Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

eugenius

Membru activ
 • Content count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

168 Excellent

About eugenius

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Frankfurt

Recent Profile Visitors

88 profile views
 1. Merge să construiești și cu zero lei ia uite mai jos.
 2. Am văzut odată niște statistici în care se vedea că românii comparativ cu alte nații sunt cei mai mari propietari în sensul că aproape 80% sunt propietarii casei în care locuiesc, cu toate astea tot în statistici la capitolul fericire nu stau așa bine. Am avut la o firmă unde am lucrat un coleg care fusese electrician la o mină pe valea Jiului și îmi spunea că după ce au început să se închidă minele și oamenii să plece găseai să cumperi apartament și pe o ladă de bere în Lupeni. Da poate în România ar putea să fie o idee bună investiția pentru că la pensie te muți în balcon și închiriezi camerele că pensia o să fie suficientă cam de o pâine și un pahar cu apă (fără struguri). Sunt trei categorii de oameni care susțin că este o investiție bună casa: 1 Ăia care au de vânzare o șandrama și încearcă să scape de ea evident la un preț pe cât se poate de umflat. 2 Băncile care caută fraieri care să plătească cam 80% din credit și apoi să întârzie cu ratele ca să poată să îi execute. 3 Patronii de la firmele de doi lei din Ro care sunt stresați că le pleacă sclavii și nu mai stau pe salariul mizerabil pe care îl plătesc, o propietate îl ține pe prost blocat și nu poate să plece.
 3. Vouă vi se pare normală ideea de a cumpăra un imobil fiindcă asta e mentalitatea românească în general dar asta nu înseamnă și că e neapărat o idee bună, argumente pot fi aduse pro sau contra fără îndoială, ca investiție imobiliară este la noroc depinde de locație, de situația economică și alți mulți factori, din imobiliare fac bani buni samsarii imobiliari și băncile pentru restul este doar o iluzie. Dacă vrei să faci o investiție poți foarte bine să cumperi acțiuni sau să investești într-un fond (bine nu unul ca FNI), casa pare ceva palpabil și din acest motiv psihologic este preferată de mulți, sunt cam tot ăia care umblă cu banii în valiză nu cu carduri.
 4. Eu înțeleg ce zici tu dar părerea mea este că acea casă îți va limita posibilitățile de mișcare, ești legat ca iobagul de moșie.
 5. Înțeleg că nu locuiești încă acolo deci încă nu ști ce consum ai efectiv, kitul pe care ai dat link pare destul de echilibrat construit și te poți baza să folosești cam 1,5 Kw de energie zilnic în condițiile în care folosești bateriile la 60%. O notă bună este și că folosește panouri monocristaline fiindcă acestea rămân în producție și când este puțin înnorat deoarece funcționează și cu lumină difuză, nu știu invertorul ăla ce funcții are dar cred că chargerul din el face și egalizare pentru baterii, era bine dacă luai baterii cu gel care nu au nevoie de întreținere dar alea sunt mai scumpe. Dacă faci raportul preț per Kw zilnic produs ieși undeva la 5000 Ron per Kw, deci dacă consumul zilnic ar fi undeva la 5 Kw asta înseamnă că o instalație care să acopere complet consumul ar costa 25000 Ron, la prețul de 0,5 lei Kw asta înseamnă echivalentul valoric al 50000 Kw din care dacă consumi 5 pe zi înseamnă 10000 zile adică 27 de ani perioada în care amortizezi investiția, asta presupunând că nu se strică nimic în timpul ăsta, bateriile dacă ai noroc or să te țină cam 5 ani, panourile sunt garantate 20 de ani iar în acest timp or să le scadă producția la 80%.
 6. eugenius

  Doar bancuri ...

  La examenul de Limba Română la bacalaureat de anul acesta unul din subiecte a fost următorul. "Faceți o compunere în care să fie surprinse cele trei teme principale din literatură: religiozitate, dragoste și mister." Compunerea cea mai scurtă a fost a unei eleve, citez "Sunt însărcinată, Dumnezeule, cu cine ?"
 7. eugenius

  Doar bancuri ...

  Căsătoria este acțiunea prin care un întreg devine o jumătate.
 8. Nu am susținut că o duc bine, e loc de mult mai mult dar asta vine cu timpul, încet începe să îmi crească rădăcini aici. După ce îmi achit chiria și utilitățile îmi rămân 800€ pentru traiul lunar, în România paradoxal dar cam tot pe acolo eram până să plec, aveam un job bun la o multinațională, nu am plecat de foame ci dintr-un calcul simplu, eu sunt din generația ceaușeilor ăia făcuți din dragoste și nebăgare de seamă cum spunea tata și când o să iasă generația mea la pensie sistemul de pensii o să dea faliment, chiar dacă nu dă faliment sigur pensiile vor fi cam subțiri, așa că dacă cotizez la sistemul German de pensii cred că baza viitoarei mele pensii de aici o să fie, mai am 15 ani până atunci am timp să fac vechime, deja am 5 ani vechime aici. Uite mai jos cum arata ultimul fluturaș de salariu din România în 2013.
 9. Sunt curios cum se poate trăi în România cu 1000€ dacă în Germania e greu cu 4000€, chiar așa cât mai este salariul mediu în România ?
 10. Aș zice că mai degrabă mașina vine la pachet cu serviciul, îți trebuie în cazul în care este prea dificil să te deplasezi cu transportul în comun. Eu am procedat altfel, mai întâi am căutat jobul, apoi am căutat apartament aproape de servici. Primii doi ani în Germania am folosit mașina fratelui meu (avea două) un Ford Fiesta, evident plăteam tot ce ținea de mașină, apoi acum cam doi ani am găsit jobul actual și am căutat apartament în Niederad ca să nu mai fac naveta (inițial am stat în Oberad), trebuia să traversez Saschenhaussen chiar la orele de vârf. Aici la noul job puteam să închiriez mașină pentru weekend cu reducere pentru angajați, mă costa 30€ tot weekendul plus benzina, și mai bine este să iei mașină în probe pe tot weekendul și nu costă nimic, cam toți colegii mei fac așa în plus ai ocazia să conduci diverse modele noi, la job pentru că trebuie să mă mai deplasez și în Idstein folosesc un Caddy, e cam neîngrijită ea dar își face treaba. Uite unde am găsit eu apartamentul pe imobilienscout, părerea mea este că nu trebuie să devină casa o piatră de gât care te ține legat de o anumită locație și automat de joburile din locația respectivă care pot fi eventual mai prost plătite. Părerea mea este că e o prostie să îți iei credit la bancă pentru casă și apoi să plătești toată viața. Eventual la pensie te poți gândi să cumperi o casă într-o zonă liniștită. Nu am un simț al propietății așa de dezvoltat cum au alții și din acest motiv pot fi acuzat că sunt un pic comunist, la ce să cumpăr casă sau mașină când pot să închiriez, noul concept MaaS mi se potrivește și părerea mea este că ăsta e viitorul. Nu sunt pe aceași lungime de undă cu alți români de pe aici care își cumpără câte o rablă pe 2-3 mii € și apoi muncesc ca proștii ca să întrețină fierătania.
 11. Deci recunoști că vorbești din exterior, e ca la fotbal din tribune se vede mai bine. Nu toată lumea stă în centrul Frankfurtului unde sunt chirii mari, în Niederad unde stau eu găsești undeva la 600-800, evident dacă vrei apartament mare plătești mai mult, mulți preferă să locuiască în afara Frankfurtului în localitățile învecinate și să facă naveta, circulația este cam aglomerată și sunt veșnic blocaje dar sunt și foarte multe legături de transport în comun cu U-Bahn, S-Bahn sau autobuze, în plus poți deduce de la impozit cheltuielile cu transportul, unele firme asigură și o plată separată pentru cheltuielile de transport. La mine la firmă majoritatea au mașina de servici, eu am refuzat findcă fac 10 minute pe jos și în plus pentru un loc de parcare în parcarea clădirii unde am apartamentul mai plăteam încă 50€ pe lângă cei 800 care îi plătesc pentru chirie, în schimb îmi iau în fiecare weekend o mașină pentru plimbări în probe fahre, firma pentru care lucrez cu asta se ocupă vinde mașini. Nu am salariu mare iau doar 1800 net ceea ce este destul de bine pentru un ausslander, nemții au un cuvânt pentru cei ca noi kanaka, nu îl găsești în dicționar nici nu sunt sigur că l-am scris bine, cuvântul corespunzător din română este venetic, obișnuiesc să le spun că deoarece în Frankfurt sunt mai mulți străini decât nemți aici nemții sunt kanaka. In foto de mai jos este Nico un coleg italian. P.S. Nu sunt căsătorit probabil și ăsta este un motiv pentru care îmi ajung banii pe care îi câștig , dacă nu ai nici nevastă și nici mașină îți ajung banii, ăsta este secretul succesului.
 12. eugenius

  Inca unul ... partea a doua

  Hei, acum lumina vine de la Washington deci peșcheșul acolo trebuie plătit.
 13. eugenius

  Istoria , asa cum a fost ...

  Era bine conectat cu serviciile jigodia, înainte de revoluție a publicat cartea Ultima noapte pe Atlantida sau cam așa ceva, am un exemplar din ediția princeps în bibliotecă, în fine acolo se transmite direct ideea ca o revoluție este iminentă. Cred că la vremea respectivă avea contact cu serviciile inclusiv cu discuțiile de schimbare, ulterior după revoluție a primit și el partea lui de ciolan.
 14. Mda iar eu trăiesc aici în Germania, dar poate ne spun ăia care trăiesc în România dar își permit să vină de n ori în Germania ce grea e viața.
 15. eugenius

  Istoria , asa cum a fost ...

  Am fost la un singur Cenaclu Flacăra și mi-a părut rău. La noi în oraș a venit pe vremea aceea Serbările Scânteii Tineretului pe stadion, și a fost un succes imens, lumea a cântat cu ei și sa distrat, nici nu prea aveam multe distracții la vremea aceea, probabil a auzit umflatul că am fi un public bun și la numai o lună a venit și Cenaclul Flacăra, ce să spun am așteptat toți în soare pe caniculă 2 ore să sosească maestrul că nu putea să înceapă fără el și când a venit a început să gestioneze spectacolul plin de figuri și ifose. Ce am văzut acolo ? Un handicapat gras și plin de ifose care întruna îi întrerupea pe interpreți ca să grohăie el vorbe de duh. Spectacolul a fost un fiasco, lumea a început să plece înainte să se termine spectacolul și sa simțit jignit, a comentat pe scenă că suntem țărani inculți și el face mari eforturi să ne umple de cultură și a plecat, bine a făcut pentru că după ce a plecat el a fost mult mai frumos și am putut să îi ascultăm pe artiștii ăia fără comentariile porcului.
×