Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

marius75

Membru activ
 • Content Count

  1,617
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About marius75

 • Rank
  User Elforum

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulțumesc pentru răspunsuri. M-am liniștit. Eu am și abonament de cativa lei/luna, nu mă deranjează dacă însumează totul la prima factura la 100kW. O sa sun la ei pentru lămuriri suplimentare.
 2. Salut. La un bransament nou am incheiat un contract on-line care a intrat în vigoare din 12 noiembrie. Curent la priza exista din 12 octombrie. Intre timp nu s-a emis nici o factura, nu pot da indexul pe motiv ca "locul de consum nu este alocat" desi am locul de consum alocat, inclusiv cont enel în care pot plăti și ID client Din contul my-enel nu pot face sesizare pentru nealocare factura ca apare "aceasta rubrica este doar pentru clienți potențiali". De fapt orice rubrica accesez apare același mesaj. Sa fie din cauza consumului scăzut? ( 7kW). Auzisem prin folclor ca dacă timp de
 3. Trebuie sa-l cauti pe @Victor si sa-l rogi sa-ti dea si tie schema. Daca e vorba doar de trz finali, poti rezolva cu ajutorul acestei imagini.
 4. Ar putea fi dintr-unul din conzii de filtraj, dar ar fi pe masa tensiunea (cum am mai spus). Am patit-o sa am finali ok, toate piesele din etajul final in regula si totusi aveam DC pe iesire de sarea membrana difuzorului. De vina era un cond din filtraj.
 5. Instalează revo uninstaller și apoi încerci un uninstall pentru Java, urmărești toți pașii, vezi sa șteargă și fișierele ramase în urma. După aia încerci din nou instalare Java pentru win 10.
 6. As verifica mai atent Q511/512, de fapt trebuia sa-i schimbi o data cu Q513/514. Daca PNP e sarma, e afectat si NPN chiar daca pe multimetru nu arata scurt.
 7. Acele 3 diode in serie sunt de tip 1SS133, atasez un tabel pentru comparatie fata de 1N4148. Sunt destul de apropiate ca parametrii, as zice ca de o proba merg puse.
 8. Daca e pe ambele canale ar putea fi un surub pus aiurea care "da la masa" sau un fir/lipitura care face contact cu carcasa. Adica tensiunea continua sa fie pe masa/carcasa. Masoara si intre bornele rosii de la iesirea pentru boxe sa vedem ce tensiunea ai acolo (nu stiu daca e concludent)
 9. N-am diferentiala. Urmeaza.... Din cate intelesesem eu, daca nu era buna impamantarea, se stinge becul. Se pare ca e degeaba proba cu becul. Mai acum vreo 2 ani, a venit o echipa sa masoare impamantarea de la stalpii de curent de pe drum, au scris pe fiecare stalp valorea masurata (in jur de 3 ohmi). Avea un aparat de masura mai maricel...
 10. Verificarea impamantarii cu un bec de 100W pus intre faza si impamantare e folclor? Cica becul trebuie sa lumineze puternic si dupa o ora, daca scade nu-i buna impamantarea. Eu asa am verificat-o pe a mea...
 11. Nu stiu din ce motiv gajaie secundara, dar stiu cum sa rezolvi : pune o carte groasa peste difuzorul de voce, apasa si leag-o strans.
 12. Acest model pare mai degraba sa aiba necazuri din cauza unor trz si diode care se incalzesc excesiv (automat probleme cu lipiturile si traseele cablajului). Daca nu te pricepi chiar deloc la electronica, mai bine du-l la reparat. In caz ca ai mai avut de-a face cu asa ceva, cu aparatul scos din priza, demontezi capacul micut de jos si astfel ai acces la lipiturile afectate. Cu o lupa si lumina puternica inspectezi lipiturile. Daca stii ce ai de facut e treaba de juma de ora si nu te costa nimic, dupa cum suna defectul e cam 90% lipitura rece la acei trz marcati de mine cu rosu si/sau cei de pe
 13. W211 se merita, dar sa-i mai scada pretul. Sa speram ca ai nostrii mai au rabdare cu alte taxe in domeniul auto. Oricum nu sunt de capul lor, e clar ca majoritatea masinilor mai vechi de 10 ani din Germania ajung in cateva tari fost comuniste printre care si RO si momentan nu au voie sa dea legi (sau taxe de poluare) care sa impiedice exodul de masini SH catre noi. A incercat Tariceanu sa opreasca importurile de SH Germania dar s-a dus la fund. Asa vad eu lucrurile.
 14. Salut. Nu am incercat nici o interventie pana acum, el e functional, doar as fi vrut sa urce un pic mai mult frecventele inalte. Prin ianuarie estimez ca am ceva timp de el.
 15. Inteleg eu ce zici, e clar ca nu se pot compara preturile, dar partea grea e ca in 10 ani rugina lucreaza si daca sta masina, parca mai rau rugineste. Trebuie neaparat garaj La BG s-au marit rau asigurarile din cauza ca erau cateva sute de masini pe numele cate unui bulgar, masini ce circulau in RO si au aparut multe accidente provocate de ai nostri, iar asigurarile din BG au marit taxa pe numele aluia (automat la toate masinile de pe numele lui) Stiu pe cineva care a dus la casat masina ca nu-i mai convenea ca ajunsese asigurarea 600e la 1700cmc. E bine daca ai pe cineva pe l
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines