Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

nico_2010

Moderatori
 • Content count

  2,136
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Se poate si mai bine

About nico_2010

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

2,950 profile views
 1. nico_2010

  Astia au luat-o razna?

  Firma ar trebui sa-si instruiasca angajatii sa respecte legea!
 2. nico_2010

  Astia au luat-o razna?

  Si totusi este reala:https://www.mae.ro/travel-conditions/3701#816 Capitolul : Conditii privind traficul auto. Nu crede chiar totul despre ceea ce spun si, mai ales, cum pun problema "jurnalistii" nostri, majoritatea sunt "urechisti". S-a trezit vreun pacalici ca vrea sa mearga in Grecia si a citit asta. De aici incolo ... grozavie mare! Cand vorbeam de inconstienta cocalarului roman aveam in vedere si asta: http://protv.md/stiri/international/doi-tineri-au-murit-iar-alti-doi-au-fost-raniti-intr-un-accident---2308101.html Pentru astfel de inconstienta s-a inventat cimitirul, insa grav este cand, din aceeasi inconstienta a cocalarului, mor oameni nevinovati!
 3. nico_2010

  Astia au luat-o razna?

  De ce nu citesti atentionarea? Ar trebui ca toate astea sa se aplice si in Romania, exact in aceiasi termeni. Nu ma intereseaza ca cocalarul roman nu o sa mai poata sa-si etaleze telefonul, "ceapa" si ghiulul de pe degetul mic de la mana. Pentru telefon s-a inventat si dispozitivul Bluetooth, consola auto cu facilitati de "hands free" sau chiar radio CD player cu acelasi tip de tehnologie. Pentru inconstienta si grobianismul cocalarului, in schimb, nu exista vrea tehnologie care sa le anuleze!
 4. nico_2010

  timer atmega8

  Salut, am revenit cu o versiune noua a softului (pe care o regasiti integral in arhiva de mai jos), care a indepartat unele bug-uri din versiunea anterioara si, in plus, acum salveaza in EEPROM timpul setat odata cu apasarea butonului de start. De mentionat ca la apasarea butonului START, afisajul va clipi pana la expirarea timpului presetat. Schema de functionare (si ea prezentata mai jos) este aceeasi ca cea din postarea anterioara cu diferenta ca de aceasta data am folosit un ATMega48, care foloseste oscilatorul intern de 8MHz. O ultima mentiune: cablajul postat anterior isi mentine valabilitatea, cu exceptia uC care, asa cum spuneam, este ATMega48 (pin la pin compatibil cu ATMega 168). LEDTimer.zip
 5. nico_2010

  proiect ROV 4x4 wireless

  Subiectul nu are legatura cu tema sectiunii "Arduino" si se muta la sectiunea "Idei si sfaturi".
 6. nico_2010

  Sugestie termocuplu pentru statie de lipit

  Nu cred ca solutia aleasa de tine este corecta. Ar trebui sa alegi un letcon cu termocuplu inclus. Nu iti sugerez nicio marca deoarece depinde de resursele tale financiare ce anume vei alege. Cauta idei si pe forum. Sunt destule, exemplu aici: https://www.elforum.info/forum/150-proiecte-complexe/
 7. nico_2010

  EEPROM I2C - text, caractere sau symbol-uri pt LCD Grafic

  Foloseste u8g library.
 8. nico_2010

  amplificator audio cu ua 741

  Si pentru initiatorul topicului: Mai jos ai schema completa a unui amplificator, alimentat simplu, la +5V, care realizeaza o amplificare de 3.2 (in c.c.), acompinata de diagrama semnalulului de iesire la 1kHz, diagrama FFT si diagrama Bode. Pentru amplificare mai mare si/sau nivel mai mare al semnalului de intrare iti recomand sa alimentezi diferential amplificatorul operational. Solutia data este departe de a fi "audiofila", insa pentru exercitiu in scop didactic este OK.
 9. nico_2010

  EEPROM I2C - text, caractere sau symbol-uri pt LCD Grafic

  Schimba libraria Adafruit GFX si cea pentru OLED cu altele, sau rescrie cele doua librarii, astfel incat sa obtii cei 2-3kB necesari. Si cu STM32 vei pati acelasi lucru
 10. nico_2010

  amplificator audio cu ua 741

  Armonicele apar pe in ferestrele FFT si nu cred ca este ceva foate deosebit. Este doar un buffer cu amplificare unitara si doar un simplu exemplu care sa raspunda afirmatiei: nu functioneaza la 5V. Ba da, functioneaza si inca multumitor.
 11. nico_2010

  amplificator audio cu ua 741

  Diagramele solicitate. Ordinea lor: Diagrama Bode, diagrama FFT la 7kHz, la 5kHz, la 3kHz si la 1kHz.
 12. nico_2010

  amplificator audio cu ua 741

  Experimentul (simulare sau functionare reala) a avut ca scop numai verificarea afirmatiei potrivit careia uA741 nu functioneaza la 5V alimentare simpla. Nu prea inteleg afirmatia asta: " nimeni nu a vazut asa ceva la 5V si frecventa de 1, 3, 5 sau 7KHz cu 10 armonice ". O explicatie suplimentara se poate?
 13. nico_2010

  Energizer

  Informatie de pe GSM Arena: " This phone is made by Vernee, its a specswise downgraded Vernee V. "
 14. nico_2010

  amplificator audio cu ua 741

  @thunderer: Si pentru ca nu vreau sa ramai cu impresia ca te-as contrazice fara sa am argumente, am cautat si gasit un uA741 cu ajutorul caruia am testat cele mai sus postate. Acesta este setup-ul, montajul fiind alimentat simplu, la +5V: https://imgur.com/ycy76Dd Sursa de semnal cu valorile folosite: https://imgur.com/uzLUx2L Si rezultatul, care nu contrazice simularile(desi in acest caz am folosit un semnal cu valoarea de ~ 1Vpp la intrare): https://imgur.com/ooAmRQU Am incredere in simulatoare (in special LTSpice) atata timp cat rezultatele sunt confirmate de experimente. Si rezultatul simularii cu acelasi nivel de tensiune aplicat la intrare.
 15. nico_2010

  amplificator audio cu ua 741

  OK, insa uite ce zice ST: Ceea ce ma face sa cred ca alimentarea diferentiala ar pleca de la +/-2.5V (TI zice altceva, respectiv +5V/-5V). In orice caz, potrivit TI, la 5V alimentare simpla, valoarea maxima a tensiunii de iesire ar fi undeva la min.2V max. 3V, ceea ce ar putea face ca, umbland la rezistenta R2, componenta DC sa coboare la 1.6V, iar excursia de tensiune sa fie intre 1.96 V si 1.3 V.
×