Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla cu acumulatorii de la laptopuri?!?


Vizitator DanMortu

Postări Recomandate

20190802_224513.jpg

 

Nu pot sa bag mana in foc pt celule. Am demontat acasa si n-am avut conditii de testare decat sa masor tensiunea. Bazat doar pe asta, am dedus ca sunt bune, avand in vedere tensiunea de 3,5V gasita pe fiecare grup. Daca ajung la servici cu ''dânsa'' pot decupla celulele de la cablaj, incerc sa le incarc si apoi le bag o sarcina, sa vedem ce parere au.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

RN873 se poate resofta. N-am fost atent, cat de veche este bateria?
Daca are mai mult de 4 ani, cu siguranta acumulatorii nu mai au capacitatea initiala, va recomand o inlocuire cu unii noi + resoftare.

Va recomand sa apelati cu incredere(am facut-o si eu de cateva ori, omul foarte serios) recell.ro
- 4300mAh cu 400 cicluri de incarcare 120lei
- 5200mAh cu 500 cicluri de incarcare 150lei

- 7000mAh cu 600 cicluri de incarcare 240lei

Preturile le-am luat de pe site-ul specificat.

Link spre comentariu

Va salut,

Ce ma sfatuiti sa fac cu o baterie de macbook pro a1211 care e terminata? Am 2 bucati, una originala, alte compatibila, ambele sunt moarte. Am desfacut-o pe cea compatibila si am gasit 6 elemente li-ion, arata ca niste saculeti. Sunt deformati, bateria avea carcasa umflata.

Nu vreau sa cumpar una noua sau sa o reconditionez la o firma specializata. Laptopul este destul de vechi (2006) si nu merita investitii. Pe olx am gasit cu 100 lei dar pe langa faptul ca este sh, nu am garantie, pentru mine pretul este cam mare.

As dori sa o repar singur, nu stiu  ce as putea face, astept niste idei, multumesc.

Link spre comentariu

bateriile Li-Ion arată ca niiște cilindri din metal. Bateriile Li-Po sunt ca niste săculeți. Dacă sunt umflați, manevrează-i cu grija și ai grijă să nu cumva să înepi vreunul pt că va țâșni un jet de gaz foarte inflamabil pe care nu-l poți stinge și poți să dai foc la casă. Nu te sfătuiesc să cumperi baterii SH. Nu se merită să cumperi elemenți noi pentru a-i înlocui pe cei vechi. Daca laptopul este vechi trebuie sa te gândești dacă ai nevoie de baterie. Adică, mergi cu trenul si ai de lucru pe baterie sau vrei să lucrezi în parc la umbră ? atunci te sfătuiesc să cumperi o baterie compatibilă, cele originale au prețuri de cca 5 ori mai mari. Dacă nu ai de lucru în zone unde nu ai acces la 220 V atunci folosesti laptopul la priză doar caz în care trebuie sa ai grija ca mufa de alimentare să stea ferm pentru că orice miscare duce la pierderea datelor și chiar mai rău la distrugerea HDD sau microprocesor.

Link spre comentariu
La 02.08.2019 la 23:46, vijelie02 a spus:

RN873 se poate resofta. N-am fost atent, cat de veche este bateria?
Daca are mai mult de 4 ani, cu siguranta acumulatorii nu mai au capacitatea initiala, va recomand o inlocuire cu unii noi + resoftare.

 

 

Preturile le-am luat de pe site-ul specificat.

N-am idee cat de veche e, dar se pare ca nu se mai poate face nimic cu ea. Placa electronica are nervii incrucisati. A fost la cineva care stie cu ce se mananca, si a fost verificata. Elementii acum ca i-am scos si i-am probat, am vazut ca sunt chiar bunisori. Cred ca-i voi folosi la ceva lanterna sau masina de filetat. Am rezolvat problema cu 60 lei. Am luat din Galati un cadavru, care a avut ecranul spart, si unitatea optica lipsa, in rest complet si functional. Bateria se incarca si tine cca 2 ore. Numai asta merita toti banii. https://www.olx.ro/oferta/piese-dell-inspiron-1525-placa-de-baza-proc-ram-heatsink-baterie-IDczh6A.html

Nu merita investit in modelul asta  o baterie noua, cata vreme valoarea lui de piata e comparabila cu a unei baterii noi.  Multumesc pt sfaturi, si mai ales pt test.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Lenovo E470. L-am primit de nou acum 2 ani. Inca de cand l-am primit, bateria (Evident ca originala) era trosnita. Nu-i citea seria si cand ajungea undeva la 40% deja mi se inchidea mizeria.

Asta ca sa va faceti o idee despre calitatea lucrurilor "originale".

Ce-i drept pana sa cada la 40% tinea vreo 2.5h ca la laptop-urile astea de generatie contemporana, procesul de fabricatie la proc fiind foarte mic, consumul e pe masura.

 

In fine, Battery Gauge Reset nu a functionat, dupa 1.5 zile cat i-a luat sa-l faca, starea bateriei era detectata tot GOOD dar tot fara serie si fara alte estimate.

 

Acum o luna mi-au schimbat bateria, tot cu una originala.

Acum se citeste seria si pare altceva. Cam 5h tine.

 

...cat o tine si asta

Link spre comentariu

Nu cumva sunt programate sa pice bateriile astea? La un Acer mi-a picat bateria exact, dar exact in prima zi cand nu mai avea garantie, cu o precizie suspecta.

Ar fi cam asa: aseara l-am folosit, chiar a tinut aproape 3 ore pe baterie, iar azi dimineata nici nu mai pornea. Pus la incarcat aparea eroarea pe baterie si nu mai primea curent deloc. Azi si maine inseamna cu vreo doi ani in urema. La service i-a busit rasul de asa ghinion dar nu au avut ce face. Acolo am aflat ca garantia la baterie este de doar 6 luni. Am cumparat alta baterie, neoriginala, laptopul era aproape nou atunci si a meritat investitia.

Doi dintre acumulatorii din bateria defecta erau inutilizabili iar 4 ii am si acum intr-un powerbank, si sunt no-name.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, zvonacfirst a spus:

....................

Doi dintre acumulatorii din bateria defecta erau inutilizabili iar 4 ii am si acum intr-un powerbank, si sunt no-name.

Nu am auzit de acumulatori "noname" in baterii originale de laptop.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, zvonacfirst a spus:

am vazut acumulatori 18650 marcati Samsung intr-un acumulator de HP.

Samsung si Panasonic sunt cei mai mari producatori de acumulatori cu Li.In mare , din ce stiu eu acumulatorii au programat un nr de cicluri de incarcare /descarcare , dupa care controlerul indica capacitate spre 0 , chiar daca ei sunt la 45-55% din capacitate .

Gabi ne poate spune mult mai multe .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări