Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

CIBY2

Membru activ
 • Content count

  969
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

89 Se poate si mai bine

About CIBY2

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

643 profile views
 1. CIBY2

  VAND REDUCTOARE 220V

  Ce turatie au la iesirea din reductor?
 2. CIBY2

  Jasic z 230

  Acest invertor are alimentare monofazica la reteaua de 230V, sau trifazica la 400V? La ce setari ne prezinti aici, mi se pare cam mare puterea consumata pt o priza simpla. 250Ax30V pe electrod, inseamna 7500VA la iesire!
 3. CIBY2

  Schema aparat sudura rusesc in cc

  La Forward 2T nu sunt necesare diode antiparalel pe finali, iar in cazul in care finalii au diode incorporate, acestea nu influenteaza semnificativ functionarea schemei. Sariti peste aspectul acesta!
 4. CIBY2

  Schema aparat sudura rusesc in cc

  Cam 1/10 din curentul prin primarul trafului. Doua diode ultrarapide de 15A sunt arhisuficiente daca le asiguri o racire buna. @andreigradu, diodele 60APU04 de care spune colegul @The_Reaper nu sunt montate in antiparalel cu finalii, sunt diodele de descarcare a miezului, sau de recuperare, cum vrei sa le spui, care pe durata Toff, intorc in condensatorul de filtraj energia inmagazinata in miez pe Ton. A se vedea topologia Forward 2T.
 5. CIBY2

  Sens rotatie polizor unghiular

  Toate flexurile au o sageata pe capul cu angrenaje care indica sensul de rotatie. Corespunde sensul cu sageata? Daca nu, la montare ai facut ce-a zis Pinti.
 6. CIBY2

  Detector aparat curentat pesti

  Eu in schimb am citit, joasa frecventa, curent continuu sau curent continuu modulat, un impuls de o lungime oarecare sau salve de impulsuri. Totusi metodele folosite in acel link mi se par foarte blande. Cum spunea cineva aici, "... aliniaza pestii...". Si chiar asta fac. La un moment dat, in link se vorbea despre limitarea pescuitului la vizibilitatea pestilor din jurul electrozilor. Ori lucrul asta nu prea se potriveste cu ce mi s-a spus ca se intampla la braconajul electric, unde pestii ieseau efectiv cu burta-n sus la suprafata si erau pescuiti din barca cu minciogul, unii vii, altii deja morti. Electronarcoza din link devine electrocoma in braconaj, sau mai rau, deces. Comparam tratamentul cu curent electric din clinici cu scaunul electric, cam asa vad eu diferenta dintre cele doua metode!
 7. CIBY2

  Detector aparat curentat pesti

  @Dxxx, nu sunt sigur ca este un singur impuls, este foarte posibil sa lucreze in salve de impulsuri (descarcari repetate ale condensatorului). Indiferent cum lucreaza, un lucru este sigur, intre cei doi electrozi are loc o descarcare electrica (sau o salva de descarcari) care afecteaza pestii pe o arie mai mare decat suprafata dintre cei doi electrozi, asta insemnand ca acele impulsuri se propaga si la distante mari, nivelul lor scazand odata cu distanta. Un senzor montat la o adancime oarecare si o impamantare buna, facuta pe malul apei (sau doi electrozi montati la adancimi diferite, unul pe fundul apei si celalalt la cativa metri deasupra lui), va genera impulsuri de cativa milivolti cand braconierul actioneaza scula. Ramane doar de amplificat si de filtrat aceste impulsuri si apoi folosite la declansarea alarmei, chiar si cu un amplificator audio cu intrare de microfon, cum spunea cineva mai sus. Electrodul poate fi un simplu fir legat de o baliza plutitoare, legata de o greutate ce o tine scufundata la vreun metru de fundul apei. Daca aceste aparate functioneaza in salve, se pot suprima primele impulsuri detectate pentru a evita declansarea alarmei in cazul unor impulsuri singulare provenite de la fulgere sau alte surse. Ramane de vazut daca acest sistem este sensibil si la impulsurile generate de sistemul de aprindere al motoarelor de barca, dar eu personal cred ca nu. Probe se pot face si in cada, folosind in locul aparatului de electrocutat, descarcari de mica amplitudine intre doi electrozi.
 8. CIBY2

  Detector aparat curentat pesti

  Nu este chiar asa. Intradevar, este un invertor, dar incarca un condensator de putere care la actionarea comenzii se descarca printr-un tiristor in primarul unui traf. In secundar sunt legati electrozii, unul spiralat, cu diametrul de vreo 50-60 cm iar celalalt, o bara in interiorul primului. Cel putin asa arata unul pe care l-am analizat in fuga la un post de politie in Delta. Atata timp cat nu are cine sa actioneze butonul de comanda nu vad ce efect ar avea asupra braconierului cazut in apa. Cel mai periculos lucru in ce priveste folosirea acestor dispozitive este faptul ca pestele electrocutat care reuseste sa scape devine steril, nu se mai inmulteste. Consecintele viitoare vi le puteti imagina si va asigur ca in Delta Dunarii efectele se simt de cativa ani.
 9. CIBY2

  Sursa SKY TOPPOWER STP3005

  Aici ai DS-ul lui. Este un Flyback simplut si poate ai noroc si gasesti un echivalent prin seria TOP, Tinny, Viper. Spor la citit! DK112-DK.pdf
 10. CIBY2

  Sursa cu 3842

  La o sursa Flyback nu este obligatoriu ca duty cycle sa fie sub 50%, poti alege linistit si 75%. Pentru un incepator, transformatorul o sa fie cuiul lui Pepelea, realizarea practica trebuind sa respecte rezultatele calculelor.
 11. CIBY2

  Musuroaie de furnici.

  Acid boric sau boraxul folosit la alamire le omoara. Se amesteca cu zahar in proportie de 1/1 frecand insistent cele doua componente pentru ca acidul boric sa se lipeasca de zahar. Mirosul acidului va fi mascat de mirosul zaharului pe care furnicile il vor cara in musuroi pentru rezerva de hrana. Amestecul il presari pe traseele furnicilor si in jurul musuroaielor si n-ar strica si aplicarea unui insecticid impotriva afidelor pe care furnicile le cresc si ale caror excremente dulci le consuma cu placere, protejandu-le de celelalte insecte ce se hranesc cu ele si chiar mutandu-le in alte zone ale plantei, sau pe altele, pentru a infiinta noi ferme de afide.
 12. CIBY2

  Awelco micro 164 nu porneste

  Posibil sa fie si UC-ul defect. Am patit-o personal cu unul nou nout, pus intr-o sursa forward. Simptomele erau identice si dupa schimbarea lui, sursa a pornit instant.
 13. CIBY2

  Surse in comutatie LLC

  Rezistentele din grila le calculezi in functie de curentul maxim de impuls al driverului ce comanda finalii, atat pe Low cat si pe High. O valoare mai mica inseamna incarcare si descarcare a capacitatii G-S mai rapida si deschiderea si inchiderea prompta a finalilor, cu pierderi cat mai mici si, implicit, mai putina caldura disipata.
 14. CIBY2

  Cat costa sa schimb kit ambreiaj

  Dupa cum se vede in filmulet, ambreiajul pare ca nu patineaza. Am avut si eu Logan din 2005 cu motor de 1,4 (acum este taxiul lui Rata in Las Fierbinti) si am schimbat vreo doua ambreiaje. Primul m-a lasat pe la 65k, patina in draci. Cand acceleram in vitezele superioare (de la a treia in sus) turatia urca instant la 4-5000. Trebuia sa apas cu mila pedala de acceleratie ca sa nu patineze. Cu toate astea nu m-am temut sa plec in delta dunarii cu barca dupa mine. De fapt, barca si peridocul au fost cauza uzurii premature. Am pus un kit de origine. Costurile au fost peste de 800 lei (450 kitul, 300 manopera, la care s-au mai adaugat antigel si ulei pentru cutia de viteze) Al doilea l-am schimbat cand am umblat o data la cutia de viteze si mecanicul a spus ca daca vreau sa-l schimb, atunci e momentul, chiar daca mai facea niste mii bune de km. Asta a fost un no-name din Vitan-Barzesti, am facut cu el peste 100K pana am vandut masina. Pretul a fost de 270 lei plus 30 pe care i-am dat unui prieten taximetrist sa mearga sa-l cumpere si sa-l duca la service. Manopera a fost inclusa in demontarea cutiei de viteze.
 15. CIBY2

  Invertor sudura

  Ionut, pe acest topic https://www.elforum.info/topic/73434-sfat-achizitie-invertor/ gasesti foarte multe sfaturi!
×