Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TOP Multimetre -Clasament


Postări Recomandate

Va rog sa postati aici ce multimetre serioase aveti,sau ati lucrat cu ele indiferent ca le detineti sau nu.

Va rog nu postati aici DT803 sat DT9205 sau,, prastii,, din astea.Doar cele cu precizie sub 0,5%.Eu cunosc doar anumite marci .Puteti fi subiectivi .

Si ca sa dau tonul incep eu.

1.HP34401

2.Hameg HM8112-2

3.Fluke 45

4.Fluke 175

5.Philips PM2527

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna,

Eu posed:

 

1. FLUKE 183 (multimetru)

2. FLUKE 97 (osciloscop)

 

Sunt aparate de incredere..... !

 

Un clasament ? Se poate face un clasament doar daca ai lucrat cu ele......

Personal recomand cu mana pe inima FLUKE seria 28X, 18X

Pe de alta parte, primul meu aparat de masura "performant" a fost un METEX 3530, achizitionat in 1986 ( la acea vreme era o bijuterie), il am si acum, doar ca nu mai masoara capacitati.

 

Teodoru.

Link spre comentariu

As " rupe " in doua clasamentul . Adica portative , cu alimentare autonioma , si stationare , de " banc " , " laborator " , etc .

La prima categorie , FLUKE 867 B . Un multimetru grafic , mai rar , si foarte scump . Ma rog , cumparat de nou din magazin . Dupa el , tot de la Fluke . 289 , 189 , etc . Cam aceeasi clasa ... doar facilitati care difera , masurarea e aceeasi ...

La stationare , Hp - ul de care s -a facut vorbire . Folosit rar , mai mult sa fie " pus in miscare " . Mai am un Keithley 2000 , si alt model , tot de la Keithley , cu ecran cu cristale lichide . Asimilat multimetrelor , am R&S voltmetru CA si CC , aproape valorand ( dupa cotatii ... ) cat toate AMC - urile pe care le am ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

As " rupe " in doua clasamentul . Adica portative , cu alimentare autonioma , si stationare , de " banc " , " laborator " , etc .La prima categorie , FLUKE 867 B . Un multimetru grafic , mai rar , si foarte scump . Ma rog , cumparat de nou din magazin . Dupa el , tot de la Fluke . 289 , 189 , etc . Cam aceeasi clasa ... doar facilitati care difera , masurarea e aceeasi ...La stationare , Hp - ul de care s -a facut vorbire . Folosit rar , mai mult sa fie " pus in miscare " . Mai am un Keithley 2000 , si alt model , tot de la Keithley , cu ecran cu cristale lichide . Asimilat multimetrelor , am R&S voltmetru CA si CC , aproape valorand ( dupa cotatii ... ) cat toate AMC - urile pe care le am ...

ESte ok asa .Vreau topul1234la cele portabile si 1234la cele de bank.
Link spre comentariu

Ba da ! PM ... 

 

Am trecut HP deasupra oarecum subiectiv ... mi se pare mai ergonomic , cu K 2000 am lucrat mai putin . Este pur subiectiva ierarhizarea ... si nu stiu cat de corecta ! ( la stationare ... mie nu prea - mi plac , eu mai mult cu portativele , le manevrez aproape reflex . E si meritul firmei FLUKE ... le - au gandit " adanc " ! ) .

 

P .S . - clasamentul e facut la ambele categorii numai in baza a ce posed momentan ! - altfel , e mai mult de discutat .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cel mai bun multimetru este cel care este suficient pentru ceea ce vrei sa masori.

Deja denumirea de multimetru implica un compromis si nu cunosc nici un multimetru complet, altfel Fluke ar fabrica un singur tip de aparat si multitudinea de analizatoare, calibratoare ar fi fara sens. De asemenea, pentru marimi mai deosebite este nevoie de sonde dedicate: conductivitate, luminozitate, curenti mari, pH, temperatura etc.

 

Daca vrei sa masori eficienta unui generator electric probabil un Fluke 435 nu va fi suficient.

Daca vrei sa masori continuitatea, atunci un verificator numai de continuitate, doar cu un buzzer, va fi suficient.

 

Ce sa mai spun... cel mai bun multimetru este un osciloscop digital cu multa memorie, multe posibilitati de trigger, posibilitate de analiza protocoale digitale si bine calibrat.

Link spre comentariu

Ba da ! PM ... Am trecut HP deasupra oarecum subiectiv ... mi se pare mai ergonomic , cu K 2000 am lucrat mai putin . Este pur subiectiva ierarhizarea ... si nu stiu cat de corecta ! ( la stationare ... mie nu prea - mi plac , eu mai mult cu portativele , le manevrez aproape reflex . E si meritul firmei FLUKE ... le - au gandit " adanc " ! ) . P .S . - clasamentul e facut la ambele categorii numai in baza a ce posed momentan ! - altfel , e mai mult de discutat .

Nu am lucrat niciodata cu keithley 2000 de aceea am intrebat.pm nu am primit.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări