Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrifugare la 1500rpm


Postări Recomandate

@sesebe am facut topic nou ca sa nu amestecam electrocasnicele. 

Eu las la 1500rpm doar ca sa pot sa le si usuc. Tu le duci apoi pe balcon daca le centrifughezi la maxim 600 rpm? 

La toate hainele cu maneci lungi trebuie sa stau sa supraveghez masina la centrifugare. De multe ori se incolatacesc mai multe rufe si trebuie sa opresc centrifugarea, le desfac si apoi ii dau sa continue programul. Mie mi se pare ca este o greseala de proiectare: nu invarte in ambele sensuri la fel. Din cand in cand roteste la spalare si spre stanga, dar... foarte putin. 

De multe ori iimsi bag eu apa, ca doar cu apa trasa de masina... parca spala pe uscat. Au facut tot felul de tampenii pentru a face economie de apa si detergent si a iesit un rahat. 

Link spre comentariu

Acum e clar. 

Poti sa cumperi din fiecare model , nici unul nu o sa fie cum doresti.

Cum naiba sa mai pui apa in masina de spalat? Mai dai o spalare, eventual sau o clatire suplimentara, dupa caz. Tot la 600 sau 800 rpm le strorc si eu ca apoi sa le intind.

Daca nu sunt multumit, mai dau o stoarcere.  Bine ca n-ai avut vreo Alba-Lux ca te spanzurai langa ea.  Cel mai bine speli la rau si le usuci la vant , in felul asta scapi de :41.

                                                                         Televizor ai?   :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am luat o masina de spalat Arctic, un model mai nou.... toamna asta face un an... la prima spalare-dupa cea de test! - s-a folosit turatia maxima disponibila... spre ghinionul sotiei, in rufele puse la spalat a fost si un cearșeaf plic.... toate celelalte rufe au intrat in cearseaf si ansamblul s-a rasucit atat de tare încît a trebuit sa-l taiem ca sa scoatem rufele din el!.... asa ca sotia nu mai depaseste 800 rpm (parca asa a setat-o) si totul e in regula!.... pentru uscare am cumparat separat un uscator dedicat (Electrolux) si ies rufele perfect!.... toata afacerea, vreo 3500 lei parca.... 

Link spre comentariu

Pai cum sa nu pun apa daca vad ca in prima faza (minute bune) le invarte aproape pe uscat. Detergent pun doar lichid (ca sa nu mai apara si ideea ca nu se dizolva cum trebuie) in cantitati mult mai mari decat indicatiile, cred ca pun de 3-4 ori mai mult (din martie chiar as tinde sa zic ca pun si de peste 4 ori mai mult) si la rufele albe bac si doua capace de Vanish. Daca iti arat cum arata cearceafurile mele in raport cu ale maica-mi (care baga clor) zici ca sunt jegos. Eu nu folosesc clor, dar nici daca stau in cap nu pot sa ma apropii de puterea lui de inalbire. 

Sa iti zic ca daca imi vin musafiri si raman peste noapte pun numai lenjerie noua?! 

Nu am incercat sa pun Vanish peste tufe si sa las o ora sau doua la inmuiat, dar nu am lighian asa mare. 

Deci, nu pun apa de nebun, dar cand vadca incepe sa invarta, se activeaza programul lui peste de cantarit si ce naiba o mai fi facand si tot baga apa de 2-3 ori la intervale de prste 5 minute, prefer sa ii bag eu din start inca 2-3 litri macar sa nu invarta pe uscat. 

Aaaa, am uitat sa spun:temperatura maxima de incalzire este de... 60grade. Alea vechi aveau 90 de grade!!! 

La TV-uri nu am ce sa comentez. Cuptorul cu microunde ii din ala vechi de acum 5-6ani si merge bine. Nu iau unul incorporabil cat timp merge asta vechi (Samsung). 

 

@sesebe prefer sa discut aici despre centrifugare la 600rpm. Eu am cuva cu diametrul mai mare, deci la aceeasi viteza de rotatie, forta centrifuga este mai mare la mine si tot nu sunt multumit. Acum am vazut ca la modelul pt 9kg de rufe au 1600rpm. Hainele se rup daca sunt imbarligate (incolatacite) intre ele, insa eu cam des sunt fortat sa opresc inainte de centrifugare, sa le desfac si sa le pun inapoi ptca altfel masina nu urca la 1500rpm. Am vazut ca tine proasta minte chiar daca opresc programul si aleg program de sine statator de stoarcere. Numai daca o scot din priza si o alimentez din nou, dupa o stoarcere cu zdruncinaturi se duce iar in 1500rpm. O aud in ultimile 2 minute de stoarcere csnd face ca un avion. 

14 minutes ago, flomar60 said:

 la prima spalare-dupa cea de test! - s-a folosit turatia maxima disponibila... spre ghinionul sotiei, in rufele puse la spalat a fost si un cearșeaf plic.... toate celelalte rufe au intrat in cearseaf

Nu a avut ghinion!!! La mine daca pun si alte rufe cu un cearceaf sau cearceaf plic asa se intsmpla de fiecare data! 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, manolis a spus:

cred ca pun de 3-4 ori mai mult (din martie chiar as tinde sa zic ca pun si de peste 4 ori mai mult) si la rufele albe bac si doua capace de Vanish. Daca iti arat cum arata cearceafurile mele in raport cu ale maica-mi (care baga clor) zici ca sunt jegos.

Asta e si greseala, detergentul in exces le "imboleste''',un termen din Moldova ce descrie rufele albe care dupa spalare au o tenta mai degraba spre un alb murdar.

Prosoapele albe care au devenit gri din cauza depunerilor de calcar pot fi făcute din nou albe prin spălarea lor în mașină cu o cantitate mică de praf de acid citric sau oțet în loc de detergent.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Detergentul in exces poate sa lasa pete pe haine, poate sa slabeasca tesaturile si poate sa nu se elimine complet, iar reziduurile de detergent care raman in masina de spalat pot genera un miros neplacut in timp. Spuma excesiva poate inrautati spalarea.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Si nevasta-mea a avut "ideea" sa suplimenteze detergentul; desi doar cu cam 50%,

rezultatul a fost o revarsare de spuma de nu mai vedeai masina (e instalata intr-o

nisa, langa usa baii). In plus, clatirea din program devine insuficienta (la stoarcerea

finala inca mai exista spuma vizibila).

Concluzia e ca exista o chestie ce se numeste "disciplina tehnologica", doar ignorantii

pot crede ca daca pui cantitate dubla sau tripla de detergent spala de 2 sau de 3 ori

"mai bine"... (adica intentia nu e acelasi lucru cu rezultatul, cand se face ceva "dupa

ureche"...)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări