Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MIXERE si mixere (RF)


Postări Recomandate

La urma urmei, chiar nu conteaza cat este de bi- sau ne- directional. Conteaza faptul ca , daca este folosit intr-un transceiver, indiferent unde, (detector de produs, formator semnal SSB), isi merita toti banii. Eu am avut probleme cu mixerul in inel cu toruri, clasicul mixer cu diode, pe care nu puteam sa-l echilibrez cum trebuie, niciodata, si l-am inlocuit cu acest 1496, si emisiunea a devenit foarte buna si clara. Corespondenti cu care am avut QSO-uri, mi-au spus ca daca nu le spuneam ca am HM nu si-ar fi data seama. Meritul, zic eu , este al lui MC1496, care s-a dovedit intr-adevar un mixer exceptional.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • 3 săptămâni mai târziu...

Despre capsula SO42P ....

Era foarte la moda prin '90 cand incepuse sa se gaseasca si la noi, dar cam scump.Nu mi-a cazut in mana decat echivalentul Unitra 1042.Sunt multe scheme de modulatoare si mixere cu aceasta capsula (folosita si de SP2WW la transceiverul sau).Amintirile mele sunt subiective pentru ca il comparam cu MAA661 si TBA 120 care erau mai accesibile la noi.Mi-a facut o impresie buna(polonezul) dar ca mixer activ RX(de nevoie) as prefera 796-le sau 640.In schimb ca formator de semnal SSB) la mine a mers incomparabil mai bine ca TBA120S cu care am incercat sa il inlocuiesc initial, cu succes limitat.Dar se zice ca ce ai e cel mai bun. :)
Link spre comentariu

Eu l-am folosit ca modulator DSB, in schema poloneza si a mers perfect . Anterior incercasem sa il inlocuiesc cu un 120s, cu modificari, dar am avut probleme la suprimarea purtatoarei si la stabilitatea nivelului de iesire. Ca mixer Rx nu l-am incercat, dar dupa schema interna ar trebui sa se comporte onorabil si in HF, poate mai bine ca 602-urile la moda. Sa ne povestesti impresiile tale!

Link spre comentariu

S042 a fost folosit de Grundig în unele receptoare din seria Satellit (cred ca 600 si 650). Are IP3 mic (comparabil cu NE/SA602/612), dar cu un preselector bun merge la nevoie si ca prim mixer într-un receptor. Daca se mareste curentul prin multiplicator creste usor IP3. Echivalent rusesc K174PS1.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Anacom

Cu respect Domnilor,chiar daca sunt cu siguranta mai nou in bransa, incerc sa prind din urma. Sincer sa fiu si eu am dat de aceeleasi probleme, ca cele ridicate la inceputul topicului si anume realizarea mixerelor de RF de calitate si prezenta in scheme tot mai mult al mixerelor active 602-612, despre care pot spune doar ca sunt foarte dezamagit ( parere personala). Solutia pentru problema mea a fost un mixer H Mode Mixer, sau folosirea CMOS-urilor FSA3157 ( 4066), rezultatul incredibil. Alt avantaj in folosirea acestui gen de mixer a fost posbilitatea realizarii oscilatorului local mult mai stabil, fiind necesar un simplu " generator" dreptunghiular cu frecventa reglabila in plaja dorita de mine si cu reglaj al " duty-cycle" de 50%, fapt care a dus la cresterea raportului semnal zgomot. Ca ultim avantaj al acestui mixer, prezentat de mine, mixerul permite " injectarea" unei tensiuni de BIAS intre 2 si 3.5V direct in el , fapt care duce la eliminarea atenuatoarelor de intrare sau chiar al amplificatorului de RF.In speranta in care postul meu a fost de ajutor si nu a deranjat pe nimeni, SPOR la toata lumea !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări