Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie (spray) pentru eliminarea (reducerea) transparentei pentru o perioada limitata


Tzontonel

Postări Recomandate

Buna ziua,

Acest subiect se suprapune peste mai multe domenii de interes, insa consider ca aici e cel mai potrivit. Asadar, caut "solutie" pentru a reduce transparenta unor materiale pentru o perioada limitata (de exemplu sa se evapore dupa o perioada de timp rezonabila).

Altfel spus, caut o solutie tehnica pentru a pulveriza o suprafata care este transparenta (sticla) pentru a o fotografia, iar ulterior substanta (stratul acoperitor) sa se evapore. Eu ma gandeam la acele spray-ri din comert ce apar in perioada sarbatorilor de iarna care imita zapada si se folosesc pe geamuri/alte suprafete. Insa sunt cateva minusuri: (i) strat gros neregulat; (ii) dureaza mult pana se evapora. 

Are cineva sfaturi/idei mai bune. Alternative?  

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Multumesc @icar pentru sugestie. Problema este ca alcoolul creeaza reflexii. Doresc o solutie pentru a face obiectul transparent cat mai opac/mat. Indepartarea stratului poate fi mecanica (desi prefer o metoda non-invaziva), insa sa nu presupuna forte mecanice mari, astfel incat sa deterioreze suprafata/suprafetele (ex. siliconul).

Link spre comentariu
Acum 19 ore, Defro a spus:

Daca dai mai multe detalii poate ai sanse. Ce vrei sa pui in evidenta cu matuirea temporara?

Poate ca asta te satisface.

Sau asta.

 

Dupa cum am spus, vreau sa fac fotografii la produse care au transparenta, dar nu vreau sa-mi iasa reflexiile sau fundalul. Vreau sa fac poza ca si cand e suprafata mata - dar acest lucru sa fie cat mai non-invaziv.

De exemplu: sa pulverizez produsul cu o substanta ce face suprafata mata, fotografiez, iar apoi intr-un timp sa se evapore/dispara. In engleza termenul ar fi: delustrant (nu am gasit o traducere in limba romana).

 

Acele solutii Spray par a fi o solutie foarte buna! O sa incerc.

Editat de Tzontonel
Link spre comentariu

solutie de gelatina. E transparenta dar transparenta i se poate micsora cu diversi aditivi sau coloranti praf care se dizolva sau nu in apa. Pentru diverse efecte se pot incerca bile reflectorizante care se folosesc la vopseluri reflectorizante. In schimb pulverizarea cu un pistol e destul de dificila deoarece atat pistolul folosit cat si solutia trebuie sa fie incalzite la 40-50 grade.

Apoi geamul se curata usor cu apa calda la 60 grade.

Link spre comentariu

Racesti sticla in frigider si cand o scoti se va acoperi cu condens.

Pentru fotografierea unor obiecte, ideal ar fi sa iti construiesti o cabina/cort unde sa ai si o iluminare uniforma. Cauta pe google 

portable photography studio kit

Editat de one
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări