Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

mars01

Membru activ
 • Content count

  1,292
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

161 Excellent

About mars01

 • Rank
  Rising
 • Birthday April 2

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Contact Methods

 • Yahoo
  marius_adrian@yahoo.com

Recent Profile Visitors

1,321 profile views
 1. mars01

  Printare 3D 2 piese - la calitate buna

  Le-am tiparit in PLA rosu, aceasta am avut disponibil. Una din piese a iesit cam prost (cea triunghiulara), dar le-am tiparit pe toate solid adica cu fill = 100%. A durat cca 5 ore toata povestea, daca mai am timp astazi (sunt la servici) poate o mai tiparesc odata pe cea care a iesit mai aiurea. Va trebui sa finisezi baza deoarece este rugoasa de la suprafata de adeziune (am tiparit cu "raft"). Mutam discutia pe privat pentru ca sa vedem cum facem cu livrarea (adresa, telefon etc pentru curier).
 2. mars01

  Printare 3D 2 piese - la calitate buna

  Imi pare rau, a trebuit sa opresc tiparirea prematur, am sa incerc in alta zi. Oricum, am uitat sa spun, nu te costa decat transportul cu curierul. Din pacate la mine problema este cu timpul, trebuie sa fie si imprimanta libera.
 3. mars01

  Printare 3D 2 piese - la calitate buna

  Acum e liber la printer, am sa printez in ABS. Sper ca ai citit la primul model ca nu se recomanda printarea modelului complet ci din bucati pe care le lipesti impreuna. Asa am sa fac si eu.
 4. mars01

  Printare 3D 2 piese - la calitate buna

  Salut, Posteaza link-ul cu modelul si daca nu este f complicat incerc sa te ajut eu in limita timpului disponibil. La servici (unde voi printa) am ABS si PLA.
 5. mars01

  FlatCAM

  Nightly 17.07.2018 Download link pentru Windows Installer x64 aici. - am updatat lista de module necesare in fisierul Requirement.txt - am updatat lista de module in fisierul de configurare pentru instalare in Linux Ubuntu - am adaugat controlul aproape complet asupra culorilor in aplicatie. Aceste setari se gasesc in Menu -> Edit -> Preferences -> General Tab - am adaugat o setare pentru butonul mousului folosit cand se face panning (ori Middle Mouse Button ori Right Mouse Button) - load Factory defaults va incarca setarile cu care vine FlatCAM; load Defaults va incarca setarile facute de user - am rezolvat mai multe buguri, unul fiind legat de adancimea la care se face gaurirea (acesta a fost descoperit de un user, Stefan Smith).
 6. mars01

  china 1590 cnc

  Iesirile se configureaza din software iar dispunerea lor pe placa de control este documentata de chinezi: este o placa deja foarte raspandita pe eBay/Aliexpress bazata pe un FPGA Altera. Varianta cu 3 axe/2MHz o am si eu.
 7. mars01

  FlatCAM

  Nightly 03072018 Download link installer X64 aici. Noi caracteristici: - am renuntat la tab-ul Options si am introdus noul tab Preferences care va permite introducerea mai multor optiuni fara a fi "ingramadite" in vechiul tab Options. Se apeleaza cu Menu -> Edit -> Preferences - am introdus G-Code Editor. Butonul apare deocamdata doar cand se genereaza Gcode la final conform poza. Se poate tipari Gcode la imprimanta. Deocamdata este prezenta doar functia de Find, urmeaza sa apara si Replace - am rezolvat un bug in functia Rotate care nu updata optiunile obiectului legate de bounding box - am introdus o optiune care face ca atunci cand se foloseste aceasta versiune de FlatCAM in mediul MacOS, pentru selectia mai multor geometrii (shapes) in Editor, se foloseste click + tasta SHIFT. In Windows functioneaza in continuare CTRL+click. Aceasta deoarece MacOS interpreteaza CTRL+click ca fiind right mouse click ... - in Editor cand se face click pe canvas s reseteaza selectia. Nu prea imi place cum este selectia acum, prea multe click-uri desi este mai eficienta, probabil ca o sa o schimb curand. Cam asta este.
 8. Mai in detaliu ar fi aici ceva: https://electronics.stackexchange.com/questions/167051/how-to-properly-connect-and-drive-varicap-diodes
 9. mars01

  pwm pic12f683

  /* * Project: PWM * uC: PIC12F683 * Osc: Internal OSC = 4MHz * Datasheet: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/41211D_.pdf */ #define PWM_Pin GP0_bit #define ON 1 #define OFF 0 void InitPWM(void); unsigned char PWM_value = 0; unsigned char shadow_pwm_pin = 0; void InitPWM(void){ // Use timer0 for generatung PWM // Intialize timer0 // OPTION_REG T0CS_bit = 0; // TMR0 clock source is internal OSC = 4MHz PSA_bit = 0; // prescaler assigned to TMR0 // prescaler set to 1:2, TMR0 overflow frequency 1.968Khz (period tick = 2us) PS2_bit = 0; PS1_bit = 0; PS0_bit = 0; // Enable Timer0 interrupt // Enable global interrupts // INTCON T0IE_bit = 1; GIE_bit = 1; } void interrupt(){ //If Timer0 Interrupt Flag is set and Timer0 is enabled if(T0IF_bit && T0IE_bit){ T0IF_bit = 0; // if PWM_Pin is high if(shadow_pwm_pin){ shadow_pwm_pin = OFF; TMR0 = PWM_value; } // if PWM_Pin is low else{ shadow_pwm_pin = ON; TMR0 = 255 - PWM_value; } PWM_Pin = shadow_pwm_pin; } } void main(){ ANSEL = 0x00; // Set ports as digital I/O, not analog input ADCON0 = 0x00; // Shut off the A/D Converter CMCON0 = 0x07; // Shut off the Comparator VRCON = 0x00; // Shut off the Voltage Reference TRISIO = 0x08; // GP3 input, rest all output GPIO = 0x00; // Make all pins 0 InitPWM(); // Initialize PWM // PWM_value = 0 means 0% duty cycle and // PWM_value = 255 means 100% duty cycle PWM_value = 127; // 50% duty cycle while(1); } PWM.zip
 10. mars01

  FlatCAM

  Nightly 27062018 Download installer X64 aici. Lista de imbunatatiri nu este lunga dar am rezolvat cateva buguri importante. - a fost raportat un bug care nu permitea rularea aplicatiei in Windows 7 x64. Am rezolvat aceasta problema, cauza era un fisier DLL invechit care era folosit ca default in VisPy, modulul Python care se ocupa de accelerarea 3D. S-a raportat anterior si aici problema ... - am adaugat un feature care creaza un header in fisierul GCODE generat in care se specifica mai multe informatii utile: data si ora generarii fisierului, numele fisierului din care a fost creat, Z_cut, Z_move, Z_toolchange, feedrate etc - alterari minore ale functionarii (Plot area isi schimba numele cand intra in Editor si viceversa, am scurtat dimensiunea etichetelor in Tool Transform ca pregatire pentru renuntarea la Options Tab si inlocuirea acestuia cu Preferences si altele). - cand se face click pe New Project in Menu -> File (am schimbat numele din New in mai sugestivul New Project) se reinitializeaza toate tool-urile - am rezolvat problema cand se genera filmul pozitiv negru - am rezolvat problema care tinea de preluarea si eliberarea controlului asupra mouseului si tastaturii cand se trecea din App in Editor si revers - am rezolvat problema care tine de schimbarea cursorului odata cu (de)activarea grid. - am adaugat cateva mesaje utile in InfoBar - am facut ca generarea filmelor sa se faca multithreading aceasta insemnand ca aplicatia nu se mai blocheaza pana se termina procesul; elementul de progress functioneaza acum in partea din dreapta a barei de jos, pe durata generarii filmului.
 11. mars01

  FlatCAM

  Nightly 23062018 DOWNLOAD aici. Nu am sa stau sa scriu din nou lista cu ceea ce este nou in limba romana, am scris-o in limba enegleza odata si e lunga ... va lamuriti voi. In mare schimbarile mai importante sunt: - cand se face milling la gauri acum se poate face cuun burghiu cu acelasi diametru ca si gaura - se poate face acum selectie "colorata" si in editorul de geometrii - am refacut complet selectia in editorul de geometrii, acum nu se mai bazeaza pe "selecteaza cea mai apropiata geometrie indiferent cat de departe este" ci se bazeaza pe click pe bounding box-ul fiecarei geometrii. - se poate face export in fisier .PNG a ceea ce este in canvas - nu se mai poate sterge un obiect tip Geometry in timp ce este editat ci doar dupa ce a fost salvata editarea sa. - si multe altele pe care le puteti citi mai jos. In limba engleza:
 12. mars01

  Moquito reppeler cu pic16f627

  @validae eu zic sa lasam omul sa isi faca placerea. Uneori si ideea ca ai acolo ceva care innebuneste pisica vecinului si tot este ceva
 13. mars01

  FlatCAM

  Nightly 20062018 - am revenit la denumirea de 'units' pentru acest parametru (de la "global_units") datorita faptului ca aceasta schimbare (structura de doua cuvinte despartite de un underline) creaza un bug care numai permite salvarea proeictului - am modificat functiile transform din camlib.py (mirror, rotate, scale etc) astfel incat ele actioneaza corespunzator si asupra fisierelor Gerber incarcate cu parametrul 'follow' - acum sunt doua tipuri de selectie cu mouse-ul: 1. selectie tip drag de la stanga la dreapta, culoarea este albastru, si selectia este de tip "enclosing" adica trebuie sa incadrati cu selectia obiectul pe ecran pentru a il selecta 2. selectia tip drag de la dreapta la stanga, culoarea este verde si selectia este de tip "touching" adica tot ce atingeti cu patratul de selectie va fi selectat - am schimbat tasta care in combinatie cu un click stanga pe ecran, copiaza coordonatele click-ului in clipboard avand posibilitatea de a le CTRL+C (copia) unde vreti. Intial era CTRL +click acum este SHIFT+click - am schimbat numele meniurilor in meniul contextual - am deconectat functiile care tratau evenimentele mouse din app atata timp cat ne aflam in editorul de geometrii pentru ca apareau interferente asupra obiectelor. La revenirea in aplicatie, se restaureaza controlul. - am rezolvat un bug care nu updata optiunile obiectului tip geometrie dupa ce acesta era modificat in editorul de geometrii - am rezolvat un bug in care semnalul care face trigger la o functie care salveaza dimensiunile ferestrei FlatCAM nu era setat corect (probleme de la portarea in Python3) - am rezolvat un bug care crea o eroare cand sursele sunt rulate in Linux Download link INSTALLER 64bit aici. Selectie de la stanga la dreapta: Selectie de la dreapta la stanga:
 14. mars01

  Moquito reppeler cu pic16f627

  Pe site-ul celui care a creat acest proiect sunt atasate fisierul sursa si fisierul .hex http://endtas.com/robot/modules.php?name=News&file=article&sid=110 Stanga jos pe pagina lui, in caz ca nu vezi link-ul.
 15. Salut Robert, Incearca sa rulezi programul cu compatibilitate pentru Windows7 si ca administrator. Click dreapta pe executabil, properties, compatibility tab, bifezi Run this program in compability mode: si mai jos bifezi si "Run this program as an administrator". Posibil sa fie necesar ca mai intai sa clickuieshti pe "Change settings for all users", buton care se gaseste in partea de jos a aceleasi ferestre. LE: posibil sa ai si un conflict cu alt software instalat pe PC-ul tau. Poti incerca si sa rulezi programul intr-o masina virtuala ...
×