Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Referinte invertor


Postări Recomandate

Buna ziua tuturor

As ruga un posesor sau cunoscator al invertorului din atasament sa-mi dea ceva referinte despre el. Eu nu cunosc nici macar brandul, daramite daca respecta datele din manual sau treaba pe care o face. Nu intentionez sa-l folosesc pentru a deveni independent de Electrica ci doar pentru a mai economisi la factura de electrica (in perioadele cu soare) si mai ales ca varianta de rezerva pentru perioadele fara curent, intr-o locuinta normala, fara nimic deosebit in materie de consumatori electrici. Momentan ma folosesc de un Well Comander , care pe langa ca-i mic (600W) mai si trage 3.34 A in gol, fara sarcina.

Multumesc anticipat binevoitorilor.

Invertor.jpg

Link spre comentariu

In titlu spune ca e PWM iar in specificatii ca e MPPT.

Invertor solar PNI GreenHouse SC1800M 2.4KW 24V PWM

NU rezista la maxim 6kW ci 4,8kW.

NU se specifica ce putere maxima accepta pe intrare.

Asta spune tot despre cat de "profi" e vanzatorul.

Iti recomand MPP Solar/Effekta MPPT.

Cauta tot pe siteul ala.

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu

Ce putere maxima panouri accepta la intrare.Stiu ca in general invertoarele se limiteaza la puterea maxima pe care pot sa o gestioneze, dar e bine sa nu se forteze limetele.

@armonia, scuze de confuzie.Tipul asta de invertor este cu transformator de joasa freventa care consuma in gol pana la 80-100W.

daca il pui pe modul "economy" si vrei sa aprinzi un bec cu led(fara a avea alti consumatori activi) o sa vezi ca ...nu se aprinde.

Sau daca vrei sa umblii noaptea in frigider......

Mi-au trecut prin mana zeci de tipuri de invertoare.

Uite aici cu 533 euro.

http://www.alaska-energies.ro/shop-bun/invertoare-solare-hibride-voltronic-axpert-mks/

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu

Da, asa e, pe modul economic nu pot sa stau nici cu Well-ul care-l am acuma. La fiecare verificare dupa sarcina in retea , centrala pe gaz ar vrea sa porneasca dar nu apuca sa-si initializeze electronica si sa dea drumul la pompa si exhaustor ca deja-i taie alimentarea. Multumesc de sugestie , o sa mai caut.

Editat de Armonia-S56
Link spre comentariu

M-am decis pe un MPP Solar ( PIP2424MSE 3kva 2400w 24v 230Vac with 40A MPPT solar charger and battery charger pure sine wave) care luat de afara se incadreaza in bugetul ce mi l-am propus. Deoarece nu ma pricep si pentru ca nu mi-am dat seama din studierea documentatiei , intreb aici : In modul bypass , accepta consum peste 2,4 kw sau intra in protectie ?

Editat de Armonia-S56
Link spre comentariu

Multumesc de raspuns, mi-e clar acum. L-am luat la 325 USD + 80 USD transport , (mi-a luat 1518 lei de pe card), cu livrare din Germania deci fara TVA + vama. Despre garantie , aveti dreptate , acuma nu stiu , cum mi-o fi norocul. M-as fi aruncat la cel de la Alaska dar initial mi-am zis ca aloc 1000 lei pentru un invertor simplu de 1,5-2 kw. Tot cautand, m-am ambalat singur si-am majorat la 1500 pentru ceva mai perfomant. Cautand in continuare, am dat peste hybridele astea si-am majorat la 2000 bugetul , peste care mi-am zis ca n-o sa trec avand in vedere ca va trebui sa investesc in suplimentare panouri si acumulatori.

Link spre comentariu

Da, acolo la acumulatori e distractia. Ca sa nu simt foarte tare aceste costuri, cumpar pe rand componentele si in asa fel incerc sa fac incat sa fie upgradabile, compatibile, chiar daca la final voi iesi la un pret mai mare decat daca as fi luat un sistem complet din prima.

Va multumesc inca odata pentru sfaturi, probabil daca nu m-ati fi sfatuit , ma aruncam la cel pentru care am deschis topicul , din nestiinta si vrajit de datele tehnice din prezentare. Toate cele bune va doresc!

Link spre comentariu

Upgrade nu poti face decat la numarul de baterii.

Invertorul accepta maxim 1500W de panouri.Tipul asta nu se pot pune in paralel ca cele de 5kVA.

Bafta!!

PS daca spui ca iei componentele pe rand, nu cumva sa te joci cu invertorul fara alimentare din baterii.O sa se lase cu scantei!!

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu

Invertorul nu-l mai schimb , nu vreau mai mult de 2,4kw , ar deveni complicat si cred ca nu si-ar amortiza costurile curand un sistem dimensionat pentru mai mult. Invertorul asta e prima componenta din viitorul sistem pe care-l vreau. Urmeaza un acumulator de 200 Ah. Am pornit cu 2 panouri de 150w , un acumulator de 200 Ah , un regulator cu senzor crepuscular , toate luate pentru a alimenta automat si gratuit 4 kituri cu cate 12 leduri RGB montate in plafonierele din hol si baie (lumina de veghe , ambientala) Partea asta merge perfect si intr-o zi mi-am zis sa pun UPS-ul de la centrala (well comander) pe acumulatorul acela si sa-l si scot din priza ca sa mearga doar pe solar. Si merge perfect cu toate ca soarele e cum e iarna. In cateva seri cu intreruperi de curent (perioade scurte 15-30 minute) a sustinut si tv/receiver, lumini prin casa Asa m-a prins microbul energiei verzi. Pina in toamna vreau sa ajung la 1200 w din panouri si inca doua acumulatoare de 200 ah. Aici probabil ma voi opri.

Nu o sa leg invertorul fara a fi conectat la baterii. Am invatat asta cu regulatorul celalalt. Noroc ca e solid (Solar 30) si a scapat nevatamat....

Editat de Armonia-S56
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Dupa 4 luni de folosire , ma declar multumit de acest invertor. Merge impecabil pina acum , testat si la capacitate maxima (am avut 105% sarcina pentru 20 minute cu un cuptor electric  setat pe 13 A). E-adevarat ca dadea bipuri dar nu a decuplat. Am mai suplimentat cu inca doua panouri monocristaline de 150 W si un banc de 4 acumulatori de 12 V 230 Ah ,auto, semiuzati , la care am avut acces gratuit , legati serie/paralel pentru 24 V. Nu-s ok pentru asa ceva dar las problema acumulatorilor dedicati pentru ultima faza , dupa ce ajung la numarul panourilor pe care mi-l doresc.

Si-acuma vine nelamurirea . In specificatiile invertorului scrie :

 

INVERTER MODEL 3KVA
Charging Current 40Amp
PV Array MPPT Voltage Range 30~80Vdc
Max. PV Array Open Circuit Voltage 102Vdc
Max Charging Current
(AC charger plus solar charger)
60Amp

Dar,

Pe o eticheta lipita pe cutia invertorului scrie : max. intrare PV = 1000 Wp.

Folosesc panouri monocristaline de 150 W cu VOC 22,4 V si ISC 8.75 A. Am patru bucati mometan si gandeam sa-mi mai cumpar 5. Total 9. Pe care sa le leg catre 3 in serie si apoi cele 3 stringuri in paralel. Asta ar insemna VOC = 67.2 V si ISC = 26.5 A cu care sa intru in chargerul invertorului. Conform datelor din manual, m-as incadra in parametri dar conform etichetei de pe cutie depasesc cu 350 W maximul pe intrare (9x150W=1350).

Din practica si experinta dvs , ce ma sfatuiti ? Multumesc anticipat

 

Link spre comentariu

Invertorul se va limita la 1000W, nu stie sa gestioneze mai mult de 1000W de panouri.

Cele 9 panouri o sa te ajute cu incarcare mai buna pe timp innourat.

Nu depasi insa cei 1350W, il soliciti prea tare.

Sau, ai putea sa pui 6 panouri orientate spre sud si 3 spre vest, ai incarcare mai mica dar pe o perioada mai lunga a zilei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări