristalin-200W-cablu-70cm-conector-MC4-1290x760x30mm-Breckner-Germany-BK87494/PD/7325 sau trebuie sa ma limitez la panouri cu tensiuni mai mici (17.8V) ? Exista diferente in eficienta intre un singur panou de 200W si 2 de 100 in paralel ? aici inafara pierderile pe dioda de pe iesirea fiecaruia. Pentru 15 m de cablu ar suficient 6mmp ? Stiu ca difera in functie de curent/tensiunea panoului .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines