Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Taraxacus

Membru activ
 • Content Count

  374
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Se poate si mai bine

About Taraxacus

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Iasi Ro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Taraxacus

  Barcuta mea

  Am făcut un nou test pe lac. Testul l-am făcut cu Wattmetrul legat in serie. Am obținut un vîrf de curent de 6,67 A, viteza este mulțumitoare mai ales că hidrodinamica bărcii este proastă. Am montat un cilindru de ferită pe cablul de + al motorului și 3 condensatori de 0,1 |uF astefel motorul nu mai dă intreruperi la turatie maximă. Luminile nu le-am montat încă dar urmează. https://1drv.ms/u/s!Ag2EJjgX7kZmyjwSCi6TKyl1eL-y https://1drv.ms/v/s!Ag2EJjgX7kZmyjnYTY1pqM826G5X https://1drv.ms/v/s!Ag2EJjgX7kZmyjtiGuk2UHtywiBJ
 2. Taraxacus

  Barcuta mea

  Pentru lumina din față , farul bărcuței, am LED care la 3 V consumă 150 mA și face lumină bună, destul de puternică. Problema este că nu știu cum să-l fixez pe un radiator, există radiatoare special concepute pt modelul acesta de LED sau fiecare își confecționează după posibilități ? mai citisem pe topicul cu LED-uri că un utilizator le-a lipit cu cositor pe o placă de cupru... și încă ceva, La tensiunea de 3 V trebuie să-i pun o rezistență pt limitarea curentului ? Întreb pt că prin bunăvoință și amabilitate Manolo (căruia îi mulțumesc din nou și pe acestă cale) m-a ajutat cu un modul care pilotează pe un canal cele 2 cuve și pe celălalt canal lumini față , spate, poziții, far.
 3. Taraxacus

  Barcuta mea

  Da, are optiunea prin care se poate seta curentul de incărcare de la 1 la 8 A. Dacă setez la un curent de 2 A și alimentatorul este de 1 A, dă mesaj de eroare. Am să caut un alimentator care sa scoată min 8 A sau am sa incerc la bateria de la masina.
 4. Taraxacus

  Barcuta mea

  Am folosit mai intai HTRC si am pățit ceea ce am descris adică primele două celule, numărând de la borna minus către plus, se incărcau până la 3,65 - 3,7 V . Am folosit Charsoon si s-au încărcat până la 4, 2. Am să mai încerc folosind un traf de alimentare de curent mai mare. Am folosit unul de 12 V - 2 A. Cel de la Charsoon e de 3,3 A. Acum urmează să fac proba la apă cu wattmetrul.
 5. Taraxacus

  Barcuta mea

  Hristos a înviat și un gând bun de prietenie pt Manolo și utilizatorii forumului. Acumulatorul este Multistar Turnigy 16.000 mAh incarcator HTRC B6 V2 și Charsoon Am pus poze si cu incarcatorul desfăcut, nu are niciun semireglabil sau alta posibilitate de ajustare. https://1drv.ms/f/s!Ag2EJjgX7kZmyjNTciCQl7BKGMdb
 6. Taraxacus

  Barcuta mea

  am schimbat incărcătorul si am folosit unul care incarcă pe fiecare celulă, fără să cuplez bornele de + și - general. Acum toate celulele au 4,2 V.
 7. Am găsit un filmuleț cu o probă făcută de un cumpărător. Nu se comportă ca in reclamă dar își face treaba, mai încet dar merge, nu stiu cât tin bateriile și la ce distanță bate telecomanda , materialul din care este făcută coca mi se pare fragil dar prețul reflectă calitatea.
 8. Taraxacus

  Barcuta mea

  Am un acumulator Li-Po 4 S de 16000 mAh. Problema este că atunci când se descarcă se descarcă până la 3,3 - 3,4 V (mai jos nu l-am lăsat) iar ultimele două celule arată 3,8 și 3,9 V. Este ceva defect sau după câteva cicluri se vor echilibra. Menționez că am încărcător cu balans.
 9. Taraxacus

  Barcuta mea

  Multumesc frumos pentru răspuns.
 10. Taraxacus

  Barcuta mea

  Mă puteți ajuta să înțeleg indicațiile Watt-metrului ? Tensiunea de alimentare era de 14.9 V, proba am făcut-o cu o bormașină și amperajul era 2,5 - 2,8 și după un timp de lucru am blocat mandrina cu mâna pentru 1-1,5 s și-mi arăta 22 A, bineînțeles că am repetat blocarea după 10-20 sec in care a funcționat consumând 2,5 - 2,8 A . La final îmi afișa ce se vede în filmuleț. https://1drv.ms/v/s!Ag2EJjgX7kZmyjKDOIugh7WlYpEG Urmează să fac o nouă probă bărcuței pt că vreau să știu cât consumă și ce curent ia.
 11. Furtul mașinii trebuie demonstrat. Atâta timp căt încuietorile nu sunt forțate, contactul nu este distrus și legată pe direct etc se prezumă că șoferul a primit cheile de bună voie. Cât privește împărțirea bunurilor la divorț se stabilește în instanță. Dacă judecătorul optează pt o soluție solomonică va obliga un meseriaș să vină cu o drujbă și la urmă vedem cui îi dă motocicleta (partea cu motor volan si roțile din stânga și cui îi dă trotineta. În privința motocicliștilor, nu văd de ce șoferii trebuie să le poarte de grijă de ce șoferii trebuie să fie atenți la motocicliști. Indiferent că ești pieton, biciclist, motociclist trotinetar sau șofer PĂZEȘTE-ȚI CURUL ! nu aștepta să aibă alții grija ta !
 12. Nu e de la perii, este un scurt intre spire la bobinaj, pe măsură ce funcționează se încălzește și se produce scurtcircuitul sau scurtcircuitul devine mai pregnant, la rece fiind oxid intre spirele care se ating. Intradevăr nu se merită reparat, aceste motoare sunt „abuzate” fiind motoare de turație mare, se tocesc rapid lagărele, axele periile etc. Sunt motoare pereche și ar trebui sa se gaseasca de schimb.
 13. de unde ai achizitionat kitul si la ce pret ?
 14. Așa ceva ar fi bune ? https://www.wish.com/search/hard lock/product/59e71a679805e67bae3fcb55?&source=search https://www.wish.com/search/hard lock/product/593901b74b56072a1d717dd6?&source=search https://www.wish.com/search/hard lock/product/566a6370da316646263335d2?&source=search Dacă aveți o cunoștință care lucrează pe la un depozit al armatei poate gaseste ceva lazi de munitie sau armament dezafectate erau modele rusești...
×
×
 • Create New...