Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

iop95

Membru activ
 • Content Count

  1,441
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About iop95

 • Rank
  Membru avansat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pe olx gasiti modele de 1.5-2.2kW cu preturi ok.
 2. Este o abureala de marketing prin omisiune... face control de cuplu printr-un "model patentat"... aka prin limitare de curent, dar nu spune ca e vorba de cuplu cu mult sub cel nominal. Daca nu era nevoie de cuplu nominal la pornire... mergea si demarorul minune cu "control de cuplu"... in caz contrar nu.
 3. "Demarorul" e un variator de tensiune... nu asigura control de cuplu, asigura o tensiune variabila dar cu frecventa constanta (a retelei), deci cuplul de pornire este redus. Pentru pornirea in gol este ok dar pentru pornire in sarcina, eventual cu control de cuplu, e nevoie de un convertizor de frecventa.
 4. Setarea plajei de tensiune acceptata la maximum.
 5. https://inverterdrive.com/file/siemens-micromaster-420-manual
 6. Pe motor scrie clar: 230V/400 triunghi/stea; cum convertizorul este alimentat la 230V si tensiunea de iesire maxima este 230V, motorul trebuie legat in triunghi. Convertizorul trebuie programat cu tensiunea de baza de 230V si frecventa de baza 50Hz iar pentru frecventa sub 10Hz trebuie introdusa functia de boost / modificate caracteristica U/f, functie de cum este implementarea in convertizor. Sub 10Hz nu va asteptati la cuplu constant... iar sub 3Hz e deja complicat. Daca are control vectorial sensorless incercati acest mod cu auto-tuning, ar trebui sa se comporte mai bine la
 7. L202 sigur e la masa? Pare a fi un model mai vechi de convertor similar cu LT1070 dar cu dioda si reactia integrate.
 8. La cele mici (pana in 15-20kW) de regula nu. La cele mai mari (peste 25kW), unele au o limita pe la 5-10%.
 9. Daca nu e nevoie de izolare, se face un divizor rezistiv conectat in stea, punctul comun fiind nivelul de referinta (masa). Se redreseaza cele 3 tensiuni si apoi se poate face cam orice... Se masoara tensiunea minima, maxima, functie de plaja de turatie, in sarcina... inteleg ca e pe o motocicleta si functie de valori se stabilesc pragurile pentru care se produc diverse semnalizari/reactii. De vazut caderea tensiunii la cuplarea sarcinilor pentru a nu face semnalizari false.
 10. Daca nu sunt consumatori pe acea faza, evident tensiunea va creste, invertorul incercand sa faca ceea ce trebuie sa faca, adica sa injecteze cat mai multa putere. Avand in vedere ca invertorul este monofazat, sansele de a avea consumatori pe acea faza scad... Puteti incerca mutarea pe celelalte faze... poate e una mai incarcata. Furnizorul de ee n-are niciun interes sa va ajute... asa e in kolonie.
 11. iop95

  VFD

  Orice convertizor are o rezerva legata de curentul nominal, de regula 150% pana la 1min. Legat de putere... problema e legata de temperatura la care ajunge intr-un anumit regim de functionare, respectiv conditii de racire. Si proiectantul strungului a ales un motor cu o rezerva de putere... deci motorul nu dezvolta 1.5kW in regim continuu.
 12. iop95

  VFD

  Daca motorul are 1.5kW e ok un convertizor de 1.5kW. Gasiti si pe olx...
 13. Se confunda numarul de faze cu numarul de infasurari sau capetele ale aceleasi infasurari. Vorbim de 2, 3 sau n faze cand avem 2, 3 sau n tensiuni disponibile simultan intre care exista o diferenta de faza (adica un unghi electric). In terorie, unghiurile pot fi sau nu egale, tensiunile pot fi sau nu egale. In practica, a existat sistemul bifazat (acum mai putin folosit), care are diferenta de faza de 90º intre cele doua tensiuni. Cel mai cunoscut si folosit este sistemul trifazat, cu 120º intre cele 3 tensiuni. Sistemul american de distributie la nivel de consumator casni
 14. La invertorul off-grid, asta se poate doar prin segmentarea consumatorilor... iar un consum mai mare fata de puterea instantanee a invertorului poate sa apara oricand... comutarea pe retea se va face cu lipsa alimentare pe timpul de transfer.
 15. Care e logica cu invertor off-grid cand ai retea disponibila?! Sa dai la cativa ani banii pe acumulatori? Sa nu poti beneficia de compensarea facturilor cu ce injectezi in retea? Pentru alimentare de siguranta se foloseste UPS pe consumatorii critici... Off-grid e o solutie doar unde nu ai retea electrica.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines