Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

rinaldoparaipan

Membru activ
 • Content Count

  767
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Se poate si mai bine

About rinaldoparaipan

 • Rank
  Membru
 • Birthday 02/05/1968

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ecowindsolar.ro
 • Yahoo
  rinaldoparaipan

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

400 profile views
 1. rinaldoparaipan

  eoliana mea de 2,5kw

  Se face aproape un an de cand nu s-a mai postat nimic pe subiectul asta. Am luat si am citit topicul de la inceput.Cate aventuri am avut cu eoliana!! O tempora, o mores!
 2. Uite aici SE_DS_Fronius_Inverter_overview.pdf
 3. Daca invertorul nu e agreat ANRE, NU poti injecta in retea. Vezi aici: https://ecowindsolar.ro/2018/08/25/oug-24-2017/
 4. rinaldoparaipan

  Referinte invertor

  Citat:Se insumau puterile celor doua grupuri dar aceasta suma nu ajungea la valoarea pe care ar fi trebuit s-o aiba in urma masuratorilor de pe fiecare grup individual. Asta se intampla fiindca MPPT-ul nu stie sa gestioneze mai mult de 1000W de panouri. Referitor la modul de conectare A sau B:In varianta A ai curent mai mic, deci iti trebuie cablu mai subtire. In var B trebuie cablu mai gros. Dupa alte pareri, MPPT-ul functioneaza la randament maxim la 1,5-2 x tensiunea bateriilor. Daca pe intrare ai mai mult decat x2 U baterii, creste pierderea prin putere disipatia interna prin caldura. Eu intotdeauna merg pe tensiune mare(sub limita maxima a MPPT-ului) si curent mic. Cablul fi 4 este arhisuficient, insa ar trebui sa il inlucuiesti cu cablul special pt fotovoltaic de 6mmp(e bun pt ambele variante) Rezista mai bine la UV. PS: Rex al meu mi-a crantanit vreo 50m de cablu fotovoltaic, asa, sistematic incat nu mai pot folosi decat bucati de maxim 3m din el.
 5. rinaldoparaipan

  Mochetare boxe.

  Salut, As dori sa gasesc pe cineva din Bucuresti sau pe o raza de maxim 60 km care sa ma ajute sa mochetez 2 boxe cu dimensiunile aproximative 65 x 40 x 35 cm. Boxele sunt finisate, au un strat de vopsea dar pe ici-colo au ceva zgarieturi fine. Nu vreau sa le revopsesc, mochetarea se va face fara sa demontez difuzoarele, deci necesita ceva experienta. As dori si o recomandare de unde sa iau o mocheta de buna calitate, eventual sa o si vad inainte de a o achizitiona. Astept oferte pe PM. Multumesc.
×