Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mâncarea , încotro ?

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Mai rău ...

Nu se spunea, acum vre-o 30 și ceva de ani, că o  să ajungem să luăm o pastilă în loc de mâncare!Ei bine, nu s-au înșelat prea mult ...mâncarea arată (oarecum) ca una normală ...dar e făcută sintetic cu fel de fel de chimicale(care mai de care mai cancerigene)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Nu stiu ce i-a apucat pe toti in perioada asta :)

credeam ca e de la eclipsa aia ...Altii se injura dupa palinca prin Audio pe tuburi(oricine lua ban instant numai aia nu) ,altii pe aici viseaza cai verzi pe pereti!

E ceva in aer de la atata ploaie ,ca la englezi ,de aia ii apuca nebunia pe unii si beau toata ziua!:85

Editat de maresaldeflota
Link spre comentariu

Noi oamenii ne cam otrăvim  voluntar de când am început să cugetăm (cel puțin ...pentru că, probabil , de atunci ne-am dat seama)

Așa suntem noi ...ne place să trăim periculos,să sfidăm moartea ...altfel, ne-am plictisi și o viață ne-ar părea o veșnicie!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, maresaldeflota a spus:

Altii se injura dupa palinca prin Audio pe tuburi(oricine lua ban instant numai aia nu) ,altii pe aici viseaza cai verzi pe pereti!

E ceva in aer de la atata ploaie ,ca la englezi ,de aia ii apuca nebunia pe unii si beau toata ziua!

 

De aia nu au userii  Elforum in discutie subiecte serioase , cu exceptia celor deschise de mine .

 

 

Sper ca stiti de gluma !

 

 

 

Link spre comentariu
1 hour ago, Thunderer said:

Amidonul, zaharul, nicotina, etc... sunt otravuri bune.

 

Total gresit ! Amidonul nu este nici o otrava. Amidonul este cel mai de calitate carbohidrat, pentru ca este unul complex facut din mii de molecule de glucoza, care se digera si se absoarbe treptat in organism si nu produce spike-uri de insulina. Si alt avantaj e ca nu contine fructoza. Organismul uman are nevoie sa-si ia 50% din energia necesara din carbohidrati, de preferat din aia complexi cum e amidonul si nu din cei simpli cum e zaharul. Amidonul consumat in cantitati recomandate si din surse de calitate, nu face nici un rau. Daca mananci o paine alba intreaga la o masa, e una, iar daca mananci 2 felii de paine integrala facuta in casa e alta. Pentru cine nu are intoleranta la gluten, painea integrala aduce o groaza de nutrienti corpului, mai ales vitamine din complexul B.

Link spre comentariu

 Oare ?

 Amidoza se transforma in dextroza si apoi in glucoza .

Ca toate astea sa se intample , e nevoie de o procesare dificila la nivel metabolic ( ficat + pancreas ) .

A , ca unele surse de amidon au o eliberare lenta de energie glucozica gen orezul sau unele  graminee si altele sunt bombe glucozice ( cartoful etc ) e destul de complicat de explicat .

Pana si graul e diferit ... In Italia se cultiva inca grau " bun " cu eliberare lenta de energie glucozica , dar in România se cultiva un soi de grau , hibrid american , care este rezistent la multi factori climatici sau daunatori , ofera o productie fenomenala la hectar  , dar este toxic pentru pancreasul nostru , in special daca faina este albita cu clor .

De ce ?

Pai bacteria  e.coli aflata in colon , in combinatie cu faina albita cu clor produce un reziduu toxic numit  aflatoxina care distruge ireversibil  insulele Langerhans din pancreas , alea care produc hormonul numit insulina .

Ca urmare , daca mananci paine din faina albita cu clor ( trei nule ) vei avea deficiente de insulina , in timp  .

E de preferat sa cauti o alternativa mai putin nociva sau sa renunti la painea din faina alba !

Sau vei capata multrâvnitul diabet zaharat noninsulinodependent tip 2 , la fel ca 60% din populatia României ce depaseste varsta de 55 de ani .

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări