Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

one

Membru activ
 • Content Count

  3,357
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

116 Excellent

About one

 • Rank
  Membru evoluat

Profile Information

 • Locatie
  Trento, Italia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu consumati mc ci kw. Centrala termica mentine temperatura apei la valoarea programata si pentru aceasta va arde o cantitate de gaz mai mare sau mai mica, in functie si de puterea calorica. Voi nu fixati din termostat cati mc de gaz sa se consume ci temperatura in camera. Cantitatea de gaz arsa este o consecinta. Daca s-ar platesti la mc nu inseamna ca nu ai fi pacalit. S-ar face pretul pentru cea mai buna putere calorica si s-ar livra gaz mai slab. Compozitia gazului difera de la o zona de extractie la alta, de la gazele locale la gazele importate, de la iarna la vara, etc. Gazul din butelie ar trebui sa fie butan. Acesta are punctul de fierbere la -1°C. Iarna, daca butelia sta la rece, presiunea gazului va fi foarte mica. La GPL (auto), compozitia difera in functie de anotimp. Iarna e mai mult propan, ca sa scada temperatura de fierbere si sa mentina presiunea, vara e mai mult butan, ca sa nu creasca presiunea prea mult in butelie. De aceea, vara masina va consuma mai putin GPL decat iarna.
 2. Punctul se descopera prin variatia curentului. La intervale programate, controllerul creste sau descreste putin curentul si calculeaza variatia puterii. In functie de aceasta variatie se alege punctul de maxima putere. Este asemanator cu focalizarea la o camera foto sau telefon mobil, prin metoda contrastului.
 3. djlove, realizarea proiectului cu Arduino este cea mai mare satisfactie si cea mai importanta realizare. Daca il copii gata facut din alta parte nu stiu cum il vei adapta la specificul tau. Personal, daca nu as fi dornic sa programez eu ci as vrea ceva gata facut, mai degraba as lua un controller special. Cred ca la pretul total pentru pompe, furtune, aspersoare ascunse sau nu, etc. inca un programator nu mai este o mare cheltuiala, iar arduino este in principiu bun dar trebuiesc realizate interfete. Un singur senzor nu stiu cat ajuta, mai ales daca nu functioneaza corect. Eu as face udarea plantelor si in functie de ora, in principiu dimineata devreme, as adauga un senzor de ploaie, de temperatura. Doar umiditatea intr-un punct iti poate crea probleme. Ma gandisem intr-o vreme sa fac o retea de sensori de umiditate care sa comunice cu o unitate centrala, dar nu am continuat proiectul pentru ca nu mai am gradina. Ma gandisem chiar sa fac sa porneasca irigatia in cazul in care un intrus ajungea in gradina !
 4. Nu a zis ca vrea 4K. Omul nu are HDMI ci are doar cele 2 posibilitati enumerate. Nu cablu era problema ci adaptorul. Din cate stiu, un adaptor DVI-HDMI e mai ieftin decat un displayport. Eu le am pe amandoua dar folosesc VGA !!! De fapt, am mai multe computere dar la unul folosesc vga chiar daca are si hdmi. Nu am laindemana adaptorul DVI dar osa il caut curand. O pasiv, cum spunea cineva, are sarme inauntru. Cred ca e mult mai ieftin.
 5. O sa ma uit sa vad unde am gresit. Corectez. 13 kg/cm = 1.27 Nm = 1.27J/rad (1kg=9.8N, 1m=100cm) Turatia 1200rpm = 20 rps Energia la o rotatie 1.27J/rad * (2 * pi)rad = 7.9750J Puterea = energia/ secunda = energia pe rotatie * rotatii intr-o secunda P = 7.9750 J/rotatie * 20 rotatii/secunda = 159 J/sec. = 159W. Scuzati greseala dar am incercat sa nu caut pe internet chestii de genul "Torque (lb.in) = 63,025 x Power (HP) / Speed (RPM)."
 6. Eu as folosi displayport. Are si audio.
 7. one

  Schema ceas cu Attiny2313

  Eu cred ca initiatorul topicului vrea sa programeze ATtiny13 prin oricare metoda, neavand programator, dar avand un Arduino la dispozitie. Care este problema daca nu se programeaza "direct" ?
 8. one

  Schema ceas cu Attiny2313

  Atunci e suficient. Cu bootloaderul de la Arduino se poate incarca un program compilat cu orice compilator, cu ajutorul programului Xloader. Doar daca nu sunt limitari in lista de microcontrollere suportate. Am vazut ca Arduino are ca optiuni scrierea bootloader, si separat programare. Am versiunea 1.6.6. Am devenit curios, cred ca in zilele urmatoare o sa studiez problema.
 9. Se poate, citind intrarea in 5450, dar este nevoie de schema de legatura la afisaj pentru a intelege cum sunt asociate iesirile la led-uri. Astfel, se citeste intrarea, se transforma informatia din biti in cifre sau litere si apoi in ascii si se afiseaza. Se poate face cu Arduino.
 10. Mie afirmatia ta imi aminteste de Passatul de prin 2006: nu consuma multa motorina. Dar ulei.....
 11. one

  Schema ceas cu Attiny2313

  Legat de programarea ATtiny cu Arduino, nu ar putea sa functioneze, dat fiind ca Arduino are aceasta functie? https://www.arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP Eu nu utilizez pentru ca am deja programatoare originale Atmel dar in documentatie scrie ca poate arde booloader. https://www.instructables.com/id/How-to-Program-the-ATtiny2313/ Apoi programul se poate incarca cu AVRdude imi imaginez.....
 12. adaug si eu parerea: 1- se leaga dupa panou, adica in partea consumatorilor, mai precis in panou ar trebui sa fie un diferential pentru inverter, contorul ar trebui sa fie bidirectional. 2 - daca sistemul panouri+inverter produce mai mult decat se consuma, diferenta se duce in retea. Cred ca exista posibilitatea, pentru anumite invertere, de a limita puterea, dar trebuie controlata de un dispozitiv specific. 3 - da, se pot lega mai multe inverterede putere mai mica pentru a totaliza o putere mai mare si a izola grupuri de panouri. In sistem trifazic se poate lega si cate un inverter monofaza pe fiecare faza, astfel incat sa se distribuie uniform puterea injectata. Se pot monta in paralel mai multe pe o faza, mai precis cate nu as putea sa spun caci depinde de puteri, oricum sa nu dezechilibreze reteaua.
 13. one

  Neajlov - martie 2019

  Domnule mi-ati dat o idee super ! Nu pentru mine caci eu am altele pe lista, dar pentru fiul meu... ma voi gandi serios sa ii fac un curs de barca cu vela. Eu locuiesc nu departe de lacul Garda si aici se organizeaza diverse cursuri si concursuri mai ales pentru copii. Atasez o fotografie oarecare de pe internet. Voi vizita cu siguranta link-urile, de fapt am inceput deja. Si cand te gandesti ca eu intram pe sectiunea de pescuit pentru ca se mai vorbea de barcute pt. nadit....
×
×
 • Create New...