Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ctepeo

Membru activ
 • Content Count

  1,144
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Se poate si mai bine

About ctepeo

Profile Information

 • Locatie
  București

Contact Methods

 • Yahoo
  nationalvs43

Recent Profile Visitors

497 profile views
 1. Ce naţie erau 'Pionier' şi 'Diana'?
 2. Azi am închiriat o bicicletă din aia... mi-am făcut nervi din cauza sistemului - a trebuit să apăs pe peală în timp ce eram jos pentru putea regla pedalele în poziţia dorită. Am simţi şi efectul de înfrânare al dinamului, deşi nu avea. Nu ştiu ce freca roata din spate...
 3. Am înţeles însă că nu aveau decât 100 de cicluri de încărcare - descărcare. Am găsit la cineva... la 200 Lei bucata. Ăla de pe olx e dus.
 4. Şi urăs sistemul ăla de frânare acţionat când dai pedelalele înspre spate Că eu aşa îmi aranjez pedalele... le dau înspre spate.
 5. La dinam angrenat de ax, dar nu montat direct pe ax m-am gândit şi eu... şi uite că au fost făcute, deci nu sunt singurul care a venit cu ideea. Sunt curios dacă era mai uşor de antrenat decât dinamurile clasice, cu frecare. Cât despre cel produs în D.D.R. (R.D.G.), ăia aveau altă industrie. Făceau şi ei prostii, dar, procentual aveau mai multe lucruri de calitate. Am văzut şi dinamuri "Ruhla" (o fi fost cei care făceau şi ceasurile?).
 6. Air-Alkaline: https://protectsigns.uk/longer-life-air-alkaline-battery.html
 7. Da, alea în butuc cică sunt mai eficiente. Nu am mers nicodată cu o asemenea bicicletă. Am găsit la vânzare un dinam "Lucifer" Baby 800 (Swiss Made).
 8. Cum adică "dinam foarte bun şi far pe măsură"?
 9. Probabil ce se găsea la noi în comerţ era de proastă calitate. Că bănuiesc că totuşi s-au produs şi din aleaa de bună calitate. Nici alea Sovietice pătrăţoase nu erau bune?
 10. Dar despre acumulatoraele Zinc-Argint ce ştiţi? Cât de durabile erau? Un exemplu de asemenea acumulator: https://waste.ua/index.php?page=ad&id=14055
 11. O să iau probabil pe viitor (pentru testare) una Alcalină-Aer.
 12. Dar cam la ce distanţă bătea un far acţionat de dinam şi ce amperaj aveau becurile de la farurile alea?
 13. Există nişte felinare cu L.E.D.-uri care au baterii din alea ce se activează cu apă sărată.
 14. Pe De aLtă parte, câţi ştiau de ele? Probabil dacă le-ar vedea lumea, ,mulţi nici nu ar ştii ce sunt. Aşa precum destui ar vedea LaserDiscuri şi le-ar lua drept discuri de vinil.
×
×
 • Create New...