Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

nico_2010

Moderatori
 • Content Count

  2,491
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Se poate si mai bine

1 Follower

About nico_2010

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

4,713 profile views
 1. Fratello, am vazut ca biblioteca DS3231 permite setarea secundelor, minutelor si a orei. Cred ca trebuie sa mai pui 3 butoane si sa modifici putin sketch-ul pentru reglaje.
 2. Deci tot cu biblioteca "LedControl" ai rezolvat-o! Felicitari!
 3. Fratello, instaleaza libraria LedControl a lui Eberhard Fahle. Si apoi fa un test cu sketch-ul LCDDemoMatrix. Eu acum ma joc cu el in simulare si functioneaza bine.
 4. Poti sa vezi daca se transmite ceva pe SPI? Cu un osciloscop?
 5. Incearca cu biblioteca MaxMatrix de aici: https://github.com/riyas-org/max7219 si cu primul sketch de aici: https://howtomechatronics.com/tutorials/arduino/8x8-led-matrix-max7219-tutorial-scrolling-text-android-control-via-bluetooth/ Nu cred ca ai probleme cu matricea, ci mai degraba cu modul de comunicatie cu ea. Ai un analizor logic? Daca da, atunci poti verifica ce se transmite pe SPI si te poti lamuri mai bine.
 6. E un pic mai complicat decat o simpla rezistenta si un condensator. Un esemplu: https://hackaday.com/2015/12/09/embed-with-elliot-debounce-your-noisy-buttons-part-i/ si aici un altul: https://www.microcontrollertips.com/debouncing-switches-in-hardware-and-software-faq/
 7. Corect este doar asa. Cat despre condensator, trebuie stabilita valoarea rezistentei de pull-up astfel incat timpul de incarcare sa fie de circa 50-100ms, altfel nu pea este de folos.
 8. Da, pot fi activate rezistentele de pull-up. In program scrii, spre exemplu: DDRB |= 1<<DDB1; // portul B1 este setat ca iesire PORTB |= 1<<PB1; // portul B1 are rezistenta pull-up activata L.E.: da' foaia de catalog ai citit-o?
 9. Fiecare are sticletii lui! Insa sa nu te plangi ca ai probleme cu compilatorul! Sper ca pe ala l-ai actualizat la ultima versiune existenta (nu stiu care este aia, ca nu folosesc asa ceva, ci doar cele ale producatorului de microcontrollere).
 10. Salut, ai putea folosi ce este in primul link si sa modifici fontul pentru led. E doar o idee.
 11. Arduino 1.0.6???? Vezi ca ultima versiune este 1.8 si ceva. De acu 100 de ani s-au mai schimbat lucrurile!
 12. Fragmentul postat este copiat din fisierul text numit "boards" aflat in folderul "hardware" al Arduino IDE. N-am niciun dubiu ca este corect. Poti cauta si singur, nu trebuie sa ma crezi pe cuvant!
 13. Fusebits sunt gresiti. Nu ma mira functionarea defectuoasa. Astia sunt fusebits corecti (cel putin asta zice Arduino): uno.bootloader.tool=avrdude uno.bootloader.low_fuses=0xFF uno.bootloader.high_fuses=0xDE uno.bootloader.extended_fuses=0xFD uno.bootloader.unlock_bits=0x3F uno.bootloader.lock_bits=0x0F
 14. Citeste asta: https://forum.arduino.cc/index.php?topic=265872.15 postul nr.15. Este enumerata o serie de cazuri ce pot genera "fenomenele" descrise de initiatorul topicului. Nu mai dati vina pe chestii paranormale cand vinovatul este in spatele tastaturii ... in majoritatea cazurilor!
 15. O intrebare: pe cablaj unde este pozitionata rezistenta din pinul 1 (RESET MCU)? Nu se vede asa ceva! Am gasit-o, dar cam departe de microcontroller!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.