Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

marius75

Membru activ
 • Content Count

  1,578
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About marius75

 • Rank
  User Elforum

Profile Information

 • Locatie
  Giurgiu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De parcă nu se poate pastra capacul de plastic de la circuitul original (în cazul în care CI ar fi fost inlocuit cu ceva clona ciaina). Mai relevante ar fi lipiturile, dar și acolo e de comentat, de pilda eu la un amplif din aceeași serie am refăcut lipiturile de la SVI pentru ca erau fisuri la lipiturile pinilor de alimentare ( încă mai făceau contact, dar puteau ceda oricand). Doar capacelul de plastic dat jos poate lămuri dacă e original integratul final. .............. Tibiscus data viitoare alege un amplif cu etajul final pe tranzistori. Tot de la aceeași firma din Cluj am luat saptamana trecuta un reciever destul de bun cu 300 lei. Tot pentru 4r ma interesa. E drept ca am avut de refăcut câteva lipituri reci și înlocuit câțiva condensatori, dar a meritat.
 2. O sa se usuce/albească și cel din garaj precum cel de la rampa vecinului. Banuiesc ca rampa a fost in raza soarelui si din cauza aia s-a uscat asa repede. Faptul ca in garaj la tine betonul se usucă mai greu îi face bine (pierde treptat umiditatea). Era bine dacă aveai pe cineva apropiat cu un sclerometru, iar la o luna de la turnare, făceai o măsurătoare. La mine, tot ce am turnat a ieșit B 350 după vechiul normativ, (masurat pe sclerometru), dar am folosit balast ce avea și piatra mai mare (32-40mm) si ciment cum scria pe sac. Dacă vrei sa scapi de praf, tot la sapă autonivelanta ajungi.
 3. Da, trebuie mers cu atenție în intersecții. Oricum, accidentele cauzate de autospeciale fără semnale acustice și luminoase pornite, care trec pe rosu sau nu acorda prioritate, se pot număra pe degete. Mai periculoase îmi par "valorile" care si-au luat șosea.
 4. Bănuiesc ca o camera de bord ar lumina lucrurile în instanță, dar totuși trăim în RO, nimic nu e sigur.
 5. Verifica termistorii aflati pe cablajul de pe panoul frontal (sub ledurile de semnal/clip). Trebuie sa aiba spre 40 de grade la cateva secunde de la pornire, daca urca peste 80 de grade sunt defecti. Temperatura o masori cu un multimetru cu sonda de temperatura, pusa pe corpul termistorului. Sansele ar fi cam peste 90% sa fie defecti si din cauza aia ampul intra in clip.
 6. Verifică atent de lipituri reci și/sau fisuri pe cablaj.
 7. Multumesc la fel! Sper sa reusiti sa-l reparati, e un amplif destul de bun. Spor!
 8. Am revenit dupa ce i-am facut ceva probe. Functioneaza foarte bine, iar aspectul e bun, avand in vedere varsta. Imi place vu-metrul, seamana cu cel din kashtan 1.
 9. Ce reprezintă VP_3 și VP_4?
 10. Mâine vine, e bun sau cât se poate de bun, având în vedere că e produs pe vremea când zidul Berlinului era încă în picioare.
 11. Parerea mea e ca e vorba despre un condensator cu pierderi intre armaturi. Masoara totusi toate tensiunile de la IC 301/302. Un tabel cu tensiunile pe fiecare pin al integratelor, poate te ajuta: La IC 301 e simplu, trebuie sa ai tensiune doar pe pinii 7 si 14.
 12. Cred ca sunt de 4mmp, dar a estimat gresit ca ar fi de 2,5mmp.
 13. Ok. Trebuie sa invat mai multa teorie, sunt lucruri care imi scapa din motive evidente (lipsa de cunostinte teoretice). Acest tip de trz darlington sunt ceva mai complicat de masurat din cate inteleg, trebuie conditii speciale. Am mai gasit pe net pe cineva care inlocuise trz dintr-un SVI 3205b cu trz darlington. Reusise cumva sa-i dezlipeasca pe cei originali defecti si sa lipeasca altii in locul lor, eu abia am reusit sa refac cateva trasee si sa lipesc cateva fire in cauza ca se disipa caldura prin talpa integratului si pistolul de lipit nu reusea sa topesca fludorul pe zona de lipit.
 14. Intr-adevar cu multimetrul pe dioda nu se poate face diferenta. Eu zic de testarea in sarcina, adica ampliful pornit, multimetrul pe 2.000mV, masurat Ube la finali in timp ce sunt alimentati. La Darlington acea tensiune intre baza si emitor e dubla fata de un trz normal. Nu-mi dau seama daca va referiti la acelasi lucru in prima parte a postarii.
 15. Eu din cate am inteles, la Darlington tensiunea intre baza si emitor este dubla fata de un trz normal ca sa lucreze in parametrii, sa fie deschis cum se zice. De curand am reparat un amplif care avea finali Darlington si dupa ce am reglat curentul de mers in gol conform service manual (caderea de tensiune pe rez emitor) am masurat si Ube si era aproximativ 1,2V. Da, asa trebuie sa arate la un Darlington. Din cate tin minte, la acest integrat SVI 3205, Ube la trz era 0,57V. Un Darlington ar lucra foarte prost la acea tensiune (daca ar lucra). Textul de unde am inteles eu ca exista acea diferenta Ube intre trz normali si cei dublet:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines