Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Taraxacus

Membru activ
 • Content Count

  392
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 core_reputation_level_4

About Taraxacus

 • Rank
  core_member_rank_2

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Iasi Ro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Am cumpărat unul original. Costa 80 ron - fara transport - dai codul aragazului și iti trimite piesa originală. As fi luat unul mai ieftin de 30 de lei, sunt , am văzut dar am avut o reținere - nejustificată pt că nu am testat si nici nu am mai avut de a face cu astfel de dispozitive de aceea am preferat sa iau unul original. Am schimbat si functioneaza perfect.
 2. Butonul de la cuptor nu mai stă, se intrerupe alimentarea cu gaz. Are un termostatcu o capilară care cuplat la robinet împinge o tijă și-l ține deschis. Dacă se stinge flacăra se răcește bulbul si tija se retrage gazul se închide. Am 2 posibilități bănuiesc. Cumpăr termostat si-l înlocuiesc (80 90 de ron) , cumpăr buton ca la ochiurile plitei si pun un astfel de robinet (clasic). Ar mai fi o posibilitate, să demontez ventilul sau sa introduc un surub in locul parghiei termostatului. Mi se pare cam scump. Dacă a făcut cineva o astfel de reparație poate imi dă o idee.
 3. Nu este o idee fericită din multe motive. Are pe la imbinări niste șicane si niste coturi care se infună cu păr si scame si incepe sa nu mai aibă debit la vacuum. La noi in țară este mult prea mult praf și nu fac față. Filtrul HEPA este ff scump, cu 2 filtre cumperi un aspirator. trebuie schimbați rulmenții care chiar daca nu au pitting sau bătaie ori joc, huruie de la uzură.
 4. Sa ne ții la curent cu proiectul, de abia astept sa vad prototipul. Sunt adeptul proiectelor noi, originale.
 5. Mulțumesc pentru răspuns ! M-am lămurit, varianta clasică e mai bună.
 6. la 12-14 V turbinele le-aș pune în spate
 7. ce părere aveti, daca pun 2 motorase de astea deasupra si nu mai pun motor cu elice in apa, obțtin o barcuța care sa se deplaseze cu 3 km/h ? la o greutate totală de 5-6 kg ? motoarele au 4300kV. Diametrul turbinei este de 50 mm.
 8. Am nevoie de o bucata de placa de PEE grosime 10 cm, lațime 25-30 cm si lungime 70 cm max 100 cm
 9. Am nevoie de o bucata de placa de PEE grosime 10 cm, lațime 25-30 cm si lungime 70 cm max 100 cm
 10. stie cineva dacă se pot cumpăra comutatoare rotative precum este cel din centrul plăcii ? Oare pot sa-l demontez pt a-i curata contactele ? Daca-l demontez, mai pot sa-l montez la loc ?
 11. Păi de ce l-ați demontat ? Acei condensatori sunt pt deparazitare.
 12. Uscător de rufe Whirlpool azb 6370 - se aprind toate ledurile verzi și cele de pe extreme , roșii care arata picatura de apă și cel cu grila palapaie intermitent . Butonul rotund din mijloc atunci cand il mișc prezinta intreruperi adica trebuie sa-l scutur un pic pt ca sa se aprinda ledurile. Am masurat rezistențele, - 76 ohmi fiecare - poate fi de la intrerupator ?
 13. Am un microscop digital care a rămas blocat pe imagine. L-am oprit apăsând butonul Reset. Dacă îl repornesc apare doar imaginea de start și rămâne blocat pe imaginea de start. Nu-l pot opri decât dacă apăs butonul Reset. Care ar putea fi cauza? Nu știu dacă se merită să-l repar, este o chinezărie și costa 120 - 180 ron nu stiu nici daca merita sa cumpar altul in loc.
 14. bateriile Li-Ion arată ca niiște cilindri din metal. Bateriile Li-Po sunt ca niste săculeți. Dacă sunt umflați, manevrează-i cu grija și ai grijă să nu cumva să înepi vreunul pt că va țâșni un jet de gaz foarte inflamabil pe care nu-l poți stinge și poți să dai foc la casă. Nu te sfătuiesc să cumperi baterii SH. Nu se merită să cumperi elemenți noi pentru a-i înlocui pe cei vechi. Daca laptopul este vechi trebuie sa te gândești dacă ai nevoie de baterie. Adică, mergi cu trenul si ai de lucru pe baterie sau vrei să lucrezi în parc la umbră ? atunci te sfătuiesc să cumperi o baterie compatibilă, cele originale au prețuri de cca 5 ori mai mari. Dacă nu ai de lucru în zone unde nu ai acces la 220 V atunci folosesti laptopul la priză doar caz în care trebuie sa ai grija ca mufa de alimentare să stea ferm pentru că orice miscare duce la pierderea datelor și chiar mai rău la distrugerea HDD sau microprocesor.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.