Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mâncarea , încotro ?


Postări Recomandate

"Doctrina" cere ca starea de sanatate a populatiei sa fie optima, nici prea multa sanatate, fiindca omul perfect sanatos e capabil de multe, inclusiv de nesupunere, nici prea putina sanatate, fiindca, in cazul in care populatia e prea bolnava cresc costurile cu asistenta sociala, apoi omul bolnav are ganduri negre, si se aliaza cu altii la fel ca sa rastoarne oranduirea sociala.

Echilibrul e fragil, si in cele din urma va scapa de sub control...

Link spre comentariu

Credeti oare ca bunicii si strabunicii nostri erau prosti ca nu cumparau nimic de pe la magazine, chiar daca nu erau prea multe pe atunci? Nu. Isi cresteau gainile si porcii lor, gainile scurmau toata ziua prin batatura si mancau proteine naturale iar porcii erau hraniti cu ce ramanea de la masa oamenilor plus ceva porumb, iarba sau alte cele. 

Link spre comentariu

 

Acum 45 minute, Untold a spus:

Credeti oare ca bunicii si strabunicii nostri erau prosti ca nu cumparau nimic de pe la magazine, chiar daca nu erau prea multe pe atunci? Nu. Isi cresteau gainile si porcii lor, gainile scurmau toata ziua prin batatura si mancau proteine naturale iar porcii erau hraniti cu ce ramanea de la masa oamenilor plus ceva porumb, iarba sau alte cele. 

In zonele aglomerate (chiar si sate) nu se mai poate creste animale in curte fara sa deranjez vecinul; bolile lor, ale animalelor, nu mai pot fi usor controlate, vezi pesta porcina; pamantul, apa, aerul sunt poluate si cat de "curate" ar fi animalele s-ar ajunge tot la un produs de slaba calitate. In unele tari din EU acel element al pacii sociale, hrana, s-a asigurat..dar, se pare, nu-i de-ajuns..migrantii, o alta uriasa problema sociala dar si o piata mai mare pentru industriile chimico-alimentara; vezi @Victor mai sus.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Buna

Poi a aparut alta gaselnita,

Nu a-ti vazut cum le-au omorat oamenilor porcii din batatura zilele astea?

Pesta porcina.Sa vedem daca o sa-i despagubeasca(nu prea cred).

Plangeau bietii de necaz.

Sau tembelul de vosganiam"fiecare ou consumat din batatura,vaduveste 

bugetul de stat cu 50 bani".

Spor tuturor.

Atlas

Link spre comentariu

" Este primul film documentar românesc care spune adevărul despre alimentele pe care le consumăm, despre proveniența acestora și despre adevărata lor compoziție. "

Este ubn film care se adreseaza celor celor care nu stiu pronunta sau scrie cuvântul "fiziologie". Despre cunoasterea continutului stiintei ce se ascunde în spatele cuvântului, e mai bine sa nu vorbim. Ca de obicei, cea mai mare minciuna e sa spunem adevarul pe jumatate. Poftim un articol care spune numai cealalta jumatate a adevarului.

" creierul uman nu poate decoda informația conținută în materia primă obținută prin intervenția omului. "

Oare care materie prima nu este obtinuta fara interventia omului? Prin simplul fapt ca te kci la radacina copacului deja intervii în ciclul sau biologic. Partea cu "decodarea" intra tot la fiziologie.

" Organismul uman nu este pregătit pentru schimbările drastice din alimentație survenite în ultima sută de ani. Astfel se explică multitudinea de boli ale lumii contemporane, printre care cancerul, obezitatea (la nivel mondial peste 500 de milioane de oameni suferă de această boală), diabetul, bolile de inimă. "

Principala schimbare survenita în alimentatia ultimei sute de ani este abundenta. Alaturi de noxele rezultate din activitatea economica. În decursul evolutiei (lasam deoparte teoria creationista pt. ca ajungem la probleme de logica), organismul uman a fost obisnuit sa acumuleze rezerve în perioadele de belsug si sa le consume în perioadele în care alimentatia era saraca. Aceste mari schimbari sezoniere nu mai exista acum si ca urmare acumulam în nestire. În plus, fata de viata de acum un secol, de-abia ne mai miscam.

Cancerul, diabetul si alte boli mentionate îsi au numele din antichitate. Pentru ca au fost la ordinea zilei si atunci. În special printre cei care traiau mult (sunt probleme geriatrice) si în abundenta.

Se tot subliniaza alimentele provenite din plante si animale modificate genetic. Din câte stiu, în UE acestea nu sunt admise în alimentatia umana. Trebuie sa avem grija ca lucrurile sa ramâna asa si în plus, sa le eliminam si din hrana animalelor. Dar asta înseamna sa renuntam la abundenta.

Metoda traditionala de selectie si hibridizare a plantelor si animalelor este tot manipulare genetica. Ea are loc si în natura. Lent si aleatoriu. Supravietuieste hibridul cel mai adaptat conditiilor de viata existente în momentul respectiv. BDW, târgul încheiat de d-l Juncker cu noul aliat strategic al românilor (o cacealma de care americanul de rând se va prinde, poate, la toamna) prevede încurajarea importurilor de soia din SUA. Dar peste 90% din productia lor este manipulata genetic (de data asta în laboratoare, fara ca selectia naturala sa poata interveni)

Acumularea toxinelor în alimente este într-adevar o mare problema. Dar oare de câte ori i-am caracterizat pe activistii care încearca sa protejeze mediul (de regula prin ONG-uri) drepti marionete ale lui Soros, ale masoneriei, ale reptilienilor, etc.

Deci? Ce vrem de fapt? Sa stam cu curu-n doua luntre?

 

Link spre comentariu
11 hours ago, Victor said:

Pai oare cine castiga ?

Companiile farmaceutice .

Companiile care produc aditivi chimici pentru industria alimentara .

Marile lanturi de magazine .

Bancile .

 

Cine pierde ?

Noi .

 

Acelea enumerate fac parte din ansamblul numit ticaloşie umană, lacomie, avariţie, etc.

Dar...e posibil să mai existe ceva, ceva programatic, criptic, hotărât în locuri de taină, cu scopuri nu neapărat mercantile, ci doar... demenţiale si pseudo-mesianiste. De ex.ruşii nu s-au revoltat in 1917 fiindcă nu mai puteau de foame, sau credeau, de nebuni, că le mănâncă Romanovii napii şi turtele!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, -Atlas- a spus:

Buna

Poi a aparut alta gaselnita,

Nu a-ti vazut cum le-au omorat oamenilor porcii din batatura zilele astea?

Pesta porcina.Sa vedem daca o sa-i despagubeasca(nu prea cred).

Plangeau bietii de necaz.

Sau tembelul de vosganiam"fiecare ou consumat din batatura,vaduveste 

bugetul de stat cu 50 bani".

Spor tuturor.

Atlas

 Asta cu pesta porcina e clar ca lumina zilei facatura. Pai au zis la radio asa: ca pesta porcina nu se manifesta la om, iar porcii bolnavi de pesta porcina nu au simptome si doar mor. Si-au mai zis ca putem consuma linistiti carne de porc din toate magazinele alimentare fara risc de imbolnavire. Si atunci eu ma intreb: daca pesta porcina nu se transmite la om si nu afecteaza omul, iar porcii bolnavi sunt asimptomatici, atunci cum mama dracului putem ii manca linisiti doar pe cei din lanturile de magazine???? Adica, cei crescuti de marii producatori nu se imbolnavesc de pesta??? De unde stim, daca sunt asimptomatici? Si daca pe om nu-l afecteaza pesta lor, atunci de ce sa nu-i mancam si pe aia bolnavi??? E clar manipulare ca sa scada concurenta. Prost ii ala care-i lasa pe hoti aia sa le intre-n curte sa le omoare porcii...

Editat de Untold
Link spre comentariu

A fost mai demult un reportaj la tv despre asomarea porcului. Se dusese un reporter prin sate si ii intreba pe oameni daca au auzit ca acum UE nu mai da voie sa sacrifici porcul traditional ci trebuie asomat (imbatat, drogat etc inainte de a-i lua jugulara) ca cica sa nu sufere. Oamenii nu auzisera, insa un mosneag spargea lemne in curte. Cand a venit ala cu microfonul si camera la poarta, a iesit si mosu' la poarta cu toporu-n mana. Dupa ce a ascultat predica reporterului, a ridicat toporul in aer si i-a zis: "Sa-l vad eu pe ala care indrazneste sa intre-n ograda mea si sa-mi dea ordine  cum sa-mi tai eu porcul!".  Reporterul a mai bolmajit ceva, apoi a plecat. Ei, ca mosul ala, putini romani verticali si demni au mai ramas!

Link spre comentariu

1. Problema este de alta natura. Trebuie sa se limiteze populatia impunand maxim un copil de familie, ca in China, eventual dupa varsta de 30 de ani. Tiganii fac si cate zece copii si ii toarna de la 16 ani. 

Tehnica actuala permite criogenarea embrionilor si fiecare familie ar trebui sa aiba in stocare cativa embrioni. "Activeaza" unul si daca se intampla ceva cu copilul (Doamne fereste!) cand parintii sunt prea batrani, pot sa mai scoata un embrion de la rezerva, sa nu ramana fara mostenitor. Asta este solutia viitorului.

Traim intr-o lume finita si trebuie sa se limiteze populatia. Fara factori limitativi populatia creste exponential si apar mari probleme (distrugerea mediului ambiant, crize de tot felul, razboaie).

 

2. Sistemul capitalist este un adevarat cancer social, desi se vorbeste numai de bine despre el. Pentru ca pune interesele unor grupuri restranse (familii, clanuri, etc) inaintea intereselor generale ale omenirii. Oamenii sunt lacomi si nici nu constientizeaza tot timpul sa sunt cu un picior in groapa si nu are sens sa strangi mai multa avere decat iti trebuie sa traiesti decent (plus o mica rezerva pentru situatii de necesitate). Capitalistii vor crestere economica (sa curga banii pe ei) permanenta, pana la infinit. De aici apar problemele. Ma uit la televizor cata zarva se face daca intr-un an cresterea economica este zero. Pana unde dracu vor sa tot creasca productia si vanzarile (afacerile bisnitarilor) ? Nu le ajunge cat au ? 

Vor veni vremuri grele, cand se va schimba toata politica asta si nu va mai nevoie de multa populatie (multi cumparatori care sa-i sature pe bisnitari). Vorba aia: "Trebuie sa schimbam totul, pentru ca lucrurile sa ramana cum au fost" - citat din Giuseppe Tomasi di Lampedusa, Ghepardul (1958). Marii capitalisti vor forta trecerea la o societate fara concurenta, ei fiind in varful ei. Se va trece la "planuri cincinale" si la restrictii (mancarea si benzina pe cartela, educatie ioc pentru copiii saracilor, asistenta medicala mimata, etc). Acest proces este in desfasurare.

 

3. Cred ca tehnologia actuala ar permite crearea de mancare (proteine) numai din vegetale, sa se renunte definiv la uciderea animalelor (sunt si ele sufletele) pentru carne. Atunci omenirea va face un salt mai mare decat dupa descoperirea focului (rotii, electricitatii, energiei atomice, etc), cand nu va mai ucide pentru mancare. Decat sa cultivi cereale ca sa hranesti animale pentru carne, mai bine cu materia prima (cereale, chiar si partea lemnoasa - paiele) hranesti bacterii care produc in final aminoacizii si mult doritele proteine. Eventual se poate concepe o tehnologie cu "mai multe conversii" succesive. Initial paiele sunt consumate de o bacterie. Se separa bacteria respective si se foloseste ca hrana pentru alta bacterie si tot asa pana se obtine proteina de calitate (carne, lactate din bacterii, etc). 

Cam asa cred ca vor evolua lucrurile. Deocamdata suntem in faza bisnitarelii la liber si nimeni nu vrea sa renunte la traiul linistit si indestulat (si fara rost - cinstit vorbind) pe seama muncii altora (salariatii). Se va spune "Stop Joc !". Cand se va inventa arma cu care sa-i puna la respect pe micii bisnitari, se va trece la un fel de monarhie planetara, cu ale reguli de baza deca cele practicate acum.

Editat de VAX
Link spre comentariu
Acum 8 ore, Untold a spus:

Credeti oare ca bunicii si strabunicii nostri erau prosti ca nu cumparau nimic de pe la magazine, chiar daca nu erau prea multe pe atunci? Nu. Isi cresteau gainile si porcii lor, gainile scurmau toata ziua prin batatura si mancau proteine naturale iar porcii erau hraniti cu ce ramanea de la masa oamenilor plus ceva porumb, iarba sau alte cele. 

de fapt eu imi aduc aminte ca atunci cind la bunicii mei la tara s-a deschis un magazin de legume (aprozar) lumea a fost multumita si l-a folosit, asta fiind in prahova, inainte chiar de 1975! 

 Nu cumparau pentru ca la sate nu am vazut in epoca respectiva salam sau asemenea in magazinele de la tara, dar cei de acolo erau bucurosi cind primeau de la oras (sau mergeau sa cumpere si se intimpla sa apuce) o bucata de sala sau alte mezeluri! nu cred ca e cazul sa-i banuim ca acum citeva decenii duceau grija e-urilor.

 Desi, contrat tuturor aberatiilor conspirationiste imprastiate de cei cu prea mult timp liber, speranta de viata a crescut continuu, ceea ce contrazice cu spor toate gulgutele!

 Si oricum, in alt mod nu pot fi hranite 7 miliarde de oameni!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Untold a spus:

A fost mai demult un reportaj la tv despre asomarea porcului. Se dusese un reporter prin sate si ii intreba pe oameni daca au auzit ca acum UE nu mai da voie sa sacrifici porcul traditional ci trebuie asomat (imbatat, drogat etc inainte de a-i lua jugulara) ca cica sa nu sufere. Oamenii nu auzisera, insa un mosneag spargea lemne in curte. Cand a venit ala cu microfonul si camera la poarta, a iesit si mosu' la poarta cu toporu-n mana. Dupa ce a ascultat predica reporterului, a ridicat toporul in aer si i-a zis: "Sa-l vad eu pe ala care indrazneste sa intre-n ograda mea si sa-mi dea ordine  cum sa-mi tai eu porcul!".  Reporterul a mai bolmajit ceva, apoi a plecat. Ei, ca mosul ala, putini romani verticali si demni au mai ramas!

desigur ca este extrem de vertical. la fel si cind iese cu toporul la cei care ar indrazni sa vina la poarta lui cind isi rupe in bataie nevasta sau copii, iar daca ar sta la bloc ar iesi cu ciomagul la cei care indraznesc sa-i sune la usa pentru ca ii inunda de trei zile!

 Aveti etaloane interesante!

Acum 1 oră, VAX a spus:

......................

3. Cred ca tehnologia actuala ar permite crearea de mancare (proteine) numai din vegetale, sa se renunte definiv la uciderea animalelor (sunt si ele sufletele) pentru carne. Atunci omenirea va face un salt mai mare decat dupa descoperirea focului (rotii, electricitatii, energiei atomice, etc), cand nu va mai ucide pentru mancare. Decat sa cultivi cereale ca sa hranesti animale pentru carne, mai bine cu materia prima (cereale, chiar si partea lemnoasa - paiele) hranesti bacterii care produc in final aminoacizii si mult doritele proteine. Eventual se poate concepe o tehnologie cu "mai multe conversii" succesive. Initial paiele sunt consumate de o bacterie. Se separa bacteria respective si se foloseste ca hrana pentru alta bacterie si tot asa pana se obtine proteina de calitate (carne, lactate din bacterii, etc). 

..............

pai si bacteriile ale nu e si ele tot suflete???eee!

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări