Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor imprimare PCB


Postări Recomandate

Nea Victor,ia matale de de net programul "LJConfig", fa setarile din acest software pentru contrast maxim(set density 5)apoi din tray settings:High si economo mode:off,ultima resolution:600dpi dar daca mere imprimanta(adica accepta)incearca si 1200dpi si mai e una Set RET:MAXIM

Ar mai fi o problema,doua:una trebuie bine curatat cablajul cu smirghel fin si apoi Tix ,a doua si cea mai importanta e ce fier de calcat ai:(adica trebe unu cu temperatura 200-250C si fara gauri in talpa cum au astea noi...mai conteaza si timpul cat il ti pe cablaj max. 3-5min. si la inceput nu apasa pe fier ,misca-l doar usor pe cablaj,apoi apesi mai tarisor in nici-un caz cu forta ca se imprastie tonerul.Dupa imprimarea pe cablaj a tonerului,lasa-l 5-10 min. la temperatura camerei ca sa se raceasca si apoi baga-l in baia de corodat.Foloseste la setarile imprimantei ca limbaj:"PCL-5"

Daca ai fier de calcat din asta nou-atunci trebuie sa-l ti pe cablaj intre 10-15 min.pe setarea "cotton"(bumbac)

P.S.-cEL MAI IMPORTANT LUCRU E CALITATEA TONERULUI SI HARTIA FOLOSITA.

Cu stima:armand= :aplauze @winston

Editat de armand
Link spre comentariu

Gata domnule Adi am reparat traseele placutei cu atmega8!A iesit ca noaptea!Am verificat cu aparatul de masura si au continuitate dar cred ca la primul soc,aleluia.Am incercat sa modific cablajul,ca sa urmaresc mai usor intreruperile.sper sa nu se supere domnulGeoMar pe mine.

post-233928-0-78225700-1426536046_thumb.jpg

post-233928-0-65206300-1426536966_thumb.jpg

Editat de JBC
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut.Astazi am cumparat niste hartie fotografica de 150gr ,deoarece vreau sa fac un cablaj.Dar am si eu o mica intrebare,si anume pe ce parte trebuie sa imprim cablajul?

Pe partea cea mai lucioasa sau pe cealalta parte care nu este asa de lucioasa.

Multumesc mult! Astept raspunsuri.

Editat de PKP98
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut,

 

O hartie buna pentru transfer este hartia cretata (cea de 150 grame) care se poate cumpara de la:

http://www.rik.ro/hartie-si-articole-din-hartie/hartie-dublu-cretata-taiata-in-formate-a4-a3-a3/hartie-dublu-cretata-taiata-in-format-a4-dublu-cretat-lucios-150gr-100coli-top-akko-a.html

 

Eu zic ca este foarte ieftina si costa mai mult transportul, dar ajunge de pe o zi pe alta cu un curier.

Spor la PCB-uri.

Link spre comentariu

De unde pot cumpara hartie pt a imprima un cablaj?-in Bucuresti si sa o ridic personal?

Am fost la conexelectronic si ei nu aveau.

Dca ai fost la conex ,gasesti gratis ,iei cite 2 -3 prospecte format A4 si le bagi la imprimanta laser,alea ceva mai subtiri sint bune.

Link spre comentariu

Puteti folosi cu incredere calendare de perete, cele cu arc si formatul hartiei aproximativ A3 pe care le imprimati pe partea lucioasa. Coala este destul de groasa, dar merge bine si in imprimanta si la transfer. In timpul transferului cu fierul de calcat, puneti sub cablaj o carte care sa mai preia din forta apasarii si o sa obtineti rezultate bune. Asa am realizat cablajul de la invertoarele postate pe la tehnica sudurii. Cel mai mare avea 30/20 cm si a trebuit sa setez dimensiunea hartiei pe format Legall, cu dimensiuni de 21/33 cm!

Conteaza foarte mult, asa cum spunea un coleg mai sus, si tonnerul folosit. La aceeasi imprimanta, am avut surpriza ca pe acelasi tip de hartie, dupa reumplerea lui, sa am probleme la transfer. Dar prin exercitiu, in timp, veti ajunge sa stapaniti toate secretele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări