Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fluxul poate afecta vârful letconului?

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

@maxente am testat fluxul și pare bun, cel puțin din primele teste, dar clar nu e pentru "uz domestic". De ce spun asta? Scoate mai mult fum ca OM338 însă nu miroase așa de nasol. Totuși trebuie să-mi fac un sistem de extracție și filtrare deoarece fluxurile astea industriale sunt nocive.

 

Astăzi au sosit și plăcile de la Unisolder 5.2 comandate pe 27 august.

SAVE-20190916-151004.jpg

Link spre comentariu

Sa fii convins ca mai toate fluxurile astea industriale sunt nocive. Acolo unde ele se folosesc, au tot felul de extractoare de fum.

Cam stufoasa statia aia, dar daca e asa ''universala'' pentru mai toate modelele de varfuri din astea mai spalate de firma, ma gandesc ca merita efortul.

Sa ne tii la curent cu lucratura. like_40x40.gif 

Link spre comentariu

Pentru C245 doresc si eu sa o fac (statia) deoarece la cat costa manerul si varfurile parca merita un controller pe masura.

La o prima documentare am vazut ca sunt 4 rezistoare ce trebuiesc montate orizontal, posibil sa fie si alte scapari dar inca nu am gasit pe forumul proiectului.

@modoran ai un BOM  de unde ai cumparat componentele? Ma intereseaza in special conectorii si ce nu se gaseste uzual la TME. Am vazut BOM-ul lui sparkybg dar el a comandat mult la Comet.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

@maxente abia acum pot declara ca fluxul recomandat (RMA-218) e foarte bun dar pe timp de vara :rade:, adica atunci cand poti sta cu ferestra deschisa ore in sir si cu ventilator pentru a extrage rapid fumul.

Chiar a facut o treaba excelenta la o mufa HDMI si cu o anterioara "brutalizare" a cablajului. Chiar daca fludorul are flux intern (sacaz sau ce o avea) mereu am probleme la SMD-uri cu pinii in linie si RMA-218 e superior fluxului AMTECH RMA-223 (china, nu stiu cum e originalul) sau Alpha OM-338 (bunicel dar parca pute mai urat).

 

Spre rusinea mea nu am reusit sa mai fac nimic la statia Unisolder 5.2 , am comandat doar procesorul si cam atat.

Link spre comentariu

E foarte bun, da. Eu citeam, nu mai stiu pe unde, cum se recomanda acest flux pentru rebilat ca e foarte bun si asa l-am comandat sa il incerc pentru lipituri normale, nu rebilat. 

Mai am si alte fluxuri, dar il folosesc numai pe asta de cand l-am luat, nu are egal. Din pacate fumul ala, care iese din el la lipituri e la fel de nenorocit ca si la celelalte fluxuri, trebuie sa ne ferim de el.

Acum trebuie sa imi iau neaparat un microscop electronic ca cel luat de colegul @iora 

Uite ce am reparat zilele trecute la o placa de baza de laptop chinuit cu o lupa facuta dintr-un obiectiv de camera foto veche :rade:

Proprietaru laptopului a bagat o surubelnita in locul unde era un tija de deblocat bateria si i-a tras o râșcâială pe placa.

screenshot.1.thumb.jpg.100e0de2630d276e9c87edd0937eecae.jpg

915513946_screenshot.1.thumb.jpg.75a5d38d3e532a5238fee3f1adfda538.jpg

 

 

 

 

Link spre comentariu

Se pare că proprietarul are mână de mecanic, cel puțin așa a mânuit șurubelnița.

 

Nu știu microscopul colegului @iora însă și eu tot la lupă lucrez. În trecut am încercat să lucrez cu un microscop pe USB însă era  extrem de enervant, cel mai mult mă deranja întârzierea de afișare (nu era mare dar exista) și distanța focală cam mică ce îmi îngrădea poziția letconului.

Link spre comentariu

La ,,microscoapele, alea nu ai nevoie de comunicare cu PC-ul, având propriul monitor, suficient pentru lucrul uzual.De altfel ar fi aiurea să lipeşti uitându-te peste masa de lucru, la monitorul PC-ului, cu microscoapele cu afişor propriu poţi avea în câmpul vizual şi letconu, dar şi imaginea mărită...

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări