Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

mars01

Membru activ
 • Content count

  1,332
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

156 Excellent

About mars01

 • Rank
  Rising
 • Birthday April 2

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Contact Methods

 • Yahoo
  marius_adrian@yahoo.com

Recent Profile Visitors

1,250 profile views
 1. mars01

  FlatCAM

  Nightly 23062018 DOWNLOAD aici. Nu am sa stau sa scriu din nou lista cu ceea ce este nou in limba romana, am scris-o in limba enegleza odata si e lunga ... va lamuriti voi. In mare schimbarile mai importante sunt: - cand se face milling la gauri acum se poate face cuun burghiu cu acelasi diametru ca si gaura - se poate face acum selectie "colorata" si in editorul de geometrii - am refacut complet selectia in editorul de geometrii, acum nu se mai bazeaza pe "selecteaza cea mai apropiata geometrie indiferent cat de departe este" ci se bazeaza pe click pe bounding box-ul fiecarei geometrii. - se poate face export in fisier .PNG a ceea ce este in canvas - nu se mai poate sterge un obiect tip Geometry in timp ce este editat ci doar dupa ce a fost salvata editarea sa. - si multe altele pe care le puteti citi mai jos. In limba engleza:
 2. mars01

  Moquito reppeler cu pic16f627

  @validae eu zic sa lasam omul sa isi faca placerea. Uneori si ideea ca ai acolo ceva care innebuneste pisica vecinului si tot este ceva
 3. mars01

  FlatCAM

  Nightly 20062018 - am revenit la denumirea de 'units' pentru acest parametru (de la "global_units") datorita faptului ca aceasta schimbare (structura de doua cuvinte despartite de un underline) creaza un bug care numai permite salvarea proeictului - am modificat functiile transform din camlib.py (mirror, rotate, scale etc) astfel incat ele actioneaza corespunzator si asupra fisierelor Gerber incarcate cu parametrul 'follow' - acum sunt doua tipuri de selectie cu mouse-ul: 1. selectie tip drag de la stanga la dreapta, culoarea este albastru, si selectia este de tip "enclosing" adica trebuie sa incadrati cu selectia obiectul pe ecran pentru a il selecta 2. selectia tip drag de la dreapta la stanga, culoarea este verde si selectia este de tip "touching" adica tot ce atingeti cu patratul de selectie va fi selectat - am schimbat tasta care in combinatie cu un click stanga pe ecran, copiaza coordonatele click-ului in clipboard avand posibilitatea de a le CTRL+C (copia) unde vreti. Intial era CTRL +click acum este SHIFT+click - am schimbat numele meniurilor in meniul contextual - am deconectat functiile care tratau evenimentele mouse din app atata timp cat ne aflam in editorul de geometrii pentru ca apareau interferente asupra obiectelor. La revenirea in aplicatie, se restaureaza controlul. - am rezolvat un bug care nu updata optiunile obiectului tip geometrie dupa ce acesta era modificat in editorul de geometrii - am rezolvat un bug in care semnalul care face trigger la o functie care salveaza dimensiunile ferestrei FlatCAM nu era setat corect (probleme de la portarea in Python3) - am rezolvat un bug care crea o eroare cand sursele sunt rulate in Linux Download link INSTALLER 64bit aici. Selectie de la stanga la dreapta: Selectie de la dreapta la stanga:
 4. mars01

  Moquito reppeler cu pic16f627

  Pe site-ul celui care a creat acest proiect sunt atasate fisierul sursa si fisierul .hex http://endtas.com/robot/modules.php?name=News&file=article&sid=110 Stanga jos pe pagina lui, in caz ca nu vezi link-ul.
 5. Salut Robert, Incearca sa rulezi programul cu compatibilitate pentru Windows7 si ca administrator. Click dreapta pe executabil, properties, compatibility tab, bifezi Run this program in compability mode: si mai jos bifezi si "Run this program as an administrator". Posibil sa fie necesar ca mai intai sa clickuieshti pe "Change settings for all users", buton care se gaseste in partea de jos a aceleasi ferestre. LE: posibil sa ai si un conflict cu alt software instalat pe PC-ul tau. Poti incerca si sa rulezi programul intr-o masina virtuala ...
 6. mars01

  problema executie proiect

  Ca si completare, exista o regula nescrisa ca nu intri in material mai mult de jumatate din diametrul frezei, pe trecere. Acum .... sunt situatii si situatii, iar lemnul nu e asa pretentios. Atentie insa la rezonanta, asa numitul "chatter". Daca apare, reduci feedrate-ul.
 7. mars01

  FlatCAM

  Nightly 18062018 Download installer X64 aici. Progres in selectia cu mouse pe canvas. Sunt aproape de a termina (de fapt e cam terminat dar mai sunt chestii de optimizat). - am refacut optiunea de Properties actionata atat din context menu (RMB pe canvas) dar si din Menu - > Edit. Acum se afiseaza si dictionarul intern 'options' pentru fiecare obiect. - de acum proiectele FlatCAM se salveaza cu extensia .FlatPrj - am aranjat shortcut-urile din toolbar ca sa fie mai accesibile - obiectele pot fi selectate pe canvas cu mouse si click LMB. Un polygon translucid albastrui de selectie este desenat si updatat dinamic la miscarea mouselui. Clasic pentru Windows. - am refacut tool-urile Move si Measurement ca sa mearga cu noua selectie - cand sunt mai multe obiecte suprapuse pe canvas, selectia cu butonul stanga mouse merge intr--un mod circular: este selectat mai intai primul din lista, apoi al doilea si tot asa, apoi ultimul si apoi din nou primul. Samd. - dublu click pe un obiect aflat pe canvas ii va deschide tab-ul Selected - fiecare obiect are acum stocate datele bounding box-ului, intern - datele bbox-ului sunt acum updatate la fiecare transformare (rotatie, scalare, offset etc) NOTA: tool-ul MOVE nu functioneaza asupra obiectelor de tip CNCJob chiar daca fac parte din selectie. Aceasta se intampla deoarece am dezactivat acea functie pentru obiectele CNCjob. Motivul este ca FlatCAM are un bug intern structural care face ca desi pe ecran transformarile par efectuate, cand se salveaza codul GCODE se poate vedea ca nu s-a modificat nimic. Asa ca mai bine am dezactivat aceasta pana cand se rezolva.
 8. mars01

  FlatCAM

  Nightly 15062018 - markerul de selectie pentru obiectele care urmeaza sa fie mutate cu Move este acum un patrulater semitransparent albastrui cu o bordura albastra - am rectificat o mica greseala in toolTip-ul care apare cand se tine mouse-ul deasupra titlului Excellon format in Options -> App defaults -> Excellon. Era figurata o sugestie ca pentru fisierele Excellon generate de DipTrace sa se foloseasca formatul 4:2 TZ si trebuia sa fie 5:2 TZ - din nou .... corectat o alta eroare care nu permitea salvarea GCODE Download INSTALLER X64 aici.
 9. mars01

  FlatCAM

  Nightly 14062018 - am mai lucrat la menul de context (click dreapta pe canvas), am adaugat meniul Draw care este activ doar cand activati Editorul de geometrii (shortcut N urmat de shortcut E, sau click pe toolbar) - am adaugat intrarea de meniu in Menu - Edit -> Object Transformation in care sunt comasate toate transformarile: Rotatie, Deformare, Scalare (expansiune sau 'inflate/deflate'), Offset si Flip (Oglindire) - am refacut tool-ul Move, acum are un marker vizual, un patrat care inconjoara obiectul de mutat si care se muta odata cu mouse-ul dupa primul click. La urmatorul click se face deplasarea. - am adaugat tasta 'Q' ca shortcut pentru schimbarea de unitati din IN in MM si invers - am refacut utilitarul de masurare dimensiuni (CTRL+M shortcut), acum se deseneaza o linie intre punctul de start masuratoare si cel final. - am redenumit cele mai multe din variabilele de sistem a.i sa aiba prefixul global_. Sunt mai usor de listat cu comanda Tcl: list_sys global_ Download installer 64 bit aici.
 10. mars01

  Temporizator programabil cu reset si afisaj

  Atasat ai fisierul .HEX pentru Temporizatorul resetabil 628A (controllerul folosit este 16F628A, conform fisierului ASM oferit). Schimba extensia din .TXT in .HEX Temporizator_resetabil_16F628A.X.production.txt
 11. mars01

  FlatCAM

  Nightly 9062018 - am renuntat la PyQt5 pentru ca era prea dificil de lucrat cu acel framework, practic necesita rescrierea software-ului ... - am adaugat cateva calculatoare in Menu -> Tools -> Calculators. Unul este pentru calculul diametrului la V-shape functie de adancimea la care se frezeaza si altul simplu: conversie din Inch in mm si viceversa. - am rezovlat bug cand se facea Join Excellon (gaurile erau alocate aiurea). - am adaugat un meniu contextual pe canvas adica right click. Se pot setat cateva grid-uri cat si si un meniu simplu de properties care va oferi dimensiunile fizice: lungime, latime penrtu obiectul selectat (daca este vre unul). Download aici.
 12. mars01

  FlatCAM

  Nightly 6062018 update1 - rezolvat bug in care nu se poate salva G-Code - rezolvat bug in cazul in care se facea dublu click pe una din categorii din Project Tab, programul facea crash. - am introdus o semi protectie cand se incarca un fiser de un tip cu un Open de la alt tip (gen se face load la un Excellon in loc de un fisier Gerber) - am introdus filtrare de fisiere dupa extensie, proiectul FlatCAM se salveaza cu extensia .flat - am modificat comenzile: Rotate, Mirror si Skew a.i sa mearga si cu selectii de fisiere, iar fisierele sa ramana in sync - am introdus shorcut nou pentru salvare geometrie cand se lucreaza in modul Editor Geometrii: CTRL+S - am facut mai multe optimizari - am progresat semnificativ in reducerea bug-urilor datorate portarii la PyQt5 - am inceput sa optimizez spatiul ocupat la instalare; in build-ul acesta am redus spatiul necesar pentru instalare cu 100MB (si vreo 1500 de fisiere mai putin, nenecesare) - si altele mai nesemnificative (bucatarie interna) Download installer 64 bit aici.
 13. mars01

  FlatCAM

  Nightly 3062018 - am schimbat modurile de optimizare a miscarii de gaurire datorita faptului ca ... erau ineficiente. Travelling Salesman algorithm chiar crestea calea in anumite cazuri ... - am introdus doua noi moduri de optimizare a miscarii de gaurire bazate pe algoritmi Google OR-Tools: unul Basic si celalalt Metheuristic - Guided Local Path. Default este cel Basic pentru ca este foarte rapid. Celalalt necesita timp, are ca default 3 secunde de fiecare tool dar se poate schimba din Tcl shell cu comanda: set_sys excellon_search_time valoare_in_secunde - comanda Move este mutata in Menu -> Edit sub denumirea Move Object - am rezolvat buguri interne - lucrez la portarea aplicatiei din framework-ul PyQt4 in PyQt5 - am adaugat doua noi comenzi Tcl: save_sys si list_sys. Ce fac ele, mai jos in engleza (ma grabesc si numai am timp de scris). Download installer X64 aici. In engleza:
 14. mars01

  FlatCAM

  Nightly 29052018 - am modificat modul in care se afiseaza coordonatele in bara de jos - am modificat optiuni in meniuri, in unele cazuri am adaugat si tool-uri noi in bara de Drawing - am adaugat icon-uri in special la Tool-uri, unde lipseau. - am inceput lucrul la un Editor Excellon care sa permita adaugarea de gauri suplimentare intr-un fisier Excellon sau de ce nu, crearea a unuia nou (evident in reprezentare FlatCAM, adica nu se poate salva si utiliza ca un fisier Excellon altundeva) - am modificat comportamentul click-ului pe canvas (ecran). Inainte de modificare, un click pe canvas copia coordonatele unde se facea click-ul pe clipboard ai la un CTRL-V se puteau utiliza. Acum, se poate face acelasi lucru dar este necesar sa aveti si tasta CTRL apasata pentru a prelua coordonatele. Si merge numai cu click stanga mouse (LMB). - am renuntat la autocopierea numelui in clipboard la crearea unui obiect nou. - am refacut comenzile TCL cncjob si drillcncjob. Erau probleme. - am adaugat un fix nou in care canvasul este focalizat de indata ce porneste aplicatia a.i shortcuturile sunt active de la inceput. Inainte, era necesar un click pe canvas. Download aici.
 15. mars01

  FlatCAM

  Nightly 28052018 Ce este nou: - am modificat comanda de Panelizare astfel incat viteza de procesare a crescut dramatic !!! - in tabelul cu diametre gauri am adaugat o coloana noua in care se afiseaza numarul total de gauri pentru fiecare diametru. In ultima linie se afiseaza totalul gaurilor pentru toate diametrele - am adaugat alias-uri pentru comanda Tcl Panelize: acum se poate emite aceasta comanda si cu: pan sau panel - am rezolvat bug in comanda TcL cat si in GUI pentru mill_holes (din cauza Python3 nu se mai pot compara direct doua dictionare) - am modificat postprocesorul 'default' incat acum in Gcode apare un spatiu intre coordonatele X si Y. Este mai usor de citit Gcode-ul asa. - am facut optionala folosirea de thread-uri pentru milling holes. Default multithreading pentru aceasta comanda este acum dezactivat astfel incat sa mearga si din shell-ul Tcl. - am rezolvat un bug in care butonul de Defaults nu avea nici-un impact cand era apasat si din Options Combo era selectat Project Options. - am rezolvat un bug care facea ca dupa fiecare comanda in Tcl shell, se pierdea focusul si trebuia dat click din nou in bara de editare inaine de a scrie ceva. Preluat de la @brainstorm - am adaugat in postprocesoare o linie comentariu in care se specifica ca fisierele au fost create cu FlatCAM si adresa de web - am modificat numarul de zecimale in unele linii la 4 - am introdus un alias pentru comanda Tcl millholes numit: "mill" - am testat conversia dintre unitatile in IN si MM. Download installer 64 bit aici.
×