Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

valivoi

Membru activ
 • Content Count

  523
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

102 Excellent

About valivoi

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Focsani

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. O poza a alternatorului ar fi fost utila
 2. Acum vreo 3 ani cand am inlocuit anodul de magneziu la boilerul Ariston am gasit la D_D_M_N
 3. este alta compozitie de aliaj aliaj copozitie 50% bismut ,25% plumb,12.5% staniu,12.5% cadmiu https://ru.wikipedia.org/wiki/Сплав_Вуда https://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=ru&u=https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B2_%D0%92%D1%83%D0%B4%D0%B0&prev=search
 4. O poza de ansamblu general al imprimantei ar fi folositoare si indicarea directiei de deformare a cercului
 5. Curelele sunt cu insertie metalica?O posibilitate ar fi ca ,curelele sa fie insuficient tensionate.O alta ar fi ca la stepperele sa piarda pasi datorita vitezei mare de translatie.Cel mai simplu pentru verificat perpendicularitatea x-y o verificati montand fixat bine un creion sau un pix pe hotend,si ii dati comanda imprimantei ,fara fir sa faca un caroiaj,o grila ca a foii de matematica pe o hartie prinsa fix pe heatbed,apoi cu un echer 90 grade verificati perpendicularitatea intre liniile verticale si cele orizontale,ele fiind paralele cu ghidajele,liniile orizontale paralele cu axa x liniile verticale cu axa y.Imprimanta este facuta de dumneavoastra sau cumparata?Pana acum a functionat corect sau sunt primele probe? https://www.google.com/search?source=hp&ei=6iypXI_HEMX6qwGWzYL4Cg&q=ovoid+circles+made+by+the+3d+printer&oq=ovoid+circles+made+by+the+3d+p&gs_l=psy-ab.1.1.33i22i29i30l2.7582.45532..48380...1.0..0.342.4632.0j30j0j1......0....1..gws-wiz.....0..35i39j0j35i39i19j0i67j0i131j0i131i67j0i10j0i203j0i22i30j33i160j33i21.ATOzH_7JGEI
 6. Joc in sistemul de antrenare,backlash necompensat, neperpendicularitate intre axe,viteza prea mare de translatie si franare prea brusca,corelat cu temperatura prea mare de extrudare(material prea fluid) ceea ce face ca piesa sa se deplaseze fata de placa suport pe o directie.
 7. Salut ,incercati la atelierele care produc mobila si tamplarie din lemn stratificat,cred ca puteti sa gasiti resturi din procesele de productie.
 8. valivoi

  MOS 138 EVO

  Buna seara,s-ar parea ca proprietarul nu mai gaseste cele 2 transformatoare lipsa de pe placa,in acest caz e cam complicat sa incerc il depanez,deocamdata ma mai gandesc daca sa ma apuc avand in vedere ca este incomplet.
 9. valivoi

  MOS 138 EVO

  Drept sa va spun nu le-am masurat,abea de luni pot sa intru mai in amanunt in verificarea invertorului,eu suspectez la prima vedere cum se prezinta cablajul,celelalte componente,faptul ca ,contactii releului nu sunt macar afumati si ca exista spatiu intre miezul transformatorului,circuitul magnetic al transformatorului fiind deschis ar fi produs intrarea in protectie a invertorului,as fi vrut sa il am complet si apoi sa intru in masuratori,proprietarul mi-a spus ca e posibil sa aiba pe undeva pe acasa transformatoarele lipsa de pe placa si astept sa vad pana luni daca le gaseste.
 10. valivoi

  MOS 138 EVO

  Salut aparatul a ajuns la mine in aceasta stare ,prea mult nu am sapat prin el deoarece daca nu-i complet nu se merita sa ivestesc timp in depanarea lui.
 11. valivoi

  MOS 138 EVO

  Va multumesc pentru raspuns,transformatoarele sunt scoase de pe placa proprietarul il mai are doar pe cel cu doua secundare, dar cel care i l-a scos de pe placa i-a smuls un pin al unuia din secundare la scoaterea de pe placa,totusi cu raspunsul dumneavoastra sunt cu un pas inainte in identificarea unui echivalent,acum sa vad unde le pot gasi sa le cumpar.
 12. valivoi

  MOS 138 EVO

  Unul dintre trafuri este asta indicatia pe el este MICHAEL EI19/6,7gSe scrisa in oglinda, nu am gasit nici o referire despre el pe internet,pe celalalt tot in oglinda scrie si tot MICHAEL si o codificare
 13. valivoi

  MOS 138 EVO

  Va salut si va cer din nou ajutorul,mi-a venit la reparat un invertor sudura MOS 138 EVO care din pacate a avut parte de ""inspectia"" unui destept,care a scos de pe placa cele doua trafuri insemnate cu sageata rosie si condensatorul insemnat cu sageata albastra.Rugamintea mea este de unde se pot procura cele 2 trafuri si ce coduri au,si v-as mai ruga sa-mi spuneti cu ce pot lipi miezul de ferita a trafului insemnat cu sageata alba ,el fiind deslipit pe linia mediana de asamblare.Cu multumirile de rigoare astept ajutorul dumneavoastra.
×
×
 • Create New...