Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

nel65

Membru activ
 • Content Count

  1,316
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About nel65

 • Rank
  incepator

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Samsung ML2160W folosesc eu ,cu setare normal sau best ,rezultatele sunt peste asteptari.Am folosit si cartus reincarcat insa cablajele ieseau perfect doar pe best.Pana la urma conteaza mult uzura cartusului si mai putin a tonerului! Fier de calcat cu talpa de teflon ,nu se deformeaza la temperatura .Cele cu talpa de metal se cocarjeaza in zona de mijloc ,practic mijlocul talpii nu mai preseaza suficient.Hartie pliante lidle (scris gresit intentionat ) sau altele asemenea . Dupa aplicat silk screen-ul ,dat cu spray de lac auto ,placa devine lucioasa de la lac iar tonerul se face ne
 2. Multumesc de info,dupa ce am pus anuntul ,mi-a venit comanda de TDA1085 din china ,placa o aveam facuta ,doar am infipt unul pe ea si m-am ales cu o placa functionala.Asa ca anuntul nu mai e valabil, raportez acum sa se inchida!
 3. Cumpar regulator turatie constanta la sarcina variabila cu TDA1085 !
 4. Setare zero si ajustare fina Setare zero pt. ESR, R si C Inainte de orice setare, se scurtcircuiteaza sondele, se regleaza din R9 pana ce valoarea afisata in randul de sus pe display este cuprinsa intre 002 si 030 (ideal 010- 015). Daca nu se poate obtine o valoare intre 002 si 030 se efectueaza o actiune din urmatoarele: - se scurtcircuiteaza rezistenta R10 de 4,7K, se reia reglajul din R9; - se elimina R10 si se conecteaza R11 la +5V, se reia reglajul din R9; - se schimba TL082 cu unul cu terminatia CP, AC , se reia reglajul din R9. Setare zero
 5. Legionare,pune si o intrebare,daca ai !Nu prea stim ca vrei!
 6. Nu are bitii de configurare inclusi (fusebitii).Trebuie setati manual..
 7. Da,dar nu mai am spatiu de atasamente...
 8. Luca 3:11 Unde incadram inmultirea painilor si a pestilor? EL insusi n-a facut asa ci cum am zis,i-a invatat sa pescuiasca singuri.In schimb ,pe altii ii indeamna sa doneze!!
 9. Daca dai ceva gratis (nu zic pomana),te-ai asigurat de injuraturi si blesteme ca n-ai dat mai mult ,si de invidie ca esti in situatia de a putea da, iar celalalt ,nu! Mai bine lipsa!Fiecare cum isi asterne... le nici Isus n-a dat de pomana ci a preferat sa-i invete sa pescuiasca singuri,nu-i asa?!!!
 10. ...duca-se ...sa vina cand i-oi chema eu! Cand se intorc (chiar si nechemati de mine!!!) ,ne trateaza pe noi ,astia care am ramas in tara ,ca pe niste nimicuri ,nu le mai ajungi cu prajina la nas.Le pute tot ce nu e de afara!
 11. NU, e clar ca nu ai procedat corect .In pdf-ul tranzistorului respectiv ,se specifica in ce conditii Rds-on are 0.29 ohmi si anume ,atunci cand prin tranzistor trece un curent de 10A ,iar in G-S se aplica o tensiune de 10V.Din punctul meu de vedere ,aceasta este o masuratoare aproape inutila ,e mai bine sa-i crezi pe cuvant pe cei ce au alcatuit datasheet-ul. Daca vrei sa fii sigur ca iei piese originale ,orienteaza-te catre firme cu reputatie buna si zi "DOAMNE AJUTA!"
 12. @Marius84 ,cum ai ajuns la concluzia ca rds-on are valorile mentionate?Cum ai masurat? @Galagie,macar un ETD44,mai sigur ETD49 , sau mai turtitele R80/40/15 sau R63/38/25.
 13. Corect ,eu ma refeream la modul de functionare pe baterii
 14. Incerc o precizare:frecventa la puntea H este constanta si anume cea mare ,de circa 20KHz.Altceva se modifica si anume factorul de umplere la aceasta frecventa,care se modifica de la zero pana la aproape 100%.Viteza cu care se modifica de la minim la maxim si invers,este data de frecventa mica ,cea de 50Hz.Deci umplerea creste si scade in "valuri" de 50x pe secunda .La iesirea puntii H ,e musai sa fie inductanta de iesire si acel condensator deoarece pe el se integreaza tensiunea alternativa in fiecare moment ,in functie de factorul de umplere din momentul respectiv.Factor de umplere mic >
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines