Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

yo7lhe

Membru activ
 • Content count

  257
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Se poate si mai bine

About yo7lhe

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  KN14VH - Craiova

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. yo7lhe

  Felix CE130P

  Multumesc mult! Am reusit sa o deschid. Problema era de la sistemul de operare(in mod normal folosesc Linux). A fost nevoie sa o dezarhivez pe un calculator cu Windows. Nu mai stau acum sa caut motivul, ma bucur ca o am, o dau la tiparit si legat sa fie setul complet si utilizabil. Inca o data iti multumesc pentru efort si amabilitate.
 2. yo7lhe

  Felix CE130P

  Salut, Nu pot deschide arhiva.
 3. yo7lhe

  Filtre electromecanice RFT

  @vio2007 multumesc pentru link-uri. Eu nu am dat de ele si sunt chiar ce ma interesa. @ TraianB in primul rand vreau sa vad daca merita o a doua FI asa joasa. Am lucrat cu filtre EMF500 candva si imi aduc aminte ca aveam cuie la capetele de banda. Cu 200kHz ma astept la cuie in banda. Am vorbit deja Ovidiu pentru niste filtre mai inguste. Iti multumesc de oferta. Pe masura ce progresez cu treabs, daca va merita, voi mai posta.
 4. yo7lhe

  Stație portabila CRT

  Salut, Din cate stiu CRT e un distribuitor european pentru statii chinezesti. Am avut contact cu statia CB cu logo-ul lor. Nu vad sa existe vre-o diferenta fata ce chinezismele cu alte marci. Cred ca doar pretul conteaza. Eu, la Baofeng, am facut schimb de antene, cele originale erau cel mult modeste.
 5. yo7lhe

  Piese electronice, difuzoare, carti si alte diverse.

  Cele 2 colete au ajuns cu bine. Nu am postat anterior aici, dar poz 30 si 51 au ajuns la mine. Multumesc.
 6. yo7lhe

  Paianjenii si ledurile IR

  Nu prea. in cateva zile sunt la loc. Mai ales daca ploua.
 7. yo7lhe

  Paianjenii si ledurile IR

  Singura solutie de durata pe care am gasit-o e sa folosesti iluminator IR separat. Sau p perie cu coada foarte lunga...
 8. yo7lhe

  Filtre electromecanice RFT

  Multumesc, tot aceleasi scheme bloc apar la mine. Le-am intalnit pe diverse alte link-uri. Ma descurc greu cu germana fara suport google. Mai caut, vad ca schema completa e greu de gasit.
 9. yo7lhe

  Filtre electromecanice RFT

  Am aflat ca aceste filtre s-au folosit in transceiverele pentru radioamatori Teltow 215. Nu am gasit pe net decat scheme bloc. Ma poate ajuta cineva cu schema lor. Am unul de 3.7KHz si vreau sa il folosesc la ceva probabil un receptor SSB HiFi
 10. yo7lhe

  Acumulator Pb-acid

  Din poza pare a avea urme de scurgeri de electrolit la imbinari. Nu cred ca a fost noua. Sau daca a fost a fost tratata dur(functionare la temperatura ridicata, supraincarcare, cicluri profunde, s.a) Acest tip de baterie se preteaza la functionare in tampon cu foarte putine cicluri de descarcare profunda(la 10.8V). Citeste pe net despre bateriile SLA, sunt baterii cu electrolit putin. Poti incerca, fara cine stie ce sanse, cu cateva picaturi de apa distilata in fiecare celula. Dar dupa asta poti avea surpriza sa curga. Cat am scris vad ca ai primit deja un raspuns.
 11. yo7lhe

  Micromotoare Mabuchi 12-24V

  Am primit coletul, ambalat excelent. Motorasele au cuplu bun, de la 6V nu le mai opresti cu mana. Multumesc!
 12. yo7lhe

  Protectie anti-trăsnet pentru router de internet

  Daca nu intra fibra optica in casa arestorii de Eth nu sunt prea utili daca da traznetul prin vecini. Daca intra pe cupru in casa de la furnizor mai bine pune bani deoparte pentru unul de rezerva. La tara nu am paratraznet, pentru ca nu vreau sa culeg traznetele. Reteaua si camerele de supraveghere sunt legate pe cablu Eth, dar traseele intre cladiri sunt ingropate. Netul il am prin router cu SIM si urmeaza sa trag fibra optica. In conditiile in care a traznit aproape vecinul a ramas fara router, calculator si televizor iar la mine nu s-a stricat nimic. Eu zic sa ingropi traseele intre case, sa intri pe fibra optica fara fir purtator iar la tabloul electric sa montezi descarcatoare. Routerul avand valoare sentimentala cred ca merita efortul. Sper totusi sa nu-ti trazneasca prin vecini prea des.
 13. @gica70. sunt convins ca ai destula experienta sa alegi ce e informatie; si ce e ... fabulatie. Eu am mai aflat ceva. Nu m-am uitat pana acum spre anticele "galene", in variante modernizate, dar vad ca mai e ceva util de aflat. Am facut ceva asemanator mult timp in urma, intr- un receptor cu mixer Polyakov subarmonic pe 14MHz cw, cu ROB05(parca) , 2 P MOSFet intr-o capsula de la ICCE, prepolarizati. Nu pot zice ca ascultam mortii din groapa dar nici rau nu e. E mai simplu de pus in functiune iar AM-ul nu intra mai rau ca la un mixer cu diode. Nu am continuat experimentele si nici nu am mare experienta in constructii UHF. BF998 folosesc acum, cand MOS-urile in capsula clasica au un pret de colectie. Nu imi pare mai minunat ca multe altele, dar isi face treaba. Poate aplicatiile mele nu le pun in evidenta calitatile nescrise in catalog.
 14. yo7lhe

  Walkie Talkie, recomandare si pareri....

  Exista legal posibilitatea ca o persoana fizica sa solicite si sa obtina pentru uz propriu frecvente disponibile, in conditii egale cu persoanele juridice. Utilizarea se va face apoi conform acelorasi reguli. Care e practica ANCOM e alta poveste. Depinde de cat esti de determinat sa rezolvi problema. Vamesul te intreaba, pentru a stabili daca iti factureaza doar tva sau si taxa vamala - pe mine m-a scutit de taxa, fiind radioamator. Si uneori iti mai aminteste prevederile legale. Folosirea canalelor PMR cu alte echipamente decat cele dedicate trebuie, legal, autorizata. Formularul e pe situl ANCOM.
 15. yo7lhe

  releu televiziune Ranca nu mai emite?

  @valangjed eu am aflat din comunicate SNR, care nu e prea fericita ca nu mai are ce face cu emitatoarele analogice retehnologizate. si 6 luni in plus de emisie ar mai fi scos cate ceva. TVR ul se disculpa dupa ce ani in sir nu a facut nici un efort de comunicare.
×