Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

iop95

Membru cunoscut
 • Posts

  1,610
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

iop95's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Ce model de invertor? E vorba de sigurantele de la iesire invertor sau de la intrare/intrari panouri? Detalii tehnice despre sigurante aveti? Poze montaj? Ce probleme au mai fost semnalate inainte?
 2. Redresor trifazat + convertor DC/DC buck/boost functie de tensiunea ceruta de sarcina. Exista... dar sunt destul de scumpe.
 3. La pompe sarcina este relativ redusa la turatii mici... dar creste puternic (^2-3) cu turatia. Oricum, parametrizarea era incorecta. Cu 100V la 15Hz, tensiunea era redusa cu 20% fata de nominal... asta inseamna un cuplu cu 40-45% mai redus.
 4. 100/15=6.66 nu prea este egal cu 400/50=8, nu e era parametrizat corect convertizorul si poate exista si o forta/cuplu suplimentar sarcinii normale (frecare statica/etc.). La 15Hz un motor de 1450rpm ar fi trebuit sa aiba aprox. 430-440rpm. La turatii/frecvente mici (sub 3-6Hz) ar trebui marit raportul V/f pentru a compensa caderea de tensiune pe componenta rezistiva a infasurarilor; se aplica o majorare de 5-20%, chiar mai mult pentru porniri grele de scurta durata.
 5. Corect. Daca e doar pentru pompe nu prea vad nevoia de izolare / trafo; se alege un nr de panouri apropiat de tensiunea Vdc necesara pentru a obtine tensiunea de ca nominala si evident puterea necesara si se alimenteaza direct invertorul iar iesirea se face printr-un filtru LC catre sarcina/motor. Asta ar fi o varianta simpla/ieftina. Varianta 2, se adauga un buck sau boost sau buck/boost neizolat (cu integrare MPP) pentru a obtine o tensiune Vdc de intrare in invertor mai stabila pentru o plaja larga de variatie a radiatiei solare.
 6. Invertorul trebuie sa aiba implementata functia de pornire motoare asincrone, respectiv sa creasca progresiv tensiunea si frecventa (pastrand raportul constant), pana la valoarea de baza.
 7. Da, orice asincron trifazat sau monofazat, cu sau fara infasurare de pornire.
 8. Motoare sincrone?! Poate asincrone... e o diferenta majora. Orice asincron se poate porni cu cuplu acceptabil si la turatii mici prin metoda simpla U/f=ct, adica tensiunea si frecventa cresc in raport aprox. constant pana la frecventa si tensiunea de baza. Curentul de pornire de 6-8 ori este normal la orice motor asincron care la pornire este de fapt un traf in SC.
 9. Incercati la https://www.electrosys.ro/catalog?q=lenze
 10. Solutia ieftina si viabila tehnic este alimentarea prin convertizor de frecventa. Cel mai probabil, motorul are frecventa de baza diferita de 50 sau 60Hz... nu apare frecventa pe eticheta.
 11. Are importanta. Un curent mai ridicat inseamna o rezistenta echivalenta mai redusa, respectiv o valoarea mai redusa pentru tensiunea pe condensator, pentru aceeasi valoare a rezistentei dinspre DC+.
 12. Reduce valoarea rezistentei de la pin 5 catre DC+ cu 15-20%.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines