Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

nico_2010

Moderatori
 • Posts

  2,727
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About nico_2010

Recent Profile Visitors

5,820 profile views
 1. Te poti inspira de aici: http://vk2zay.net/article/185
 2. Ar trebui sa fac o mentiune referitoare la un aspect pe care l-am ignorat si anume, emitatorul DCF77 este la Mainflingen Germania si, ca urmare, ora transmisa este corespunzatoare Germaniei (ZONE +1). De aici si diferenta de reglaj in Romania (+1) fata de ora Germaniei (nu cum am mentionat gresit +2, care ar fi fost corecta daca DCF77 ar fi fost in Marea Britanie).
 3. Depinde de unde ai taiat firul dar, in principiu, se poate lipi cat timp a fost taiat in apropierea cablajului! Niciun ceas controlat radio nu afiseaza in clar fusul orar (cu text in clar) ci, doar cifre precedate de semnul minus daca localizarea ta geografica este la vest de meridianul Greenwich, sau fara semn (asta inseamna cu plus) daca esti la est de acelasi meridian. L.E.: Am scris eronat faptul ca niciun ceas controlat radio nu afiseaza in clar fusul orar, sunt totusi casuri care afiseaza textul "ZONE" (cum este si al meu). Pentru dzizolarea firului foloseste aspirina. L.L.E.: Incearca sa dezactivezi DST, lasa ceasul sa se sincronizeze si vezi care este diferenta de timp intre ce afiseaza si ce ora este in locatia ta. Modifica TIMEZONE sa fie +diferenta de timp. Si asa ai rezolvat-o cu timpul, iar vara activezi DST si va fi OK.
 4. Mda, intr-un din poze Time Zone este 3, in celalalta este 0. Ca urmare, ora va arata orice altceva decat ora din aceasta zona!
 5. In setarea "Time zone" urmareste indicatia DST (coltul din dreapta sus) sub ea ar trebui sa indice + sau - 1 , 2, etc. Aceasta indicatie este zona in care te afli si ar trebui sa fie +2. Cel putin la al meu (nu este SENCOR, dar principiul este acelasi). Si da, stiu, DST inseamna "Daylight Saving Time" si o serie de explicatii privind setarile ceasurilor controlate prin radio: https://help.ambientweather.net/help/radio-controlled-clock-daylight-saving-time-or-standard-time-did-not-set/
 6. Subiectul va fi mutat la sectiunea "Idei si sfaturi"
 7. Cred ca poti incepe de aici: https://github.com/Moddable-OpenSource/iot-product-dev-book Si daca ai noroc gasesti si cartea in format PDF
 8. Dar tu i-ai spus lu'Gerber view la JLCPCB ca e un singur layer? Ca ce vad e soldermask topview, sau cel putin asa pare! Sper ca nu ai folosit gauri metalizate, ca asta ar fi singura explicatie logica! Trimite-mi pe PM fisierul layout sa vad exact despre ce este vorba, ca pe poze mai greu.
 9. Pare a fi corect fisierul Gerber. Este in oglinda pentru ca este partea cu lipiturile.
 10. Citeste asta: https://support.jlcpcb.com/article/67-how-to-export-sprint-layout-pcb-to-gerber-files In fereastra "Gerber Export" debifezi ce tine de TOP, pe tine te intereseaza doar BOTTOM. Nu bifezi "Miror", ca nu ai de ce. Restul ca in tutorial. Nu uita si de fisierul drl.
 11. Nu sunt incluse capacitatile de intrare si iesire. Da, rezistiv, cu pierderile aferenete.
 12. Imi permit sa fac o sugestie privind adaptarea filtrului de 200kHz la impedanta uzuala de 50 ohm: Evident, valorile se pot aduce la valori standardizate, prin tatonari usoare. Calculul s-a facut tinand cont de impedantele de intrare, respectiv iesire, prezentate in foaia de catalog. Succes
 13. Da, exista si aceasta posibilitate, vezi aici: https://jlcpcb.com/smt-assembly
 14. Am o intrebare: ce tor ai folosit? Intreb pentru ca din ce vad in fotografie ai T50-6 (galben/clear, max.40MHz) si T50-7 (alb/clear, max 25MHz), iar torul folosit in experiment pare a fi T50-6. Niciunul dintre toruri nu este utilizabil la 100MHz, ci doar T50-10.
 15. Prin DPD la usa, dupa circa 3 saptamani. Asta daca nu sunt intarzieri in transport, nu mai stiu acum, cu problemele lor.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines