Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

CIBY2

Membru activ
 • Content Count

  1,048
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About CIBY2

 • Rank
  Membru avansat

Recent Profile Visitors

1,117 profile views
 1. E bine de stiut! O sa intreb pe cineva, sa vedem daca nu trebuie si inscris la primarie, ca si carutele au un numar de inregistrare, nu?
 2. Daca te referi la remorca, sare de 100kg. Bena are 120/100/37 cm. Obloanele din tabla de 1 mm grosime prinsa in rame de teava rectangulara de 30/20 mm cu popnituri. Puntea e din teava patrata de 30 cu grosime de 3mm. Fuzetele din teava de 2,5 toli taiata pe generatoare si micsorat diametrul interior la 53 mm pentru rulmenti 6205 si 6304. Axurile recuperate de la tripode de masini de spalat si sudate in teava de 30. Cate doi rulmenti la fiecare fuzeta, 6205 si 6304. Protapul din teava de 40/40 mm cu 3 grosime. Bena se basculeaza pe spate. Sub cutia din fata este o furca in care intr
 3. Motocultor sau motosapă? Are priza de putere în spate precum tractoarele? Motorul e orientat pe lungime sau transversal? O poza n-ar strica, sa ne clătim și noi ochii.
 4. Cat am fost in dragoste cu Covidul, din 25 martie, am lucrat si eu la o remorcuta. Costuri totale in jur de 700 lei, din care numai rotile 380. Dar sunt 12/6,5 inch. Cine se descurca de o punte de Tico cu tot cu roti scapa mai ieftin si se alege cu un lucru mai de calitate.
 5. Anul acesta se pare ca a fost unul mai prost pentru clocitori! Si mie, din 36 de oua mi-au iesit 13 pui, 10 Australorp si 3 Sussex, restul "N-a vrut Dom'le si gata!". Tot neverificate, dar am vazut familiile de gaini din care proveneau, un cocos si 5-6 gaini in fiecare. Cat despre ce spune @validaecu acoperitul, producatorii incubatoarelor nu recomanda asa ceva, chiar atrag atentia asupra acestei greseli. Puii respira in ou iar incubatorul are o gaura in dreptul ventilatorului prin care trage aer proaspat. Se recomanda in schimb amplasarea pe un suport termoizolant si intr-o camera inca
 6. Pai daca romanul nostru nu are curtea imprejmuita se simte ca la nudisti. Si in plus, mai creste si el ceva prin gradina, de la salata la purcei.
 7. La fel am facut si eu, doar ca jos am turnat bordura de ciment de vreo 20 cm adancime in care am prins si partea de jos a plasei. Este adevarat ca in timp bordura se crapa din cauza ciclului inghet-dezghet, dar ramane pe pozitie niste zeci de ani. Cainii si alte lighioane care sapa nu mai au nicio sansa, dar pisicile au invatat drumul pe deasupra.
 8. CIBY2

  gradina mea

  Va recomand sa plantati in gradina si cativa arbusti de aronia melanocarpa. Aronia este o minune in ceea ce priveste efectele benefice asupra sanatatii. Se pot consuma crude, uscate, suc, vin (facut cu struguri si fructe de aronia), dulceata, puse in miere la borcan, etc. Crude sunt astringente, precum porumbele, "fac gura punga" cum se spune din batrani. Toamna frunzele sunt rosii si dau bine in gradina.
 9. Secretul este sa nu le pui pe fundul vasului si sa se incalzeasca neuniform. Legi doua sarme sub forma de maner de ferestrele E-ului, una deoparte iar a doua in cealalta parte, sa poti trage de sarme, nu de miez. Si mai este un mic secret, traful se introduce in apa rece si se incalzeste cu totul pe cel mai mic ochi al aragazului, astfel incat timpul de incalzire sa fie cat mai lung si sa se incalzeasca uniform si partea centrala a E-ului din interiorul carcasei. Tot din acest motiv se foloseste un vas destul de mare si vreo 2 litri de apa. Este normal asa. Trecerea portii d
 10. Un condensator de 1uF cu amprenta de 7/5 mm si inaltimea de 10mm este de ajuns. Cauta MKS2C041001F00KSSD. Rolul lui este de filtrare a tensiunii negative, iar tensiunea la borne este de cativa volti. Poti incerca valori de la 0.47 la 2-3uF cu tensiuni de la 16V in sus. Ce e cu torul acela galben acolo? LE: Acum am vazut ca este traful driver. Sper ca nu este tor galben-alb cu pulbere -26? De ce nu folosesti miez EE19 recuperat dintr-o sursa ATX?
 11. Trebuie avut grija si la buclele de masa. Ca si in audio, si aici pot crea probleme. Un osciloscop este sfant in realizarea surselor in comutatie si ar fi foarte bun si unul analogic. Transformatoarele pentru impulsuri realizate pe miezuri EE25 si EE19, cu 30-35 spire in primar si tot atatea in secundar, mie mi-au functionat fara probleme de la 40 la 70 KHz. Pentru driver cu negativare atasez schema de la un Telvin pe care eu am folosit-o si la invertorul prezentat aici prin 2012 si la altele realizate mai tarziu, si se descurca bine, tot la fel intre 40 si 70 KHz, posibil si in alte limite, d
 12. De unde esti? Iti pot da eu o bucatica de 15-20 cm.
 13. Efortul si incapatanarea de a face un invertor de sudura cu cateva componente este de apreciat! Dar se stie foarte bine ca o ciorba nu iti iese doar punand gaina intr-o oala cu apa! Mai trebuiesc si alte lucruri acolo!
 14. https://ro.mouser.com/ProductDetail/ON-Semiconductor-Fairchild/FEP16DTD?qs=NwIfwa72FloHzLMoVpp2CA%3D%3D
 15. De ce nu o pompa de spalat parbrizul, alimentata de la 3 la 12V, reglabil? Gasesti recipientul si pompa in orice parc de dezmembrari auto.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines