Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Păi să știi că m-am prins târziu ...că trebuie să muncești puțin și să trăiești bine!:rade:

Ci vrea să stea pe sacul cu bani ...e treaba lui!

Și în  a doua chestiune ridicată de tine ....nu e nevoie să ai bani ...hoții de tipul ăsta ...dau în cap la oricine,fără discriminare!(atunci când n-au bani de alcool, tutun...și în general, drogurile cu care sau învățat)

Link spre comentariu
2 hours ago, Marele Savant said:

 Ar fi mai bine sa aflati cit este acel vestit ''ajtor social'' si cit timp se poate trai/bea din acei bani!

 

Cit timp il primesc DEGEABA, poate sa fie 1 leu, nu-l merita!

Link spre comentariu
1 hour ago, adrian_pic said:

Din cate vad eu nu-i valabil pentru tine. Tu traiesti bine si de muncit, muncesti cand iti mai ramane timp (daca iti mai ramane timp) dupa ce combati la bodega pe elforum. 

De la mine ce sa ia? Saracia? Nu-mi fac griji ca voi fi victima. 

Am un coleg care nu-si mai inchide usa la apartament. Cand l-am intrebat de ce nu-si mai incuie usa mi-a zis: pai tu nu te uiti ce am in el? Daca vin hotii imi mai lasa ei niste bani cand vad ce saracie este pe aici. 

 

E, pe vremea lui Ceausescu lasa si bunica-mea usa deschisa si nu venea nimeni sa fure ceva...

 

Poti sa-l intrebi pe "colegul" tau, cum naiba de a ajuns asa sarac cind politicienii o duc excelent?

I-ai vazut doar ce averi au, ce gusi au pe la gitlejuri, etc.

 

Ia sa-l intrebi daca nu cumva pe vremea lui Ceausescu avea mai multe decit acum!

Link spre comentariu
1 hour ago, elmar said:

...la noi e așa:Muncești bine și trăiești rău!:rade:

Ai vazut ca in ultima vreme nu te-am mai ignorat. E chestie de bun simt sa raspunzi omului.

 

Nu sunt eu cel mai cel, dar uite aici un sfat: nu e suficient numai sa muncesti, trebuie sa o faci cand si unde trebuie.

 

Sa dezvolt: 3 joburi in Ro, 3 aici. Doar la 2 schimbari de job a fost vorba de bani mai multi (mult mai multi). Si e vorba de primul job in fiecare locatie. Startul e greu oriunde.

 

Important e sa gasesti sa lucrezi unde renteaza industria. Acolo se plateste mai bine si ai si satisfactia lucrului bun si apreciat. 

 

Cand simti ca nu mai merge la jobul actual, treci la altul. Faci schimbari, iesi din zona de confort (job cunoscut, de n ani). Dar, ca sa schimbi jobul, trebuie in continuu sa inveti ceva nou. Ceva care sa-ti fie de ajutor la jobul nou posibil. Daca refuzi din start posibilitatea formarii continue... atunci stai la jobul actual si zbieri impotriva celor care avanseaza cat tu stagnezi.

 

Ai ras cand am zis p-aia cu de 3 ori invatati. Dar asta e reteta celor care nu au sansa sa fie copiii lui Hilton sau Kardashian, dar care totusi o duc decent, mai decent decat multi altii.

 

Moarte celor care invata!

Moarte si intelectualilor!

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 8 ore, DjLeco a spus:

Eu as da o lege:

 

Esti somer/asistat social, primesti niste bani de la stat.

Ti-a gasit statul loc de munca, refuzi, mai vezi OHA bani!

 

Am la mine la piata linga Mega Image, un grup de circa 10-15 insi, marea majoritate majori, toata ziua si zilnic sint beti, drogati, nu muncesc nu fac nimic, decit beau bere incontinuu, fac mizerie si deranj (mai ales cind sint "pa' prenadez") si primesc ajutor social, chiar azi unul numara niste bani si se lauda ca atit a primit ajutor.

Prosti nu sint, nici handicapati doar jeoarse si puturosi.

A vrut o femeie sa ii plateasca sa ii care niste lemne de la un pat dezafectat (chiar asistam la discutie involuntar) si sa le dea niste bani.

Doamna, eu nu vreau sxa car nimic, iau ajutor de la stat, a zis unul dintre ei, cred ca are peste 22-24 ani...

 

Pai daca era Ceausescu, mai exista vreunul sa frece tziparu' aiurea pe strazi

 

De ce sa platesc eu impozit la stat ca sa le dea nemernicilor astia bani?

Dacă citești doar cărți de colorat si Arici Pogonici .....nu ai de unde să știi .....

Eu as da o lege:

 

http://m.mediafax.ro/politic/noi-reguli-privind-acordarea-ajutorului-social-iohannis-a-promulgat-legea-prin-care-cei-care-refuza-un-loc-de-munca-nu-mai-primesc-bani-17360745

 

Iar îți aduci  aminte de calauzitorul tău în viața ,  mult iubitul si stimatul cizmar analfabet .

Bade, pe vremea cizmarului , cam din 1987 nu prea mai aveai pe unde să tai frunză cainilor ( asta făceau mulți la job ) , adică nu prea se mai dădeau repartiții după ce terminai liceul sau profesionala , multi care terminau licee primeau repartiții prin Valea Jiului sau ADP , in special cei care faceau licee de mate fizică sau filologie , nu știi astea .......

Știi unde am primit eu repartitie după ce am terminat liceul ? La mina Vulcan , Fabrica Electroaparataj nu avea nevoie de cei care terminau liceul sau profesionala , doar citiva de la chimie au primit repartitie in Electroaparataj , la " bachelită " , in sectia unde lucrau non stop presele unde se faceau carcase pentru ce se producea acolo , iadul pe pamant , ca in Mad Max . Eu stiam unde se vor da repartiții si m-am angajat la Nuclear Montaj ( pirin pilele lui tata )  cred că după două saptamani după ce am terminat liceul eram angajat , la personal trebuia să duc si repatitia de la liceu , in August cind se dadeau repartitiile m-am dus la liceu , cind a venit rindul meu comunistul de la sectorul doi a zis " mina Vulcan , eu m-am dus la el cu legitimatia de la Nuclear Montaj si cu o hirtie de la peronal pe care scria " angajatul .....face parte din programul nuclear "  , ala a holbat ochii , imediat a taiat cu pixul mina Vulcan si a scris Nuclear Montaj .

Nici la Nuclear Montaj nu era mișto ca loc de muncă , era o hală imensă pe platforma Vulcan/IMGB , la dracu in praznic , in cimp , dar nu ajunsesem  la mina Vulcan , in plus aveam si un salariu foarte bun , avind sporuri mari . Nu am lucrat decit pină in Septembrie , am plecat in armata.Cind m-am intors din armata m-am prezentat la Nuclear Montaj , in haosul din 1990 .....a fost bine aveam un salariu monstruos pentru acele vremuri , mă treceam singur pe listă cind se faceau delegații la Centrala Atomică Cernavodă , dacă plecam in delegatii primeam diurnă babana , imi crestea salariul cu 40..50% , nu prea faceam nimic pe acolo , vedeam si chestii interesante . In 1994 ....mi-am dat demisia , aveau nevoie de oameni acolo , imi dădeau casa in Constanta sau Cernavodă , am refuzat și am demisionat , ce am făcut după .....cu 10000$ dați de tata .....m-am " privatizat ":rade: și bine am facut , cu încă un prieten am umplut Bucureștiului cu aparatură electronică/electrica importată din centre de reciclare din Germania si Olanda , aduceam orice trancota care functiona cu curent electric .

Editat de viobio
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Faust2018 a spus:

Eu as da o lege:

E ...ai văzut !?  ”Ciuma roșie ” ți-a făcut pe plac...și mutu nu a mai stat ”la citit”  când a venit vorba de o lege care  lovește în amărâtul de rând(pe lângă ăștia , lovește și pe mulți puturoși) Acum îți convine ..nu!?Da ...tot nu-i ai tu la inimă ...sunt ăia care ți-ar putea lua averea...”bolșevicii”!:rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu
Acum 6 ore, Thunderer a spus:

Ai vazut ca in ultima vreme nu te-am mai ignorat. E chestie de bun simt sa raspunzi omului.

Nu mai spune...și ce să fac acum!? Să  fiu mândru pentru asta!?Să-mi crească inima cât o pâine??:rade:

Mă mir că ți-ai dat și tu seama că greșești ....probabil că începi să te maturizezi, în sfârșit!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Faust2018 a spus:

Iar îți aduci  aminte de calauzitorul tău în viața ,  mult iubitul si stimatul cizmar analfabet .

Bade, pe vremea cizmarului , cam din 1987 nu prea mai aveai pe unde să tai frunză cainilor ( asta făceau mulți la job ) ,

 

Fix așa se întâmpla, ajutorul social se dădea doar la angajați, este evident că ăia care erau de umplutură prin întreprinderi trăiau de fapt tot pe spinarea ălora care munceau și duceau în spate greul, nici nu știu cum era mai bine, să ai tot felul de băgători de seamă pe lângă tine care nu fac nimic și doar te mușcă de cur sau să îi ști că stau acasă pe ajutor social plătit din taxele luate de la tine.

 

Cât despre povestea cu traficanții de organe cu care a fost asociat Mr president are potențialul de a scandaliza și destabiliza toată Europa, dacă se începe dezgroparea poveștii în presă pe perioada cât asigură România preșidenția la UE, este lovită atât România cât și Germania fiindcă mutu are origini nemțești. Nici nu îmi imaginez ce ar fi dacă ar comenta pe tema asta nenea Trump pe Twitter.

Editat de eugenius
Link spre comentariu
7 hours ago, Thunderer said:

...uite aici un sfat: nu e suficient numai sa muncesti, trebuie sa o faci cand si unde trebuie....

Ai ras cand am zis p-aia cu de 3 ori invatati.

Adica, degeaba muncesti fara sa gândesti.

Chiar asa, a râs de Marele Lenin? Pai ce vina a avut ala ca s-a bbbâlbâit?

@eugenius: Nu erau numai bagatorii de seama, mai erau si toate "secretarele" si alti paraziti care trebuiau sa aibe un loc de munca si sa ia bani. Si uite asa, toti aveau un "loc de munca". Chiar daca nu munceau.

Asta-mi aduce aminte de o faza cu o colega: Se plângea cucoana ca s-a culcat cu toti sefii si sefutii si tot n-a reusit sa obtina o munca mai "usoara" sau o marire de salariu. Un coleg, "maistru fara portofoliu" îi zice, mai în gluma, mai în serios: "Vezi daca nu te-ai culcat cu cine trebuie. Nu te-ai culcat nici cu mine, nici cu Franz". Asta s-a apucat sa întrebe pe la colege, daca e cazul sa-si încerce norocul. Bineînteles ca a ajuns de râsul lumii.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 31 minute, eugenius a spus:

 

Fix așa se întâmpla, ajutorul social se dădea doar la angajați, este evident că ăia care erau de umplutură prin întreprinderi trăiau de fapt tot pe spinarea ălora care munceau și duceau în spate greul, nici nu știu cum era mai bine, să ai tot felul de băgători de seamă pe lângă tine care nu fac nimic și doar te mușcă de cur sau să îi ști că stau acasă pe ajutor social plătit din taxele luate de la tine.

Pe lângă asta, s-a luat singurul(minuscul) lucru care îl mai avea un angajat ...să scape(oarecum) de  șantajul patronului!

Acum va spune iar ...”bă, dacă nu-ți convine ...du-te acasă să mori de foame !”

Ajutorul ăla(așa mic cum e) ...era ca un spin pentru ei...acum, mai trebuie să modifice și legea salarizării și vom ajunge ca-n anii 90!

Editat de elmar
Link spre comentariu

" ...acum, mai trebuie să modifice și legea salarizării și vom ajunge ca-n anii 90! "

Adica mariri de salariu aberante ("indexari"), fara acoperire în produse, ca sa avem de unde taia zerouri?

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 6 minute, franzm a spus:

" ...acum, mai trebuie să modifice și legea salarizării și vom ajunge ca-n anii 90! "

Adica mariri de salariu aberante, fara acoperire în produse, ca sa avem de unde taia zerouri?

Nu, era vorba de ”climatul” de muncă...la patron.

Editat de elmar
Link spre comentariu

Situatia de atunci se datoreaza "emanatilor" care au sperat initial ca poporul o sa se întoarca în genunchi la bolsevism si o sa-i unga pe ei conducatori pe viata. Nu le-a iesit si atunci au pus în aplicare planul B: Furati măăăi!

Link spre comentariu

Nu cred că era vorba de o actiune concertată a cuiva ...aia era în firea/cursul  lucrurilor ...așa se manifestă un om care se vede ”mare moșier”...peste o gloată de sclavi!Și așa se va întâmpla mereu ...ori de câte ori legislația o permite!Și după cum se stie ...istoria se repetă ...ciclic!

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări