Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O istorie a tranzistorului,

Evaluează acest subiect


xubi

Postări Recomandate

Acum 2 ore, gauss a spus:

spune ca tranzistorul ar fi obtinut din studiul de resturi de nave cazute pe Pamant.

 

Da, e ca si cum ai zice ca inventezi detectorul cu galena studiind un telefon mobil, calcat de un compresor! Sa-i lasam in visarea lor.

Usilitel, ai dreptate. Din pacate, mintile infierbintate, nu prea inteleg. Si sa fie asa, poate peste 100 de ani am putea intelege o tehnologie extraterestra.

Gauss, omul se refera la altceca, ma tem ca nu ai inteles.

In afara de elementele artificiale supergrele, nu s-au sintetizat alte elemente din tabelul rusului. Teoretic, se poate obtine aur, practic...nu se merita.

Eu mai gasisem o teorie emisa de ufologi: aurul de pe Pamint ar fi un deseu, rezultat in urma obtinerii de combustibil facut din elemente chimice de pe Terra.

Link spre comentariu

Eu intotdeauna inteleg altceva . Uite un exemplu : "  la stadiul actual  oamenii au realizat visul alchimistilor , se poate face aur din alte metale ( cred ca din plumb ) " . Tradu - mi si mie , sa ma luminez . " Au realizat " mi se pare la timpul trecut . Altfel , poti sa pui si teorie ... , pentru ceva posibil in viitor , daca nu s - a realizat . Sau da ? ... Unde nu inteleg ( ca de obicei ... ) intreb . Pe cuvant !

 

P.S. - sistemul periodic al elementelor nu e nici secret si nici ezoteric . Eu cred ca cine posteaza p' aici ar trebui sa stie ce e si ce nu e ... , care exista in natura si care sunt de laborator . Fie el si nuclear . La elementele chimice ma refer . E stiinta popularizata , pentru cine nu a invatat in liceu , nu teoria unificata a campului . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 2 ore, gauss a spus:

n- am fost  pe nici o nava spatiala , dar nu vad de ce acolo ar fi interzisi . Pe rachete nu sunt ( interzisi ) , nici pe sateliti . 

La asta ma refeream, adica la tranzistori. Adica nu a spus nineni ca sunt interzisi. Erau acceptati, de aceea s-au inghesuit multi. Pe mm patrat. Greu de numarat, orinduit si catalogat prin anii 60.

Cit despre tabelul rusului...are de toate, mai putin elemente supergrele, alea de dincolo de strimtoarea instabilitatii.

Link spre comentariu

Sigur asa este . Bine ca nu ma mai trage nimeni de urechi ( sau , cine stie ... ) , am scris ieri ca n - am pareri nici pro , nici contra , doar am observat ce se mai vehiculeaza . Probabil a trecut neobservata referirea , fiind neimportanta . O mai postez odata , cine stie ...

 

 

Capture.PNG

Editat de gauss
Link spre comentariu
19 minutes ago, alcon said:

Unii spun ca tranzistorul este de origine extraterestra.

Nu are cum sa fie, o civilizație care face deplasări pe distante uriașe în timp scurt, este cu mii de ani înaintea noastră și nu mai folosește tranzistoare..... Deja omenirea lucrează la calculatorul cuantic  (și un prăjitor de pâine mai răsărit are un microcip Pic) și nici la Marte n-am ajuns (Luna e asa aproape.... Ca vad pînă acolo = cu ochiul liber.. :da

Dezvoltarea tranzistoare lor e uriașă, acum 30si ceva de ani un receptor de buzunar avea 5-6 tranzistoare, și citeodata se mai defecta unul.... Acum înghesuie miliarde pe un cip...... Plus ca sunt tranzistoare la tensiuni și curenți de neînchipuit cândva.. 

(totuși ieri am găsit în podul casei un tub 12bh7 Brimar made în England, ca nou ce m-am bucurat....) 

 

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări