Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

yo7lhe

Membru activ
 • Content Count

  266
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Se poate si mai bine

About yo7lhe

Profile Information

 • Locatie
  KN14VH - Craiova

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu toti suntem la fel. Asta face sarea si piperul vietii. Uneori cei apropiati te lasa, alteori cineva, pe care nu l-ai intalnit nicicand te ajuta dezinteresat. Topicul o ia pe aratura si cred ca poate fi inchis. SP 8695 este inlocuitorul functional pentru DP11-le romanesc. Cu cateva modificari de cablaj frecventmetrul construit in prima tinerete va fi operational pana cand vre- un amic va masura iar frecventa emitatorului direct la ... borna de antena. Fara atenuator.
 2. yo7lhe

  Ce osciloscop folositi?

  Nu sunt chiar asa lente. Eu am luat Hantek 5102p si se misca acceptabil. Parca ar fi putut sa fie mai bine, nu sunt extaziat, dar nici dezamagit. La al meu e migalos de stabilizat imaginea, dar m-am obijnuit. De vre-o doua ori mi-am dorit sa fi luat varianta cu memorie mai mare. E un entry level decent, dupa parerea mea.
 3. yo7lhe

  Ce osciloscop folositi?

  Si eu folosesc osciloscopul in principal ptr RF, pentru hobby. Pana mai anul trecut m-am servit de unul analogic de 10 MHz, cu care m-am descurcat multumitor. Apoi am luat un Hantek de 100MHz, nu foarte scump, care ma serveste ok atat la depanare curenta cat si la micile proiecte proprii. Pentru cerinte speciale, care apar rar, exista prietenii. Nu as lua un second de 30 ani indiferent de firma. Am incercat cu un echipament profi HP, care dupa ce a murit e cam scump de pus pe picioare. Esti dispus sa investesti semnificativ, asa ca poti alege ceva bun, peste nevoile actuale.
 4. Salut tuturor, Daca nu era vorba de un divizor cu 10 care sa lucreze de la 2 la 200MHz ma descurcam usor. Nu am gasit unul inca in productie. Vreau sa repar frecventmetrul fara prea mari modificari. E preferatul meu si n-o sa il mai imprumut. Speram sa gasesc pe cineva care ma poate ajuta macar cu un sfat bun. Cu TraianB am un noroc mult peste asteptari. Nu doar mi-a sugerat ceva util dar ma si scuteste sa astept cine stie cat sosirea pachetului din afara. Multumesc mult si continuam discutia pe PM
 5. Multumesc pentru raspunsuri. Prescalerul e folosit la divizare cu 10, urmat de un alt divizor cu 10. Scot semnal pentru masurare dupa fiecare divizor. Nu am cum folosi alta rata de divizare pentru ca as pierde o gama. Din cate am vazut in fisa de catalog SP-ul e ok, dar frecventa minima e undeva la 50MHz, ceea ce nu mi-e convenabil. De cele rusesti nu stiam. @Traian B Daca cumva ma poti ajuta, oricand, ti-as ramane dator. Dar, cum nu le stiu, am nevoie si de o schema/fila de catalog. Daca gasesc cumva intre timp o sa dau de veste.
 6. Poate va mai amintiti de acest prescaler al anilor '90(la noi). La acel moment mi-am construit un frecventmetru folosind unul pe intrarea VHF. Problema mea e ca s-a dus si nu mai am prin colectie. Am nevoie de un inlocuitor care sa mearga de la 2 la cca 200MHz; ar fi perfect daca s-ar potrivi la pini. Si sa mai fie disponibil la un pret normal. Pe net nu am gasit , sau nu am cautat unde trebuie. Poate aveti vre-o sugestie. Multumesc
 7. yo7lhe

  Tabel benzi radioamator

  Iata pe unde sunt imprastiate ISM-urile. Daca ar mai avea legal si puteri mari...
 8. yo7lhe

  Tabel benzi radioamator

  Benzile de 2,4 si 5,6GHz au in ele portiuni alocate pentru comunicatii de mica putere fara licenta(ISM). Elegant e sa nu ne interferam, dar daca se intampla, asta e. Nu e un serviciu garantat protejat. E in avantajul nostru, pentru ca se gasesc echipamente comerciale ce pot fi utilizate.
 9. yo7lhe

  Radioreceptor R-2502

  Antenele Nadenko sunt de banda relativ larga . Se pot folosi la emisie. Stiti vre-o antena activa care sa fie eficienta la emisie?
 10. yo7lhe

  Felix CE130P

  Multumesc mult! Am reusit sa o deschid. Problema era de la sistemul de operare(in mod normal folosesc Linux). A fost nevoie sa o dezarhivez pe un calculator cu Windows. Nu mai stau acum sa caut motivul, ma bucur ca o am, o dau la tiparit si legat sa fie setul complet si utilizabil. Inca o data iti multumesc pentru efort si amabilitate.
 11. yo7lhe

  Felix CE130P

  Salut, Nu pot deschide arhiva.
 12. yo7lhe

  Filtre electromecanice RFT

  @vio2007 multumesc pentru link-uri. Eu nu am dat de ele si sunt chiar ce ma interesa. @ TraianB in primul rand vreau sa vad daca merita o a doua FI asa joasa. Am lucrat cu filtre EMF500 candva si imi aduc aminte ca aveam cuie la capetele de banda. Cu 200kHz ma astept la cuie in banda. Am vorbit deja Ovidiu pentru niste filtre mai inguste. Iti multumesc de oferta. Pe masura ce progresez cu treabs, daca va merita, voi mai posta.
 13. yo7lhe

  Stație portabila CRT

  Salut, Din cate stiu CRT e un distribuitor european pentru statii chinezesti. Am avut contact cu statia CB cu logo-ul lor. Nu vad sa existe vre-o diferenta fata ce chinezismele cu alte marci. Cred ca doar pretul conteaza. Eu, la Baofeng, am facut schimb de antene, cele originale erau cel mult modeste.
 14. yo7lhe

  Piese electronice, difuzoare, carti si alte diverse.

  Cele 2 colete au ajuns cu bine. Nu am postat anterior aici, dar poz 30 si 51 au ajuns la mine. Multumesc.
×