dan cod Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Va rog sa postati aici ce multimetre serioase aveti,sau ati lucrat cu ele indiferent ca le detineti sau nu. Va rog nu postati aici DT803 sat DT9205 sau,, prastii,, din astea.Doar cele cu precizie sub 0,5%.Eu cunosc doar anumite marci .Puteti fi subiectivi . Si ca sa dau tonul incep eu. 1.HP34401 2.Hameg HM8112-2 3.Fluke 45 4.Fluke 175 5.Philips PM2527 Link to comment
almarghi Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Eu am astea: HP3457A, M1T380, R6551, FLUKE199, PM2517 si unul in constructie 4.5 digit Link to comment
dan cod Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Aici nu ma refer la ce are fiecare ci la un top de multimetre asa ca te rog fa un clasament cu ele. Link to comment
riderinblack Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Fluke 77, Mastech MY68, Uni-T UT106 + Mavo 1 ca sa-mi aduc aminte de vremurile de inceput..... Link to comment
briobit Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Fluke 179 (am lucrat 5 luni cu el la vapor - super aparat, cand ajung peste 2 saptamani imi cumpar unu) Link to comment
teodoru Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Buna, Eu posed: 1. FLUKE 183 (multimetru) 2. FLUKE 97 (osciloscop) Sunt aparate de incredere..... ! Un clasament ? Se poate face un clasament doar daca ai lucrat cu ele...... Personal recomand cu mana pe inima FLUKE seria 28X, 18X Pe de alta parte, primul meu aparat de masura "performant" a fost un METEX 3530, achizitionat in 1986 ( la acea vreme era o bijuterie), il am si acum, doar ca nu mai masoara capacitati. Teodoru. Link to comment
Ion_Bumbu Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Ca multimetre de top folosite de mine doar 1, Fluke 87-V in set fiind si clestele de curent DC/AC i410. E mai mult decit suficient pentru mine . Grig Link to comment
gauss Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) As " rupe " in doua clasamentul . Adica portative , cu alimentare autonioma , si stationare , de " banc " , " laborator " , etc . La prima categorie , FLUKE 867 B . Un multimetru grafic , mai rar , si foarte scump . Ma rog , cumparat de nou din magazin . Dupa el , tot de la Fluke . 289 , 189 , etc . Cam aceeasi clasa ... doar facilitati care difera , masurarea e aceeasi ... La stationare , Hp - ul de care s -a facut vorbire . Folosit rar , mai mult sa fie " pus in miscare " . Mai am un Keithley 2000 , si alt model , tot de la Keithley , cu ecran cu cristale lichide . Asimilat multimetrelor , am R&S voltmetru CA si CC , aproape valorand ( dupa cotatii ... ) cat toate AMC - urile pe care le am ... Edited February 10, 2015 by gauss Link to comment
Guest Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 [...] am R&S voltmetru CA si CC [...] ... URE ... ?! Link to comment
dan cod Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 As " rupe " in doua clasamentul . Adica portative , cu alimentare autonioma , si stationare , de " banc " , " laborator " , etc .La prima categorie , FLUKE 867 B . Un multimetru grafic , mai rar , si foarte scump . Ma rog , cumparat de nou din magazin . Dupa el , tot de la Fluke . 289 , 189 , etc . Cam aceeasi clasa ... doar facilitati care difera , masurarea e aceeasi ...La stationare , Hp - ul de care s -a facut vorbire . Folosit rar , mai mult sa fie " pus in miscare " . Mai am un Keithley 2000 , si alt model , tot de la Keithley , cu ecran cu cristale lichide . Asimilat multimetrelor , am R&S voltmetru CA si CC , aproape valorand ( dupa cotatii ... ) cat toate AMC - urile pe care le am ...ESte ok asa .Vreau topul1234la cele portabile si 1234la cele de bank. Link to comment
gauss Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) URE ... ?! Da ... URE3 ! http://www.rohde-schwarz.com/en/product/ure3-productstartpage_63493-8506.html Portabile : 1 . Fluke 867 B 2 . Fluke 289 3 . Fluke 189 4 . Fluke 187 Stationare : 1 . HP 34401 2 . KEITHLEY 2000 3 . KEITHLEY 175 4 . R&S URE 3 ... asimilat multimetru , altfel locul I detasat la destinatia lui ! Edited February 10, 2015 by gauss Link to comment
dan cod Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Hm.Interesant HP34401 peste Keithley 2000?K175 nu e de vânzare? Link to comment
gauss Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) Ba da ! PM ... Am trecut HP deasupra oarecum subiectiv ... mi se pare mai ergonomic , cu K 2000 am lucrat mai putin . Este pur subiectiva ierarhizarea ... si nu stiu cat de corecta ! ( la stationare ... mie nu prea - mi plac , eu mai mult cu portativele , le manevrez aproape reflex . E si meritul firmei FLUKE ... le - au gandit " adanc " ! ) . P .S . - clasamentul e facut la ambele categorii numai in baza a ce posed momentan ! - altfel , e mai mult de discutat . Edited February 10, 2015 by gauss Link to comment
one Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Cel mai bun multimetru este cel care este suficient pentru ceea ce vrei sa masori. Deja denumirea de multimetru implica un compromis si nu cunosc nici un multimetru complet, altfel Fluke ar fabrica un singur tip de aparat si multitudinea de analizatoare, calibratoare ar fi fara sens. De asemenea, pentru marimi mai deosebite este nevoie de sonde dedicate: conductivitate, luminozitate, curenti mari, pH, temperatura etc. Daca vrei sa masori eficienta unui generator electric probabil un Fluke 435 nu va fi suficient. Daca vrei sa masori continuitatea, atunci un verificator numai de continuitate, doar cu un buzzer, va fi suficient. Ce sa mai spun... cel mai bun multimetru este un osciloscop digital cu multa memorie, multe posibilitati de trigger, posibilitate de analiza protocoale digitale si bine calibrat. Link to comment
dan cod Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Ba da ! PM ... Am trecut HP deasupra oarecum subiectiv ... mi se pare mai ergonomic , cu K 2000 am lucrat mai putin . Este pur subiectiva ierarhizarea ... si nu stiu cat de corecta ! ( la stationare ... mie nu prea - mi plac , eu mai mult cu portativele , le manevrez aproape reflex . E si meritul firmei FLUKE ... le - au gandit " adanc " ! ) . P .S . - clasamentul e facut la ambele categorii numai in baza a ce posed momentan ! - altfel , e mai mult de discutat .Nu am lucrat niciodata cu keithley 2000 de aceea am intrebat.pm nu am primit. Link to comment
Recommended Posts