Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Taraxacus

Membru activ
 • Posts

  482
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Taraxacus's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

 1. La mașina de spălat am mai pățit așa. Găurile pt fixarea hotei se potrivesc . Mai trebuie niște gauri pt tubulatură. Am cumpărat o tubulatură cu secțiune dreptunghiulară de ABS alb. Gaura consacrată este lângă geam și nu mai dau alta.
 2. deocamdată am dat-o jos pe cea veche , aranjat perete, văruit etc... Am citit Xaxa și ce să vezi, înăuntru aveam prospectul, piesa de racordare, filtru.... amuzant... urmează să montez tubulatura și hota...
 3. Filtrul de cărbune reține mirosurile și alte volatiluri pentru a nu fi date în atmosferă, gaze toxice eliberate de uleiul ars etc. La bucătărie nu se pune problema de solvenți sau pesticide etc. La spitale are rol de a reține germeni, vapori de alcool, biocide etc la mașini reține vaporii de benzină care mai scapă (canistra de carbon la Matiz de ex) iar la filtrul de polen reține gazele de eșapament ale mașinii din față. Are dublu rol, rol de filtrare mecanică și de filtrare activă. Filtrele nu rețin în totalitate particulele de ulei, mai scapă din ele mai ales la turații mari. Trăim într-o epocă a consumerismului și cei care fabrică hote nu vor să dea faliment așa că odată la 5 ani trebuie să iei ceva nou fiindcă strigă nevasta: vreau ceva nou in casă, vreau o schimbare - atunci iei o hotă, dacă o cureți și o repari pe cea pe care o ai nu vei primi laude sau felicitări.... Chestia asta se numește: Calitate controlată ! Laptopurile sunt făcute mai nou, cele de 1000-1500 lei nu cu HDD sau SSD ci cu o riglă de memorie tip M care cand se arde trebuie alt laptop.... si asta se întâmplă la 5 ani plus minus.... Cine repară o face doar din pasiune. A propos, admin, vă rog reparați ce trebuie de reparat pt că de fiecare dată când mă loghez trebuie să fac șmecheria cu „am uitat parola” îmi dă parola pe care am scris-o și în rubrica de mai jos trebuie să o rescriu...
 4. Am rezolvat cu piesa de racordare, s-a potrivit de la cealaltă mai veche. Aceste hote au un ventilator deci nu poate avea nimeni pretenția la un debit de absorbție prea mare doar asigură un tiraj cât de cât. Cine vrea absorbție trebuie să pună o turbosuflantă precum la nișele din laboratoarele de analize chimice și mai trebuie o gură de intrare a aerului. adică trebuie un geam deschis, nu cel de la bucătărie pentru că bagi iar mirosul în casă - de când cu termopanele puțină lume realizează că dacă scoți aerul dintr-o cameră pe un coș trebuie să-l înlocuiești cu aer adus pe ușă sau pe un geam de la o altă cameră. Am încercat o variantă cu o suflantă de la o centrală termică pe care a aruncat-o un vecin. Merge f bine și nu e pericol că se năclăiește motorul pt că este în afara carcasei suflantei. La inceput era zgomot mare dar am schimbat rulmenții și am pus o placă de polietilenă expandată (se folosește la ambalaje) și s-a diminuat simțitor zgomotul. Asta merge pt că am făcut instalația la țară une am loc să mă desfășor. La bloc e mai greu. Cât privește filtrele, acestea joacă rol de condensor nu de filtru. Particulele volatile de ulei și uleiul antrenat de vaporii de apă când întâlnesc filtrul condensează, este firesc trece de la 100 de grade la60 sau mai puțin. Odată condensată apa, datorită tensiunii superficiale se fixează pe ochiurile filtrului și nu mai cad înapoi pe aragaz (dacă strecori printr-o sită ulei și apoi pui apă fără să dai jet cu presiune, apa nu va trece prin sită. Astfel la un moment dat deși motorul funcționează tirajul este aproape de zero. În funcție de cât gătește fiecare, filtrul se contaminează mai repede sau mai încet. Filtrele de fibră se aruncă. Hota mă ajută doar la aspectul mobilei din bucătărie.... până prin 92-93 s-a trăit fără hotă....
 5. nu știu de ce denumești hota așa, a costat 250 ron și are ventilator , lumină, filtru nu îi trebuie mai mult. Da are o gaură in partea superioară su una pe partea dinspre perete. Una este obturată cu un capac și cealaltă e liberă dar are o „cheie”, în care ar trebui să se fixeze o piesă care să facă legătura între hotă și tubul flexibil de aluminiu pt că altfel nu ai cum să fixezi tubul flexibil de aluminiu un fel de mufă cu guler. A fost livrată fără această piesă pentru că așa se livrează. A să iau piesa de la hota veche sau am sa cumpăr , dacă găsesc o piesă nouă.
 6. După cum am spus am făcut reclamație, am trimis poze și am primit trei oferte , înlocuire produs, retur și banii înapoi sau rămân cu produsul și un vaucer de despăgubire ... au fost foarte prompți.
 7. am cumpărat-o de la e-mag ! nu am luat nici sh nici de pe olx sau de pe un sait sau forum unde diferiți participanți își vând șmelțurile sau gunoaiele (fără supărare sunt și pe elforum) La e-mag nu se pune problema verificării pachetului . Până acum cel puțin nu am avut probleme. Am avut probleme cu un laptop, defect , l-am returnat si mi-au dat altul (avea tastatura defectă).
 8. Am cumpărat o hotă și când am dezambalat-o am observat că a fost lovită la transport. Am făcut reclamație si astept raspuns. Nu am desfacut mai departe dar am observat ca nu este cablul despre care scrie pe sait, nu este prevăzută o gură de evacuare (trebuie cumpărată separat ?) nu am gasit niciun prospect sai instrucțiuni. E posibil sa le gasesc după ce îi demontez capacul de deasupra ? https://www.emag.ro/hota-traditionala-zanussi-putere-de-absorbtie-220-mc-h-1-motor-60-cm-alb-zht631w/pd/D2WKPVBBM/
 9. Mul'umesc frumos pt bunăvoință .
 10. Cred că dinții bărbieriți îl fac inutilizabil.... sau ar merge dar în șuturi....
 11. Dacă are diametrul exterior 42 mm, grosime 8 mm și gaura de 8 mm atunci ar trebui sa fie ok. Puneți niste poze sa vedem. Pinionul e destul de greu de scos, se scoate arculețul și biluța de pe ax apoi este acolo un inel de sârmă pentru siguranță și pinionul se extrage cu o presă mică pt rulmenți. Daca e cu ax și mandrină e și mai bine pt că mandrina pe care o am are uzură destul de mare.
 12. “Omul caută un pinion de la o maşină similară cu rotorul ars, că de cumpărat la banii ăia găseşte alta...“ Ai perfectă dreptate. Daca are cineva un șmelț de care se poate lipsi sau dacă are nevoie cineva de încă un șmelț ca să facă din 2 rele una bună îi trimit cu plăcere !
 13. Am o mașină de găurit Bavaria BID 650/1 - e o mașină de amatori cu rotopercutor și din cauza forțării s-a bărbierit pinionul pe care stă mandrina. Este un pinion cu 52 de dinți diam ext 42 mm mașina este frecvent comercializată e simplă pt amatori. Am căutat pinion sa cumpăr de schimb dar nu am reușit să dau de el. Are cineva prin cutia lui de șmelțuri așa ceva ?
 14. Am văzut că pe spatele ablajului se află și o punte redresoare (cea de lângă firele roșii) ce ar trebui sa schimb pt a mări curentul ?
 15. Ca să nu mai deschid un topic nou postez aici. Am comandat un alimentator pt un incărcător balansat Charsoon pt baterii de acumulatori . Am cerut o sursă de 6 A dar am primit una de 1 A.... Cum aș putea modifica sursa pentru a avea curent de 6 A ? MOS-FET-ul este 1N60 - 1,2 A /600 V. Dacă schimb MOS_FET-ul cu unul de 6 A reusesc sa-i ridic curentul ? Nu am schema , am facut niste poze:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines