Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ic mp3398a protectie


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

vezi MAX16814. acolo se dau mai multe detalii. Sunt asemanatoare (aproximativ la fel), doar ca MAX16814 merge la tensiune mai mare.

La pornire, circuitul face test la leduri. Daca ledurile sunt uzate, au scurt sau sunt intrerupte, circuitul se opreste. Prin pinul OVP circuitul masoara tensiunea la iesire, dar la pornire, circuitul porneste cu PWM la maxim si prin pinul OVP masoara tensiunea care apare la iesire. Daca ledurile sunt uzate sau intrerupte, tensiunea la iesire o sa fie mai mare iar circuitul se opreste. 

Daca se fac modificari ca circuitul sa mearga cu leduri uzate, sau daca merge mult timp cu leduri uzate, exista riscul arderii tranzistoarelor de la pinii LED1... LED4.

Ca sa mai mearga cu leduri uzate, trebuie marita R2 de la pinul OVP,  dar, in timpul functionarii normale, tensiunea de iesire o sa fie mai mica, luminozitatea o sa fie si ea mai mica iar contrastul o sa fie foarte prost. 

 

Cel mai bine e sa fie schimbate toate ledurile, altfel o sa trebuiasca sa schimbi si ledurile si circuitul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări