Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Pix" in loc de mouse


meeteeka

Postări Recomandate

Asa cum scrie si la titlu, as vrea sa stiu daca se poate masacra un montaj dintr-un mouse optic si apoi rearanjat intr-o carcasa cilindrica cu diametru si lungime relativ acceptabile ca sa poata fi numit "mousepen".Da, stiu ca exista deja asa ceva cu tot cu tablete grafice, dar costa mult prea mult, avand in vedere ca nu-mi voi scoate vreodata banii pe ele.Daca n-ati incercat asa ceva pana acum, putem s-o numim "dare-to-do-it".Va astept cu sugestii si va multumesc pt timpul acordat.Pace!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu-ti face sperante ca vei folosi optica dintr-un mouse fiindca va iesi un dispozitiv cu o grosime asa de mare incat nu va putea fi numit ,,pen”. La tablete si PDA-uri se foloseste touchscreen care e alta mancare de peste, nu are nicio optica. Exista posibilitatea folosirii unei fotodiode intr-un pix dar impune folosirea unei interfete cu calculatorul si a unui soft dedicat. Am avut asa ceva la primul meu ,,computer” prin anii 80 dar sistemul e depasit tehnic.

Link spre comentariu

senzorul dintr-un mouse optic este relativ mare, e de obiecei un integrat DIP cu vreo 16 pini, cam 1x2cm. Pe langa asta mai trebuie si iluminat din lateral. Singura solutie pe care o vad e cu fibra optica si sa pui totul in afara pixului. Stiu ca facuse cineva un pix cu camera care putea citi ce scriai pe o foaie. Ala e probabil si mai scump. Sa stii ca tabletele au mai multe functii, nu doar de pozitionare. Una dintre ele este ca poate detecta cat de tare apesi pe pix, lucru foarte util pentru grafica. Nu cred ca vei putea gasi o solutie mai ieftina.

Link spre comentariu

M-am gandit si eu la fibra optica si pare a fi o idee buna... intr-o alta ordine de idei, nu ma deranjeaza grosimea ciudateniei atat de tare (sa zicem ca grosimea maxima acceptata ar fi cam cat a unei pompe de fludor de 5 lei) mai ales ca nu-l vreau pt chestii de mare finete...Dar, asa cum precizam la inceputul topicului, nu-mi voi scoate vreodata banii pe el vreodata, pt ca nu lucrez in grafica...

Link spre comentariu

Inca un lucru: tie acest mouse nu o sa iti functioneze deloc ca o tableta. Mouse-ul functioneaza cu pozitionare relativa, in timp ce tableta functioneaza cu pozitionare absoluta. La tableta ai ridicat pixul de pe ea intr-un colt si cand l-ai pus inapoi pe alt colt, cursorul s-a miscat in coltul celalalt.

La mouse, l-ai ridicat, l-ai put in alta parte, dar cursorul tot acolo e.

 

Mai degraba aproape de tableta ai putea sa faci cu un touch screen. Se gasesc diverse folii de touchscreen si le poti folosi pe alea. De exemplu: http://www.ebay.com/itm/New-8-Inches-4- ... 2567a4d8bf

 

Asta il conectezi la un micro cu adc si apoi pe ps2, ceva cod si te joci cu pixul pe touch screen.

Acuma depinde si cat de precis e.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator alexandru_iordache

pai, daca nu vrei sa-l faci si optic si whireless, n-are rost sa inghesui tot intr-un pix.daca poti transla ce se vede in fata "pixului" catre senzor cu o fibra optica, e ca si facut. daca nu.... cam greu.

Link spre comentariu

@Mondan: nu, nu asta vreau... se pare ca n-am fost destul de explicit, deci sa recapitulam: - stiu cum functioneaza un mouse optic (am citit si am invatat intre timp) - nu ma intereseaza mouse pen cu memorie, asa cum a presupus Mondan - am asasinat un mouse mic din genul celor folosite la laptop-uri sau dvr-uri (digital video recorder pentru cine nu stie) si vreau sa reasamblez toata harababura intr-un tub de plastic/aluminiu/pexal/polietilena sau ce-o da Doamne-Doamne in asa fel incat sa aiba un fel de mod de gen de soi de alura de pix bine furajat in procesul de fabricatie - "pixul" astfel construit va fi in contact permanent cu un substrat, aidoma unui mouse obisnuit si va fi echipat, de asemenea cu butoanele aferente (buton stanga, dreapta, mijloc, eventual si o rotita de scroll) - in concluzie ar trebui sa fie un mouse optic şuieţ si nu mai continuu ideea pentru ca risc sa repet ceea ce tocmai am scris@alexandru_iordache: nici "fireless" nu vreau sa iasa ca deja devin nesimtit si nu mai departe de azi am fost complimentat cum ca as avea bun simt. Wireless implica prezenta unei baterii ceea ce-mi taie din spatiul destinat inghesuirii componentelor.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări