Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doua generatoare in paralel


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

1 hour ago, sesebe said:

 

Si ce înseamnă generator de 24V/2000W? 

 

Fara aceste detalii nu se poate da un raspuns corect.

Era decat un exemplu .... doua generatoare de 24 v dar nu au aceaias putere.  

Ex. G1(primul generator )24v 1000w 

      G2(Al doilea generator ) 24v 1500w

 

Link spre comentariu

Doua surse de curent continuu pot fi puse fara restrictii  in paralel  doar daca sunt capabile sa comute in regim de curent constant  sau putere constanta. Adica:  Prima sursa livrează 24V pana cand puterea debitata ajunge la 1KW  iar daca curentul cerut de sarcina creste in continuare sursa trebuie sa reduca tensiunea de iesire pt a pastra puterea constanta. Asemenea surse sunt folosite pentru băile de electroliza și baile de nichelare, zincare, cromare etc.

Daca si asemenea surse cauta sa le vinzi, sunt destul de scumpe, cu banii obținuți poti sa cumperi o supersursa de laborator.

Link spre comentariu

In cazul in care sunt generatore de curent cum sunt panourile fotovoltaice se pot pune in paralel, functioneaza optim cand tensiunea de putere maxima e apropiata pentru cele doua generatoare.

 

i

 

In cazul in care doua surse stabilizate sunt legate in paralel cea cu tensiune mai mare va informa amplificatorul de eroare a celeilalte ca tensiunea e prea mare si o va opri complet, depinde de cum sunt construite si daca au vreo protectie de bucla deschisa, in varianta clasica nu se intampla nimic daunator, se opreste si porneste cand tensiunea scade, de exemplu in sarcina,

In cazul in care au limitare de curent este situatia di postarea anterioara, merge.

 

Daca au protectie la supracurent latch si care e amplificarea acesteia, daca castigul protectiei e mare sursa de tensiune mai mare se opreste si porneste cea cu tensiune mai mica, inutil pentru aplicatia initiatorului deorece nu poate insuma puterile.

Poate folosi un sumator cu diode utilizand rezistenta interna a diodei pentru sumare, dar trebuie testat.

 

 

In cazul unor alternatoare se pot faza mecanic daca sunt cuplate la acelasi ax sau prin roti dintate sau curea dintata, trebuie fazate inainte de a pune in functiune agregatul prin alinierea mecanica a rotoarelor.

 

in cazul in care fiecare alternator e actionat de o masina primara proprie se regasete situatia din retelele de curent alternativ, cel pornit ulterior va fi fazat cu cele deja conectate apoi conectat.

 

Cel mai simplu si rudimentar fazarea se poate face folosind un bec in paralel cu un contactor, pentru doua generatoare de  230 /400 trifazic doua becuri de 230 in serie, trebuie doar pe o faza deorece celelalte sunt fazate implicit,

 

Practic se face in felul urmator;

I

 

se pornesc genratoarele cu contactorul deschis, se urmareste frecventa de bataie dintre cele doua cu ajutorul becului, se regleaza acceleratia la unul din ele astfel incat frecventa de bataie sa fie cat mai mica, in practica 0.2-0.1 Hz cand becul lumineaza minim sau se stinge se cupleaza contactorul, din acest moment generatoarele vor ramane fazate, nu e bine sa fie cuplate daca frecventa de bataie e mare deorece apar solicitari mecanice importante si oscilatii de frecventa.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu
3 hours ago, sesebe said:

Tot n-ai răspuns. 

Curent continu? Curent alternativ? 

Pina nu dai detalii corecte și complete nu se poate răspunde pt ca depinde de la caz la caz și chiar și în funcție de sarcina/consumator. 

Curent continu . Imi cer scuze .... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări