Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

mars01

Membru activ
  • Content Count

    1,417
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

202 Excellent

1 Follower

About mars01

  • Rank
    Rising
  • Birthday April 2

Profile Information

  • Locatie
    Bucuresti

Contact Methods

  • Yahoo
    marius_adrian@yahoo.com

Recent Profile Visitors

1,691 profile views
  1. Mircea, Cred ca mai poti optimiza la nivel de cablaj. Oricum ai acele vias-uri mai poti sa adaugi in plus, ai putea sa adaugi mai mult cupru pe Top Layer si sa il legi la 'insulele' de cupru de pe bottom prin vias-uri care vor avea rol de heat-pipe-uri. In acest fel, daca vei folosi un ventilator mititel pt air-in si unul pt air-out (pt cazul cand incinta este inchisa mai putin gaurile de care vorbeai) daca limitezi turatia s-ar putea sa nu fie deranjante), racirea va fi mult mai eficienta. LE: De ex acest ventilator: https://store.comet.srl.ro/en/Catalogue/Product/44079/ care este si MagLev la turatie maxima (10.000 RPM) vehiculeaza cca 85 litri aer pe minut. Daca reduci viteza la cca 1000 RPM (poate si mai jos) tot ramai cu cca 4 litri vehiculati care ar trebui sa fie mai mult decat suficient. Prezentat aici, https://www.digikey.com/product-detail/en/sunon-fans/MC25101V2-000U-A99/259-1570-ND/2757808, spun ca zgomotul ar fi de cca 16dB (evident aceasta valoare este in aer liber, in carcasa se mai adauga zgomotul aerului prin orificiile de admisie).
  2. Salut, Nu are rost sa te complici. Programarea HVP nu se poate face doar cu un Arduino, mai este nevoie si de o sursa de tensiune de cca 12V. Programarea LVP (low voltage programming) este posibila, dar va trebui sa faci un firmware pt Arduino care sa respecte protocolul de programare PIC. Te poti inspira de aici: https://forum.arduino.cc/index.php?topic=92929.0 https://sites.google.com/site/thehighspark/arduino-pic18f Aici gasesti si hardware si soft: https://github.com/DennisMcWherter/arduino-pic16-programmer Habar nu am daca acestea merg si nici nu vad rostul cand un PicKit3 este foarte ieftin.
  3. Salut, Este un bug in versiunea 8.912, este rezolvat in versiunea temporara 8.913. Insa va mai dura putin pana postez noul build al 8.913 pt ca lucrez la ceva care este mai complicat si am facut o pauza zilele astea (ziua de nastere etc).
  4. Marius cred ca este un proiect mult prea simplu pentru a presta contra cost. De ce nu faci un topic in sectiunea PIC si in mod sigur eu dar si altii vor interveni. In acest fel inveti ceva si tu si altii. Cred ca se poate poate face cu un uC PIC16F1825 (cca 7lei). Are oscilator intern asa ca in plus mai ai nevoie de doar un stabilizator la 5V si cativa condensatori. Dpdv software, mikroC are deja libraria pentru LCD gata facuta asa ca nu ai nevoie decat de cateva linii de cod Pentru dimensiunea cod estimata la programelul acesta, ne putem incadra in limitele versiunii Free a mikroC. Cele bune, Marius
  5. Salut Marius, Spune si tu mai in detaliu ce inseamna analiza logica. Nu strica sa spui si ce microcontroller doresti sa folosesti; nu ca ar conta prea tare in cazul tau dar fiecare este mai familiar cu o categorie de uC sau alta. Programul pare sa fie foarte simplu la prima vedere: - monitorizare intrare 1 (clock) - la fiecare HIGH pe intrarea 1 se face sampling la intrarea 2 (data) pana spre exemplu timp de 100 milisecunde intrarea clock este LOW ceea ce ar inseamna ca s-a terminat mesajul receptionat (preferabil ca sampling-ul sa fie efectuat la mijlocul bitului). - se compara mesajul receptionat cu date predefinite (aici ar fi analiza logica de care vorbesti) si functie de rezultat se afiseaza date pe LCD.
  6. FLatCAM Beta 8.912 Download link 32bit aici. Download link 64bit aici. Download link surse (Linux, OS X) aici. Foarte multe schimbari, buguri rezolvate, aperturile Gerber pot fi marcare cat si modificate si salvate intr-un obiect nou Gerber. Se poate adauga un macro acum pt operatia de toolchange. Nici eu nu mai stiu cate am mai schimbat si facut intre timp pentru ca a mai fost o versiune intre timp si nu am postat-o aici. Cititi mai jos ce este nou dar in principal acum FlatCAM este tradus in limba Romana. Nu huiduiti, traducerea este oribila dar nu doar ca este dificil de tradus unele cuvinte care au sens cand le spui in engleza dar in romana se traduc printr-o propozitie, mai trebuia si sa aiba un numar limita de caractere ca sa se potriveasca. De ex textul unui buton nu poate fi oricat de lung. Mai mult, toata chestia cu traducerea este extrem ... extrem de plictisitoare. Si nici nu am experienta in utilizarea programelor in limba romana ca sa am cat de cat o idee de ce traduceri se folosesc. In fine, daca vreti sa folositi tradus ... Apropo, la ceva in Windows nu-i place restartul automat al aplicatiei. Daca instalati aplicatia in Program Files, cand o sa incercati sa aplicati o traducere, de ex limba romana (asta ca sa nu zic cand aplicati o limba noua ) o sa apara un mesaj de eroare in loc sa se restarteze automat cu noua traducere. Dar la urmatoarea pornire a FlatCAM o sa aiba noua traducere aplicata. Daca rulati FlatCAM din orice alt folder, nu veti avea probleme cu aceasta eroare.
  7. Nu am folosit uC-urile acestea (desi am si eu cateva cumparate pt joaca) dar din cate am intalnit pana acum, toate uC-urile (cu flash) pot fi sterse si refolosite chiar daca sunt protejate la citire. Bineinteles, daca nu sunt defecte. O solutie pt tine ar fi sa programezi un program blink-a-led in ele ca sa verifici ca totul este in regula.
  8. Aici: https://github.com/cocus/vc288-alt-fw scrie ca: Putin mai jos scrie ca: Poate ca voltmetrul tau este fix varianta care nu este inca oferita.
  9. FLatCAM Beta 8.91 Download link 32bit aici. Download link 64bit aici. Download link surse (Linux, OS X) aici. Foarte multe schimbari in aceasta versiune. Sunt vreo 4000 linii de cod noi/modificate pentru acest build. Devine dificil si numai sa stau sa le mentionez. In mare: - un nou Tool: SolderPaste Tool - e folosit pentru a controla un CNC care sa faca depuna solderpaste pe padurile PCB-urilor. Se pot folosi mai multe tipuri de diametre de nozzle-uri si se face un tool change. Se incepe cu diametrul cel mai mare si unde nu se mai poate depune pasta de fludor se trece la diametrul mai mic si tot asa. - am renuntat la optiunea de a incarca un Gerber cu atributul 'follow' in favoarea faptului de a avea aceasta optiune la dispozitie chiar si atunci cand se incarca fisierul Gerber normal. Este un checkbox numit "follow" in Selected Tab pentru Gerber care transforma fisierul Gerber din poligoane in trasee. - proiectul se poate salva acum si in format comprimat LZMA. Dureaza putin mai mult (functie de gradul de compresie ales, de la 0 la 9) dar rezultatele sunt foarte bune. Un proiect care in mod normal avea 75MB acum poate avea in jur de 3 ...4MB. - fisierele Excellon si Gerber sursa (cele incarcate) sunt acum stocate in proiect si pot vi vizualizate cat si salvate ulterior pentru a fi recuperate. - exista acum posibilitatea de a alege un Stil. Selectia este redusa dar merita incercat stilul Fusion mai ales pentru cei care au monitoare cu rezolutie mare. - am adaugat suport pentru monitoare High DPI (adica 4K). Nu am incercat sa vad efectele pentru ca monitorul meu este 2K si se vedea bine si inainte. - tooltip-urile pot deveni enervante: acum se pot dezactiva global la nivelul aplicatiei - un nou postprocessor pentru imprimantele 3D din categoria Repetier - in Geometry Editor daca se tine CTRL (sau SHIFT dupa cum se alege in Preferences) la sfarsitul unei operatii (adaugare patrat, path etc) atunci operatia se poate continua prin click-uri repetate. - o gramada de bug-uri rezolvate etc
  10. FLatCAM Beta 8.909 Download link 32bit aici. Download link 64bit aici. Download link surse (Linux, OS X) aici. Aia, aia. Buguri rezolvate, imbunatatiri etc.
  11. Da, este Intel HD 3000. In tab-ul 2 ar trebui sa fie informatii cu privire la versiunea OpenGL. Poate ca merita instalate driverele acelea din 2015.
  12. Daca este varianta cu placa video Nvidia NVS 4200 atunci ar trebui sa zboare, probabil trebuie updatate driverele video. Daca este cu Intel 3000 atunci s-ar putea sa fie o problema pentru ca pentru controllerele integrate, multe functii se fac software si atunci este esentiala utilizarea unor drivere grafice la zi. Din pacate am mai auzit un user cu Intel HD 3000 ca are aceasi problema si numai sunt drivere noi. Probabil ca driverele instalate default de WIndows sunt prea generice, ar trebui instalate ultimele drivere disponibile pe pagina Intel sau pe site la Dell.
  13. Salut, Inseamna ca ai o placa video mai veche. Versiunea de FlatCAM la care lucrez are nevoie de o placa video care sa suporte OpenGL 2.0 adica o placa video mai noua de 10 ... 11 ani. Aceasta deoarece aceata versiune FlatCAM este accelerata 3D cu ajutorul librariei Python, VisPy. FlatCAM 8.5 nu are accelerare 3D asa ca functioneaza si cu sisteme mai slabe...
  14. Salut, Link-urile sunt active. Cauta mereu ultimul meu post cu link-uri, in topicul de aici.
  15. FLatCAM Beta 8.908 Download link 32bit aici. Download link 64bit aici. Download link surse (Linux, OS X) aici. Am comasat aici si informatiile cu schimbarile din build-ul anterior care nu l-am mai postat aici pentru ca s-a vazut imediat ca avea si unele bug-uri destul de mari. Sunt foarte multe bug-uri rezolvate, practic sunt destul de multe situatii particulare la care nu se ajunge in mod normal dar ... - In principiu am optimizat partea de taste de shortcut. Inainte erau situatii cand apasai degeaba pe taste si nu se intampla nimic. - Taburile acum sunt detasabile Dublu click pe ele si se separa: Project, Selected, Tool, Plot Area, Preferences etc. Doar tab-urile din Preferences sunt fixe, nu am vazut sensul sa le imprastiem peste tot. - am introdus posibilitati de a seta Fullscreen cat si se poate alege intre doua tip-uri de layout: Standard si Compact. - am introdus protectii la folosirea virgulei in loc de punct ca si separator decimal - in CNCJob se poate seta acum daca sa se vada si miscarile in afara materialului (cele figurate cu galben pal) sau nu sau ambele. - am introdus un postprocessor pentru efectuare de "probing" in cazul MACH3. Merge numai impreuna cu MACH3. - am introdus informatiile cu privire la 'dynamic range' in comentariile din GCODE. - am introdus un parametru de Fast Plunge in care dupa toolchange se trece rapid la inaltimea de travel. - am optimizat comanda Tcl geocutout a.i sa mearga si cu obiecte Gerber nu numai cu geometrii - acum cand se salveaza ceva din FlatCAM, se introduce automat numele fisierului pentru salvare Si multe altele pe care le gasiti mai jos in limba negleza. Spor!
×
×
  • Create New...