Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

yo7lhe

Membru activ
 • Content Count

  363
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About yo7lhe

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • Location
  Craiova

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 39 de stalpi pana la transformator inseamna circa 1,2km, ceea ce imi sugereaza ca locuiesti in zona rurala. E mult prea mult pentru ca reteaua sa fie in standarde, dar la noi se practica inca. De cand distributia energiei s-a privatizat situatia tehnica a retelei s-a mai imbunatatit, in zona mea, dar inca e departe de a respecta normele. Solutia curenta a distribuitorului pentru aceste segmente lungi de retea e ca tensiunea la transformator sa fie setata la maximum standardizat, 240+10%. Asa ca tu vei genera in retea maxim cat consuma vecinii tai apropiati in acel moment.
 2. Pana se goleste boilerul fa rost de anodul de magneziu si rezistenta de schimb. Ca sa mearga mai repede eu bag aer cu pompa de bicicleta pe supapa de presiune, pe care o tin deschisa cu clapeta. Uneori trebuie si supapa schimbata pentru ca incepe sa scape. Se simte daca folosesti hidrofor, unde presiunea apei reci variaza mai mult.
 3. Din prospect vad ca plasma vrea aproape 40A la varf si 30A in functionare curenta, monofazic, de la retea. Nu e de joaca. Instalatia trebuie sa fie bine facuta, nu cu fir de 2,5mmp. Altfel caderea de tensiune e mare si creeaza probleme.
 4. Rezistenta prizei de pamant nu o poti masura cu un multimetru. Sunt aparate specializate si nu merita sa investesti in ele pentru o masuratoare. In cazul tau nu ai ales o firma adevarata ci vre-un smecher. O priza de pamant facuta corect de o firma adevarata cu masuratoare valabila depaseste mia de lei. Ar fi o idee buna sa masori tensiunea in priza in timpul functionarii plasmei. Sau intr-o priza din aceiasi zona de circuit. Daca scade mult asta poate fi problema. Daca masinaria e trifazica verifici pe fiecare faza, sa nu apara asimetrii mari. Poti face
 5. Am folosit verticale cu elementi rezonanti peste acoperis de tabla, care au mers foarte bine. Inainte de 2007-2008 cand zgomotul urban a luat-o razna in zona mea. Am folosit cu rezultate bunicele un 14AVQ cu contragreutati la inaltime. Acum e la tara montat in varianta cu radiale ingropate. Nu ma incanta, comparativ cu dipolii acordati. Ceva care merge bine de la 80 la 6m, si de dimensiuni rezonabile, sa nu reactioneze vecinii, exista doar in prospecte. Parerea mea.
 6. Sistemul tau solar e dimensionat pentru vara. Ca exemplu, sistemul meu care imi alimenteaza casa si are putere instalata de 3 KW produce in perioada asta noroasa si cu zi scurta cam 1-2 KW pe zi. In unele zile si sub 500W in conditiile in care e intretinut permanent proiectat si instalat ca pentru mine. La tine cat poate sa fi produs? Sub cat ai consumul, cu siguranta.
 7. I7 e normativul care se aplica la noi. Are aproape 500 de pagini si ar trebui sa fie " biblia" tuturor electricienilor. Dar nici in biblie nu se explica exhaustiv de ce trebuie sa faci ce spune. Si nu am avut ocazia sa vad subiectul epuizat Nulul nu se leaga la protectie in fiecare priza, ci doar in bransament. Vorbim de reteaua de distributie normala. Astfel la punctul de utilizare ai 3 fire, din care protectia duce direct, fara sigurante , la priza de pamant. Ai o sansa in plus cand apare un defect interesant. Motivul principal al aceste
 8. Ramase : 1. tub osciloscop 8LO29I NOS. 100 lei 2.GPS istoric, Garmin 12 XL stare foarte buna, 200 lei
 9. In monitor vezi mesajele succedandu-se? Daca scoti PIR-ul sta aprins permanent? Esti sigur ca s-a incarcat corect? Daca clipeste la intervale regulate, cam 1s, nu cred ca ai reusit sa scrii ceva in Arduino.
 10. Ati activat localitatea? Eu nu tin notite si vad ca nici memoria nu mi s-a cu "incarcat" datele userilor, chiar daca am mai corespondat. E util, daca nu scrie cineva nazbatii. La mine inca nu apare. Multumesc, P.S. Lista de clone ar fi super
 11. Disponibil : 1. tub osciloscop 8LO29I NOS. 100 lei 2.GPS istoric, Garmin 12 XL stare foarte buna, 200 lei 3. condensatori istorici pentru restaurari, testati asta vara si buni - cadou la orice cumparatura, pentru primul venit. Daca ii vrea. 4. transformator Bucuresti 500, scoate 6.3V si 2x130V, cu EZ80, 100 lei Transportul nu e inclus.
 12. Seamana cu Cornell Dubilier. Foarte bune pt RF pe unde trece putere. Sunt scumpe, dar merita. Dimensional sunt mai compacte ca cele rusesti si-s chiar mica argintata.
 13. Pe bara albastra scrie "upload done" iar in fereastra de jos nu trebuie sa scrie nimic cu portocaliu, ci doar cu alb. Pui Arduino la treaba si vezi ce face. Se sterge ce ai scris acum daca il reprogramezi.
 14. nu ai schetch-ul rotary.h in librarie.
 15. in "librarie". Dezarhivat, daca e cazul. Eu, ca sa nu am probleme, in directorul proiectului copiez sibschetch-urile cu care merge. E mai usor de lucrat in viitor, daca mai trebuie.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines