Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Taraxacus

Membru activ
 • Content Count

  425
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Se poate si mai bine

About Taraxacus

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Iasi Ro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. cumpăr un reductor de presiune de la 200 bar la 0-10 bar, nu vreau sa iau unul nou pt ca sunt prea scumpe pt aplicația mea, pentru gaz inert Ar, CO2, N2 . De preferat sa aibă intrarea (cea care se cuplează la butelie) pe filet de 1/2”
 2. prima idee ai găsit-o, schimbă termistorul și vezi ce se întâmplă, ar trebui să existe un semireglabil ceva pt reglare. Astfel de incubatoare necesită o izolare termică, o păturică pe deasupra un material, ai grija sa nu astupi gaurile de venteliație
 3. Am un radiator electric, banal, care a costat 33 lei, la oferta. I s-au ars rezistențele (care teoretic sunt becuri halogen) care sunt din aliaj Fe-Ni sau Fe-Cr spiralate , bagate intr-un tub de quartz care are la capete niste dopuri ceramice prin care ies papuci de conexiune. Știu toată lumea va spune ca nu merită reparat pt că nu este rentabil și așa este, totuși, am găsit, cu greu pe net , la un magazin virtual rezistențe care costa 6 lei bucata, am gasit la altul cu 15 lei... dacă pun transportul prin curier rapid ies mai scumpdecât un radiator nou. Pana la urma am gasit rezistențe cu halogen insă au soclu diferit, ca la becurile pt proiectoare. Am reușit până la urmă să fac niste modificări si l-am reparat. Am deschis topicul pt ca poate mai există amatori de reparat, una e să repari și alta să cumperi un produs nou ! E vorba de pasiune. A mai făcut cineva astfel de reparații ?
 4. Păi nu era băgat în priză, am alimentat LED-ul cu 16 V, am alimentat fiecare LED în parte și era doar 1 care nu se aprindea., pe ăla l-am moșit..., ...
 5. Mulțumesc pentru răbdare și pt răspunsuri. Firește că o sursă de lumină construită ca lumea este până la urmă soluția cea mai bună și cea mai înțeleaptă. Ai făcut odată un efort și nu te mai doare capul 50 de ani. Am de gand sa fac renovare în apartament, să desființez lustrele și să fac un tavan fals care să se aprindă uniform pe toată suprafața și să pot să reglez intensitatea luminii - daca pot sa o fac fără comutatoare, doar prin comandă vocală ar fi super dacă nu printr-o telecomandă. asta e marea provocare pentru mine.... LED-urile se vor ieftini, de la un an la altul sunt mai ieftine și calitativ mai bune
 6. am pus un rezistor de 800 Ohm si funcționează, se înfierbântă , trebuie una de 0,5 W. Am pus 2 catene de LED-uri legate serie paralel scoase dintr-un bec pt mașină. Funcționează. Am montat și am sa vad cat functioneaza. Am schimbat si rezistorul de 18 ohm cu 30 Ohm. Se incalzește suportul , am dat niste gauri pt ventilatie. Partea conică dintre fasung si glob este o tabliță de aluminiu și deasupra ei vine discul cu LED-uri care are rol si de radiator. LED-urile nu se pot desprinde ca sa le înlocuiești, te chinui de iți ies ochii. A fost o experiență plăcută, mi-am satisfăcut curiozitatea. Am uitat sa spun ca este alimentat printr-o punte redresoare, un cond de filtru 47 |uf / 400 V și un rezistor SMD de 500 k paralel cu cond. Sfatul meu: cumpărați bec LED care are garantie 5 ani și păstrați bonul. Becuri cu halogen sau cu filament clasic nu mai folosesc mai ales că vara mă sufocam de cald .
 7. Am cumpărat mai multe bec-LED de la Leroy - aveau 5 ani garanție, unul a cedat după 2 ani, l-am dat inapoi (am păstrat bonul) si am luat altul. Acum a cedat altul, acesta avea 2 ani garantie, l-am desfăcut să văd ce are în el. Un LED sau COB ce-o fi el (are 15) nu se aprinde. Dacă apăs cu unghia pe el se aprinde normal. Probabil e contactul prost cu placa sau in interior. Ce vreau sa fac este fie să pun un rezistor in loc fie sa pun un alt LED de la un alt bec-LED (am unul de la un coleg pe care a vrut să-l arunce dar l-am păstrat pt „autopsie”), sa fac o reparatie, pt ca dacă mai tine 2 ani sunt f multumit, pe hol sau pe casa scării va face treabă bună (unde mai pui că salvez planeta). Am făcut experiment și COB sau LED-urile se aprind dacă le alimentez individual pe la 16 V cu un curent de 15 mA si pe la 18 iau 20 mA. Dacă aș pune un rezistor de 800 Ohm în locul LED-ului afectat credeți ca obțin vreun rezultat ? Am văzut că e importanta răcirea, soclul este din plastic am să-i dau câteva găuri pt ventilație. Driverul are pe R-EXT un rezistor de 18 ohm
 8. Pai dacă nu poate duce toate LED utile nu are rost sa-l mai refac mai ales ca trebuie scris un soft si apoi băgat in memoria controlerului.
 9. ok, multumesc pt raspuns, totuși nu-mi explic de ce s-a stricat, am respectat polaritatea și tensiunea....
 10. Am făcut un montaj DIY cu o clepsidră cu LED-uri. A funcționat 5 minute si gata, stau doar vreo 5 leduri aprinse si in rest nimic Microcontrolerul era fierbinte, bănuiesc că s-a ars deși l-am alimentat stabilizat la 5 V. Gasesc un microcontroler de acesta de schimb și dacă da, cum pot sa-i scriu codul ? Nu am lucrat niciodată cu microcontrolere. Aș dori să aflu de ce s-a ars pt că montajul nu este complicat și nici variații de tensiune nu am avut.
 11. Am nevoie de un comparator pt o imprimanta 3 D ca sa-i fac reglarea periodică a patului.
 12. Sunt două produse principale pt spălare - igienizare - detartrantul pe baza de acid - clorhidric, clorhidric + sulfuric, citric ( Nufărul, Cilit Bang, Cilit etc) și detratrantul bazic pe bază de hipoclorit de sodiu, hidroxid de sodiu sau de potasiu ( Domestos, Triumf etc). La vasele emailate și cele de metal nu se recomanda detratrantul pe baza de acizi, indiferent că este acid organic sau mineral - acest tip de detartrant este bun pentru vase de porțelan sau sticlă (WC, chiuvetă baie ) .
 13. A propos ! Astăzi am spălat niște vase la bucătărie. Am chiuvetă de inox și când am cumpărat-o am întrebat o fată care păzea pe acolo, la Dedeman, unde sunt chiuvetele de bucatarie , mi-a artata, m-a intrebat de care vreau, păi să fie cu o cuvă, pe dreapta ... Ea mi-a spus atunci, sunt de 2 feluri, unele obisnuite și altele pe care nu se depune piatra si nici nu rămân pătate de la apă. Cum să se păteze de la apă ? păi da, când se usucă apa rămân semne albe de la picături (tot depuneri de piatră). Trebuie să aveți grijă să nu o spălați niciodată cu detratrant ... Am chiuveta de peste 10 ani și nu este nici pătată și nici nu are piatră depusă.... așa cred că sunt tratate si unele schimbătoare de căldură, sau erau pe vremea când se foloseau piese de calitate până au invadat piata turcismele și chinezismele, mai ieftine și mai proaste....
 14. Nu este exclusă posibilitatea. După cum am spus, în cazul meu, după 3 ani, deși nu era nevoie, cei care au venit sa-i faca verificarea tehnică au făcut tratament cu soluție, după un timp (câteva zila) s-a blocat cu piatră , i-am chemat, au tratat din nou si au spus ca e vina mea pt ca nu aveam filtru. Le-am spus că pâna a interveni ei totul era OK și că ei sunt si cei care au proiectat și facut instalatia, au pus tot ce au crezut de cuviință deși am avut unele obiecțiuni dar susțineau ca daca nu accept ce pun ei, pierd garanția. Bineinteles ca nu le-am platit a doua intervenție însă am montat filtru cu TPP. Mi-am dat seama că suprafața internă a schimbătorului a avut de suferit in urma tratamentului chimic. Unele schimbătoare, nu toate, au pe suprafața internă depus un strat care împiedică depunerea de piatră. Fie ca este zinc depus electrolitic, cupru, cadmiu sau este tabla lustruita la oglida ori tratata electrochimic la luciu de oglinda ca să nu aibă pori și astfel colmatarea cu piatra nu se mai produce in schimb vom gasi in sitele de la pipa bateriei depuneri de piatra sub forma de solzi sau patrațele. Acum nu cred ca se mai practică pt ca este „calitate controlată” adică trebuie sa se strice intr-un interval de 5-10 ani ca sa nu dea faliment fabrica, piesele de schimb fiind foarte scumpe. Daca schimbi un schimbator de caldura, o vana cu 3 căi, un senzor sau vas de expansiune, ai facut de o centrală nouă.... Stiu ca in București este un meșter care recondiționeaza vanele cu 3 cai, ii trimiti vana defecta si-ti trimite una recondiționata. Cred ca e aceeași metoda ca la turbosuflantele diesel, ramane doar carcasa și inauntru sunt repere noi.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.