Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolare placa electronica


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel mai simplu, eficient şi uşor de îndepărtat la nevoie e să dizolvi colofoniu (sacâz) în alcool de 90* şi cu soluţia să lăcuieşti placa pe ambele părţi.Colofoniul e hidrofob (respinge apa la nivel atomic)şi protejează perfect electronica de umezeală şi chiar imersare în apă dacă stratul e continuu.

Editat de validae
litere
Link spre comentariu
Acum 8 ore, validae a spus:

Cel mai simplu, eficient şi uşor de îndepărtat la nevoie e să dizolvi colofoniu (sacâz) în alcool de 90* şi cu soluţia să ăcuieşti placa pe ambele părţi.Colofoniul e hidrofob (respinge apa la nivel atomic)şi protejează perfect electronica de umezeală şi chiar imersare în apă dacă stratul e continuu.

Am uitat sa precizez ca este expus la caldura relativ mare aprox 80-90C si la vibratii ... este vorba de un incarcatorul intern al unei masini electrice.

Link spre comentariu

Dacă iniţiatorul dădea de la început detalii....că ştiam şi eu de silicon sau răşini, dar pentru plăci mici şi utilizate în condiţii relativ normale, colofoniul era disponibil pe masa oricui.Eu nu aveam de unde să visez ce are omul acolo, putea fi un începător fără prea multe posibilităţi.Pentru aplicaţii exotice am ceva spray CHB cu care dacă dai o placă electronică, funcţionează şi sub apă....

 

Editat de validae
Link spre comentariu

 Ce vrea userul este similar "tropicalizării" subansamblelor electronice.Se făcea pe categorii climatice şi de exploatare.Lacuri speciale,răşini epoxi,poliesterice,ş.a.,speciale.

 Şi siliconul dacă se aplică trebuie să fie de tip neutru.Cel uzual are activator acid acetic.

Link spre comentariu

Principalele probleme generate de mediul in care va lcra montajul sunt vibratiile si temperatura.

O posibila solutie ar fi asta(sau ceva similar): https://www.digikey.ro/product-detail/en/chip-quik-inc/EGS10B/EGS10B-ND/9836743

Daca montajul ar fi lucrat intr-un mediu umed da, solutii gen Plastik701, lac, colofoniu, smoala, lac de unghii si altele ar fi fost OK intr-o masura mai mica sau mai mare, dar nu este cazul aici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări