Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

yo7lhe

Membru Activ
 • Posts

  448
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Profile Fields

 • Location
  Craiova

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yo7lhe's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Dedicated

Recent Badges

 1. La masina mea, langa buson scrie E10 unleaded. Merge cam la fel cu amandoua tipurile fde benzina de la pompa, cu ceva diferenta doar intre vanzator. Poate candva sa fi avut importanta, la Buceag-ul facut pentru benzina de 75 care poate tusea daca ii dai de 95. Dar intre 95, 98 sau 100, cum o lsuda unii, nu am remarcat diferente. E10 unleaded sa fie.
 2. Multumesc mult pentru pont. le fac o vizita cat de curand. La Cesivo imi ofereau doar mosoare intregi... de 12.5 Kg.
 3. Chinezii vand mai multe calitati iar asta nu e industriala. Cele ieftine sunt construite foarte economic. Am aflat asta pe buzunarul meu, folosind aceste electrovane direct. Pana la urma a trebuit sa inseriez rezistenta sau, ca ultima gaselnita, sa folosesc surse in comutatie la 9V. Am avut unele atat de proaste incat dau un spike la pornire, dar in acest caz au fost folositoare. Macar cei de la magazinul asta au fost corecti si au informat. Chinezul a tacut chitic pana l-am umplut de mailuri. Se incalzesc si pot scapa atentiei, ca in cazul meu. Nu se ard imediat, asa ca timpul de disputa e depasit. Alimentata prin rezistor se incalzeste, dar incomparabil mai putin. La mine merge din 2019; cea alimentata direct a tinut o vara. Sper sa mai tina - bobinele de schimb sunt scumpe foc, iar sarma de 0.3 nu am gasit la un pret acceptabil in cantitati mici.
 4. Salut, daca te uiti acum la un D90 inseamna, pentru mine, ca nu vrei sa investesti mult in acest hobby. Eu am ales totdeauna obiectivele dupa 2 criterii tehnice si unul subiectiv (bineinteles ca din cele compatibile cu camera detinuta) : - luminozitatea -distanta focala, in functie de scopul urmarit. In mileniul asta transfocatoarele au devenit norma, asa ca e mai simplu. Criteriul subiectiv este fabricantul. Oricand as alege... ma opresc pentru ca devine reclama. Am uitat criteriul economic, dar e deasemenea foarte important. Pentru inceput doua obiective cat mai luminoase care sa acopere distante focale intre 15 si 200mm ar fi suficiente pentru body-ul pe care il ai in vedere. Daca gasesti unul singur care sa satisfaca cerintele cu atat mai usor de lucrat. Dar sa vorbim doar de cele prezentate. Marca proprie Nikon nu e rea deloc, din punctul meu de vedere, dar din cele 3 m-as baga imediat la cel 17-70mm. E numai bun pentru fotografiile cele mai frecvente. Cel de 35 mm e bun dar si foarte specializat si, ca hobbist, l-as lasa meseriasilor. Zici ca sunt perfecte.. atunci totul depinde de pret, care sper sa nu se apropie de unul nou, desi obiectivele isi pastreaza mai bine valoarea. Aceasta e parerea unui vechi hobbist, cea a meseriasilor poate fi diferita.
 5. Pe varf au rolul de a prinde tablele intre ele la margini, sa nu vibreze la vant. Fixarea se face cu 35. La cele mai grele m-a ajutat sotia. Eram mai in forma atunci...
 6. Am la casa acoperis similar din 2008. La vremea aceea am dat desenul acoperisului la reprezentant si mi-a adus foile de tabla taiate la fix, unele avand si 4 m lungime. Le-am pus singur urmand instructiunile reprezentantului. Suruburi de 35 intre cute cam 12? pe m iar la imbinarea tablelor suruburi de 20 pe varf. Suruburile de prindere sunt puse la fiecare stachet, o cuta da una nu. Peste astereala e folie anticondens si stacheti paraleli la 40 cm. Pana acum nu am probleme, doar ca, acum e foarte prafuit si ar necesira curatire. Garniturile se poarta onorabil, ai grija sa nu se deformeze saiba la strangere. Nu zic marca dar era cea mai tare la timpul acela.
 7. Am gssit datasheetul la https://www.radiomuseum.org/forum/sony_advanced_low_voltage_single_chip_radio_ic_1992.html Daca mai prezinta interes.
 8. Se poate sterge. Au mai ramas lanturile , dar pana la iarna mai e. Voi reveni dupa terminarea inca a unei etape de sortare cu alt topic. Va multumesc tuturor.
 9. mai sunt disponibile: - 1 buc. rezistor incalzire 400W cu ventilator termostatat. 220Vca, cam 1kg. - 40 lei - o pereche de lanturi performante Ruud, folosite putin - 100 lei - sunt foarte grele. https://imgur.com/wdTIhAz https://imgur.com/RhNcdT5
 10. Mai sunt: - radiator H, 8x10x25cm echipat cu punte redresoare si 3x2N3055 antici - 50 lei https://imgur.com/a/BgI6NaV - Radiator H, 12x12x19 cm, 2.2kg - 25 lei https://imgur.com/a/fZYpJtO - un reostat de putere straniu - 10 lei https://imgur.com/a/KZE3ebO Adaug: - 1 buc. rezistor incalzire 400W cu ventilator termostatat. 220Vca, cam 1kg. - 40 lei https://imgur.com/a/0mVYO7F - 2 buc. surge-arestor coaxial 50 Ohm, fara pastila varistor( se gaseste separat la Mouser, cu diversi parametri) - 15 lei https://imgur.com/wdTIhAz - o pereche de lanturi performante Ruud, folosite putin - 100 lei - sunt foarte grele. https://imgur.com/wdTIhAz https://imgur.com/RhNcdT5
 11. De vanzare cateva lucruri care imi prisosesc: - sarcina artificiala 50 Ohm max 2.5Ghz, 150W CW, 1.5KW puls. Cu radiator si mufa N; are cam 1.5kg. - 90 Lei . https://imgur.com/a/OeNRHMK - LNA 880-960MHz - o intrare si 4 iesiri(nu am schema) - 10 lei - modul pentru estimare VSWR(are 2 canale pentru detectie, separate, cu AD8315. Elementul de cuplaj-modul extern, nu am de dat - impune frecventa de lucru) - fara schema - 15lei. Am mai multe. Toate au mufe SMA. https://imgur.com/a/101svcV - radiator H, 8x10x25cm echipat cu punte redresoare si 3x2N3055 antici - 50 lei https://imgur.com/a/BgI6NaV - Radiator H, 12x12x19 cm, 2.2kg - 25 lei https://imgur.com/a/fZYpJtO - Radiator lateral, mai mic, 15 cm - 9 lei https://imgur.com/a/KPl1HXU - un reostat de putere straniu - 10 lei https://imgur.com/a/KZE3ebO Toate modulele au fost puse la pastrare fiind functionale, 10-15 ani in urma.... Expediez doar prin curier. Transportul nu e inclus, dar nu cred sa depasasca 20 lei. Plata in cont.
 12. E aproape gratis. Mi-au returnat banii la cam 2 luni dupa ce am facut bransamentul, minus un comision fe 100 lei. E vorba doar de costul bransamentului, pana la contorul de la poarta. Au mai fost ceva costuri pentru ca am apelat la o firma sa se ocupe de tot. Mai putin decat as fi pierdut timpul bajbaind sa rezolv singur. La mine in zona e CEZ
 13. Vezi daca in sectiunea 28 ai activ comunicatorul si raportarea cu sunete de sinteza . Sunt in meniul accesibil cu cod de instalator. Daca nu ai instalat-o si programat-o singur ia legatura cu cel care a facut programarea.
 14. Ma intereseaza filtrele de la 177. Sa vedem daca mai adaug ceva.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines